Úterý 19. březen 2024 12:05
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Swissquote Bank
reklama
Fintokei SwiftTrader

Akcie Alibaba dnes vstupují na burzu

19.09.2014 11:48  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Aktuální rekordy na indexech S&P i Dow Jones zůstanou dnes ve stínu nejočekávanějšího IPO roku 2014. Akcie Alibaba se dnes pod tickerem BABA budou poprvé obchodovat na burze. Co bychom měli o IPO vědět?

Akcie Alibaba vytvoří největší IPO v americké historii

Akcie Alibaba jsou oceněné na horní straně očekávaného rozmezí na $68. Celková hodnota IPO Alibaba bude tedy $21,8 miliardy. Bezpečně se tak stane největším IPO v americké historii, jelikož překoná o $2 miliardy primární úpis Visa (V) z roku 2008.

Celá společnost Alibaba Group Holding bude oceněna na $167,6 miliard. Co se týče velikosti tak překoná nejen své hlavní rivaly Amazon (AMZN) eBay (EBAY), ale také některé americké průmyslové ikony jako Boeing (BA)Walt Disney (DIS).

Na tomto obřím IPO se podílí celkem 35 upisovatelů. Hlavními upisovateli jsou Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley a Citigroup. Dalších 29 společností bylo přizváno na analytické meetingy a pomáhalo s oceněním. Hlavní upisovatelé podle Bloomberg očekávají denní zisk 10-15 %.

Ihned po IPO pujde do oběhu celkem 320 milionů akcií, což je 13 % kapitálu společnosti.

Jak nakoupit akcie Alibaba ihned po IPO?

Klienti Lynx mají možnost nakoupit akcie Alibaba ihned po jejich uvedení na trh. Již nyní je v platformě dostupný ticker BABA.

Do volného řádku stačí vepsat ticker BABA a zvolit Akcie (SMART).

Akcie Alibaba - Trader Workstation

Po potvrzení se ihned zobrazí akcie Alibaba s poslední cenou $68,00.

Akcie Alibaba - Trader Workstation - kotace

Akcie Alibaba se budou obchodovat na new yorské burze NYSE, která otevírá od 15:30. Teoreticky by tedy mělo být možné akcie Alibaba koupit ihned s otevřením burzy, když Jack Ma rozezvoní burzovní zvon. Prakticky však je nutné na první kotace počkat. Na burzovním parketu se ihned po otevření vytvoří hlouček obchodníků okolo designovaného market makera, kterým bude britská banka Barclays. Barclays v této pozici mimochodem výborně zvládla i IPO Twitter v minulém roce. Stabilizačním agentem u této emise bude Goldman Sachs. Market maker bude komunikovat se stranou poptávky i nabídky tak dlouho dokud nebude dosaženo ceny, za kterou jsou oba tábory ochotné obchodovat. Barclay sdíky ve snaze o urychlení obchodování zdvojnásobí počet pracovníků na burzovním parketu NYSE z 3 na 6.

Je tedy nutné vyčkat na první kotaci, teprve poté se objeví kurzy v Trader Workstation. Tento proces může trvat pár minut, ale také i více než hodinu jako tomu bylo u IPO Twitter před rokem. Dlouhé čekání není důvodem k obavám. Po vytvoření kotací je možné akcie Alibaba ihned nakupovat. Cena první kotace může být výrazně vyšší než cena úpisu $68. Je nutné být flexibilní.

Pokud máte zájem o brzký nákup akcií BABA, doporučujeme sledovat celý proces na Bloomberg TV, aby Vám nic neuniklo. Nutností pro každého účastníka lovu po IPO jsou reálná data. Pokud je nemáte v Trader Workstation nastaveny, aktivujte si je podle návodu nebo zavolejte před otevřením trhu na 800 877 877 a rádi Vám je nastavíme.

Jak se dařilo největším IPO v prvním roce?

Z pěti největších IPO posledních let celkem čtyři ukončily svůj první rok na burze v červených číslech. AT&T (T), General Motors (GM) i Facebook (FB) v premiérovém roce odepsali dokonce více než 30 %. Dařilo se pouze akciím Visa (V), které vzrostly o 28 %.

