Čtvrtek 28. březen 2024 19:37
reklama
CapXmaster
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei ProTrader

Bitcoin znova testuje hladinu 20 000 USD 📉

28.10.2022 13:38  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Kryptomeny vymazali veľkú časť rastu po tom, čo americké megatechy prezentovali slabé finančné výsledky, ktoré prispeli k poklesu indexov. Zároveň sa z kryptomenových búrz sťahujú rekordné množstvá bitcoinov:

  • Historicky bol fenomén sťahovania bitcoinov z búrz pozitívnou predzvesťou, ktorá signalizovala neochotu „veľrýb“ predávať, ktoré sťahujú tokeny do externých peňaženiek.

Z najväčšej kryptomenovej burzy Binance bolo stiahnutých rekordných 55 000 BTC v hodnote približne 1,1 miliardy dolárov. Suma predstavuje najväčší odliv v celej histórii burzy. Rozsah odlivu prekonal júnové minimum, keď bitcoin stál 17 600 dolárov. Zdroj: CryptoQuant

Rozsah odlivu bitcoinu z kryptoburz sa netýkal len Binance, čo môže byť len „jediný falošný signál“ kroku zo strany veľrýb. Priemerné odlevy zo všetkých kryptobúrz v dňoch 25. – 26. októbra sa priblížili k júnovým rekordným maximám 23 000 BTC. Bitcoin sa vymanil z konsolidácie, podobne ako pri stúpajúcom pohybe z novembra 2020. Celkové množstvo BTC opúšťajúcich burzu v posledných dňoch sa už blíži k hladine 71 600 BTC, pričom zo zostatku burzových derivátov je zlikvidovaných viac ako 94 000 BTC. Takýto rozsah likvidácie BTC kontraktov v minulosti predznamenal klesajúci tlak ponuky. Zdroj: CryptoQuant

  • Trh s kryptomenami je stále neistý ohľadom budúceho pohybu kryptomien vzhľadom na slabú výsledkovú sezónu technologických spoločností v USA a blížiace sa rozhodnutie Fedu o úrokových sadzbách, ktoré by opäť mohlo pochovať nádeje trhu na skorý pivot. Niektorí analytici kryptomien poukazujú na to, že pozorovaný únik bol „falošný“ a že trhy môžu byť opäť „potrestané“ jastrabím príbehom Federálneho rezervného systému;
  • Nádej na pivot je však v hre naďalej. Wall Street obletela správa o „holubičom výhľade“ od analytikov fondu BlackRock, ktorí údajne poukazujú na „holubičí tón“ Jeroma Powella už na nadchádzajúcom stredajšom stretnutí a očakávajú nižšie zvýšenia sadzieb od decembra;

Ethereum sa bráni okolo úrovne 1 490 $, zatiaľ čo Bitcoin sa snaží udržať nad psychologickou úrovňou 20 000 $.

 

Graf bitcoinu, interval D1. Cena najväčšej kryptomeny sa pohybovala v klesajúcej trojuholníkovej formácii, čo vyvolávalo obavy z odtrhnutia sa od bočného „južného“ trendu. Bitcoin prekvapil medveďov reakciou nahor, no na zmenu trendu je však ešte priskoro. Priemer SMA50 (čierna) mierne stúpol, no priesečník s SMA200 (červený) je ešte ďaleko. Ak si priemery zachovajú súčasnú dynamiku, priesečník by sa mohol uskutočniť okolo úrovne 22 500 USD, čo by signalizovalo pravdepodobnú zmenu trendu smerom k vzostupnému trendu prostredníctvom takzvaného „zlatého kríža“. Historicky bol odchod Bitcoinu z býčieho trhu vždy sprevádzaný priesečníkom týchto dvoch priemerov. Hlavná podpora je na úrovniach okolo 20 000 $ a 19 600 $, kde leží SMA50. Pokles pod nimi by mohol byť predzvesťou prudkého predajného tlaku. Zdroj: xStation5

