Úterý 19. březen 2024 06:35
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster
reklama
Dukascopy new

News From Japan Is Boosting The Market

18.02.2014 10:33  Autor: MAYZUS  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk
The First trading day of the week was affected by lowered activity on the stock platforms due to the bank holiday in the United States.

This morning, interesting news came from the Bank of Japan, reporting its intention to continue soft monetary policy until the time the rate of inflation will reach 2%. The regulator plans to continue an annual increase in monetary base in the range of 60 trillion to 70 trillion yen. This decision was made unanimously and coincided with average forecasts of analysts. In addition, the Bank of Japan confirmed the volume of repayment of state bonds on the level of 50 trillion yen a year. It should also be noted that the central bank of the country also made the decision to prolong three programs of crediting for a year, which were expiring in March.

This news immediately had an effect on the Japanese yen and Japanese stock market. The Japanese yen fell sharply in price against the dollar, and is traded this morning on a level of 102.59. The weakening yen pushed up prices of the Japanese companies focused on export, and as a result, the Nikkei grew by 3.18%.

The situation in the commodities market remains the same, Brent is losing around 0.10% and is traded on the level of 109.07$ per barrel. WTI is slightly better, growing by 0.22% on the level of 100.35$ per barrel. Gold is stable and is losing just 0.02%, traded on a level of 1318.30$ per troy ounce. Silver remains strong at the price of 21.56$ and adds 0.65%.

