Pátek 29. březen 2024 08:40
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
InstaForex Ebook

DE30: Ročné maximum je na dosah

30.03.2023 16:55  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Vedúci nemecký index mieri cieľavedome k tohtoročným maximám.

graf W1

DAX / DE30 dnes vzrástol o 1 %, čím výrazne rozšíril svoj týždenný zisk a je na pokraji testovania maxima za posledný rok, ktoré bolo dosiahnuté pred tromi týždňami na úrovni 15 718 bodov. Prelomením smerom nahor by sa mohlo dosiahnuť rekordné maximum na úrovni 16 294 bodov.

 

Zdroj: xStation5

H4 graf

Býčí sentiment prevláda. Najprv prelomenie širokého bočného rozpätia, potom vzostup nad hornú hranicu krátkodobého trendového kanála. Je tu neporušený vzostupný trend – došlo ku crossoveru, ako aj vyšším maximám a vyšším minimám. Kľúčový support je na úrovni 15 233 bodov.

 

Zdroj: xStation5

Maximilián Wienke, CFTe

XTB Nemecko

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • DE30 prekonal kľúčovú zónu podpory na úrovni 13000 bodov
    Napriek dnešnému vyššiemu otvoreniu zaznamenali indexy európskeho akciového trhu pokles a pokračovali vo výpredaji, čo podporili obavy z koronavírusu. Nemecký DE30 sa prepadol pod kľúčovú podpornú zónu na úrovni 13000 bodov a naďalej klesá. Index sa obchoduje na najnižšej úrovni od konca januára.
  • 📉DE30 prekonal kľúčový support❗
    Index DE30 zahájil dnešné obchodovanie nižšie kvôli rastúcim obavám z nárastu prípadov Covid-19 na celom svete a inflácie. Tento týždeň by mohlo mať negatívny vplyv aj zničenie spôsobené rozsiahlymi záplavami okolo Nemecka a Belgicka za posledné dni. Z technického hľadiska sa nemecký index prelomil pod dolnú hranicu stúpajúceho kanála a ak prevládne súčasný sentiment, môže byť ohrozená podpora na úrovni 15 123,4 bodov.
  • DE30: Prodejní tlak se zmírňuje, ale graf zůstává křehký
    DE30 pokračuje ve čtvrtek v poklesu a podruhé tento týden zasáhne silnou oblast podpory: 9denní klouzavý průměr a hranici 13 000 pod ním. Úterní náhlý obrat a obchodování pod 50denním klouzavým průměrem by medvědi mohli interpretovat jako potenciální signál pro nový velký výprodej.
  • 📈DE30 prudce roste
    Evropské akcie obnovily růstovou dynamiku, zatímco euro pokleslo z nedávných maxim v důsledku zprávy, že ECB začíná zvažovat pomalejší zvyšování sazeb po únorovém zvýšení o 50 bp. Podle zdrojů z ECB začínají centrální bankéři zvažovat pomalejší tempo zvyšování úrokových sazeb, než prezidentka Lagardeová naznačila v prosinci sérií zvýšení o 50 bazických bodů. Podle těchto zdrojů myšlenka pomalejšího pohybu v březnu "získává podporu" a někteří očekávají na příštím zasedání zvýšení o 50 bazických bodů a poté o 25 bazických bodů.
  • DE30 prudce roste, tento rok už přidává čtvrtinu
    Listopad začal na akciových trzích velmi dobře. Obchodníci doufají v brzké uzavření částečné obchodní smlouvy mezi USA a Čínou. DE30 v pondělí přidává více než procento a od začátku roku už roste o čtvrtinu. Trh doufá, že Spojené státy nakonec nezavedou cla na automobily z Evropy. Obchodníci dnes vyčkávají na první projev nové guvernérky ECB Christiny Lagardové v 19:30. Zároveň bychom se mohli dozvědět více o vyjednávání částečné obchodní smlouvy mezi USA a Čínou. Z technického pohledu vidíme na DE30 další rezistenci na úrovni 13200 bodů.
  • DE30 před zasedáním ECB mírně klesá
    Evropské indexy se ve čtvrtek obchodují většinou níže, protože obchodníci se připravují na vysoce očekávané politické rozhodnutí Evropské centrální banky. Trhy obecně očekávají další zvýšení úrokových sazeb o 75 bazických bodů a další podrobnosti o cestě ke kvantitativnímu zpřísnění a rizikům recese, zejména po středečním menším zvýšení o 50 bazických bodů v Bank of Canada. Pokud jde o údaje, německý indikátor spotřebitelského klimatu GfK mírně vzrostl na -41,9 směrem do listopadu 2022 z revidovaných -42,8 v říjnu a v souladu s očekáváním trhu. Je to první zvýšení spotřebitelské morálky po čtyřech po sobě jdoucích měsících rekordně nízkého čtení, ale stále ukazuje na negativní náladu.
