Úterý 19. březen 2024 04:53
reklama
Dukascopy new
reklama
Purple pivot points
reklama
CapXmaster
reklama
Instaforex ebook

Disney propustí 32.000 lidí, hlavně v zábavních parcích v USA

26.11.2020 17:50  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Americká společnost Walt Disney propustí celkem asi 32.000 zaměstnanců, většinou ve svých zábavních parcích, na které nejvíce doléhají dopady opatření proti šíření nového koronaviru. Jde o zvýšení původního plánu, který firma představila v září a který předpokládal, že o práci přijde kolem 28.0000 lidí. Uvedla to dnes agentura Reuters.

V dokumentu pro americkou Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC) firma uvedla, že dotyční budou propouštěni do konce prvního pololetí finančního roku, které končí v březnu.

Firma uvádí, že letos na konci října zaměstnávala po celém světě zhruba 203.000 lidí. Z nich kolem 155.000 pracovalo v zábavních parcích, případně jejich práce s jejich činností souvisela.

List The New York Times v září napsal, že propouštět se má hlavně v zábavních parcích v Kalifornii a na Floridě. Ty před pandemií zaměstnávaly kolem 110.000 lidí. Návštěvnost parků citelně klesla už na jaře, kdy se dopady pandemie objevily poprvé.

Firma už tento měsíc uvedla, že posílá na neplacené volno další pracovníky zábavního parku v Kalifornii, protože není jisté, kdy tato zařízení budou moci znovu otevřít.

Zábavní park na Floridě a většina těch mimo Spojené státy už otevřely. Musejí se v nich ale dodržovat nařízené rozestupy a nosit roušky. Pařížský Disneyland musel v říjnu znovu zavřít, parky v Šanghaji, Hongkongu a Tokiu ale zůstávají otevřené.

Zdroj: ČTK, Reuters

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Diplomaté oslabili americkou měnu
    Americkému dolaru se včera nedařilo. Z této situace profitovala společná evropská měna, jejíž kurz se vyšplhal...
  • Diplomatka: USA nevyšlou vojáky na Ukrajinu, budou ale bránit země NATO
    Spojené státy nevyšlou své vojáky na území Ukrajiny ani v rámci případné mírové mise NATO, budou ale podporovat a bránit jiné země aliance, pokud se ocitnou pod útokem. V nedělním rozhovoru s televizí CNN to řekla velvyslankyně USA při OSN Linda Thomasová-Greenfieldová. Odmítla rovněž, že by se prezident Spojených států Joe Biden při své plánované cestě do Evropy tento týden chystal na návštěvu Kyjeva.
  • Diskuse kolem elektromobility neutichá
    Trend elektrických vozidel rezonuje v plánech společností a zemí čím dál tím víc. Státy poskytují různé stimuly a investují miliardy do rozvoje budování nabíjecích stanic. Rozvoj elektromobility a ceny EV souvisí i s poptávkou po komoditách potřebných na výrobu baterií. Které faktory budou nejvýznamnější ovlivňovat růst elektromobility a EV akciové tituly nejbližší roky?
  • Diskuse o dohodách NAFTA se dostává do středu zájmu
    Obavy, že by federální vláda USA mohla omezit fungování, je přehnaná. Situace je sice proměnlivá, ale i tohle pomine. Akcie by se měly zotavit, jelikož se objeví výsledky za čtvrtletí, zvýší se ocenění a potenciálně i kryptoměny. Americké akcie v obavách z omezení financí mírně poklesly. Obavy z hlubšího chaosu a rozdělení ve vládě posílily výprodej státních dluhopisů, což ubližovalo mírnému vzestupu USD. Toto oslabení USD vedlo k prudkému posílení většiny měn G10, nejvíc získaly Kiwie a Aussie. Jedním z Trumpových hlavních cílů bylo vždy nové jednání o smlouvách NAFTA. Příští úterý se tři severoameričtí partneři posadí k diskusi o budoucnosti této klíčové dohody.
  • Diskutovalo se nejen o sazbách, ale i o kurzu
    Dnes zveřejněný záznam z posledního jednání bankovní rady ukázal, že bankovní rada minulý čtvrtek diskutovala především rozsah snížení základní úrokové sazby. Nad potřebou samotného snížení úrokových sazeb však panovala shoda. Nakonec převážil názor většiny a bankovní rada úrokové sazby jednomyslně snížila o 75bb. Mimo úrokové sazby byl diskutován také vývoj kurzu. V tomto případě je ČNB i nadále připravena intervenovat na devizovém trhu proti silně oslabující koruně. Úroveň kurzu, při které by již na trh vstoupila, banka neuvedla. My i nadále očekáváme, že v případě dále se zhoršujícího výhledu české ekonomiky ČNB přistoupí k dalšímu snížení základní úrokové sazby o 50bb. V případě potřeby by tak nejspíše učinila na mimořádném jednání, když řádné měnově politické zasedání je naplánováno až na 7. května. Pro měnovou politiku ČNB však bude důležitý také vývoj v zahraničí.
  • Diskuzi kolem omezování nákupů aktiv označí ECB ve čtvrtek za předčasnou
    K jednacímu stolu ve čtvrtek zasedne Evropská centrální banka. Diskuze se bude točit kolem pandemického programu nákupu aktiv (PEPP) a vyhodnocení jeho dosavadní účinnosti. Vzhledem ke stávající míře nejistoty předpokládáme, že se ECB jakýmkoli náznakům o počátku omezování nákupů aktiv bude chtít vyhnout. Pandemický program tak poběží do září ve stávající výši. S jeho ukončováním ECB nebude podle našeho názoru chtít začít dříve nežli Fed. Tedy na začátku příštího roku. I pak ale předpokládáme, že konec programu bude ještě vyhlazován navýšením nákupů aktiv v rámci programu APP a prodloužením TLTRO4, a to do poloviny příštího roku. S postupujícím oživením ve druhé polovině letošního roku však bude diskuze kolem konce pandemického programu sílit, což bude vytvářet prostor pro růst evropských výnosů a potažmo i těch českých. Na své by si v tom případě měla přijít i česká koruna.
  • Disney - další obří volný pád? Akcie se po výsledcích propadly o 8 % 📉
    Akcie společnosti Disney (DIS.US) před otevřením burzy na Wall Street ztrácejí kvůli nižším než očekávaným tržbám z klíčových obchodních segmentů, rostoucím nákladům a sníženým prognózám. Společnost varovala před zpomalením v oblasti streamování:
  • Disney na desetiletém minimu - další zpomalení po výsledcích za 2. čtvrtletí? 📊
    Největší americká zábavní společnost Disney (DIS.US) zveřejnila svou zprávu za 2. čtvrtletí. Již více než 2 roky jsou její akcie v "nemilosti" Wall Street a zlevňují na vlně nejistého makroekonomického výhledu, nevýkonných streamovacích služeb Disney+ a budoucí nejistoty ohledně spotřebitelské aktivity. Výsledek? Akcie Disney jsou na cenové úrovni roku 2014, kdy tržby společnosti klesly o více než 40 %. Dnes před otevřením amerického trhu posilují o necelých 1,5 %.
  • Disney na úrovni roku 2014 - zlepší výsledky sentiment?