Today will be saturated with publications of statistics - these being data on balance of current accounts of the Eurozone, inflation of Britain, the German index of economic expectations of ZEW, the index of activity of FED of New York, and volume of inflow of the capitals in treasury securities of the USA. All this statistical data could increase volatility in the markets and change further development in the short-term.
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Nevýrazné pondělí na Wall Street
    Pondělní obchodování v USA se neslo za malé volatility i za spíše menších objemů obchodů. Wall Street si tak vybral oddechový čas po pátečních silných růstech. Nejlépe se včera dařilo technologickému sektoru (Alphabet +2 %, Nvidia +1,6 %, Netflix+2,6 %, Tesla +1 %). Samostatnou kapitolou je pak vývoj výrobce čipů - společnosti AMD (+5,8 %). Růst této společnosti tak pokračoval i včera a to stále v návaznosti na prohlášení o spolupráci s Microsoftem na poli umělé inteligence.
  • Nevýrazné trhy, Nasdaq Composite v červeném
    Index Dow Jones Industrial Average klesal již třetí den řadě. Technologický Nasdaq Composite po pokračování v rally v předchozích dnech a úterních rekordech včera odepsal a zdá se, že ani tento index se nevyhne typickým podzimním korekcím. Ze sektorů zvítězily utility a slabší byly naopak technologie, NEE +1,66, MSFT +0,01 % %. Akcie Alibaba Group Hld. se propadly o téměř 3 procenta a vymazaly tím úterní zisky. Jednotlivé indexy uzavřely následovně: Index Dow Jones Industrial Average oslabil o 0,2 % (35.031 b.), S&P 500 o 0,1 % (4.514 b.) a technologický Nasdaq Composite o 0,6 % (15.286 b.).
  • Nevýrazný pátek a pochybnosti o podpoře v EU i USA
    Pátek je na hlavních trzích zatím ve znamení přešlapování na místě. Evropské akciové indexy jsou na tom smíšeně při malých změnách. Něco podobného sledujeme také na výnosech dluhopisů nebo zlatě, které zhruba drží včerejší pozice. Eurodolar se sesunul dolů, ale znovu se vrací nad hranici 1,1400. Koruna mírně slábne na hladinu 26,70 za euro.
  • Nevýrazný úvod týdne bez Ameriky. Prahu stáhl dolů Avast
    Zprávy o čínské hospodářské podpoře investory příznivě naladily. Vláda přislíbila škrty na daních a poplatcích, zatímco centrální banka přilila do systému další peníze. Spolu s tím se mimo jiné upevňuje přesvědčení, že v případě potřeby se hospodářská politika bude snažit zmírňovat negativní důsledky opatření proti epidemii. Naopak propad japonského HDP dosahující nečekané hloubky se dál do světa nepřenesl a nezdá se, že by japonský náběh na recesi západní trhy příliš zaujal.
  • Nevýrazný vývoj eura i koruny. Na zásadní události se teprve čeká
    Data o amerických osobních příjmech a výdajích příliš nepřekvapila. Výdaje ale přece jen rostly o chlup rychleji, než se čekalo. Naopak německá inflace podle předběžných čísel zvolnila a to překvapivě citelně.
  • Nevýrazný závěr minulého týdne v USA
    Páteční den na trhu v USA začal v červených číslech a došlo tak ke korekci velmi výrazných růstů z předešlých dní. Nejlépe se dařilo, obdobně jako v dnech minulých, finančnímu sektoru (Bank of America +1,1 %, JP Morgan +1,2 %, Visa +1,4 %) a rovněž energetickému (Chevron +0,5 %, Exxon Mobile +0,9 %, Halliburton +0,9 %). Naopak mezi nejslabší články pátečního dne patřil opět nemovitostní sektor spolu s tím farmaceutickým (Moderna -5,4 %, Biontech -5,5 %, Novavax -3,6 %, Pfizer -0,6 %).
  • Nevýrobná dôvera v USA sa prepadla na 6-ročné minimá, USD pod tlakom
    Na slabý ISM index výrobnej dôvery z USA (49,4./oč. 52,0b.), ktorý bol zverejnený minulý štvrtok, dnes nadviazal aj index nevýrobnej dôvery (teda dôvery v službách), ten klesol z 55,4b. na 51,4b., čakala sa pritom nezmenená hodnota. To predstavuje najvyšší medzimesačný pokles od roku 2008 a najnižšiu úroveň od roku 2010. Bolo to teda dosť neštandardné číslo:
  • Nevýrobní PMI index skončil pod odhady
    ISM nevýrobní PMI index v USA klesl v listopadu na 55,9 bodů z 56,6 bodů v předchozím měsíci. Výsledky ukazují na nejnižší vzestup v sektoru služeb za posledních 6 měsíců. Index však zůstal nad dlouhodobým průměrem, který se nachází na úrovni 54,6 bodů. Subindexy produkce (58,0 vs 61,2 bodů) a nových objednávek (57,2 vs 58,8 bodů) zpomalily a úroveň zásob se dostala dokonce do teritoria kontrakce (49,3 vs 53,1 bodů). Cenové tlaky se taktéž snížily (66,1 vs 63,9). Zaměstnanost naopak rostla rychlejším tempem (51,5 vs 50,1). Ohlasy respondentů pravidelného výzkumu jsou různé. Restaurace bojují s koronavirovými restrikcemi. Většina firem je opatrných v prostředí růstu počtu případů Covid-19 a po amerických prezidentských volbách.