Očekávání analytiků na akcie Alibaba se pohybují mezi $80 a $100 v prvním roce.

Akcie Alibaba - Největší americké IPO - Výkonnost v prvním roce

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie: Akciové trhy končí týden celkově ve ztrátách
    Evropský index Stoxx 600 končí neúspěšný týden poklesem o zhruba půl procenta. Za celý týden tak přišel již o 2,5 %. Dnes do hlubin vedly akcie finanční instituce společně s energetickými společnostmi, které padaly o jedno procento. Brzdit se je snažily telekomunikace, které jako jediné připisují výraznější zisky, a to na úrovni 0,7 %.
  • Akcie: Akciové trhy USA zamířily na jih po HDP Německa a varování Fitch
    Wall Street otevřel ve středu v mínusu, znepokojením nad vývojem v Evropě. Hlavn...
  • Akcie: Akciové trhy v strede týždňa na nových maximách
    Včerajšie obchodovanie sa na akciových trhoch v Európe nieslo v pozitívno...
  • Akcie: Akciové trhy v USA na nových maximách
    Štvrtkové obchodovanie na akciových trhoch bolo vytrhnuté s predchádzajúc...
  • Akcie: Akciové trhy začali týždeň zmiešaným obchodovaním
    Začiatok tohto týždňa  priniesol na akciové trhy v Európe zmiešaný sentim...
  • Akcie: Akciový index Nikkei atakuje 4,5-letá maxima
    Japonský akciový index Nikkei 225 zaznamenal šest vítězných seancí v řadě a zakončil na novém 4,5- letém vrcholu. Ve čtvrtek uzavíral se ziskem 0,3% na 11 968,08 bodů podpořen pozitivními daty z USA a růstem indexu DJIA na nový rekord. Šestidenní rally indexu bylo nejdelší od 23. října.
  • Akcie: Akciový index Nikkei zaznamenal nejlepší výkon za 41 let
    Japonský akciový index Nikkei 225 uzavřel poslední obchodní den v roce růstem o 112,4 bodů, nebo 0,7% na 16 291,31 bodů, což představuje nejvyšší uzavírací cenu od 2. listopadu 2007, devátý po sobě jdoucí den růstu a nejdelší rally od července 2009. V roce 2013 si index připsal 57%, což je nejlepší roční výkon indexu od roku 1972 (92%).
  • Akcie: Alcoa byla vyřazena z indexu DJI
    Nízká tržní kapitalizace a cena akcií byly důvodem k vyřazení hliníkárenského giganta Alcoa z 30 průmyslových spo...
  • Akcie Alcoa startují výsledkovou sezónu po silném kvartálu
    Akcie Alcoa v tomto roce přidaly již 50 %, čímž hravě překonávají 6 % zisk indexu S&P 500. Největší americký producent hliníku prožívá po delší době silné období, jelikož se daří velice efektivně navyšovat marži. Po pozitivním earnings překvapení v druhém kvartálu akcie vyskočily o 7 % na nová roční maxima a poté pokračovaly až nad $17. Nyní se nacházíme o dolar níže, lze očekávat vytvoření nových ročních high po výsledcích?
  • Akcie Alcoa vyskočily v reakci na skvělé čtvrtletí
    Akcie Alcoa (AA.US) vzrostly o téměř 8,0 % po zveřejnění hospodářských výsledků za první kvartál. Společnost reportovala upravený zisk ve výši $0,79 na akcii. Prodeje dosáhly na $2,87 mld. Trh očekával zisk ve výši $0,46 na akcii a tržby ve výši $2,65 mld. Zisk dosáhl na $175 mil. v Q1 2021. V prvním kvartále roku 2020 dosáhl zisk na $80 mil. a ztrátu ve výši $4 mil. v Q4 2020. Společnost profitovala z růstu cen hliníku, které reagovaly na globální ekonomické oživení. Rostla poptávka po automobilech, letadlech i domácích potřebách. "Máme za sebou excelentní čtvrtletí a nejlepší hospodářský výsledek od rekordního roku 2018", řekl CEO společnosti Roy Harvey.
  • Akcie Alibaba Group míří k výšinám
    Aliexpress.com nákupní galerie pro tisíce malých čínských prodejců, se v Česku těší stále větší oblibě. Dokazují to úd...
