Pátek 29. březen 2024 12:16
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
CapXmaster srovnani

Ranní videokomentář: Trhy se vrací do klidového režim, dnešek opět bez klíčových dat

10.05.2016 07:55  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Pondělní seance přinesla na akciové trhy zlepšení nálady a růst většiny akciových indexů, když například německý DAX rostl o více než procento. Pod tlakem byly naopak komodity včele s průmyslovými kovy, které odevzdaly část svých vysokých zisků, jejž v minulých týdnech nabraly díky stabilizaci v Číně a s ní spojené silné spekulativní poptávce. Dnešek je opět bez významných fundamentů a obchodování na trzích bude mít v rukou hlavně celkový tržní sentiment, který je, soudě podle nízké úrovně volatility, stále poměrně optimistický.

Dnešní fundamenty:

09:15 Za Fed promluví William Dudley (malý dopad)

10:00 Italská průmyslová produkce (malý dopad)

10:30 Britská obchodní bilance (malý dopad)

16:00 Americké velkoobchodní zásoby (malý dopad)

23:00 Stability report novozélandské centrální banky (střední dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní videokomentář: Trhy pod tlakem obchodní války znovu ztrácí, VIX se vyhoupl nad 17b.
    Včerejší seance na trhy přinesla další výprodeje, které poslaly některé z indexů v Evropě i v USA dolů o více než dvě procenta. Téma výprodejů je přitom i nadále stejné a jsou jím obchodní vztahy mezi USA a Čínou/Evropou. Nervozita na trzích včera dokonce přispěla poprvé i k výraznějšímu růstu implikované volatility na amerických akciích, když se VIX vyhoupl až nad hranici 17b. Dnešek na trzích vypadá o něco klidněji, ale stejně jako včera se situace může kdykoli znovu změnit k horšímu.
  • Ranní videokomentář: Trhy pokračují ve vyčkávacím režimu, GBP zůstává volatilní
    Včerejší seance se na akciových trzích nesla opět v poklidném duchu, když si většina indexů i přes mírné ztráty své vysoké zisky z minula dál bez problémů drží. Zaujala nás opět libra, kde se hlavní ekonom Bank of England vyslovil pro zvýšení sazeb a také ropa, která pokračovala ve výprodeji i přes lepší než očekávané výsledky amerických ropných zásob. Večerní seance pak přinesla ještě zasedání novozélandské centrální banky, která ale na své měnové politice a doprovodném komentáři znovu téměř nic nezměnila.
  • Ranní videokomentář: Trhy pokračují v korekci dřívějších ztrát, britský FTSE100 nejvýše od loňského srpna
    Akciové trhy včera pokračovaly v postupném růstu, i když zisky, které si připisovaly, tentokrát již ve většině případů nebyly tak vysoké, jako v předcházejících dvou dnech. Včera na sebe pozornost strhnul hlavně šéf Bank of England Mark Carney, který naznačil, že by banka mohla do budoucna činit opatření, která budou tlumit dopady brexitu, na což reagovala libra v odpoledních hodinách výrazným oslabením. Dnešek nabídne hlavně výsledky z výrobního sektoru v Británii (PMI) a odpoledne pak budou zveřejněna podobná data (ISM) také z USA.
  • Ranní videokomentář: Trhy po pondělním výplachu zůstávají nervózní, dnes zasedá RBNZ
    Po pondělním výprodeje se včera situace na akciovém trhu začala pozvolna uklidňovat. Trhy jsou ale stále velmi nervózní a vytvoření bull trap a další vlny výprodejů rozhodně v této situaci nelze vylučovat. Korekce se však opírá především o vysoké ocenění akcií a nemá silný fundament, takže do dalších dnů počítáme s tím, že volatilita klesne a situace na trzích se postupně stabilizuje. Ani dnešek nebude o fundamentech a obchodníci budou veškerou pozornost věnovat dění na akciovém trhu. Ze zajímavých událostí proto podle nás stojí za zmínku jen večerní zasedání novozélandské centrální banky, která ale rozhodne o sazbách až po uzavření trhů v USA.
  • Ranní videokomentář: Trhy před blížícími se svátky zatím ve vyčkávacím režimu
    Včerejší seance přinesla zajímavé makro z Německa i z USA, ale dopad zveřejněných výsledků na trhy byl nakonec zanedbatelný. Nálada na trzích zůstává i nadále velmi klidná a obchodníci před blížícími se svátky do větších pozic nevstupují. Ani od dnešní seance žádné dramatické změny v ocenění finančních aktiv nečekáme a počítáme opět s obchodováním v bočním trendu. Zajímavé reakce bychom se mohli dočkat snad jen ve večerních hodinách na zveřejněné novozélandského HDP.
  • Ranní videokomentář: Trhy přešlapují na místě a čekají na nový impuls
