Úterý 19. březen 2024 05:22
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Swissquote Bank
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
CapXmaster

Ekonomický kalendář: Výsledková sezóna v plném proudu a spotřebitelská důvěra v USA

26.01.2021 09:53  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Shrnutí:

  • Evropské trhy otevřely na vyšších úrovních
  • Microsoft a Johnson & Johnson budou reportovat výsledky
  • Odpoledne bude zveřejněn index spotřebitelské důvěry UoM

Přes nejednoznačné výsledky Wall Street a poklesy v Asii otevřely evropské akcie do pozitivního teritoria. Ekonomický kalendář je dopoledne takřka prázdný. Už ráno však byly zveřejněny statistiky z britského trhu práce (v 8:00), které ukázaly vzestup nezaměstnanosti z 4,9 % na 5 % (oček. 5,1 %) a průměrné výdělky vzrostly o 3,6 % YoY (oček. +2,8 % YoY)

Odpoledne to už na data bude o něco lepší. Top makrem je spotřebitelské důvěra Conference Board za leden. Nečekají se však výraznější změny od prosincových hodnot. Co se týká výsledkové sezóny, tak se dočkáme výsledků Microsoftu a dalších 4 společností z indexu Dow (3M, Verizon, American Express, Johnson & Johnson)

16:00 - US, CB consumer confidence for January. Expected: 89. Previous: 88.6

16:00 - US, Richmond Fed index for January. Expected: 20. Previous: 19

22:40 - API report on oil inventories.