  • 🚀 DE30 překonal 13000 bodů
    DE30 začal nový obchodní den s rostoucím momentem. Snadno překonal úroveň 13 000 bodů na začátku obchodní seance. Investory zjevně nezajímá záplava nových negativních zpráv. K poklesům nevedly ani pozitivní test amerického prezidenta na COVID-19, konec vyjednávání o novém stimulu a ani včerejší rekordní globální přírůstek nových případů koronaviru. Povede investory ignorování negativních zpráv do pekel? To uvidíme, ale zatím indexy dobývají zpět ztracené hodnoty. DE30 nyní cílí na postpandemická maxima na úrovni 13 447 bodů.
  • 📈DE30 překonal 16 000 bodů
    Po nevýrazné asijské seanci začala Evropa první obchodní den nového roku obstojným růstem. DE30 přidává více než 1 %. FRA40 a SPA35 rostou o 0,8 %. Dnešní růst může vyjadřovat optimismus nového roku a také dosavadní absenci zpráv okolo šíření COVID-19.
  • 🚀 DE30 přeskakuje hranici 15 000 bodů
    Evropské akciové indexy těží z rizikové nálady, která se projevila během včerejší seance na Wall Street. DE30 poprvé od konce února 2022 překonal hranici 15 000 bodů a obchoduje se nad úrovní před invazí. Trhy se obávaly, že Powell během svého včerejšího projevu naznačí potřebu dalšího zpřísnění, ale jelikož se předseda Fedu témat ekonomiky či měnové politiky vůbec nedotkl, trhy reagovaly pozitivně. Stažení výnosů dluhopisů dnes dodává palivo býkům i v Evropě. Sentiment podporují i neurčité komentáře ruských představitelů, že během setkání s tureckými a ukrajinskými představiteli byly předloženy a projednány návrhy na potenciální příměří. Žádné další podrobnosti k této zprávě však nejsou k dispozici.
  • DE30: Přichází korekce?
    Přestože včerejší zasedání Fedu se neslo ve velmi holubičím tónu, tak na DE30 jsme svědky poklesu už třetí den v řadě. Cena klesá poprvé za posledních 8 seancí pod 12 300 bodů. Pád prohlubuje rekordní počet denních případů koronavirem. Tři seance v řadě ztrácel DE30 naposledy v polovině května. Podobná korekce by mohla index posunout pod 11 700 bodů. Další support vidíme na úrovni 11 375 bodů.
  • DE30 roste díky komentáři amerického ministra financí Mnuchina
    Americký ministr financí právě uvedl, že je dohoda s Čínou z 90% připravená. Akciové indexy v reakci na jeho slova před klíčovým Trump-Xi setkáním výrazně rostou. Přestože jsme z USA tento komentář slyšeli už jednou v dubnu, reakce trhů dává jasně najevo, jak klíčové téma, obchdoní dohoda pro finanční trhy je. DE30 roste o 100 bodů a patří mezi nejsilnější indexy v Evropě.
  • 📈DE30 roste i přes slabší makro❗
    Zveřejnění indexů PMI bylo klíčovou událostí čtvrtečního dopoledne v Evropě. Výrobní data z Francie nenaplnila očekávání, reakce trhů však nebyla takřka žádná. Po zveřejnění německých statistik, které byly taktéž horší, však začal stoupat index hlavních německých akcií DE30. Dnešní makro ukázalo zpomalování v Německu i dalších zemí eurozóny. Horší ekonomická data by mohla být výstrahou pro ECB, která se chystá k utahování měnové politiky.
  • 📈DE30 roste nad postpandemická maxima📈
    Hlavní evropské akciové burzy se obchodují v zelených číslech po zveřejnění PMI z Francie a Německa. Francouzská data (9:15) ukázala růst výroby z 49,6 na 51,1 bodů (oček. 50,1 bodů) a růst služeb z 38,8 bodů na 49,2 bodů (oček. 40,0 bodů). Německá data (9:30) ukázala růst výroby z 57,8 bodů na 58,6 bodů (oček. 56,4 bodů) a růst služeb z 46,0 bodů na 47,7 bodů (oček. 44,0 bodů). Ze zveřejněných statistik je zřetelné, že zpřísňování koronavirových restrikcí nemá výrazný dopad na podnikatelskou náladu - alespoň prozatím.