    Začátek týdne se na trzích nesl v překvapivě klidném duchu a na velmi nízkých objemech. Turecká krize se včera týkala pouze tureckých finančních aktiv a na západní trhy se ani náznakem nepřelila. Obchodování probíhalo včera na výrazně podprůměrných objemech a implikovaná volatilita zůstává v USA stále na nejnižších úrovních za poslední více než rok. Dnešní seance přinese ze zajímavých dat hlavně britskou inflaci a německý ZEW. Trhy jsou během dnešního rána velmi klidné a v klidném duchu a bez větší volatility by se mohla nést i celá úterní seance.
  • Ranní videokomentář: Trhy se navzdory rizikům zatím vezou na pozitivní vlně
    Máme za sebou poměrně zajímavý týden, který byl na trzích hlavně o americkém prezidentovi a jeho evropské tour. K tomu se navíc přidalo i několik makrodat, jako americká inflace a dění na finančních trzích rozvířil také seznam zboží dováženého z Číny, na které by USA mohly uvalit nová cla. Nálada na trzích nakonec ale přesto všechno zůstala docela pozitivní a úroveň rizikových přirážek dokonce mírně klesala, což pomohlo akciím po celém světě k mírnému růstu. Dnes nás čeká schůzka amerického a ruského prezidenta a z tradičního makra pak například i americké maloobchodní prodeje.
  • Ranní videokomentář: Trhy se pomalu připravují na růst amerických sazeb, dolar přesto oslabil
    Minulý týden sice velké změny na akciový trh nepřinesl, růst dluhopisových výnosů však jasně signalizoval, že se finanční trhy pomalu připravují na přísnější měnovou politiku. Ta bude velké téma hlavně tohoto týdne, který přinese zasedání americké a britské centrální banky a zatímco od BoE trh v tomto směru příliš nečeká, od Fedu čeká minimálně signál, že je růst úrokových sazeb za dveřmi. Dolar proto zůstává silný, i když se mu závěr minulého týdne zrovna nevydařil.
  • Ranní videokomentář: Trhy se po nervózních dvou týdnech uklidňují, volatilita (VIX) zpět pod 14b.
    Včerejší obchodní seance byla bez významných fundamentů a obchodování na většině trhů probíhalo v klidu a dobré náladě...
  • Ranní videokomentář: Trhy se přes volby přenesly a rychle se vracejí do zajetých kolejí
    Finanční trhy se s výsledky amerických voleb vypořádaly až překvapivě snadno. Po včerejším ranním výprodeji nakonec evropské a americké indexy dokázaly uzavřít v zelených číslech a své včerejší ztráty dnes ráno dohání také Asie, když například japonský Nikkei225 vystoupal během dnešní seance o více než 6 %.Téma amerických voleb na trzích sice během dneška ještě může rezonovat, trhy však budou pokračovat v pozvolné stabilizaci, které by měla napomáhat i skutečnost, že nás již do konce tohoto týdne žádné důležité fundamenty nečekají.
  • Ranní videokomentář: Trhy se vrátily do klidového režimu, dnes německý IFO
    Minulý týden na finanční trhy přinesl stabilizaci, díky které se ceny akcií, dluhopisové výnosy i volatilita vrátily zpět na úrovně ze začátku tohoto měsíce. Lví podíl na tom mělo hlavně zasedání americké centrální banky, která sice chce zvyšovat sazby již brzy, s jejich dalším zvyšováním do budoucna ale nehodlá nijak pospíchat. Trhy jsou tak znovu dobře naladěny, díky čemuž bychom před sebou mohli mít relativně klidný týden. Ten sice nabídne několik zajímavých dat a vystoupení centrálních bankéřů, na celkovém fundamentu by se ale příliš měnit nemělo.
  • Ranní videokomentář: Trhy stále beze strachu, dnes pozor na Bank of England
    Včerejší seance přinesla zasedání americké centrální banky a mnoho nového jsme se tentokrát nedozvěděli. Fed vyčkává na kroky nové americké administrativy a na jejich dopad na americkou ekonomiku. Doprovodný komentář se proti tomu prosincovému příliš nezměnil a nezměnil se ani názor trhu na to, jak intenzivně by během letošního roku měly růst v USA úrokové sazby. Šance na jejich růst už na příštím (březnovém) zasedání tedy zůstává i nadále přibližně třetinová. Dnes pozor především na zasedání Bank of England, která může být mnohem sdílnější než Fed, když k rozhodnutí o sazbách nabídne také inflační report a tiskovou konferenci guvernéra Carneyho.
  • Ranní videokomentář: Trhy stále beze strachu, dolaru pomáhá Fed
    Nálada na finančních trzích zůstává i po minulém týdnu velmi klidná, což dokazuje hlavně stále nízká úroveň implikovan...
  • Ranní videokomentář: Trhy stále přešlapují na místě, dnes projev J. Yellenové
