Čtvrtek 28. březen 2024 16:57
reklama
CapXmaster
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Fintokei ProTrader

Kryptoměny oslabily 📉 Medvědí divergence Bitcoinu

06.04.2023 19:21  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Kryptoměny ustupují z nedávných rekordních hodnot, protože výprodej na Nasdaqu nabírá na síle a obavy ze zpomalování americké ekonomiky se zvyšují. Slábnoucí spotřebitel by mohl znamenat nižší chuť k riziku a užší okruh potenciálních zájemců o koupi spekulativních aktiv. Recese by pravděpodobně kryptotrhu nijak neprospěla. Bitcoin svou klesající reakcí v posledních dnech potvrdil, že jeho role jako aktiva pro zajištění proti recesi nebo bankovní krizi je stále nejistá. Čeká krále kryptoměn změna trendu?

Změna trendu?

ImageVektor tržního sentimentu na řetězci ukazuje na úrovně blízké chamtivosti, což by mohlo signalizovat blížící se korekci. Stojí také za zmínku, že volatilita BTC v posledních dnech vysychá, což v minulosti předznamenávalo blížící se náhlý pohyb ceny. Zdroj: Glassnode

Při pohledu na graf BITCOIN na intervalu D1 vidíme, že indikátor RSI od začátku roku rostl, ale od té doby zaznamenává stále nižší úrovně, ačkoli cena největší kryptoměny neustále roste. Tento jev se nazývá medvědí divergence a může znamenat oslabení síly kupců a změnu trendu. Nejbližší úrovní podpory poklesu je 23,6 Fibonacciho retracementu vzestupné vlny započaté 11. března, kdy se kryptoměna prudce odrazila od hladiny uprostřed kolabující SVB. Zdroj: xStation5