  • 📈 DE30 roste nad 13 800 bodů
    Blue chips evropské indexy mají za sebou těžký start do nového týdne. V pondělí si prošly silným výprodejem, když například DAX ztratil 1,6 %. Nálada se však zlepšila a během dnešního dopoledne indexy mažou ztráty. Německý DAX stojí na čele výkonnosti se ziskem 1,4 %. Podařilo se mu vzrůst nad 13 800 bodů. Další západoevropské indexy se obchodují v zisku 0,5 % - 1 %.
  • DE30 roste navzdory horším výsledkům reportu Ifo
    Německý akciový index DAX zůstává v býčím módu a dnes je nejsilnějším z hlavních evropských indexů. DE30 přidává 0,7 % a obchoduje se až nad úrovní 12 350 bodů - nejvýše od září 2018. K růstu indexu významně přispívá Wirecard (WDI.DE) vzestupem o 9,4 % díky zprávám o významné investici ze strany Softbank. Německým akciím se daří i přes další varovný signál z domácí ekonomiky. Index podnikatelského klimatu Ifo skončil pod očekávání a jeho výrobní subindex klesl nejníže od prosince 2012.
  • 🔼DE30 roste o více než 2 %🔼
    Od počátku dnešní seance vidíme výrazný nárůst indexů v Evropě. Německý DAX (DE30) roste o více než 2 % a od včerejšího low už přidává více než 4 %. Dnes jsme se dočkali průrazu nad 200,50 a 14 období klouzavé průměry na D1 grafu. DE30 se blíží úrovni 61,8 % Fibo retracementu posledního klesajícího impulsu. Průraz této úrovně by znamenal další zneplatnění negativního narativu, který je spojen s mutací Omicron.
  • DE30 roste o více než 2%, zlato naopak padá
    Během úterní seance jsme svědky pozitivního sentimentu na akciových trzích. Německý index DE30 roste o téměř 2,5 % a podobné vzestupy vidíme také na francouzském FRA40 nebo britském indexu UK100. Po proražení zóny konsolidace zrychlil DE30 rostoucí pohyb a index se dostal přes psychologickou úroveň 13 000 bodů. Nejbližší rezistence leží na 13 080 bodech. Proražení této úrovně by otevřelo cestu k nedávným maximům na 13 290 bodech. Také stojí za zmínku, že index US500 se blíží historickým rekordům a pouze 30 bodů mu chybí ke smazání všech koronavirových ztrát.
  • DE30: Rostoucí futures na americké indexy posilují evropský sentiment!
    Poslední obchodní seance tohoto týdne přináší smíšený sentiment investorů, který se však s blížící se hotovostní seancí v USA zřejmě zlepšuje. Americké futures ukazují na úspěšný začátek seance na Wall Street, nicméně je třeba mít na paměti, že ADR významných amerických společností se v Evropě obchodují níže.
  • DE30 sa blíži k historickým maximám❗
    Európske indexy sa na začiatku dnešnej seansy na starom kontinente zotavujú. Stalo sa tak po včerajšej hviezdnej seanse na Wall Street, pri ktorej hlavné americké indexy vzrástli o viac ako 1 %, pričom Russell 2000 vzrástol o 2 %. Včerajší optimizmus na Wall Street vyvolali optimistické komentáre k rokovaniam o dlhovom strope USA – americký prezident Biden povedal, že rozhovory napredujú a ďalšie správy o tejto záležitosti bude mať v nedeľu, keď sa vráti zo summitu G7, zatiaľ čo predseda Snemovne reprezentantov USA McCarthy povedal, že default je mimo stola a dosiahnuť dohodu tento týždeň je možné.
  • DE30 sa blíži k maximám z roku 2023❗
    Akciové trhy v Európe zažívajú ďalší deň silných ziskov. Hlavné indexy blue chips z Európy sa v čase tlače obchodovali o viac ako 1 % vyššie. Najväčšie zisky možno zaznamenať v Rakúsku s obchodovaním ATX (AUT20) o 2,8 % vyššie a v Poľsku s WIG20 (W20) o 2,3 % vyššie. Ide o pokračovanie oživenia, pretože obavy z podmienok bánk a potenciálnej finančnej krízy sa zmierňujú. Určitým palivom pre tento pohyb môže byť aj miernejšia hodnota CPI zo Španielska. Napriek tomu by sa mali nemecké údaje CPI o 14:00 pozorne sledovať, pretože môžu mať vplyv na trhy.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster