Pátek 29. březen 2024 00:43
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new
reklama
Swissquote Bank
reklama
Dukascopy new

Aktuální předpověď pro pár GBP/USD na 15. března 2022

15.03.2022 10:42  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Evropská unie, jak řekl Josep Borrel, zřejmě skutečně vyčerpala všechny možnosti sankcí vůči Rusku. Nový balíček sankcí lze označit za čistě symbolický, neboť se týká pouze řady fyzických a právnických osob. Kromě toho hodlá Brusel požádat Světovou obchodní organizaci o pozastavení režimu nejvyšších výhod ve vztahu k Rusku. Tento bod však nebude mít prakticky žádný účinek, protože Rusko do Evropy stejně žádné zboží nevyváží, samozřejmě kromě surovin. Takže zavedení ochranných cel, zejména na pozadí plnohodnotných sankcí, ruskou ekonomiku nijak neovlivní. Ukazuje se, že přinejmenším Evropská unie nehodlá dále posilovat sankční konfrontaci, a je docela možné, že Rusko bude reagovat recipročně. Což samozřejmě účastníky trhu poněkud uklidňuje.

Mnohem důležitější je však jiný bod. Pokud věříte prohlášením oficiálních představitelů Ukrajiny, zdá se, že se vyjednávací proces pohnul z mrtvého bodu a v blízké budoucnosti bude dosaženo nějaké mírové dohody. Alespoň poradce vedoucího kanceláře ukrajinského prezidenta Oleksij Arestovyč prohlásil, že by jí mohlo být dosaženo do týdne. To znamená, že boje mohou brzy ustat a s nimi se zastaví i příliv uprchlíků do západní Evropy. A koneckonců právě boje jsou hlavním důvodem poměrně rozsáhlého oslabení libry. Právě vyhlídka na jejich ukončení v blízké budoucnosti již přispívá k jejímu růstu, který pozorujeme od včerejška. Pokud se situace nezmění a bude se ubírat tímto směrem, pak bude tento růst pokračovat.

Měnový pár GBPUSD se s až chirurgickou přesností přiblížil k úrovni 1,3000, kde pohyb směrem dolů zpomalil. Tato psychologická úroveň vytváří tlak na medvědy, ale v této situaci ji obchodníci považují pouze za proměnlivou oporu na cestě klesajícího trendu.

Technický nástroj RSI se během čtyř hodin pohybuje v dolní oblasti ukazatele 30/50, což naznačuje vysoký zájem obchodníků o krátké pozice. Index RSI D1 se nachází v přeprodané zóně, což je způsobeno intenzivním pohybem směrem dolů a důležitou cenovou hladinou 1,3000.

Aligátor H4 a D1 naznačují klesající trend. Mezi klouzavými čarami MA nejsou žádné průsečíky.

Očekávání a vyhlídky:

Navzdory velké touze obchodníků pokračovat ve formování klesajícího trendu má hladina 1,3000 negativní dopad na objem krátkých pozic. To může vést ke zpomalení klesajícího cyklu a v důsledku toho k pullbacku ceny.

Analýza komplexního ukazatele dává v krátkodobém horizontu signál k nákupu v důsledku rollbacku ceny. Indikátory v intradenním a střednědobém období signalizují prodej v důsledku klesajícího trendu.

