Úterý 19. březen 2024 10:32
reklama
Dukascopy new
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster
reklama
Instaforex Dakar

Akcie mírně ztrácí, zlato se blíží k důležité resistenci

06.06.2017 15:31  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Po včerejší klidné seanci se dnes na trhy vracejí objemy. Ty jsou v případě německého akciového indexu DAX dokonce téměř 50 % nad dlouhodobým průměrem a přispívají k tomu, že se DAX, ale i ostatní evropské akcie, dnes dostávají pod mírný prodejní tlak. Navazují tak na výprodej, kterým si prošly asijské indexy už během ranní seance, i když nutno dodat, že jsou celkové ztráty zatím stále poměrně malé a v rámci standardního intradenního šumu.

To že jsou trhy o poznání nervóznější než minulý týden je však zjevné a přisuzujeme to především blížícím se britským volbám, které přeci jen mají potenciál negativně překvapit, když není zřejmé, zda se britské premiérce podaří obhájit většinu křesel v parlamentu. Obchodníci se tak pravděpodobně před volbami hedžují, nebo vybírají část svých dřívějších zisků, což udržuje riziková aktiva pod mírným prodejním tlakem.

Úterní seance je na nové fundamenty jinak poměrně chudá a z makrodat zatím přinesla pouze výsledky evropského indexu Sentix a tempo růstu maloobchodních tržeb v eurozóně. Dopad obou údajů na trhy byl však zanedbatelný a například evropská měna si své pozice na páru s dolarem zatím jenom udržuje. Ve čtvrtek nás čeká zasedání ECB a bude to především ona, která bude rozhodovat o tom, zda se euru otevře prostor k dalším ziskům nebo zda konečně zahájí korekci.

Dobrou seanci za sebou má zatím japonský jen, který začal zpevňovat už během rána a své zisky pozvolna navyšuje také odpoledne. Japonsko žádné nové fundamenty nepřineslo a růst JPY souvisí především s mírným růstem averze k riziku, který pozorujeme napříč akciovými trhy. JPY (jakožto bezpečný přístav) z této situace často těží a dnešek není výjimkou.

V růstu pak pokračují také drahé kovy. Daří se hlavně zlatu, které dnes přidává více než procento a znovu se vrací na resistenci na úrovni dubnového maxima těsně pod hranicí 1 300 dolarů za unci.