  • Nevystoupily akcie včera příliš vysoko?
    Včera jsme jednoznačně prolomili hranici na úrovni 1150. Nyní si budeme muset počkat na dalš...
  • New Drivers Are Necessary In The Markets For Further Movement
    Yesterday's trading session ended in the red zone, indices were consolidating at the reached levels, unable to move fo...
  • New York Community Bancorp rozšiřuje ztráty na 14 % 📉
    Akcie společnosti New York Community Bancorp (NYCB.US) dnes ztrácejí téměř 15 %, k čemuž přispívají obavy z odlivu vkladů. Včera se akcie propadly o 8 % poté, co agentura Fitch Ratings snížila jejich rating. V nedělním rozhovoru předseda Fedu Jerome Powell naznačil, že komerční nemovitosti v USA jsou "zvládnutelným" problémem, nicméně by to mohlo vést k uzavření některých, regionálních bank.
  • New York Community Bank se po snížení dividendy propadla o 35 %
    New York Community Bank (NYCB.US) je dnes jednou z nejvýkonnějších amerických akcií a zahájila hotovostní seanci s více než 40% medvědím cenovým rozdílem. Akcie banky se dnes obchodují pod tlakem po zveřejnění neuspokojivých zisků za 4. čtvrtletí 2023. Velká tvorba rezerv a zhoršující se výhled zisku donutily společnost snížit čtvrtletní dividendu o přibližně 70 %!
  • New York Times: Trump tlačil FBI, aby bylo zastaveno šetření jeho poradce
    Americký prezident Donald Trump chtěl po odvolaném šéfovi Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) Jamesovi Comeym, aby zastavil vyšetřování bývalého bezpečnostního poradce Bílého domu Michaela Flynna, který odstoupil kvůli nejasným vazbám na Rusko. Podle listu The New York Times (NYT), který před prezidentskými volbami podporoval demokratickou kandidátku Hillary Clintonovou, to vyplývá ze zápisu, který si Comey po únorové schůzce s Trumpem pořídil. Bílý dům obvinění popřel.
  • New York upozornil na problémy s virem, na které je vakcína krátká. Akcie klesají
    Nadšení z vakcíny, zdá se, pro tentokrát vyprchalo. Vypadá to, že se do popředí dostává nejbližší budoucnost, která ještě tak zářivá nebude. V komentářích tržních hráčů se opakuje poměrně jasný fakt, že vakcína nemá šanci ovlivnit aktuální vlnu nákazy, a to pro nás překvapivě až teď. Navíc New York zavedením nových restriktivních opatření upozornil, že nákaza ve Spojených státech se stále rychleji šíří, a s negativními materiálními důsledky je třeba počítat. Tyto věci nejsou žádnou novinkou, o vzrůstajícím riziku americké třetí vlny informujeme už pár týdnů, dosud ale téma evidentně zastiňovaly pozitivní zprávy. I proto se domníváme, že šok podobný letošnímu jaru není pravděpodobný a tržní reakce by měla být o dost mírnější.
  • Newyorský index S&P 500 se dostal nad 2100 bodů (TA,D1)
    Index S&P 500 překonal hladinu 2100 bodů poprvé za posledních 5 týdnů, a to přes jemně jestřábí komentář od guvern...
  • NEW ZEALAND DOLLAR IS GROWING SUPPORTED BY THE COMING INCREASE OF THE INTEREST RATE
    New Zealand dollar?s position is getting stronger in comparison to the US dollar. On Monday, NZDUSD got to 0.85200 – a...
  • NEW ZEALAND DOLLAR IS GROWING SUPPORTED BY THE COMING INCREASE OF THE INTEREST RATE
    New Zealand dollar?s position is getting stronger in comparison to the US dollar. On Monday, NZDUSD got to 0.85200 – a...
  • Nezadržitelná Evropa - londýnská burza zpět u historického maxima
    Evropské akciové indexy si razí dál cestu vzhůru prakticky bez ohledu na cokoli. Během dne své úvodní zisky už jen hájily, ale i tak je z toho opět pár desetin procenta k dobru. Za pozornost stojí hlavně odolnost masivního odrazu trvajícího několik měsíců. Německý index DAX už je pouze 7 procent a francouzský CAC 40 ani ne 5 pct pod loňským historickým maximem. Londýnský FTSE 100 je dávno nad loňskými hodnotami a jen těsně pod maximem z roku 2018.
  • Nezadržitelná Evropa - londýnská burza zpět u historického maxima
    Evropské akciové indexy si razí dál cestu vzhůru prakticky bez ohledu na cokoli. Během dne své úvodní zisky už jen háj...
  • Nezajištěné dluhopisy, a proč se jich vyvarovat
    Pojem dluhopis se, v posledních měsících, objevuje čím dál častěji, ale ne všichni si plně uvědomují jeho význam. Následky, které může neuvážené investování do dluhopisů způsobit, přitom mohou být nedozírné. A jak vlastně tato dluhopisová investiční chiméra vznikla?
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI