Úterý 19. březen 2024 07:03
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Dukascopy new

Ranní videokomentář: Trhy po pondělním výplachu zůstávají nervózní, dnes zasedá RBNZ

07.02.2018 07:35  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Po pondělním výprodeje se včera situace na akciovém trhu začala pozvolna uklidňovat. Trhy jsou ale stále velmi nervózní a vytvoření bull trap a další vlny výprodejů rozhodně v této situaci nelze vylučovat. Korekce se však opírá především o vysoké ocenění akcií a nemá silný fundament, takže do dalších dnů počítáme s tím, že volatilita klesne a situace na trzích se postupně stabilizuje. Ani dnešek nebude o fundamentech a obchodníci budou veškerou pozornost věnovat dění na akciovém trhu. Ze zajímavých událostí proto podle nás stojí za zmínku jen večerní zasedání novozélandské centrální banky, která ale rozhodne o sazbách až po uzavření trhů v USA.

Dnešní fundamenty:

  • 09:30 Halifax ceny nemovitostí v Británii (malý dopad)
  • 14:30 Stavební povolenky v Kanadě (malý dopad)
  • 16:30 Americké zásoby ropy (střední dopad)
  • 21:00 Rozhodnutí novozélandské centrální banky o sazbách (velký dopad)
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní videokomentář: Trhy dál ve velké pohodě, dnes zasedá ECB
    Na finančních trzích pokračuje velmi klidné a pozitivní obchodování, díky němuž včera americký index S&P500 znovu navýšil svá historická maxima, zatímco v Evropě dokázaly růst akciové indexy o více než procento. Včera libře částečně pomohla stabilní data z pracovního trhu a dnes by ji, v případě silných výsledků, mohly pomoci také výsledky maloobchodních prodejů. Vedle britských dat nás čeká i zasedání ECB, ve kterém centrální banka nabídne svůj pohled na aktuální vývoj ekonomické situace a velmi pravděpodobně promluví i o případném dopadu brexitu na evropskou ekonomiku.
  • Ranní videokomentář: Trhy jsou klidnější, DAX ale zůstává pod hranicí 10 400 euro
    Situace na trzích se pomalu uklidňuje. Včerejší obchodování v Evropě i v USA probíhalo bez výraznějších výkyvů, k čemuž pomohla i absence důležitých fundamentů. Implikovaná volatilita ale stále zůstává na zvýšených úrovních, což signalizuje, že i přes aktuální klid se obchodníci na akciovém trhu obávají dalších prudkých cenových výkyvů. Dnešek bude na nové fundamenty velmi zajímavý, když nás čeká série dat z Británie a z USA. Tu doplní ještě zasedání Bank of England, která bude odpoledne rozhodovat o sazbách.
  • Ranní videokomentář: Trhy jsou znovu beze strachu, dnes zasedá Bank of Canada
    Akciové trhy včera navázaly na pondělní seanci a pokračovaly v růstu. Americký S&P 500 se již přehoupl nad hranici 2 150 dolarů a německý DAX včera poprvé od britského referenda znovu atakoval hranici 10 000 euro. Nálada na trzích zůstává klidná a optimistická, o čemž svědí i nízká úroveň implikované volatility a růst dluhopisových výnosů, který začíná dostávat pod tlak zejména cenu zlata. Dnešek přinese ze zajímavých fundamentů hlavně zasedání kanadské centrální banky, která bude rozhodovat o úrokových sazbách. Ty by měla znovu ponechat beze změny na 0,5 % a trh tak bude zajímat především doprovodný komentář k jejímu rozhodnutí.
  • Ranní videokomentář: Trhy jsou znovu beze strachu, týden by měl na trzích začít pozvolna
    Minulý týden přinesl na finanční trhy zklidnění, což bylo asi nejvíce patrné na implikované volatilitě, která se na většině finančních aktiv začala znovu propadat. VIX se díky tomu dostal zpět pod hranici 10b., což znamená, že jsou trhy podle názoru obchodníků opět téměř bez rizik. Nový týden se bude rozjíždět pozvolna. Dnes je v USA svátek, takže počítáme s velmi nízkou obchodní aktivitou a to podstatné nás bude čekat až v závěrem týdne, kdy budou v USA zveřejněny tradičně velmi sledované statistiky z pracovního trhu.
  • Ranní videokomentář: Trhy navzdory politickému napětí zatím v klidu, výprodej ale znovu dorazil na krypto
    Včerejší seance byla opět o politickém napětí, a to tentokrát nejen mezi USA a Čínou (cla), ale také mezi Ruskem a Británií, která včera rozhodla o vyhoštění 23 ruských diplomatů. Nálada na trzích je tak dál trochu nervózní, i když si obchodníci na podobné politické napětí zdá se už docela zvykli. I dnes bude politika tématem číslo jedna, jelikož bude ekonomický kalendář na tradiční makro docela chudý. Zajímavější než na tradičních aktivech je pak situace na Bitcoinu, který se kvůli rozhodnutí Googlu zakázat reklamy na krypto dostal už pod hranici 8 tis. dolarů.