analytics62302afa88212.jpg

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Aktuální předpověď pro GBP/USD na 6. února 2024
    Klesající pohyb libry, který lze nyní označit za trvalý pokles, je vázán výhradně na euro. Vlastní pokles eura je vyvolán slabými údaji o cenách výrobců, neboť index cen výrobců v eurozóně se v prosinci meziročně snížil o -10,6 %. To nejenže ukazuje, že inflace v eurozóně dále klesá, ale také to poukazuje na rostoucí riziko sklouznutí evropské ekonomiky do deflace spojené s jejím postupným vstupem do recese. V důsledku toho se zdá, že Evropská centrální banka bude nejen první klíčovou centrální bankou, která začne snižovat úrokové sazby, ale že tak učiní velmi rychle. Proto se úrokový nepoměr, který je již nyní ve prospěch dolaru, bude jen zvyšovat.
  • Aktuální předpověď pro GBP/USD na 8. února 2024
    Prázdný ekonomický kalendář, stejně jako absence jakýchkoli dalších zpráv schopných ovlivnit trh, vytvořily příznivé podmínky pro libru. Ta pokračuje ve vyrovnávání nedávných ztrát. Nemůžeme však říci, že dolar již není překoupený. Americký dolar může dále oslabit, zejména proto, že k tomu bude mít formální důvod ve formě zprávy o počtu nezaměstnaných v USA. Očekává se, že celkový počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti vzroste o 7 000. I když jsou změny extrémně nevýznamné, pouhá skutečnost, že dolar poroste, by vzhledem k překoupenosti dolaru mohla stačit k dalšímu oslabení dolaru. To však bude platit pouze v případě, že se budou údaje shodovat s prognózami nebo se ukáží být ještě horší. Pokud data ukážou lepší čísla, s ohledem na nedávná data z trhu práce, mohlo by to poskytnout podporu dolaru a mohlo by to dokonce přivést zpět vzestupný pohyb.
  • Aktuální předpověď pro GBP/USD na 9. února 2024
    Libra si zažila určitou volatilitu, ale celkově zůstala na stejné úrovni. A to i přesto, že podle nejnovější americké zprávy žádosti o podporu v nezaměstnanosti klesly o 9 000, zatímco se očekával jejich nárůst o 7 000. Jinými slovy, údaje dopadly výrazně lépe, než se předpokládalo, a dolar neposílil. To dokazuje, že dolar je stále překoupený. A také to naznačuje nejpravděpodobnější vývoj událostí během dnešní obchodní seance. Vzhledem k tomu, že dolar je stále překoupený a ekonomický kalendář je zcela prázdný, trh se může zabývat korekcí současné nerovnováhy. Jinými slovy, libra pravděpodobně poroste, i když ne výrazně.
  • AKTUÁLNÍ PŘEDPOVĚĎ pro GBP/USD - 17. 12. 2021
    Zatímco Federální rezervní systém a Evropská centrální banka hovoří o svých očekáváních ohledně úrokových sazeb, úrovně inflace a načasování zrušení programů kvantitativního uvolňování, Bank of England přešla od slov k činům. Poté, co inflace ve Spojeném království vyskočila na 5,1 %, se britská centrální banka rozhodla nečekat na příští rok, kdy bylo plánováno první zvýšení po dlouhé době, a refinanční sazbu zvýšila. V důsledku včerejšího jednání vzrostla z 0,10 % na 0,25 %. Což bylo pro trhy naprostým překvapením. V důsledku toho začala libra aktivně růst. Z velké části kvůli naprostému překvapení.
  • Aktuální předpověď pro pár EUR/USD na 11. března 2024
    Vzhledem k tak nezáživným faktorům, jako je počet obyvatel, tempo jejich růstu a úroveň ekonomické aktivity, by zaměstnanost ve Spojených státech pro prosté udržení stability trhu práce měla vzrůst v průměru o 250 000 pozic měsíčně. Za posledních sedm měsíců se ale zvýšila jen o 896 000 pozic. To znamená průměrně 128 000 pozic měsíčně, tedy téměř polovina toho, co je potřeba. Uvedené vyvolalo mnoho otázek po adekvátnosti údajů o nezaměstnanosti, které zůstaly blízko rekordně nízkých hodnot. V pátek se tato nerovnováha konečně svým způsobem vyřešila, když americké ministerstvo práce oznámilo první nárůst nezaměstnanosti za posledních sedm měsíců, totiž ze 3,7 % na 3,9 %. Dolar okamžitě začal ztrácet pozice, což bylo v této situaci naprosto logické. Od poloviny minulého týdne ale americký dolar poměrně výrazně oslaboval a tento proces nebyl vždy zcela rozumný. Dnes tedy může trh při absenci významných makroekonomických událostí určitým způsobem korigovat a dolar může část svých ztrát vyrovnat.