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Bitcoin za 1 milion dolarů
    V době bankovní krize a agresivní politiky Fedu s dalším zpřísňováním začíná být bitcoin a širší krypto trh vnímán jako bezpečný přístav.
  • Bitcoin za 100 000 dolarů
    Stále více lidí věří, že Bitcoin do konce roku dosáhne ceny 100 000 dolarů, jedním z nich je i hlavní komoditní stratég společnosti Bloomberg, Mike McGlone. McGlone s přihlédnutím k rostoucí davové adopci a snižováním nabídky předpověděl, že Bitcoin by mohl v posledních třech měsících tohoto roku svou hodnotu více než zdvojnásobit.
  • Bitcoin: zdá se, že byla aktivována býčí formace
    Bitcoin včera klesl až na cenu 29 868, kde znovu našel support. Teď v době psaní článku se obchoduje v zelených číslech na ceně 30 403. Krátkodobý směr je navzdory dočasným poklesům býčí. Kurz by mohl otestovat a retestovat nejbližší úrovně supportu a pak vyskočit nahoru.
  • Bitcoin: Zde je několik signálů, které poukazují na silnou možnost zotavení
    Zdá se, že cena Bitcoinu si po nedávném bleskovém pádu pod ním našla stabilní oporu na 29 100 dolarech. Toto rychlé zotavení a retest bude svědectvím o síle býků a určí další postup BTC.
  • Bitcoin získává na popularitě jako zajištění proti inflaci. Jak to ovlivní medvědí trh?
    Během posledních šesti měsíců Bitcoin systematicky bořil hlavní mýty o jeho vhodnosti v různých makroekonomických situacích. Jak však kryptoměna klesala na lokální minima, trh viděl, že BTC není konkurentem zlata jako zajištění proti inflaci. Situace s UST a Luna Foundation ukázala, že je nebezpečné používat hlavní digitální aktivum jako rezervní fond kvůli vysoké pravděpodobnosti prudkého poklesu likvidity. Po aktualizaci lokálního minima na 25 000 USD se však aktivum začalo zotavovat a objevily se první signály, že BTC se vrací do globální ekonomické arény jako zajištění proti inflaci.
  • Bitcoin získává více než 4 % na pozadí nových zvěstí o přijetí spotových ETF
    Bitcoin dnes již získává téměř 4,3 % hodnoty, čímž se z velké části eliminuje včerejší pokles. Na trhu se těsně po skončení seance na Wall Street objevily na sociálních sítích a ve zpravodajských médiích zprávy naznačující, že americká Komise pro cenné papíry (SEC) schválí žádosti o bitcoinové spotové ETF pro řadu žádajících společností. Samotné rozhodnutí by mělo přijít zítra, uvedli starší analytici kryptoměnového trhu TechCrunch.
  • Bitcoin získává zpět úroveň 30 000 dolarů, protože kryptotrh se dostává opět do zelených hodnot
    Po bouřlivém měsíci pro kryptotrhy se bitcoin (BTC) chystal prodloužit svou sérii ztrát na rekordních devět týdnů. Tomuto scénáři se však podařilo jen o vlásek vyhnout poté, co přední kryptoměna v neděli v pozdních hodinách poskočila a dosáhla sedmidenního maxima 30 723 dolarů.
  • Bitcoin získává 3,20 % 📌
    Bitcoin překonává rezistenci na úrovni 36 000 USD. Hlavní kryptoměna dnes posiluje o 3,00 % na úroveň 36700 USD. Růst je způsoben potenciálním schválením přihlášek ETF ze strany SEC v nadcházejících dvou týdnech. Spolu s BTC posiluje také Ethereum a zbytek menších krypto projektů. Stejně jako v případě historických cyklů však počáteční nárůsty většinou pohltí největší kryptoměny. Nicméně jak Ethereum, tak altcoiny jsou blízko k vytvoření nových letošních maxim a uklidnění nárůstů na BTC by mohlo být katalyzátorem pro větší příliv kapitálu do menších projektů.
  • Bitcoin získává 4,0 % 💰
    Růst je způsoben nedávnými falešnými zprávami o tom, že Blackrock přijal Bitcoin spotový ETF a nadcházející poloviční zisk. Přestože se spekulace ukázaly jako falešné, investoři měli chvíli na pozorování parabolických zisků, které jasně ukázaly, jak euforická mohla být reakce v době oficiálního přijetí žádosti o ETF. Podle analytiků je v současnosti pravděpodobnost přijetí žádosti o ETF ze strany SEC přes 90 %. Mezitím, podle těch, kteří jsou přímo spojeni s BlackRock, se očekává, že k takovému přijetí dojde během 3-6 měsíců. Tato časová osa se dokonale shoduje s půlením, které proběhne v dubnu 2024.
  • Bitcoin zkonsolidoval svou pozici na eToro, jeho cena měla pozitivní vývoj navzdory situaci na širším trhu
    Bitcoin si ve 2. čtvrtletí roku 2023 upevnil pozici nejvíce držené kryptoměny na platformě eToro, a největší světová kryptoměna zaznamenala oživení cenových pohybů, jak ukazují nové výsledky platformy.