  • Ranní videokomentář: Trhy navzdory politickým otřesům v USA zatím v klidu, euro se drží nad 1,15 EURUSD
    Včerejší seance dostala pod tlak hlavně britskou libru, která doplatila na slabší výsledky inflace. Ztrácel ale také americký dolar, který poznamenalo rozplynutí šancí, že se republikánům podaří schválit reformu zdravotnictví. Nálada na akciových trzích byla ze začátku dne nervózní, ale v průběhu odpolední seance se dokázala stabilizovat a americké indexy si nakonec své pozice bez problémů udržely. Dnešek bude na důležité fundamenty podstatně chudší, když nás čeká jen několik málo dat z USA. Pozor také na libře na případné komentáře vyjednavačů o brexitu, kteří se sešli už začátkem týdne a kteří v těchto dnech připravují podklady pro blížící se setkání lídrů EU a Británie.
  • Ranní videokomentář: Trhy nervózně vyčkávají na výsledek prezidentských voleb v USA
    Máme za sebou důležitý týden, který přispěl k výrazné korekci na finančních trzích a dostal pod tlak americký dolar, který slábnul na většině měnových párů. Situace se sice začátkem tohoto týdne zklidňuje, trhy však zůstávají nervózní, a to především díky blížícím se americkým volbám, které se konají již zítra a jejichž výsledky bychom měli znát ve středu ráno. Dnešní seance je bez důležitých fundamentů a lze očekávat, že v první polovině týdne obchodníci kvůli volbám budou spíše opatrně vyčkávat.
  • Ranní videokomentář: Trhy pod tlakem obchodní války znovu ztrácí, VIX se vyhoupl nad 17b.
    Včerejší seance na trhy přinesla další výprodeje, které poslaly některé z indexů v Evropě i v USA dolů o více než dvě procenta. Téma výprodejů je přitom i nadále stejné a jsou jím obchodní vztahy mezi USA a Čínou/Evropou. Nervozita na trzích včera dokonce přispěla poprvé i k výraznějšímu růstu implikované volatility na amerických akciích, když se VIX vyhoupl až nad hranici 17b. Dnešek na trzích vypadá o něco klidněji, ale stejně jako včera se situace může kdykoli znovu změnit k horšímu.
  • Ranní videokomentář: Trhy pokračují ve vyčkávacím režimu, GBP zůstává volatilní
    Včerejší seance se na akciových trzích nesla opět v poklidném duchu, když si většina indexů i přes mírné ztráty své vysoké zisky z minula dál bez problémů drží. Zaujala nás opět libra, kde se hlavní ekonom Bank of England vyslovil pro zvýšení sazeb a také ropa, která pokračovala ve výprodeji i přes lepší než očekávané výsledky amerických ropných zásob. Večerní seance pak přinesla ještě zasedání novozélandské centrální banky, která ale na své měnové politice a doprovodném komentáři znovu téměř nic nezměnila.
  • Ranní videokomentář: Trhy pokračují v korekci dřívějších ztrát, britský FTSE100 nejvýše od loňského srpna
    Akciové trhy včera pokračovaly v postupném růstu, i když zisky, které si připisovaly, tentokrát již ve většině případů nebyly tak vysoké, jako v předcházejících dvou dnech. Včera na sebe pozornost strhnul hlavně šéf Bank of England Mark Carney, který naznačil, že by banka mohla do budoucna činit opatření, která budou tlumit dopady brexitu, na což reagovala libra v odpoledních hodinách výrazným oslabením. Dnešek nabídne hlavně výsledky z výrobního sektoru v Británii (PMI) a odpoledne pak budou zveřejněna podobná data (ISM) také z USA.
  • Ranní videokomentář: Trhy před blížícími se svátky zatím ve vyčkávacím režimu
    Včerejší seance přinesla zajímavé makro z Německa i z USA, ale dopad zveřejněných výsledků na trhy byl nakonec zanedbatelný. Nálada na trzích zůstává i nadále velmi klidná a obchodníci před blížícími se svátky do větších pozic nevstupují. Ani od dnešní seance žádné dramatické změny v ocenění finančních aktiv nečekáme a počítáme opět s obchodováním v bočním trendu. Zajímavé reakce bychom se mohli dočkat snad jen ve večerních hodinách na zveřejněné novozélandského HDP.