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Kryptoměny na počátku býčí dynamiky 📈 Bitcoin nad 20 000 USD
    Kryptoměny obnovují svůj vzestupný pohyb uprostřed téměř euforické atmosféry na Wall Street. Bitcoin se obchoduje kolem 20 100 USD, Ethereum testuje 1520 USD.
  • Kryptomeny: Nárast projektov založených na krypte mimo Južnej Kórey
    V priebehu minulého týždňa sa vývoj na hlavných kryptomenách nezmenil, predajcovia mierne prevládali. V dôsledku toho sa bitcoin obchoduje stále nad hranicou 10 000 dolárov, čo je psychologická bariéra pre mnohých obchodníkov s kryptom. Pokiaľ ide o zaujímavé odhalenia týkajúce sa krypto sveta, začnime s príbehom z Južnej Kórey, ktorý sa nezdá byť prínosom pre domáci kryptomenový trh. Konkrétne, priemyselní experti so sídlom v ázijskej krajine nedávno zaznamenali nárast projektov založených na krypte a blockchainoch, ktorých cieľom je uviesť ich produkty na platformách lokalizovaných mimo Južnej Kórey. Dokonca zdôrazňujú niektoré dôvody, ktoré by podľa nich mohli stáť za takýmto trendom. Medzi nimi možno nájsť prísnejšie vnútroštátne pravidlá trhu s kryptovými burzami, alebo podmienky likvidity s nízkym objemom transakcií. Ten je taký vážny, že až 200 menších búrz môže byť podľa bankárov v ohrození bankrotu.
  • Kryptomeny: Na trhu s kryptomenami prevláda negatívna nálada
    Počas prvej časti týždňa hlavné kryptomeny konsolidovali priamo pod úrovňou kritického odporu, avšak počas včerajšieho obchodovania ceny hlavných kryptomien prudko klesli. Po nedávnom halvingu sa niektorí z najvýznamnejších analytikov v odbore domnievali, že bitcoin prekoná hladinu 10 000 dolárov. Cena sa však nedokázala dostať nad uvedenú úroveň a namiesto toho sa na krátku chvíľu dostala pod hladinu 9 000 dolárov. Pokles sa začal vo štvrtok, keď sa z jednej peňaženky presunulo 40 BTC. Čo sa týka tohto presunu, investori špekulovali, že táto „dlho spiaca“ peňaženka, ktorá bola vytvorená vo februári 2009, by mohla patriť k tvorcovi bitcoinov, Satoshimu Nakamotovi.
  • Kryptomeny: Nové nariadenia v USA na obzore
    Za posledné roky niektoré významné finančné inštitúcie, ako aj mnohé vlády naznačili potrebu posilniť kontrolu digitálnych mien, pretože môžu predstavovať riziko pre globálny finančný systém. Vzhľadom na to by nikto nemal byť prekvapený správami, ktoré vyšli minulý týždeň a naznačili, že ​​Spojené štáty vydajú nové pravidlá týkajúce sa kryptomien, aby sa zabezpečilo, že nebudú mať negatívny vplyv na finančný systém, ako uvádza správa Bloomberg. Všimnime si, že záujem o túto tému sa zvýšil po tom, čo Facebook oznámil, že plánuje vytvoriť vlastnú digitálnu menu. Okrem toho Steven Mnuchin, minister financií USA minulý týždeň uviedol, že Bitcoiny sa používajú na trestnú činnosť, a zaviazal sa, že na tejto otázke budú spolupracovať finanční regulátori. Zdôraznil, že „zaistíme jednotný prístup a myslím si, že bude existovať viac nariadení, ktoré vychádzajú zo všetkých týchto agentúr.“
  • Kryptomeny: Nové predpisy týkajúce sa kryptomien pre nemecké finančné spoločnosti?
    Kryptomeny sa tento týždeň snažia zotaviť z nedávnych poklesov. Kým Bitcoin začiatkom tohto týždňa klesol na približne 6500 dolárov, od tej doby sa mu podarilo zotaviť a v čase tlače sa obchoduje okolo úrovne 7500 dolárov. Bitcoin zaznamenal zisk po 4 priamych týždňoch poklesu. Ostatné digitálne aktíva nasledujú nárast najznámejšej kryptomeny a obchodujú sa tiež vyššie.
  • Kryptomeny: Obchodné pásmo na Bitcoine sa zužuje
    Kryptomeny sa naďalej obchodujú v bočnom trende, avšak tento týždeň sa rozsah ochodovania ešte viac zúžil. Po náznakoch možného nárastu v stredu došlo opäť ku sklamaniu, keďže kryptomeny sa odrazili smerom nadol k lokálnej úrovni podpory. Kapitalizácia všetkých digitálnych aktív v obehu dosiahla 259 miliárd dolárov, zatiaľ čo priemerný denný objem obchodovania je 55 miliárd dolárov. Dominantné postavenie bitcoinu na trhu kleslo na 64,5%.
  • Kryptomeny: Ohrozia altcoiny dominanciu bitcoinu?
    Posledný týždeň bol na kryptomenovom trhu veľmi slabý. Volatilita je nízka, keďže cena hlavných kryptomien bola uviaznutá v pásme. Altcoinom sa však darilo pomerne dobre. Medzi najlepšie altcoiny patrí Ripple, Stellar, Chainlink, Cardano a Tezos. Rast altcoinov sa odrazil na dominantnom postavení na trhu. Dominantné postavenie bitcoinu na trhu kleslo na 62,8%. Kapitalizácia všetkých digitálnych aktív v obehu dosiahla 269 miliárd dolárov, zatiaľ čo priemerný denný objem obchodovania bol 67 miliárd dolárov.
  • Kryptoměny opět pod tlakem. Instituce zůstávají medvědí 📉
    Cena hlavní kryptoměny se již několik dní pohybuje v úzkém rozpětí mezi 16 000 a 17 000 USD, což signalizuje blížící se obnovení volatility. Mezitím rekordně nízká hodnota měsíčních futures kontraktů na bitcoin obchodovaných na Chicagské komoditní burze naznačuje, že instituce jsou stále ochotnější zaujmout medvědí postoj, což by mohlo vytvořit příležitost k arbitráži.
  • Kryptoměny opět přitahují pozornost regulátorů
    Bitcoin opět sklouzl pod psychologickou úroveň 30 000 $ a snaží se udržet klíčovou podporu. Mezitím rostou obavy investorů a kontroverze ohledně regulace trhu s kryptoměnami. Trend De-Fi neboli decentralizované finance, který byl v tomto býčím trhu populární, vytvořil sofistikované digitální nástroje, které nebyly k dispozici během předchozích bublin s kryptoměnami a které budou regulační orgány sledovat:
