Čtvrtek 28. březen 2024 23:52
reklama
Purple trading AI
reklama
InstaForex Autochartist
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
CapXmaster srovnani

Akcie Lockheed Martin po zmiešaných štvrťročných výsledkoch klesajú

19.04.2022 18:38  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Lokcheed Martin (LMT.US) je jedným z hlavných dodávateľov pokročilých systémov zbraní pre americkú armádu a spojencov. Spoločnosť sa podieľa na civilnom aj vojenskom rozvoji vesmírneho priemyslu v rámci NASA a US Space Force. Lockheed zverejnil svoje finančné výsledky za Q1 2022 pred začiatkom dnešného obchodovania:

  • Čisté tržby: 15,0 miliárd USD v Q1 2022 oproti 16,3 miliardám $ v Q1 2021 (približne 8% pokles)
  • Čistý zisk: 1,73 miliardy USD v 1. štvrťroku 2022 / 6,44 USD na akciu (nad očakávaniami analytikov na úrovni 6,11 USD) v porovnaní s 1,84 miliardy USD / 6,56 USD na akciu v 1. štvrťroku 2021
  • Voľný peňažný tok: 1,1 miliardy USD v Q1 2022 oproti 1,5 miliardám USD v Q1 2021.
  • Prevádzková hotovosť: 1,4 miliardy USD v Q1 2022 oproti 1,7 miliardám USD v Q1 2021

Niektorí investori očakávali lepšie výsledky kvôli vypuknutiu vojny na Ukrajine, preto sa cena akcií v utorok posunuli o niečo nižšie.

Problémom zostávajú prerušenia dodávateľských reťazcov, ktoré môžu účinne zastaviť výrobu pokročilých zbraňových systémov;

Predstavenstvo spoločnosti bude rokovať s Pentagonom o urýchlení dodatočnej výroby zbraní pre Ukrajinu v súvislosti s blížiacim sa veľkým stretom v Donbase. Podľa finančného riaditeľa Jay Malve nebude mať výroba dodatočný vplyv na finančné výsledky spoločnosti;

Spoločnosť zachováva pozitívne prognózy na rok 2022 a celkovú hodnotu tržieb odhaduje na približne 66 miliárd USD. Vojna na Ukrajine sa začala až koncom februára 2022, čo znamená, že výsledky za aktuálny štvrťrok nemusia byť spoľahlivé vzhľadom na eskaláciu globálneho napätia v nasledujúcich štvrťrokoch;

Vedenie spoločnosti schladilo očakávania investorov vyhlásením, že predaj vrtuľníkov Black Hawk či stíhačiek F-35 spojeneckým armádam ‚potrvá roky‘ a nepremietne sa hneď do ziskov. Vedenie Lockheedu zrejme dobre pozná výrobné možnosti vlastných tovární.

Celkový tón správy zostáva pozitívny pre dlhodobých akcionárov spoločnosti. Niekoľko sto percentný nárast tržieb v najväčších amerických obranných spoločnostiach je v súčasnosti vzhľadom na logistické obmedzenia nepravdepodobný scenár a ťažko ho porovnávať so situáciou na trhu s vakcínami v roku 2020.

Lockheed Martin (LMT.US), interval D1. Akcie spoločnosti sa obchodujú v rastúcom trende, ktorý sa koncom februára zrýchlil v dôsledku vypuknutia vojny na Ukrajine. Kľúčová rezistencia sa nachádza okolo úrovne 475,00 USD. Zdroj: xStation5