  • Ranní videokomentář: Trhy přešlapují na místě a čekají na nový impuls
    Začátek týdne se na trzích nesl v překvapivě klidném duchu a na velmi nízkých objemech. Turecká krize se včera týkala pouze tureckých finančních aktiv a na západní trhy se ani náznakem nepřelila. Obchodování probíhalo včera na výrazně podprůměrných objemech a implikovaná volatilita zůstává v USA stále na nejnižších úrovních za poslední více než rok. Dnešní seance přinese ze zajímavých dat hlavně britskou inflaci a německý ZEW. Trhy jsou během dnešního rána velmi klidné a v klidném duchu a bez větší volatility by se mohla nést i celá úterní seance.
  • Ranní videokomentář: Trhy se navzdory rizikům zatím vezou na pozitivní vlně
    Máme za sebou poměrně zajímavý týden, který byl na trzích hlavně o americkém prezidentovi a jeho evropské tour. K tomu se navíc přidalo i několik makrodat, jako americká inflace a dění na finančních trzích rozvířil také seznam zboží dováženého z Číny, na které by USA mohly uvalit nová cla. Nálada na trzích nakonec ale přesto všechno zůstala docela pozitivní a úroveň rizikových přirážek dokonce mírně klesala, což pomohlo akciím po celém světě k mírnému růstu. Dnes nás čeká schůzka amerického a ruského prezidenta a z tradičního makra pak například i americké maloobchodní prodeje.
  • Ranní videokomentář: Trhy se pomalu připravují na růst amerických sazeb, dolar přesto oslabil
    Minulý týden sice velké změny na akciový trh nepřinesl, růst dluhopisových výnosů však jasně signalizoval, že se finanční trhy pomalu připravují na přísnější měnovou politiku. Ta bude velké téma hlavně tohoto týdne, který přinese zasedání americké a britské centrální banky a zatímco od BoE trh v tomto směru příliš nečeká, od Fedu čeká minimálně signál, že je růst úrokových sazeb za dveřmi. Dolar proto zůstává silný, i když se mu závěr minulého týdne zrovna nevydařil.
  • Ranní videokomentář: Trhy se po nervózních dvou týdnech uklidňují, volatilita (VIX) zpět pod 14b.
    Včerejší obchodní seance byla bez významných fundamentů a obchodování na většině trhů probíhalo v klidu a dobré náladě...
  • Ranní videokomentář: Trhy se přes volby přenesly a rychle se vracejí do zajetých kolejí
    Finanční trhy se s výsledky amerických voleb vypořádaly až překvapivě snadno. Po včerejším ranním výprodeji nakonec evropské a americké indexy dokázaly uzavřít v zelených číslech a své včerejší ztráty dnes ráno dohání také Asie, když například japonský Nikkei225 vystoupal během dnešní seance o více než 6 %.Téma amerických voleb na trzích sice během dneška ještě může rezonovat, trhy však budou pokračovat v pozvolné stabilizaci, které by měla napomáhat i skutečnost, že nás již do konce tohoto týdne žádné důležité fundamenty nečekají.
  • Ranní videokomentář: Trhy se vrací do klidového režim, dnešek opět bez klíčových dat
    Pondělní seance přinesla na akciové trhy zlepšení nálady a růst většiny akciových indexů, když například německý DAX r...
  • Ranní videokomentář: Trhy se vrátily do klidového režimu, dnes německý IFO
    Minulý týden na finanční trhy přinesl stabilizaci, díky které se ceny akcií, dluhopisové výnosy i volatilita vrátily zpět na úrovně ze začátku tohoto měsíce. Lví podíl na tom mělo hlavně zasedání americké centrální banky, která sice chce zvyšovat sazby již brzy, s jejich dalším zvyšováním do budoucna ale nehodlá nijak pospíchat. Trhy jsou tak znovu dobře naladěny, díky čemuž bychom před sebou mohli mít relativně klidný týden. Ten sice nabídne několik zajímavých dat a vystoupení centrálních bankéřů, na celkovém fundamentu by se ale příliš měnit nemělo.
  • Ranní videokomentář: Trhy stále beze strachu, dnes pozor na Bank of England
    Včerejší seance přinesla zasedání americké centrální banky a mnoho nového jsme se tentokrát nedozvěděli. Fed vyčkává na kroky nové americké administrativy a na jejich dopad na americkou ekonomiku. Doprovodný komentář se proti tomu prosincovému příliš nezměnil a nezměnil se ani názor trhu na to, jak intenzivně by během letošního roku měly růst v USA úrokové sazby. Šance na jejich růst už na příštím (březnovém) zasedání tedy zůstává i nadále přibližně třetinová. Dnes pozor především na zasedání Bank of England, která může být mnohem sdílnější než Fed, když k rozhodnutí o sazbách nabídne také inflační report a tiskovou konferenci guvernéra Carneyho.
  • Ranní videokomentář: Trhy stále beze strachu, dolaru pomáhá Fed
    Nálada na finančních trzích zůstává i po minulém týdnu velmi klidná, což dokazuje hlavně stále nízká úroveň implikovan...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new