    Dnes po skončení americké seance bude největší americká zábavní společnost Disney (DIS.US) oznamovat finanční výsledky. Investoři očekávají pokles čistého zisku a mírně vyšší tržby. Wall Street bude věnovat pozornost zejména segmentu streamingu, kde Disney+ musí bojovat s rostoucí konkurencí, a návštěvnosti a aktivitě zákazníků v zábavních parcích Disney. Ten zase může poskytnout více informací o celkovém zdraví spotřebitelů a jejich finanční aktivitě v zábavním sektoru. Podle zpráv agentury Reuters již společnost vytvořila skupinu, která má zlepšit její ziskovost prostřednictvím umělé inteligence. Vytáhne společnost Disney po letech odchodu z problémů navrátivší se generální ředitel Bob Iger?
  • Disney po zprávě za 1. čtvrtletí ztrácí 8 % 📉 Obavy z recese a slabší Disney+?
    Akcie společnosti Disney (DIS.US) dnes ztrácejí téměř 8 % po zprávě, která investory zklamala. Důvodem poklesů jsou špatné výsledky streamovací platformy a pomalejší prodeje.
  • Disney + překvapuje: 20 Marvel a Star Wars nových sérií
    Jak bylo oznámeno minulý týden, během příštích několika let bude mít na této platformě premiéru až 20 sérií těchto skvělých kinematografických vesmírů. To vše navíc k celosvětovému zvýšení ceny předplatného uvedené služby. Očekává se také generování laviny nových zákazníků, kteří touží po konzumaci tohoto nového katalogu produktů. Spolu s tradičnější nabídkou zaměřenou na nejmenší z domácnosti je tato aplikace skvělým spojencem v dobách pandemie, kdy trávíme více času doma kvůli omezením tradičního volného času.
  • Disney se propadlo na akciovém trhu poté, co oznámilo propouštění 28 000 zaměstnanců v USA
    Společnost Walt Disney Co. oznámila, že propustí přibližně 28 000 pracovníků ve své sekci výletních lodí a zábavních parků, protože nemůže překonat dopad omezení způsobených pandemií koronavirů. Společnost musela v důsledku pandemie uzavřít všechny své zábavní parky, i když je během léta dokázala znovu otevřít kapacitním omezením, s jedinou výjimkou Kalifornie, jejíž úřady zachovávají zákaz znovuotevření.
  • Disney se zaměřuje na streaming a prudce stoupá na akciovém trhu
    Společnost Walt Disney Co. včera na konci trhu oznámila, že zahájí reorganizaci podnikání se zaměřením na streamovací služby a její platformu Disney +. Tímto způsobem společnost vytvoří divizi pro vývoj a výrobu exkluzivního obsahu pro svou platformu a další pro distribuci.
  • Disney v premarketu stoupá o 8 % 📈
    Akcie zábavního gigantu Disney (DIS.US) dnes před otevřením burzy posilují o téměř 8 %, přestože tento gigant vykázal poměrně úspěšné čtvrtletní výsledky, ačkoli tržby i předplatné služby Disney+ zaostaly za očekáváním. Důvodem této reakce trhu jsou i optimistické komentáře generálního ředitele Boba Igera, stejně jako politika snižování nákladů pozitivně ovlivňující čistý zisk a rostoucí naděje na rychlejší ziskovost streamingu. Mírně nižší příjmy byly kompenzovány nárůstem zisku.
  • Disney ztrácí uprostřed pandemie 2,8 miliardy dolarů, ale zlepšuje prognózy
    Společnost Walta Disneye ukončila svůj fiskální rok čistou připsatelnou ztrátou ve výši 2,864 miliardy USD ve srovnání...
  • Distribuce BTC velryb a těžařů dosahuje nejvyšší úrovně a zvyšuje prodejní tlak
    Vzhledem k tomu, že medvědí trh přetrvává, BTC v současné době klesá o 70 % od svého historického maxima zaznamenaného v minulém listopadu.
  • Díváme se na vývoj v eurozóně přes růžové brýle?
    Může eurozóna v letech 2017 a 2018 „zachránit“ svůj ekonomický růst? Měli bychom mít na paměti, že tempo jejího růstu bude ovlivněno několika negativními faktory. Pravděpodobně dojde k růstu cen ropy a to bude velmi razantní negativní dopad na reálné příjmy domácností a zisky korporátního sektoru. Dostaví se tak opačný efekt, než jaký jsme pozorovali v letech 2014–2016. Jak z toho eurozóna vybruslí?
  • Divergence mezi dolarem a TNOTE: důsledky pro EUR/USD
    Tento týden bude pro měnový pár EUR/USD obzvláště důležitý, protože bude zveřejněno několik makroekonomických údajů týkajících se USA a ve středu rozhodnutí FOMC. Slabá výkonnost akcií prospívá americkému dolaru, který dokázal vyvinout tlak na euro.
  • Divergence mezi francouzskými a německými bondy je zpět
    Na francouzských dluhopisech dochází v těchto dnech k poměrně zajímavé divergenci. Francouzské výnosy totiž začínají znovu výrazně růst, což je v ostrém kontrastu s tím, co poslední dobou pozorujeme na srovnatelných německých dluhopisech. Rozdíl mezi výnosy z dvouletých splatností aktuálně dosahuje už téměř 50bp., což je ještě více než koncem letošního února.
  • Divergence na AUD/USD
    V průběhu asijské obchodní seance dosáhla hodnota páru AUD/USD úrovně 1.0489 a dostala se tak až...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
XTB trading konference 2024