Pátek 29. březen 2024 15:03
reklama
Dukascopy new
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster srovnani

Bitcoin (BTC) a ethereum (ETH) mají za sebou solidní odraz, jak vysoko se mohou dostat?

18.05.2022 09:42  Autor: BidAskBit  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Bitcoin a ostatní krypto aktiva čelí již velmi depresivnímu stavu. Trhy jsou v těchto chvílích přeprodané a ze střednědobého hlediska dává mnohem větší smysl jít nahoru. Jinak do jisté míry současnému stavu přispěl i problém s kryptoměnou terra (LUNA), která je propojena s jinou kryptoměnou ve formě stablecoinu UST. Ty se kvůli zpackanému algoritmu totálně zhroutily a mnozí investoři kvůli tomu přišli o vše. 

Řečená kryptoměna je úplně typickým příkladem toho, že člověk si má pořádně rozmyslet, do jakého projektu své peníze vloží. Bitcoin, ethereum a litecoin jsou například kryptoměny, které jsou časem prověřené. Při krátkém prozkoumání zmíněného projektu člověk hned zjistí, že je to vlastně celé dost centralizované a řízené dle nějakého neprověřeného algoritmu. Jakmile tedy začala panika, ten algoritmus, který to měl držet pohromadě, naopak celý ekosystém zlikvidoval. 

Sentiment na trzích

Co se ještě týče toho sentimentu na trzích, je to skutečně v dosti iracionálních úrovních. Dle indexu Crypto Fear & Greed Index jsme na 8 bodech, což je za posledních několik let vůbec nejnižší úroveň. A jde to všude znát. Na sociálních sítích a různě na webech můžete sledovat, jak negativní emoce pulzují. Což je naopak býčí signál, protože když je retail vystrašený, člověk má dělat opak – být hamižný. Není to ovšem jediný faktor. Musíme sledovat celou situaci komplexně. Je to ovšem jeden důležitý díleček do celé té skládačky. 

Crypto Fear & Greed Index

Bitcoin začíná být přeprodaný, pomyslná pružina je již dostatečně stlačená

Analýzu bitcoinu tedy provedeme na týdenním grafu. Jak vidíte, máme před sebou vyvrcholení klesající vlny, která trvá od lokálního tržního minima z konce března. Konkrétně od S/R levelu 47 000 USD. Vyvrcholení toho poklesu má podobu průlomu klíčového supportního pásma kolem 30 000 USD. Konkrétně na Bitstampu se cena propadla na cca 25 400 USD. Leč na jiných burzách mohl být pokles menší. Když dochází k panikám, projeví se rozdíly v likviditách a případně ve stablecoinech. 

V každém případě se trh odrazil a během krátké doby se cena vrátila zpátky na supportní pásmo. Hlavně týdenní svíce má vskutku býčí podobu, protože spodní knot tvoří více než 65 % z celé délky svíce. Což pro nás znamená, že nakupující umazali více než 65 % ztrát. Ovšem o to pásmo se pořád bojuje. Kurz totiž tentokrát přišel zespoda, takže se mnoho medvědů snaží hladinu shortovat. 

Týdenní graf bitcoinu

Bitcoin se ale v pásmu drží již po několik dní. Proto je opravdu nemalá pravděpodobnost, že kurz ne jenom udrží, ale bude brzy pokračovat v růstu. Navíc indikátor RSI na týdenním grafu padl až pod 34 bodů. Tak hluboko byl bitcoin posledně po tom velkém crashu z března 2020. Čili to je pro nás další signál, že lokální dno máme vytvořené. 

V případě cenového růstu je první target rezistenční konfluence kolem 37 000 USD. Konfluence je tvořena S/R levelem, 100týdenním klouzavým průměrem, 20týdenním klouzavým průměrem a spodní hranou toho rostoucího kanálu. Jestli se povede finální odraz z aktuálního pásma, minimálně po tuto rezistenční konfluenci se dostaneme. Zde ale bude ohromná snaha trh shortovat. Respektive tu určitě uvidíme solidní přetlačovanou a každý si může v takovém případě vybrat, na jakou stranu se přidá. 

Ethereum si udrželo úrovně z léta minulého roku

Na ethereu trvá pokles od lokálního vrcholu, které je zhruba na S/R levelu 3 360 USD. Od té chvíle kurz soustavně klesá. Máme i nižší lokální tržní minimum na S/R levelu 1 800 USD. Ethereum hodně těží z toho, že bylo dlouhou dobu velmi silné. Díky tomu uvedený trh nepřišel právě o úrovně, kde máme tržní minimum z léta 2021. Což je řečený S/R level 1 800 USD. Kurz pásmo plně otestoval, ale v závěru prodejní tlak ustál. To musíme jednoznačně kvitovat. 

Týdenní graf etherea

Na základě poslední zavřené týdenní svíce víme, že nakupující více než 50 % ztrát umazali. To je logicky dobrý výkon. Mimo jiné se podařilo dosáhnout týdenní zavírací ceny nad 100týdenní klouzavý průměr. Aktuálně se kurz etherea u této dynamické úrovně zdržuje. Zatím jsme pořád blízko, takže je nemalá pravděpodobnost, že ethereum si svou pozici udrží. 

Hlavně má trh na své straně zmiňovaný S/R level 1 800 USD, který je na základě cenového průběhu minulého roku naprosto klíčový. Jinak dle týdenního RSI je ethereum taktéž v silném supportním pásmu, které je kolem 35 bodů. Níž se trh dostal jenom párkrát – pomyslná pružina je vážně hodně stlačená a nelze ji držet dole věčně. Jakmile se kurz etherea odrazí, největší překážkou bude asi S/R pásmo 2 800 USD. Je zde totiž zároveň 20týdenní klouzavý průměr. 

Závěrem

Jak vyplývá z dnešní analýzy, trh s krypto aktivy je dosti v přeprodaném stavu a další pokles je mnohem méně pravděpodobný než scénář s růstem po řečené rezistenční oblasti. I celý akciový trh již křičí po oživení, protože podstatná část trhu hluboce klesla. Panika svede leccos, ale není všemocná. Respektive technicky nelze cenu tlačit jenom dolů, protože nabídka není přirozeně nekonečná. 

Co se ještě týká projektu Luna, ať je to pro každého do budoucna výstrahou. Já jsem osobně o tomto projektu moc nevěděl. Akorát jsem si byl vědom, že mají stablecoin, který se rychle vyšvihl nahoru. Ovšem jinak to pro mne byla taková neznámá „rychlokvaška“. Proto je třeba vždy přemýšlet nad tím, kam své peníze investujete. Investujte a obchodujte dle své hlavy, nikoliv dle davové psychózy. 


Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Bitcoin a zlato jsou stále nejlepší pojistkou proti korupci, říká Kiyosaki
    Autor knihy Bohatý táta, chudý táta pronesl několik drsných slov na účet amerického prezidenta Joea Bidena.
  • Bitcoin balancuje nad 26 000 USD a míří k dalším ziskům
    Podle CoinMarketCap dosáhla maximální cena bitcoinu během posledních 24 hodin 26 675 USD, přičemž minimum bylo 26 312 USD.
  • Bitcoin během čtvrtečního obchodování prudce vzrostl
    Ve čtvrtek ráno začala přední kryptoměna flat trendem, pak ale přešla na stabilní růst. V době psaní článku činí hodnota BTC zhruba 47 468 USD.
  • Bitcoin bez problémů překročil hodnotu 40 000 dolarů a nyní se drží ve vyšších hodnotách: Co bude dál?
    Bitcoin nedávno překonal hranici 40 000 USD a nyní se pevně drží v rozmezí 44 000 USD a 45 000 USD, což odráží jeho pokračující odolnost a výkonnost na finančních trzích v posledních měsících. Při pohledu do budoucna investoři čekají na plánovaný halving, který je očekáván v dubnu 2024, a uvědomují si jeho historický význam při ovlivňování dynamiky nabídky a poptávky po Bitcoinu.
  • Bitcoin běží dál
    Týden byl na FX trzích velmi klidný, ale na trhu s kryptoměnami nikoli. Bitcoin byl středem zájmu, protože se očekávala velmi důležitá změna algoritmu. Neočekávaně byla zrušena a bitcoin nebude následovat srpnovou úpravu bitcoin cash. Mexická centrální banka tradičně zachovala jednodenní úrokovou sazbu na úrovni 7 % a nezvýšila ji. Inflační očekávání jsou nízká, a protože americký Federální rezervní systém v listopadu nezpřísní, Banxico není nucena jednat. Pokud jde o rozvíjející se trhy, pokračující růst cen ropy by mohl vytáhnout inflaci výš. Například v Indii míří spotřebitelské ceny výš, neboť země je velmi závislá na dovozu ropy.
  • Bitcoin blízko 9měsíčního maxima 📈 Kryptoměny rozšiřují býčí dynamiku
    Nedávné oslabení bank způsobilo příliv kapitálu do kryptoměn ze dvou důvodů. Hlavní příjemce rally - decentralizovaný Bitcoin - není přímo závislý na centralizovaném finančním sektoru. Za druhé, tváří v tvář stupňujícím se problémům bank se zvýšila šance na pivot Federálního rezervního systému. Od pádu SVB Fed již dvakrát naznačil podporu tržní likvidity, což investoři brali jako pozitivní prognózu. Stále nelze předvídat, jakým způsobem se krize vyvine, ale její zadržení v souvislosti s převzetím Credit Suisse ze strany UBS spolu s potenciálně holubičím postojem Fedu by mohlo být katalyzátorem růstu rizikových aktiv.
  • Bitcoin bojuje o úroveň 24 000 USD 📈
    Kryptoměny posílily na vlně komentářů Jeroma Powella a dvojího zvýšení předchozích amerických sazeb o 25 bb. Přestože Fed zdaleka nevyhlásil vítězství nad inflací a Powell naznačil možný návrat inflace, pokud by centrální banka dělala "příliš málo", trhům se líbily zejména komentáře týkající se započatého procesu "globální dezinflace". V důsledku toho se největší kryptoměna snaží růst poblíž svých maxim z léta 2022.
  • Bitcoin bojuje o 20 000 USD 📈
    Kryptoměny rostou s tím, jak se zlepšuje sentiment na hlavních indexech a dolar klesá. Bitcoin se obchoduje kolem 19 900 USD, kde se zdá, že čeká na otevření Wall Street. Ethereum se obchoduje kolem 1 350 $:
  • Bitcoin bojuje proti klíčovému odporu 📌
    Bitcoin pokračuje ve vzestupném trendu, který začal před necelými dvěma týdny. Za toto období si největší kryptoměna připsala více než 16 %. Růst byl iniciován rostoucími spekulacemi kolem přijímání žádostí o ETF ze strany SEC. V současné době se objevují četná prohlášení, která naznačují, že šance na přijetí do prvního čtvrtletí roku 2024 se blíží 100 %. Další otázkou je soudní proces s bývalým generálním ředitelem zaniklé burzy FTX. Sam Bankman Fried (SBF) je uprostřed několikatýdenního soudního procesu, který začal v říjnu. Trh se obával, že by se mohly objevit nové informace, které by mohly potenciálně poškodit širší trh kryptoměn nebo největší stablecoin na trhu, Tether. Podle dnešních zpráv má však soudní proces skončit 26. října 2023 a zatím se nenaplnil žádný z nejhorších scénářů.