    Evropské akciové trhy se včera dostaly pod mírný tlak, ale i tak si své pozice zatím bez větších problémů udržují. Obchodníci čekají na nový impuls, kterého by se mohli dočkat již dnes, kdy bude na symposiu v Jackson Hole mluvit o měnové politice a situace v americké ekonomice šéfka Fedu Janet Yellenová. Její komentář může mít výrazný dopad především na americký dolar. Trh od Yellenové čeká mírně optimistické vystoupení, kterým by si mohla pootevřít dvířka pro budoucí zvyšování úrokových sazeb.
  • Ranní videokomentář: Trhy stále velmi nervózní, situace se však postupně stabilizuje
    Výsledek britského referenda zůstává i v novém týdnu na finančních trzích tématem číslo jedna, což platí především pro akciové trhy, které se včera znovu výrazně propadly. Situace se však pozvolna stabilizuje a futures na americké i evropské indexy dnes ráno konečně znovu rostou. Téma brexitu na trzích bude pravděpodobně ještě nějakou dobu rezonovat, což platí také o dnešní seanci, která přinese summit zemí EU. Pozor bychom si dnes měli dát proto především na vyjádření evropských politiků, jejichž dopad na finanční trhy dnes stále ještě může být citelný.
  • Ranní videokomentář: Trhy trpělivě vyčkávají na nové impulsy, dnes americká obchodní bilance
    Nový týden na trzích začal podle očekávání v klidu a na nízké volatilitě. Většina měn si své ceny podržela a stejné platilo také pro akciové indexy, které během včerejška jen mírně ztrácely. Dnešek by neměl být až tak rozdílný. Kalendář je totiž na nově příchozí makro poměrně chudý a obchodníci hlavně budou vyčkávat na fundamenty z druhé poloviny týdne, která přinese zasedání ECB a výsledky z amerického trhu práce. Ze zajímavých dat tak budou stát za pozornost pouze výsledky americké obchodní bilance, jejíž případný dopad na dolar ale bude pravděpodobně jen krátkodobý.
  • Ranní videokomentář: Trhy včera jako na houpačce, DAX zůstává nad hranicí 9500 euro
    Finanční trhy byly během evropské obchodní seance znovu pod tlakem, ale krátce po otevření amerických burz se situace stabilizovala a akcie a ostatní rizikovější aktiva své ztráty z první poloviny dne dokázaly rychle zlikvidovat. Čtvrtek přinesl zasedání hned tří centrálních bank, které postupně varovaly před rizikem brexitu. Téma vystoupení Británie z EU tedy zůstává, a až do příštího týdne bude, tématem číslo jedna. Dnešek bude na data chudší a zajímat nás budou hlavně výsledky kanadské inflace a data z amerického trhu s bydlením.
  • Ranní videokomentář: Trhy v klidu vyčkávají na nové stimuly, dnes britské HDP
    Finanční trhy za sebou mají klidnou seanci, která kvůli svátku v USA přinesla pouze data z Evropy. Ta nabídla výsledky německého indexu IFO, který však pouze potvrdil většinový konsenzus, který počítal s tím, že kondice německé ekonomiky zůstane robustní. Dnešek je v USA opět sváteční a i když americké burzy tentokrát na půl dne otevřou, žádná významná data americký makrokalendář nenabídne, takže by se obchodování na většině trhů mělo nést v podobném duchu jako včera. Z evropských dat budeme zvědaví zejména na výsledky britského HDP.
  • Ranní videokomentář: Trhy v naprostém klidu přešlapují na místě, dnes britská průmyslová produkce
    Ekonomický kalendář byl včera bez klíčových fundamentů a většina finančních aktiv včera jen vstřebávala páteční výsledky z amerického trhu práce, které zvýšily šance na růst amerických úrokových sazeb. Nálada na trzích zůstává pozitivní, což potvrzuje jak nízká úroveň implikované volatility, tak vysoké oceněné (především amerických) akciových indexů. Dnešek přinesl brzy ráno výsledky čínské inflace, která ale potvrdila většinový konsenzus. Evropská a americká seance je na důležité fundamenty poměrně chudá, díky čemuž lze i nadále očekávat spíše klidné obchodování v líném bočním trendu.
  • Ranní videokomentář: Trhy v očekávání výsledku britských voleb. Dnes zasedá ECB
    Klidné obchodování na akciových trzích pokračuje a přestože se na trhy vrátily objemy, indexy si své pozice zatím pouze udržují. Obchodníci totiž čekají hlavně na výstup z dnešní seance, která bude klíčová pro euro, libru a většinu evropských akciových indexů. Čekáme totiž na výstup ze zasedání Evropské centrální banky a na výsledek britských voleb. ECB by měla eurové páry rozpohybovat během tiskové konference Maria Draghiho. Volební místnosti v Británii se pak zavírají až ve 23 hod., takže bychom měli znát výsledky voleb někdy zítra nad ránem.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new