Dnešek z USA žádná nová data nepřinese a čekáme tak už pouze na výsledky kanadského PMI. Americké indexy zahájily obchodování mírným pádem (-0,2 %) a žádné dramatické pohyby od nich nečekáme ani v průběhu zbytku obchodní seance.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie Micronu se po snížení výhledu Morgan Stanley propadly
    Akcie Micron Technology (MU.US) spadly během páteční seance o 4 % poté, co banka Morgan Stanley snížila výrobci polovodičových čipů rating z "equal-weight" na "underweight" a ponechal cílovou cenu na 56 USD za akcii. Ke snížení došlo po červnovém zveřejnění čtvrtletních výsledků, které zaostaly za tržními projekcemi a poskytly vodítko pro nadcházející čtvrtletí, což bylo taktéž zklamáním.
  • Akcie Microsoft: Bude cena akcie růst i po odkoupení Nuance?
    V rámci dnešní technické a fundamentální analýzy se budeme věnovat akciové společnosti Microsoft, takže se od minulého příspěvku na akcie AMD nijak neodvrátíme od technologických titulů. Kolem Microsoftu se v poslední době děje spousta věcí.
  • Akcie Microsoft dlouhodobě rostou. Evropská komise schválila akvizici s Nuance
    Akcie Microsoft (MSFT) mají za sebou dlouhé období silného růstu, který zatím nemá konce. Za posledních pět let se se zhodnotily o zhruba 450 %. V první polovině roku jsme si řekli, že Microsoft chystá akvizici se společností Nuance. Ta se zřejmě chýlí ke svému úspěšnému konci. Čína také omezila internetový vyhledávač Bing, který Microsoft provozuje. Samozřejmě nezapomene ani na to nejdůležitější – hospodářskou analýzu společnosti. Provedeme si také aktuální technickou analýzu akcie MSFT a ukážeme si 3 důležité supporty, které by mohly hrát významnou roli při dalším vývoji ceny akcie.
  • Akcie Microsoft: spící šípková Růženka, kterou může vzbudit tablet Surface
    Microsoft není v současnosti zrovna “cool?. Jeho akcie jsou podhodnocené. Z nového tabletu Surface se může stát hit, který ukrojí část z koláče iPadu a Androidu. Řada nových tabletů od jiných výrobců bude běžet na operačním systému Windows 8 od Microsoftu. Čeká akcie růst?
  • Akcie Microsoftu čekají na zveřejnění výsledkové sezony
    Společnost Microsoft zveřejní své výsledky v dnes 30. a cena jejích akcií se v současné době obchoduje mírně pod rekordní hodnotou 406,70, které dosáhla ve čtvrtek. Cena se od konce září 2023 vyvíjí v rámci vzestupného pohybu. Technické oscilátory však v denním časovém rámci naznačují potenciální ústup směrem dolů. Index RSI směřuje dolů nad úroveň 70, zatímco stochastický oscilátor zaznamenal medvědí překřížení v rámci svých linií v překoupené zóně, což naznačuje přetížený trh.
  • Akcie Microsoftu sa po solídnych výsledkoch obchodujú vyššie
    Akcie spoločnosti Microsoft (MSFT.US) vzrástli o viac ako 4 % po tom, čo softvérový gigant zverejnil solídne štvrťročné výsledky a silné vyhliadky pre aktuálny štvrťrok.
  • Akcie MicroStrategy ztratily 9% kvůli nejistotě na kryptu, padá také Coinbase
    Akcie MicroStrategy (MSTR.US) a další akcie společností s expozicí v Bitcoinu jako Coinbase (COIN.US) dnes prudce klesly v reakci na propad nejpopulárnější kryptoměny. Bitcoin negativně reagoval na komentáře Elona Muska. CEO Tesly přes víkend naznačil, že by automobilka mohla prodat své Bitcoiny. Přestože Musk následně zdůraznil, že Tesla dosud žádné ze svých Bitcoinů neprodala, tak už to situaci příliš nezlepšilo.
  • Akcie minulý týden poklesly kvůli špatné důvěře
    Akcie minulý týden poklesly kvůli špatné důvěře U. of Michigan, a také obvinění výboru SEC vůči Goldman Sachs. Obvinění spočívá hlavně v tom, že hedgingové fondy Paulson & Co. si mohly vybrat portfolio CDO, které chtěl fond odprodat (short), aniž by nakupující věděli o Paulsonově vlivu. A včera ministerský předseda Brown uvedl, že si přeje zvláštní vyšetřování Goldman Sachs.
  • Akcie mírně zlevnily a výnosy dnes klesají. Ropa jede dál
    Dnešní vývoj na hlavních finančních trzích můžeme nazvat konsolidací či mírnou krátkodobou korekcí předchozího pohybu. Sledujeme ji na akciích a dluhopisech, ale už ne na ropě nebo eurodolaru. Zásadní důvody za dnešními pohyby trhů nevidíme. Nejsou tu důležité příspěvky k aktuálním tématům ani se neobjevily nové problémy. Americká data byla sice dohromady horší, než se čekalo, ale to je až odpolední záležitost, kdy už sledujeme na trzích spíše dozvuky.
  • Akcie mírně ztrácí, dolar dnes naopak silnější na většině měnových párů
    Po dvoudenní stagnaci dnes evropské akciové indexy zamířily do červených čísel. Ztráty však zatím nejsou nijak dramatické a obchodování probíhá na výrazně podprůměrných objemech, takže dnešní korekce zatím zůstává v rámci klasického intradenního šumu. Německý DAX se propadá přibližně o procento a pod podobným tlakem jsou také ostatní evropské indexy s výjimkou britského, kterému pomáhá slabší libra.