  • Bitcoin brzy opustí pásmo
    Bitcoin se krátkodobě pohybuje do strany mezi hladinami 28 460 a 26 700. Vypadá nerozhodně, takže budeme muset počkat na novou obchodní příležitost. Co se týká technického hlediska, cenová akce signalizuje vyčerpané kupce, ale další pokles musí být potvrzen.
  • Bitcoin (BTC) a ethereum (ETH) na nové historické maximum?
    V dnešní technické analýze se zaměříme na bitcoin (BTC) a ethereum (ETH). Jde o dva největší tahouny krypto trhu, takže je velmi rozumné věnovat velkou pozornost právě těmto dvou coinům. A oba coiny začínají z technického hlediska vypadat velmi dobře. Za předešlé dva týdny si totiž trh připsal jisté úspěchy, které si zevrubně rozebereme.
  • Bitcoin (BTC) a ethereum (ETH) na rozcestí, dojde před odrazem prvně k otestování tržního minima?
    V rámci dnešní analýzy se zaměříme na bitcoin (BTC) a ethereum (ETH). Respektive si zhodnotíme primárně měsíční graf bitcoinu, protože samotná podoba květnové svíce je pro trh klíčová. Následně si zhodnotíme denní graf etherea, kde je zřetelně potenciální příležitost k solidnímu odrazu.
  • Bitcoin (BTC) a Ethereum (ETH) opětovně posílily – proč se kryptoměn nebát? 
    V rámci dnešního článku se koukneme na čerstvé price action na trzích s bitcoinem a etherem. Máme tu menší oživení, což si proto naši pozornost jistě zaslouží. Taktéž si ve stručnosti zpracujeme krátkézamyšlenínad tím, proč se kryptoměn nebát. Kryptoměny jsou totiž bezesporu mnohem jednodušší na pochopení než klasický bankovní systém. Bankovní systém totiž není nijak transparentní a je doslova prohnilý.
  • Bitcoin (BTC) cílí na 34 000 dolarů
    Zatímco se Bitcoin (BTC) stabilně drží kolem hranice 30 640 USD, zkušený analytik trhu Aksel Kibar předpovídá, že by BTC mohl být na pokraji výrazného cenového vzestupu.
  • Bitcoin (BTC) dosáhl nového maxima v roce 2023 na úrovni 35 000 USD
    Nové maximum Bitcoinu pro rok 2023 přichází v době, kdy společnost BlackRock uvádí svůj iShares Bitcoin ETF na platformu DTCC a soud nařídil SEC přezkoumat žádost Grayscale.
  • Bitcoin (BTC) dosáhne 100 tisíc dolarů? Předpověď Roberta Kiyosakiho
    Je to už více než dva roky, co populární pohyby Laser-eye převzaly Crypto Twitter (X), když četní zastánci Bitcoinu věřili, že aktivum nevyhnutelně dosáhne 100 000 dolarů poté, co prudce překročilo 50 000 a 60 000 dolarů.
  • Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) a akciový trh Všichni čelit stejné bitvě v nadcházejících týdnech: Benjamin Cowen
    V novém strategickém sezení, Cowen se dívá na to, čemu říká pásmo podpory býčího trhu, což je kombinace 20týdenního jednoduchého klouzavého průměru (SMA) a 21týdenního exponenciálního klouzavého průměru (EMA).
  • Bitcoin (BTC) je podle analytika v pozici, kdy může dojít k obratu býčího trendu – zde je jeho předpověď
    Pozorně sledovaný analytik tvrdí, že vidí, že Bitcoin (BTC) ukončí svou současnou korekci a brzy bude svědkem dalšího vzestupu.
  • Bitcoin (BTC) neklesne pod 24 500 USD
    Bitcoin pod vlivem negativní dynamiky akciového trhu již druhý týden v řadě klesá. K hlavnímu poklesu BTC minulý týden došlo v pondělí na pozadí znatelného poklesu amerických akciových indexů.
  • Bitcoin (BTC) pokračuje v konsolidaci nad 31 000 dolarů
    Bitcoin (BTC) od 12. května roste a je v procesu ověřování horizontální oblasti 30 500 USD jako podpory.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster srovnani