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie letí vzhůru a s nimi inflační očekávání. Is this time really different?
    Čtrnáct dní po volbách v USA kotví americké akciové indexy zcela bezpečně na historických maximech. Přitom po zvolení Donalda Trumpa prezidentem měl tak podle některých ekonomů nastat konec světa. Ten však stejně jako po brexitu nenastal, když předpovídaná výrazná korekce trvala jen několik hodin, přičemž v americkém podání se odehrávala mimo standardní obchodní hodiny.
  • Akcie letí vzhůru po holubičí Yellen
    Akciové trhy ve středu prudce vzrostly a byly podpořeny překvapivě holubičím projevem Janet Yellen. Index SP500 byl v plusu i ve čtvrtek ráno a přidával 0.15%, přičemž se obchodoval kolem úrovně 2,445 USD. Evropské indexy byly v zisku 0.30%.
  • Akcie Levi Strauss po zahájení obchodů rostou o více než 30 pct.
    Akcie amerického výrobce džínového oblečení Levi Strauss & Co. zahájily první obchodní den na burze růstem o více než 30 procent. Firma se vrací na burzu po více než třech desetiletích a vysoký růst jejích akcií ukazuje, že zájem investorů je silný, což je dobrou zprávou pro další firmy, které se letos chystají vstoupit na akciový trh, včetně firem Lyft a Uber, uvedla agentura Reuters.
  • Akcie Levi Strauss se propadají navzdory lepším čtvrtletním výsledkům
    Akcie Levi Strauss (LEVI.US) vymazaly počáteční zisky a ve čtvrtek klesly o více než 5,0 % , přestože prodejce oblečení vykázal za první čtvrtletí lepší než očekávaná čísla.
  • Akcie Levi Strauss vzrástli o 11 % vďaka silnému výhľadu na rok 2022
    Akcie Levi Strauss (LEVI.US) vyskočili počas dnešnej seansy takmer o 12 %, pretože zaznamenali lepšie ako očakávané štvrťročné výsledky a vydali pozitívne celoročné výhliadky kvôli silnému dopytu po džínsoch a bundách. Levi Strauss zarobil upravených 41 centov na akciu, čo je mierne nad očakávaniami analytikov. Čisté príjmy vyskočili o 22 % na 1,69 miliardy USD v 4. štvrťroku, čím prekonali odhady Wall Street vo výške 1,68 miliardy USD, keďže spotrebitelia pokračujú v obnovovaní svojich šatníkov po znížení výdavkov na oblečenie počas skorších štádií pandémie spolu s vyššími cenami produktov.
  • Akcie Levi Strauss vzrástli o 9% v reakcii na pozitívne štvrťročné výsledky
    Akcie Levi Strauss (LEVI.US) vzrástli takmer o viac ako 9% po tom, čo maloobchodník s džínsami zverejnil štvrťročné čísla lepšie, ako sa očakávalo. Spoločnosť zarobila 48 centov na akciu, čím ľahko prekonala odhady analytikov vo výške 37 centov. Zisky spoločnosti sa zvýšili medziročne o viac ako 570%. V porovnaní s bežnejším rokom 2019 boli zárobky stále vyššie 57%.
  • Akcie Li Auto zaznamenali pokles po zverejnení hospodárskych výsledkov
    Akcie spoločnosti Li Auto (LI.US) vymazali počiatočné zisky a obchodujú sa o 6% nižšie po tom, čo čínsky výrobca elektrických vozidiel oznámil prekvapivú stratu a príjmy za druhý štvrťrok, ktoré prekonali očakávania trhu. Čistá strata sa v období v porovnaní pred rokom dostala na 235,5 milióna RMB (36,5 milióna dolárov) alebo 0,26 RMB na ADS z 345,2 milióna RMB alebo 2,71 RMB na ADS. Bez zahrnutia neopakujúcich sa položiek bola upravená strata podľa ADS 0,07 RMB. Celkové príjmy vzrástli o 158,8% na 5,04 miliardy RMB (780,4 milióna dolárov) a prekonali prognózy analytikov vo výške 4,68 miliardy RMB.
  • Akcie likvidují část pátečního růstu, JPY zůstává nad 121 USDJPY
    Evropské akciové indexy zahajují nový týden pádem a likvidací části ztrát z konce minulého týdne. Svou roli sehrála sl...
  • Akcie likvidují část zisků z minulého týdne, nově příchozí data nenadchla
    Evropské akcie zatím nedokázaly navázat na velmi slušné výsledky z minulého týdne. Po včerejším tápání na nízkých obje...
  • Akcie likvidují část ztrát ze začátku týdne, na FX z toho těží hlavně komoditní měny
    Páteční seance se zatím na akciových trzích nese v pozitivním duchu. Akcie v Evropě i v USA rostou a likvidují ztráty, které nabraly během začátku tohoto týdne. V Evropě přidává většina indexů více než procento, zatímco v USA se futures na hlavní indexy pohybují přibližně osm desetin v procenta v plusu. Pokud by americké indexy zakončily dnešní seanci podobným růstem, jednalo by se ale i tak o první z posledních pěti týdnů, který by uzavřely v červených číslech.
  • Akcie Lordstown Motors propadly o desetinu po snížení analytického doporučení