Výsledková sezóna

  • 3M (MMM.US) - před otevřením trhu
  • Advanced Micro Devices (AMD.US) - po uzavření trhu
  • American Express (AXP.US) - před otevřením trhu
  • General Electric (GE.US) - před otevřením trhu
  • Johnson & Johnson (JNJ.US) - před otevřením trhu
  • Verizon Communications (VZ.US) - před otevřením trhu
  • Microsoft (MSFT.US) - po uzavření trhu
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ekonomický kalendář: Všechna pozornost je zaměřena na Fed
    10:30 - Velká Británie, CPI inflace za květen. Britským deníkům aktuálně dominuje zápas o šéfa konzervativců. Nicméně dnešní statistiky inflace si zaslouží zvýšenou pozornost. Již zítra totiž bude Bank of England rozhodovat o sazbách a data inflace jsou jedním z hlavních vstupů. Trh očekává pokles CPI z 2,1 % na 2,0 % y/y. Jádrová inflace by měla klesnout z 1,8 % na 1,6 % y/y.
  • Ekonomický kalendář: Všechny oči se upírají na FOMC!
    Evropské akciové indexy zahájily dnešní peněžní seanci víceméně beze změny. Stalo se tak po včerejší optimistické seanci na Wall Street a smíšeném obchodování během dnešní asijsko-pacifické seance. USD je nejvýkonnější měnou skupiny G10, zatímco NZD a GBP nejvíce zaostávají.
  • Ekonomický kalendář: Všechny oči se upírají na zprávu o NFP v USA
    Po smíšené asijské seanci, ale skvělé včerejší seanci na Wall Street, otevřely evropské akciové trhy v poslední den týdne výše v očekávání americké zprávy NFP (14:30). Pravděpodobný údaj nižší, než se předpokládalo, by utvrdil trh v přesvědčení, že Fed v příštím roce změkne a sníží sazby rychleji a více, než naznačuje současná komunikační linie, což by oslabilo dolar. Mezitím Wall Street očekává vyšší než předchozí údaj o změně zaměstnanosti v nezemědělském sektoru USA. Makroúdaje zveřejněné dříve během asijské seance se týkaly především Japonska, kde revize HDP přinesla pokles o 0,7 % M/M oproti 0,5% poklesu v prvním čtení. Tržby z průmyslové výroby na Novém Zélandu poklesly o 2,7 % R/R oproti 2,9% růstu v předchozím měsíci.
  • Ekonomický kalendář: Všichni se zaměřují na zveřejnění americké inflace!
    Evropské akciové indexy zahájily dnešní obchodování růstem. Stalo se tak po včerejší solidní seanci na Wall Street a smíšeném obchodování v Asii. Rozsah zisků na starém kontinentu je však malý. JPY je nejvýkonnější měnou G10 poté, co japonská média informovala, že BoJ na zasedání příští týden přezkoumá vedlejší účinky své uvolněné měnové politiky. 
  • Ekonomický kalendář: V tomto týdnu jsou na programu důležitá data z Velké Británie
    Pondělí nenabízí jako obvykle mnoho fundamentů. Vlastně nebude zveřejněno žádné důležité makro, které by mělo výrazněji ovlivnit obchodování. Nálada na trzích však zůstává dobrá. Obchodování v Asii probíhalo v pozitivním teritoriu a začátek seance v Evropě přinesl nezanedbatelný růst. Obchodníci by se dnes mohli více zaměřit spory mezi USA a Čínou a vývoj okolo pandemie koronaviru. Co se týká dalších seancí, tak z pohledu makrodat už na tom budeme o mnoho lépe. Níže naleznete seznam toho nejdůležitějšího, co nás v tomto týdnu čeká.
  • Ekonomický kalendář: V USA a ve Velké Británii dnes probíhá pouze omezené obchodování
    Evropské akciové trhy otevřely mírně do negativního teritoria po nejednoznačné asijské seanci. Dnešní den by mohl patřit mezi klidnější. Obchodníci z USA a Velké Británie si dnes užívají státních svátků. Přesto americké indexy, drahé kovy a ropy WTI se budou obchodovat do 19. hodin. Britské indexy, americké akcie a zemědělské komodity se dnes neobchodují. Co se týká makrodat, tak dnes jsou na programu inflační čísla z eurozóny a statistiky z Kanady, takže na EUR a CAD bychom se mohli dočkat zvýšené volatility.
  • Ekonomický kalendář: Výrobní ISM, konečné PMI za červenec
    Evropské futures trhy poukazují na nižší otevření dnešní seance na starém kontinentu. Zatímco asijské akcie se dnes obchodovaly většinou výše, evropské a americké indexové futures klesaly. Navzdory oslabení amerického dolaru se komoditám nepodařilo zachytit nabídku s drahými kovy a ropa dnes klesla. Na trhu s kryptoměnami lze také zaznamenat horší nálady.
  • Ekonomický kalendář: Výsledková sezóna je v plném proudu
    Úterý opět nepřinese příliš mnoho makrodat, nicméně na jedno důležité makro nesmíme zapomenout. Spotřebitelská důvěra Conference Board by měla ukázat červencové zhoršení nálady amerických spotřebitelů. Navíc se dočkáme celé řádky hospodářských výsledků firem z USA včetně McDonald's, AMD nebo Starbucks.
  • Ekonomický kalendář: Výsledková sezóna pod drobnohledem
    Evropské akciové trhy otevřely v blízkosti včerejšího závěru po červené seanci v Asii. Ekonomický kalendář je během evropské seance takřka prázdný, ale investoři by si to měli vynahradit v průběhu odpoledních hodin. V 16. hodin je na programu spotřebitelský sentiment Conference Board z USA za duben a Richmondský Fed Index. Nejvyšší pozornost je však dnes zaměřena na výsledkovou sezónu. Své hospodářské výsledky zveřejní společnosti jako Microsoft nebo Alphabet.
  • Ekonomický kalendář: Výsledková sezóna se naplno rozjíždí
    Evropské trhy otevřely do plusových hodnot po pozitivní asijské seanci i včerejší Wall Street. Zápis z posledního zasedání Fedu nezpůsobil výraznější pohyby na trzích. Na forexu se daří komoditním měnám jako AUD, CAD a NZD. V pozadí naopak zůstávají JPY a USD.