  • Akcie Alibaba od října 2020 klesly o více než 66%. Jedná se o příležitost k nákupu?
    Akcie Alibaba (BABA) jsou stále v hlubokém poklesu. Především díky tomu, že jsou soustavně v nemilosti ze strany investorů, čínských a amerických regulačních orgánů. Zatímco Čína na Alibabu stále zaklekává, ze strany amerických regulačních orgánů zase hrozí delistování z amerických burz. To se přirozeně podepsalo i v hospodářství podniku, což si ukážeme v rámci fundamentální analýzy.
  • Akcie Alibaba: Pomohou kroky čínské vlády růstu ceny akcie?
    Akcie Alibaba (BABA) a vůbec celý čínský trh má za sebou masivní cenový odraz. Impuls přišel v podobě oznámení Čínské lidové republiky, že bude podporovat svá IPO v zahraničí. Navíc i regulatorní zásahy zřejmě spějí ke svému konci. Znamená to, že je hrozba delistování čínských akcií na americkém trhu zažehnána?
  • Akcie Alibaby rostou o 6 % navzdory rekordní pokutě
    Alibaba (BABA.US) – ADR vzrostly o 6 % v reakci na pokutu ve výši $2,8 mld. od čínského regulátora za zneužití dominantního postavení. Na první pohled velká pokuta však dosahuje pouze 4 % domácích prodejů, přičemž legislativa povoluje až pokutu ve výši desetiny všech domácích prodejů. Trhy se tak nyní může přestat bát možných kroků čínské administrativy a vrátit se zpět k fundamentům společnosti.
  • Akcie Align Technology klesají po slabých výsledcích za 3. kvartál
    Akcie Align Technology (ALGN.US) klesly o více než 20 % poté, co výrobce zubních rovnátek Invisalign zveřejnil neuspokojivý finanční report.
  • Akcie Align Technology vzrostly o více než 30 % díky prodejům v Q3
    Align Technology (ALGN.US) - výrobce rovnátek Invisalignu, které jsou alternativou kovovým rovnátkám, reportoval čtvrtletní zisk ve výši $2,25 na akcii. Tržní konsenzus byl nastaven na pouhých 67 centů na akcii. Tržby také výrazně překonaly tržní odhad. Dle CEO společnosti Joe Hogana může za zvýšený zájem o její produkty reklamní kampaň zaměřená na matky a teenagery, která byla zaměřena na sociální média a influencery.
  • Akcie Alphabet klesají kvůli obavám z dohody se Samsungem!
    Cena akcií společnosti Alphabet Inc. (Googl.US) klesá o téměř 4 % kvůli obavám z možné ztráty příjmů od společnosti Samsung. Cena akcií Googl.US se v současné době pohybuje na úrovni 105 USD.
  • Akcie Alphabet po oznámení rozdelenia akcií a pozitívnych výsledkov za 4. štvrťrok vzrástli v predobchodnej fáze o 10 %.
    Akcie Alphabet (GOOGL.US) v predobchodnej fáze prudko vzrástli po tom, čo tento technologický gigant zverejnil pôsobivé štvrťročné výsledky a oznámil rozdelenie akcií v pomere 20:1 vo forme jednorazovej špeciálnej dividendy, aby prilákal väčšiu skupinu malých investorov.
  • Akcie Alphabetu dosáhly letošních minim 📉
    Akcie společnosti Alphabet (GOOGC.US) dnes dosáhly úrovně blízko 100 USD. Cena akcií je nejnižší od února 2021, akcie prorazily minima z června tohoto roku:
  • Akcie Alphabet – 5 neuvěřitelných faktů o Googlu
    Společnost Alphabet (GOOGL) není jen hlavním hráčem na poli internetu, má ve svých plánech mnoho dalších vysoce zajímavých projektů. Stále více lidí používá internet a Google je jednoznačným vítězem mezi vyhledávači. Společnosti se daří vydělávat spoustu peněz prodejem reklamy. Mimo jiné.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
GKFX
Purple Trading
Windsor
reklama
Dukascopy new