    Akcie Lordstown Motors (RIDE.US) ztratily více než 10,0 % během dnešní seance poté, co investiční banka Morgan Stanley (MS.US) snížila své investiční doporučení na ‘underweight’ z ‘equal weight’ a snížila cílovou cenu na pouhých $2 z $8. Banka poznamenala, že nedávno oznámený prodej továrny Lordstown v Ohio společnosti Foxconn továrnu ohodnocuje na méně než pětinu předchozích odhadů.
  • Akcie Lucid padají v reakci na hospodářské výsledky za Q4 a horší výhled
    Akcie výrobce elektromobilů Lucid Group (LCID.US) padají o více než 16 % po zveřejnění slabších hospodářských výsledků za Q4 2021. Společnost zároveň zveřejnila slabší výhled produkce.
  • Akcie Lucid se propadly o 17 % kvůli nízkým příjmům
    Akcie společnosti Lucid Motors (LCID.US) se ve čtvrtek propadly o více než 17 % poté, co výrobce elektromobilů zveřejnil neuspokojivé údaje o tržbách a výrazný pokles objednávek v posledním čtvrtletí. Společnost rovněž vydala slabý výhled výroby pro rok 2023.
  • Akcie Lucid ztrácejí navzdory rekordní investici saúdského investičního fondu 📉
    Investice z veřejného investičního fondu nepomohla zastavit pokles akcií společnosti, protože výrobci elektromobilů ztratili ve vlně kaskádových výprodejů akcií Tesly. Analytici investičních fondů navíc poukazují na největší ziskové výrobce elektromobilů, mimo jiné i na společnost Tesla (TSLA.US), jako na potenciální beneficienty zákona o snížení inflace (IRA). Do této skupiny ziskových výrobců nepatří společnosti Lucid, Rivian (RVN.US) nebo Nikola (NKLA.US), tyto společnosti jsou financovány převážně dluhem. K poklesu ceny akcií společnosti Lucid dochází navzdory tomu, že se Lucid chystá začít prodávat automobily v Evropě, akcionářům se nelíbí politika společnosti, kterou jsou akcie postupně "ředěny".
  • Akcie Lufthansa: Společnost odhaluje plány na redukci nákladů do roku 2024
    Po minulých analýzách na akcie Boeing a Airbus zůstaneme i dnes u letectví a podíváme se na akcie Lufthansa. Tyto německé národní aerolinky byly velmi silně zasaženy pandemií koronaviru a zachránila je až finanční injekce od německé vlády v hodnotě 9,8 miliard EUR.
  • Akcie Lululemon klesajú po slabých prognózach ziskov vo fiškálnom štvrťroku Q4
    Akcie spoločnosti Lululemon Athletica (LULU.US) zaznamenali pokles vďaka slabých vyhliadkam týkajúcim sa hospodárskych výsledkov za Q4. Generálny riaditeľ spoločnosti, pán Calvin McDonald oznámil, že napriek dobrému začiatku prázdninovej sezóny dosiahne spoločnosť slabé výsledky vďaka negatívnej pandemickej situácii v USA, ako aj personálnym problémamom a skrátenými prevádzkovými hodinami.
  • Akcie Lyft se po snížení ratingu UBS propadají
    Akcie společnosti Lyft (LYFT.US) v pondělí klesly o více než 3 % poté, co UBS snížila rating společnosti poskytující sdílené jízdy z "buy" na "neutral", protože její průzkum mezi řidiči ukázal, že ti preferují jejího největšího konkurenta - Uber.
  • Akcie Lyft se po zprávě o výsledcích propadly o 20 % a otevřou na historickém minimu 📉
    Společnost Lyft přiznala, že v tomto čtvrtletí ztratila na úkor společnosti Uber přibližně 1% podíl na trhu. Společnost argumentovala tím, že to bylo způsobeno agresivnějšími pobídkami Uberu pro řidiče a dodavatele. Společnost uvedla, že motivační programy skončily a společnost se zaměřuje na znovuzískání ztraceného podílu na trhu. Významné je, že Uber dokázal provozovat "nákladnou" politiku odměn pro zaměstnance a překonal očekávání analytiků, Lyft v tomto čtvrtletí navzdory zpomalení "agresivního" růstu neuspěl.
  • Akcie Lyftu druhý den na burze klesly pod emisní cenu
    Akcie provozovatele alternativní taxislužby Lyft druhý obchodní den klesly o téměř 12 procent a propadly se pod svoji emisní cenu. Svůj burzovní debut přitom v pátek zahájily růstem o 21 procenta, upozornila agentura Reuters. Podle analytiků k tomu přispěly přetrvávající otázky kolem toho, kdy se ztrátový Lyft stane ziskovým, a prudký růst první den na burze.
  • Akcie mají k delšímu nádechu stále daleko
    Ztráty v minulém týdnu se podařilo americkému akciovému indexu v průběhu páteční seance zmírnit. Index S&P 500 vzrostl o 1,4 %, i tak ale index za posledních pět dní propadnul o 4,1 %. Technologický Nasdaq v pátek posílil dokonce o 2,3 %. Právě technologie byly největším přispěvovatelem do růstu celého indexu S&P 500, když v rámci něho si polepšily o 3,2 %. Přes dvě procenta se vyhoupli i prodejci zbytného zboží nebo telekomunikace.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new