  • Ekonomický kalendář: Výsledková sezóna v USA začíná bankovní smrští
    Evropské trhy otevřely mírně do pozitivního teritoria. Nálada během asijské seance byla pozitivní, většina indexů z asijsko-pacifického regionu zakončila obchodování v zisku. Energetické komodity se obchodují bez výrazných změn, zatímco drahé kovy se mírně korigují. JPY a CHF jsou nejvýkonnější měny G10, naopak NZD, EUR a USD nejvíce ztrácejí.
  • Ekonomický kalendář: Výsledková sezóna začíná!
    Evropské akciové trhy dnes otevřely do červených čísel. Obchodníky nepotěšily zprávy o problémech vývoje vakcíny společnosti Johnson & Johnson. Německý ZEW index a americký CPI index jsou dnes top makrodaty na programu. Pozornost se však brzy přesune na americké akcie. Na Wall street totiž dnes začíná výsledková sezóna za Q3, a to hned v plné parádě. Můžeme se těšit na hospodářské výsledky například společností JPMorgan, Blackrock a Citigroup.
  • Ekonomický kalendář: Výsledková sezóna z USA a HDP z Evropy
    Po horším výkonu akciových indexů z Asie otevřela Evropa na nižších úrovních. Španělsko, Polsko a Německou budou reportovat HDP za Q4/2021. Makrodata mohou přinést na trhu dodatečnou volatilitu. Nicméně včerejší mírně horší výsledky amerického HDP s tržním sentimentem nepohnuly.
  • Ekonomický kalendář: Výsledky Alphabet a Microsoft
    Futures trhy naznačují na mnohem vyšší otevření evropské seance pro hlavní indexy ze starého kontinentu. Futures na DAX se obchodují téměř o 200 bodů nad včerejším close, zatímco futures na Euro Stoxx posílily o 1,5 %. Globálním akciím se podařilo nabrat dech, když se růst amerických výnosů zastavil. Čínská lidová banka také slíbila, že poskytne větší podporu ekonomice, což podpořilo asijské akcie.
  • Ekonomický kalendář: Výsledky amerických bank a průzkum University of Michigan
    Evropské trhy otevřely do plusu po rekordní seanci na Wall Street a růstu v Asii. DE30 otevřel v blízkosti 15 300 bodů a vzápětí se vydal na nové rekordy. US500 se pohybuje v blízkosti 4 160 bodů. Odpoledne budou zveřejněna data z trhu s bydlením v USA (14:30) a následně spotřebitelský sentiment University of Michigan (16:00). Reakce na tyto statistiky již tradičně není vysoká, nicméně trh s bydlením je v poslední době zajímavý díky výraznému nárůstu povolenek i nových staveb (nová likvidita v ekonomice je poznat). V neposlední řadě zveřejní své hospodářské výsledky další finanční instituce - včetně Morgan Stanley nebo Bank of New York Mellon.
  • Ekonomický kalendář: Výsledky amerických firem a objednávky zboží dlouhodobé spotřeby
    Futures na evropské indexy se před otevřením hotovostní seance obchodují mírně výše. Stalo se tak po dobrých údajích GfK, které ukázaly, že důvěra německých spotřebitelů vzrostla na úroveň, která nebyla zaznamenána více než rok. Americký dolar je nadále pod tlakem na pokles vůči koši ostatních měn zemí G10.
  • Ekonomický kalendář: Výsledky Johnson & Johnson a Netflixu
    Futures na evropské indexy dnes naznačují na nižší otevření seance na starém kontinentu. DAX futures se aktuálně obchodují o více než 100 bodů pod včerejším hotovostním close. Nálada na trzích během včerejší seance na Wall Street oslabila a na burzách v Asii a Tichomoří bylo později také vidět slabší obchodování. Komodity nabírají dech díky oslabování USD, zatímco rizikovější měny (AUD a NZD) vedou mezi hlavními společnostmi G10.
  • Ekonomický kalendář: Výsledky Tesla a IBM, Kanadská inflace
    Futures trhy dnes ukazují na mírně vyšší otevření evropské seance. Zatímco americké a evropské indexové futures rostly po zveřejnění solidních zisků Netflixu, tyto zisky byly během asijské seance vymazány. GBP je jednou z nejhůře výkonnostních měn G10 poté, co britská inflace v září vyskočila na 10,1 % meziročně, což odpovídá 40letému maximu z července.
  • Ekonomický kalendář: Vystoupí centrální bankéři z Fedu + Ifo
    Divoký týden na trzích se blíží ke svému závěru. Ekonomický kalendář je dnes relativně prázdný. Ovšem dopoledne se dočkáme výsledků německého podnikatelského indexu Ifo. Odpoledne pak vystoupí několik centrálních bankéřů z Fedu včetně guvernéra Powella a viceguvernéra Claridy. USD by mohl reagovat zvláště po 16. hodině, kdy vystoupí guvernér Powell na akci centrální banky společně s dalšími členy FOMC.
  • Ekonomický kalendář: Vystoupí šéf Fedu Powell
    Z pohledu fundamentů začíná týden vystoupením guvernéra Fedu Jerome Powella v pondělí a v americkém Kongresu vystoupí na pravidelném půlročním grilování od úterý do čtvrtka. S projevem ho budou následovat také někteří členové Fedu. Japonské trhy si dnes a zítra užijí státní svátek, což poznamená celou asijskou seanci sníženou likviditou. Během týdne budou zveřejněny statistiky PMI v USA, Velké Británii, Japonsku a Austrálii. O měnové politice budou rozhodovat centrální banky Číny, Turecka, Mexika a Nového Zélandu. Z dalších dat vybíráme data z nemovitostního trhu USA a tradiční report žádostí o podporu v nezaměstnanosti. Spotřebitelská důvěra bude zveřejněna ve Velké Británii a eurozóně.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
XTB trading konference 2024