  • Bitcoin znovu na rekordech, měna s buldočí razancí ignoruje snad úplně všechny ekonomické zákony
    Kde se zastaví hodnota krypto měny Bitcoin, zní otázka, která se nyní předává mezi investory. Digitální měna totiž během pondělí překonala rekordních 8 100 dolarů, když za pouhých osm dní připsala skoro 50% zhodnocení. Aktuálně se Bitcoin blíží hodnotě 8 300 dolarů.
  • Bitcoin znovu neúspěšně atakoval hranici 25 000 dolarů a začal klesat: obnoví se vzestupný pohyb?
    Trh se po pátečním silném býčím impulsu těšil na nový obchodní týden. Bitcoin ve výsledku dosáhl úrovně 24 500 dolarů a postupně se blížil k finální konsolidaci nad 25 000 dolary. Po výsledcích z 21. února ale zůstává úroveň 25 000 dolarů nedotčena a bitcoin častěji klesá.
  • Bitcoin znovu pod 30 000 dolarů
    Během dnešního rána se Bitcoin dostal pod hranici 30 tisíc dolarů. Cenu udržel support na úrovni 29 815 USD. V případě, že by trh pokořil zmiňovaný support, tak se trh může podívat na cenu kolem 29 000 USD. Jestli support 29 815 USD udrží trh nad touto úrovní, tak nejbližší rezistence je high dnešního dne 30 402 USD. Dnes nás nečeká žádná zásadní makro zpráva.
  • Bitcoin znovu útočí na 30 000 USD
    Trhy s kryptoměnami se obchodují v úzkém rozmezí, protože se rýsuje riziko selhání USA a nejistota ohledně dluhového stropu pokračuje. Za normálních okolností by kryptoměny, zejména Bitcoin, reagovaly na Powellovo svědectví minulý týden pozitivně. Ale riziko nesplácení amerického dluhu, které také silně ovlivňuje globální trhy, podněcuje nejistotu na trzích a brání tomu, aby byl pozitivní vývoj oceněn.
  • Bitcoin zpět na dosah 2 800 dolarů. Pravděpodobnost hard forku výrazně klesla
    Jako na horské dráze si v těchto dnech musejí připadat obchodníci s kryptoměnami. Minulý týden jsme na tomto místě psali o tom, že si bitcoin prochází korekcí, která je částečně zaviněna také obavami z hard forku, tedy rozdělení protokolu, které by způsobilo, že by vedle sebe mohly fungovat dvě různé verze bitcoinu. Přes víkend se tyto obavy ještě vystupňovaly a bitcoin se dokonce propadl až pod hranici 1 900 dolarů. Od svého maxima z poloviny minulého měsíce tak v jednu chvíli ztrácel téměř 40 %. Uteklo ale pár dnů a cena bitcoinu je zpět.
  • Bitcoin zpět nad 48 000 dolarů – je tato úroveň odrazovým můstkem k 52 000 dolarů?
    Bitcoin se tento týden vrátil a vyškrábal se na 48 207 dolarů, což je jeho nejvyšší hodnota od začátku ledna. Tento ohnivý vzestup následuje po týdnech tlumeného obchodování, které bylo poháněno obavami z odlivu institucionálních investorů a propadem cen po ukončení ETF.
  • Bitcoin zpět pod 4 000 USD. Na vině je znovu Čína
    Menší update k tomu, co se v těchto dnech děje na trhu s kryptoměnami. Začátkem měsíce bitcoinem otřásla informace o tom, že se čínská vláda rozhodla zakázat takzvané ICO, tedy praktiky, kdy se emisí kryptoměn a na ně navázaných tokenů snažily některé subjekty získat dodatečný kapitál k financování vlastních projektů v sektoru kryptoměn a digitálních aktiv. Tématu jsme se věnovali obsáhleji v našem webináři z minulého týdne, kde jsme řešili také další rizika, kterým bude bitcoin tento rok čelit, v četně toho nejzávažnějšího, kterým je možný listopadový fork. Webinář je pro zájemce dostupný pod tímto odkazem.
  • Bitcoin zpomaluje svou růstovou dynamiku
    Minulý týden přinesl zpomalení býčího sentimentu na trhu s kryptoměnami. Bitcoin zastavil své zisky těsně nad 48 000 USD a zahájil korektivní pohyb směrem k 45 000 USD. Toto období však bylo plné velkých nákupů velkých institucí, včetně: MacroStrategy nebo Luna Foundation Guard. Bitcoin začíná být používán a je vnímán jako forma zajištění proti nejistým časům. Tomuto trendu prospívá stále se rozšiřující využitelnost tokenů, mimo jiné pro zabezpečení algoritmů.
  • 📉 Bitcoin ztrácí a snaží se ubránit úroveň 40 000 dolarů
    Kryptoměny dnes obchodují další slabší seanci, přičemž bitcoin se usadil v oblasti 40 000 USD. Ačkoli se cena BTC nyní odrazila k úrovni 40 500 USD, sentiment je jednoznačně medvědí, přičemž další tlak na něj vyvíjí silný dolar a růst výnosu desetiletých státních dluhopisů, který dnes vzrostl na 4,16 %.
  • Bitcoin ztrácí býčí potenciál a začíná klesat
    Bitcoin se stále obchoduje v úzkém rozpětí 29 000 – 31 500 USD. Mince solidně zkonsolidovala a pokusila se z této obla...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple MT4 platforma nova