  • Akcie míří dolů, dolar posiluje. Nové zprávy pozitivní vývoj nezařídily
    Data o HDP sice potvrdila recesi eurozóny, ale nakonec byla o chlup lepší, než se čekalo. To platí i pro německé HDP, kde ovšem o technickou recesi nejde. Odpolední čísla potvrdila výrazný nárůst utrácení mezi americkými spotřebiteli. Ještě daleko větší nárůst však vidíme u osobních příjmů díky vládní podpoře i rychle stoupající zaměstnanosti. Oba údaje dokázaly překonat odhady. A nad očekávání se zvedl také chicagský index podnikatelské aktivity. Hodnota indexu 72,1 bodu je vysoká ve srovnání s neutrálními 50 body i v historickém kontextu, neboť jde o maximum od roku 1983.
  • Akcie míří dolů, koruna se však drží růstu s podporou ČNB
    Akcie zůstávají v červeném, přestože se jejich kondice během dne přechodně zlepšovala. Německý DAX je dole o 1,2 procenta, jinde v Evropě je situace o něco lepší. Americký S&P500 klesá o 0,7 procenta. Že sentiment odpoledne není úplně dobrý, naznačují také klesající výnosy dluhopisů v USA a jádru eurozóny. Signálem pak může být i korekce na eurodolaru, jenž klesá pod 1,0950.
  • Akcie míří dolů, ropa maže zisky. Převahu mají dluhopisy
    Čtvrteční ráno a dopoledne přináší řadu zajímavých makročísel. V Japonsku se na jednu stranu zhoršil index nákupních manažerů, ale zahraniční obchod naopak překonal odhady. Indexy nákupních manažerů v Evropě většinou překvapují pozitivně, přestože se drží stále velmi nízko. Výjimkou je německý průmysl, který v květnu klesal jen o trochu menším tempem než v dubnu. Jinak se propad průmyslu i služeb podle květnových průzkumů zmírňuje docela citelně.
  • Akcie míří do výšin
    Americké akcie páteční seanci za podpory všech sektorů uzavřely v plusu. Index S&P 500 si polepšil o 0,6 %, technologický Nasdaq o 0,5 % a průmyslový Dow Jones o 0,3 %. K růstu přispěly všechny hlavní sektory v čele s finančními tituly, které si připsaly 1,4 %. Těm pomohla i informace, že 18 největších bank prošlo zátěžovými testy americké centrální banky.
  • Akcie míří nahoru, rozebírá se stimul a Fed
    Včerejší náhlé zrušení jednání o americkém fiskálním balíku trhy zaskočilo, ale dnes se z šoku postupně dostávají. Akciové trhy v Evropě sice během dne nabraly lehké ztráty, ale Wall Street míří strmě vzhůru a S&P 500 si připisuje 1,3 procenta.
  • Akcie míří opět nahoru
    Americké akciové indexy včera uzavřely v plusu. Průmyslový Dow Jones přidal 0,9 %, S&P 500 si polepšil o 1,1 % a technologický Nasdaq vzrostl o 1,3 %. Nestalo se přitom příliš nic nového, pouze komentáře zástupců několika zemí se nesly spíše v optimističtějším tónu, což mírně zchladilo politické nejistoty na trzích. Mezi nimi se objevilo, že čínští představitelé na začátku příštího měsíce zamíří do Washingtonu k dalšímu jednání o obchodní dohodě.
  • Akcie míří vzhůru, dluhopisy se prodávají. Nové zprávy náladu nezkazily, čeká se na Fed
    Středa na evropských trzích začala v pozitivním duchu, a včerejší nepříznivý vývoj se tedy obrátil. Akcie si připisují už kolem jednoho procenta, zatímco z dluhopisů, které byly včera v kurzu, se investoři stahují. Delší výnosy stoupají o 2-4 bazické body. Zlepšení nálady pak dokládá i pokles ceny zlata o půl procenta.
  • Akcie míří vzhůru, techy zpět ve formě
    Během dopoledne sice hlavní trhy trochu váhaly, pak se ale optimismus vrátil. Co sledujeme, jsou nákupy akcií hlavně v cyklických sektorech, přičemž si ale velmi dobře vedou také technologie. Nasdaq roste o 2,3 procenta, S&P 500 o 1,5 pct a v Evropě průměrně sledujeme růst kolem 0,7 pct. Pražské burze k solidnímu 1,3procentnímu růstu pomáhaly krom Avastu všechny hlavní tituly.
  • Akcie mobilní divize SoftBank při debutu na burze prudce klesly
    Akcie mobilní divize japonského technologického konglomerátu SoftBank Group během prvního dne obchodování na tokijské burze výrazně oslabily. Zájem investorů o dosud největší primární veřejnou nabídku akcií (IPO) v Japonsku podkopal nedávný výpadek služeb divize a také obavy ohledně jejích vztahů s čínským výrobcem telekomunikační techniky Huawei, uvedla agentura Reuters.
  • Akcie Moderna rostou o 6 %, vakcína zabírá proti mutaci delta
    Akcie Moderna (MRNA.US) rostou o téměř 6 % v reakci na oznámení, že vakcína společnosti vytváří protilátky proti nakažlivé mutaci delta. Vakcína mRNA vytvořila neutralizující protilátky proti všem testovaným mutacím, a to včetně delty, bety a ety, zveřejnila společnost ve svém prohlášení. Pozitivní sentiment přineslo také podmíněné využití vakcíny v naléhavých případech v Indii.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple MT4 platforma nova