  • Kryptoměny opět vyhlíží pivot Fedu
    Trh s kryptoměnami reagoval s mírnou euforií na silný odraz indexů Wall Street. Připomeňme, že Dow Jones, S&P500 a NASDAQ včera získaly téměř 3 %, což pomohlo kryptoměnám změnit sentiment:
  • Kryptoměny padají. Bitcoin pod $25 000❗
    Kryptoměny o víkendu výrazně ztrácely a ve ztrátách pokračují také na začátku nového týdne. Bitcoin už klesl pod 25 000 USD. Ethereum prolomilo důležité supporty a kleslo pod 1 300 USD. Téměř všechny altcoiny mažou zisky z roku 2020 a pokračující v roce 2021, přičemž Polygon, Kusama, Polkadot a Chainlink ztrácejí ještě více. Bitcoin „Král kryptoměn“ je zpět na úrovních, kde bylo krypto naposledy během paniky způsobené pádem Luny.
  • 💥Kryptoměny padají, ETH je blízko kapitulace
    Dnešní kapitulace býků přinesla pesimismus i na kryptotrh. Výprodej je způsoben špatnými americkými makrodaty a včerejším oznámením ECB. Je důležité zmínit, že nárůst inflace v USA na 8,6 % pravděpodobně donutí FED přistoupit ke zvýšení úrokových sazeb.
  • 📉 Kryptoměny padají kvůli "novinkám" z Číny
    Zatímco evropské akciové trhy dnes mírně klesají, tak kryptoměny jsou pod ještě vyšším tlakem. Bitcoin, Ethereum, Ripple a další se obchodují přibližně s 5% ztrátou po zveřejnění oznámení na stránkách čínské centrální banky. Dle PBoC jsou kryptoměnové transakce v Číně ilegální. Přestože se jedná o důležité info, tak to zároveň není "novinkou". Toto PBoC oznámila už v polovině září a nové je pouze zveřejnění této zprávy na webu. Také se objevily zprávy o tom, že čínská administrativa chce vypudit těžaře ze země. Taktéž se však nejedná o žádné nové zprávy, protože kroky k odstranění těžby v Číně už probíhají dlouhé měsíce. O žádných dalších důvodech poklesu zatím nejsou zprávy.
  • Kryptoměny pod tlakem amerického dolaru 📉 Graph ztrácí 12 %
    Dnes nálada na trhu kryptoměn rozhodně slábne, Bitcoin se nedokázal udržet nad 35 000 USD a aktuálně se obchoduje za 34 700 USD. Dnešní mírný pokles Bitcoinu o 1,5 % je doprovázen posilováním amerického dolaru, které v minulosti rovněž vytvářelo výrazný tlak na cenu největší z kryptoměn. Zároveň však platí, že dokud se BTC pohybuje nad 33 000 USD, můžeme hovořit o dynamickém růstovém trendu, i když dnešní poklesy se mohou proměnit v mírně větší korekci při pohledu na rozsah nerealizovaných zisků, které aktuálně zaznamenávají krátkodobí investoři známí svou vysokou spekulativní aktivitou. Jedním z nejsilnějších ztrátových projektů je dnes The Graph, který se obchoduje s 13% korekcí nedávných dynamických nárůstů.
  • Kryptoměny pod tlakem 📉 Bitcoin se snaží udržet 63 000 dolarů
    Trh s kryptoměnami zažívá výrazné poklesy, přičemž sleva bitcoinu z jeho historických maxim dosahuje téměř 15 %. Altcoiny ztrácejí výrazněji než hlavní kryptoměna. Ethereum klesá o více než 7 %, Solana je podobně zlevněná o více než 10 %, stejně jako Dogecoin. Po včerejším 15% zlevnění akcií Microstrategy (MSTR.US) se dnes před otevřením amerického trhu akcie společnosti obchodují o dalších 10 % níže.
  • Kryptoměny pod tlakem. Nastane větší pohyb? 📌
    Cena bitcoinu se stáhla na úroveň 19 100 USD a mírný pokles je pozorován i mezi altcoiny. Trh s kryptoměnami se pravděpodobně připravuje na prudký nárůst volatility, který může mít po zítřejším FOMC (20:00) a čtvrteční inflaci CPI (14:30) ve Spojených státech:
  • Kryptoměny pod tlakem poté, co se Bitcoin vrátil z úrovně 25 000 USD 📉
    Bitcoin po včerejším dočasném dosažení úrovní nad 25 000 USD pokračoval v poklesu. V posledních hodinách včerejší seance indexy na Wall Street ztrácely po jestřábích komentářích Fedu, které uhasily euforii a zintenzivnily nabídku na kryptotrhu.
  • Kryptomeny: Poklesy sa zastavili
    Tento týždeň sme zaznamenali pokles na trhu s kryptomenami, keďže hlavné kryptomeny nasledovali pokles na akciovom trhu. Akcie sa včera prudko odrazili a naznačili, že býčí trh aj naďalej pokračuje. Niektoré altcoiny ako Chainlink a Synthetix vzrástli za posledných 24 hodín o 20%. Medzitým sa tiež bitcoin, ethereum a ripple posunuli vyššie a blížia sa k svojim hlavným úrovniam odporu. Dominancia bitcoinu na trhu stúpla na 58,6%. Kapitalizácia všetkých digitálnych aktív v obehu sa zvýšila na 336 miliárd, zatiaľ čo priemerný denný objem obchodov je registrovaný na hodnote 91 miliárd dolárov.
  • Kryptoměny porazily akcie jako aktivum číslo jedna, které Brazilci plánují získat v roce 2023
    Brazilští investoři projevili preferenci kryptoměnových produktů, i přesto, že globální trh prochází fází vysokých turbulencí bez jasných známek blížícího se konce nejistoty. 
  • Kryptoměny po rozhodnutí amerických regulátorů oslabily ⚡Bitcoin se brání na hlavní úrovni odporu 📉
    Kryptoměny dnes ztrácejí, protože včera americká Komise pro cenné papíry (SEC) oznámila uzavření programu sázek druhé největší kryptoměnové burzy v USA, Kraken. Staking je služba, která umožňuje vydělávat pasivní příjem z vašich kryptoměn "uzamčených" v blockchainu, kde pomáhají zpracovávat transakce a udržovat síť likvidní. Bitcoin se propadá pod 22 000 dolarů, Ethereum stojí kolem 1550 dolarů.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new