  • Aktuální předpověď pro pár EUR/USD na 15. března 2024
    Trh nemůže dlouho přešlapovat na místě, zvlášť když budou zveřejněny zprávy o americké inflaci a průmyslové výrobě v eurozóně. V obou případech navíc tyto zprávy podpořily dolar. Dříve nebo později musela situace dospět do bodu, kdy i drobná událost naruší rovnováhu a trh prostě exploduje. Spouštěčem však nebylo něco bezvýznamného, ale maloobchodní tržby ve Spojených státech, které v únoru vzrostly o 0,6 %. Výrazný nárůst spotřebitelské aktivity, která je v podstatě motorem hospodářského růstu, investory jistě povzbudilo. Zvlášť když se jedná o třetí sérii mimořádně důležitých údajů, které byly v poslední době zveřejněny. V tuto chvíli je prakticky nemožné je ignorovat.
  • Aktuální předpověď pro pár EUR/USD na 16. března 2022
    Přestože boje na Ukrajině neustávají a ukrajinští představitelé stále častěji hovoří o výrazném pokroku v procesu vyjednávání, světová média věnují veškerému dění o něco menší pozornost. Soudě podle novinových titulků se zdá, že se situace nijak nezměnila. Ve skutečnosti se však pozornost největších masmédií jednoduše přesunula na dnešní zasedání Federálního výboru pro volný trh. Je to dáno spíše tím, že se neukládají žádné nové sankce, a dokonce se na toto téma ani nevydávají žádná prohlášení. Federální rezervní systém však téměř jistě zvýší refinanční sazbu z 0,25 % na 0,50 %.
  • Aktuální předpověď pro pár EUR/USD na 18. března
    Ve čtvrtek vpadla na trh vysoká volatilita v důsledku série makroekonomických údajů s vysokým dopadem. Další den se trh opět zastavil. Obchodníci si nevšímali údajů o průmyslové výrobě v USA, ačkoli tovární aktivita zpomalila. Analytici předpokládali, že průmyslová produkce vzroste z 0,0 % na 0,2 %. Místo toho zaznamenala pokles o 0,2 %. Byl v tom ale malý trik, díky kterému údaje vypadaly dokonce pozitivně. Mluvíme o revizi předchozího indikátoru směrem dolů na -0,3 %. Zdá se tedy, jako by tempo poklesu dokonce zpomalilo. V každém případě ale tyto údaje neměly žádný vliv na měnový trh, který jednoduše přešlapoval na místě. Dnes bude navíc tento pohyb v pásmu s největší pravděpodobností pokračovat. Jediným důležitým ekonomickým údajem v ekonomickém kalendáři je dnes zpráva o inflaci v eurozóně. Přinese ale revidované údaje. Index spotřebitelských cen se bude téměř jistě shodovat s předběžným odhadem, který trh už zohlednil.
  • Aktuální předpověď pro pár EUR/USD na 19. března 2024
    Formálně dolar v pondělí oslabil, ale rozsah jeho poklesu lze považovat přinejlepším za symbolický. Jde spíš jen o pokračování retracementu po působivém růstu amerického dolaru. Zvlášť proto, že neexistovaly jiné důvody, proč by se kotace měla takto pohybovat. Konečný odhad zprávy o inflaci v eurozóně k tomu rozhodně nepřispěl, protože jen potvrdil první odhad, se kterým trh už počítal. A většinou bylo od druhé poloviny obchodního dne jasné, že trh se zastavil a přirozeně čeká na zítřejší zasedání Federálního výboru pro volný trh. Naštěstí je ekonomický kalendář před tak významnou událostí prakticky prázdný. Pokud tedy nebudeme brát v úvahu zprávu o inflaci ve Velké Británii. Ta ale bude zveřejněna až zítra ráno. A ani pak nečekáme, že by měla na pár výraznější vliv. Pár tedy nejspíš zůstane až do zítřejšího večera beze změny.
  • Aktuální předpověď pro pár EUR/USD na 5. února 2024
    Předseda Federálního rezervního systému Jerome Powell poskytl rozhovor, ve kterém bez okolků prohlásil, že americká centrální banka si pravděpodobně vzhledem k rozporuplným ekonomickým zprávám nebude dostatečně jistá ohledně inflace, aby mohla snížit sazby již v březnu. To však není důvod, proč dolar výrazně posílil. Místo toho jsou to samotné ekonomické údaje. Ministerstvo práce uvedlo, že američtí zaměstnavatelé minulý měsíc vytvořili neuvěřitelných 353 000 pracovních míst. To je nejen výrazně více, než předpokládala prognóza 175 000, ale také znatelně více, než je počet nových pracovních míst potřebný k udržení stability na trhu práce. Jinými slovy, trh práce se nadále zlepšuje, přestože míra nezaměstnanosti se drží na stabilní úrovni 3,7 %.
  • Aktuální předpověď pro pár GBP/USD na 28. března 2024
    Nazývejme věci pravými jmény – trh stagnuje. Důvodem je především prázdný ekonomický kalendář, který je pro poslední týden v měsíci v podstatě standard. Obvykle je doprovázen jinými událostmi, jako jsou projevy představitelů centrálních bank. Tentokrát se ale stalo, že se zasedání klíčových centrálních bank konala doslova týden předtím a vše, co mohlo trh ovlivnit, už bylo řečeno. Jediné, čemu dnes můžete věnovat pozornost, jsou konečné údaje o HDP v USA i ve Velké Británii. Konečné odhady ale obvykle nemají žádný vliv, protože jen potvrzují předchozí odhady, které trh už zohlednil. Pouze v ojedinělých případech, kdy se konečné odhady liší od předběžných, trh nějak reaguje. S největší pravděpodobností tedy bude trh dál přešlapovat na místě.
  • Aktuální přehled akcií ke sledování (04.03.2024)
    Výsledková sezóna na Wall Street za 4. čtvrtletí 2023 začala téměř před dvěma měsíci a nyní se blíží ke konci. Většina velkých amerických společností již zveřejnila své finanční výsledky, přičemž výsledková sezóna pro každý ze tří hlavních indexů Wall Street – Dow Jones, S&P 500 a Nasdaq-100 – je z více než 90 % dokončena.
  • Aktuální přehled BTC na 19. 10. 2023 – test supportu
    BTC/USD se obchoduje v bočním trendu za 28,350 USD. Dochází k testu úrovně klíčového krátkodobého supportu. V případě zamítnutí supportu existuje potenciál pro rally směrem k 29,000 USD - 30,450 USD.
  • Aktuální příležitosti na EUR.USD
    Pár EUR.USD nesplnil předpoklad větší tendence postupu nahoru, ale splnil předpoklad, že pokud se odrazí od vyznačené klesající linie, bude to znamenat větší pokles. Od ní se odrazil vzorově a dostali jsme se tak až k 1,12500, kde se nacházelo zajisté dost stop-lossů.
  • Aktuální příležitosti na EUR.USD
    Euro nejdříve dostalo pozitivní impuls, když britové odložili datum odchodu z EU na 12.duben. To posunulo pár trochu výše, jelikož to zažehnalo blížící se hrozbu brexitu bez dohody. Protože to, ale znamená pouze odložení problému a ne jeho řešení, pohyb nahoru dlouho nevydržel a jsme opět tam, kde jsme byli.
  • Aktuální příležitosti na EUR.USD
    Euro vcelku očividně vyčkává co bude dál. Brexit se pomalu, ale jistě blíží a stále v něm není jasno za jakých podmínek se uskuteční. Brexit je hlavní událostí, která rozhodne o dalším pohybu.
  • Aktuální příležitosti na EUR.USD
    Klinická smrt volatility na hlavním měnovém páru pokračuje. V brexitu stále není jasno a kolem ostře sledovaného vyšetřování v USA je také zatím stále více otázek nežli odpovědí, jelikož jeho celý výsledek zatím vidělo pouze pár lidí.
  • Aktuální příležitosti na EUR.USD
    Stalo se takřka přesně to, co jsme si minule nastínili. Měnový pár se odrazil od v tu dobu aktuálních úrovní, což vedlo k testu 1,14000, kde se růst zastavil. Bojujeme nyní s naší dlouhodobě klesající linií, kde je i špička vyznačeného trojuhelníku, který je hlavním vodítkem toho, co očekávat v delším horizontu.
  • Aktuální příležitosti na EUR.USD k 11.4.2019
    Aktuální pohled na EUR.USD Klinická smrt volatility na hlavním měnovém páru pokračuje. V brexitu stále není j...
  • Aktuální příležitosti na EUR.USD k 11.7.2019
    EUR.USD nám skutečně udělalo korekci, jak jsme předpokládali. K cíleným 1,12500 jsme se dostali bez větších problémů. Cena se podívala až k 1,12000, kde našla podporu a odrazila se zpět výše. Velký podíl na odrazu má, ale guvernér americké centrální banky Jeremy Powell, který se při pravidelném slyšení před kongresem klonil k názoru, že by FED mohl spíše snížit úrokové sazby.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FBS
OctaFX
Patria Finance
reklama
Dukascopy new