Čtvrtek 28. březen 2024 22:46
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
InstaForex Ebook
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster

BREAKING: Americká CPI v říjnu dosáhla 7,7 %

10.11.2022 14:31  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Americká inflace (CPI) dosáhla v říjnu 7,7 %, zatímco se očekávalo 7,9 % a v září byl zveřejněn nárůst indexu spotřebitelských cen ve výši 8,2 %. Jádrový index na meziměsíční bázi v říjnu dosáhl 0,3 % při odhadu 0,5 %, když v září bylo zveřejněno 0,6 %. Prvotní reakcí měnového páru EURUSD byl růst o 1,15 %  

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • BREAKING: Akcie zaznamenali po tom, čo prišli správy z Číny, že šírenie vírusu je pod kontrolou
    Európske akciové indexy a futures na Wall Street zaznamenali nárast počas tlačovej konferencie čínskych úradníkov CDC. Wu Zunyou, expert na vírusy z čínskeho CDC povedal, že nové ohnisko koronavírusu v Pekingu je zatiaľ pod kontrolou. DE30 a US500 po týchto správach zaznamenali nárast o 0,6%. Nie je však známe, či Peking zruší rozhodnutie zatvoriť školy, alebo zrušiť lety.
  • BREAKING: Akciové indexy klesajú po slabých dátach z USA
    Údaje o maloobchodnom predaji v USA za marec boli zverejnené o 14:30. Zverejnenie ukázalo, že maloobchodné predaje zaznamenali pokles o 8,7% MoM (exp. -8% MoM). Predaj bez automobilov klesol o 4,5% MoM, čo je o niečo menej, ako sa očakávalo (-5%). Zároveň bol vydaný index New York Empire za apríl. Index klesol na -78,2 bodov! Odhady počítali s poklesom na -35 bodov, zatiaľ čo počas finančnej krízy bola najnižšia úroveň -38,2 bodov. Tieto údaje potvrdzujú, že prichádzajúca recesia bude bezprecedentná. US500 prehĺbil pokles od začiatku dňa.
  • BREAKING: Akciové indexy reagují negativně na horší data HDP z Evropy
    Americké indexy včera vzrostly díky dobrým výsledkům společností z technologického sektoru. Svůj vliv měl také určitý pokles napětí okolo koronaviru. Dobrá nálada se však nepřenesla do páteční evropské seance, k čemuž výrazně přispělo zveřejnění HDP z některých evropských zemí. Italské HDP za Q4 kleslo o 0,3 % a HDP Francie za stejné období ztratilo 0,1 %. Pouze Španělsko ukázalo pozitivní report, když jeho ekonomika expandovala o 0,5 % q/q. Obchodníci by neměli zapomenout, že hlavní italský index (ITA40) se v tomto týdnu dostal na nejvyšší úroveň za posledních více než 11 let.
  • BREAKING: Akciové indexy se po rozhodnutí Fedu pohybují okolo denních maxim, čekáme na tiskovou konferenci guvernéra Powella
    Americká centrální banka se rozhodla dle očekávání ponechat hlavní úrokovou sazbu beze změny. Nicméně úroková sazba na přebytečné rezervy (IOER) byla zvýšena o 5 bps na 1,6 %. Fed bude pokračovat v repo operacích alespoň do dubna. Vzestup IOER sazby by mohl být prvním krokem k exit strategii. Reakce trhu na rozhodnutí Fedu je zatím minimální. Index US 500 se pohybuje v blízkosti denních maxim a pár EURUSD bojuje v okolí úrovně 1,10. Obchodníci by však neměli zapomenout, že větší tržní reakci můžeme očekávat v průběhu tiskové konference guvernéra Powella, která začíná ve 20:30. Trh čeká na další informace o repo operacích a o tom, zda by mohla mít situace okolo čínského koronaviru vliv na měnovou politiku. Kromě Fedu také stále dnes čekáme na kvartální výsledky společností Facebook a Tesla.
  • BREAKING: Akciové indexy zaznamenali nárast po tom, čo FED ohlásil neobmedzené QE
    Akcie v Európe a americké akciové futures poskočili po tom, čo Fed oznámil rozšírenie opatrení zameraných na podporu trhov. Federálny rezervný systém kúpi neobmedzené množstvo štátnych dlhopisov a cenných papierov krytých hypotékou. Nákupy dlhopisov tento týždeň dosiahnu 375 miliárd dolárov, zatiaľ čo nákupy MBS dosiahnu 250 miliárd dolárov. US500 po týchto správach poskočil o 40 bodov.
  • BREAKING: Aktivita tovární v USA je slabšia ako sa očakávalo: ISM
    Výrobný PMI Inštitútu pre riadenie dodávok (ISM) v novembri poklesol na 57,5 ​​z 59,3 bodov v predchádzajúcom mesiaci. Dnešné dáta boli nižšie ako trhové predpovede na úrovni 57,9 bodov, avšak išlo o šiesty mesiac expanzie aktivity tovární. "Výroba pokračovala v novembri v zotavovaní. Členovia výboru pre prieskum uviedli, že ich spoločnosti a dodávatelia naďalej pôsobia v prekonfigurovaných továrňach, ale absencie, krátkodobé odstávky a ťažkosti s návratom a prijímaním pracovníkov spôsobujú napätie, ktoré pravdepodobne obmedzí potenciál budúceho rastu výroby., “uviedol Timothy R. Fiore, predseda Výboru pre prieskum podnikania v oblasti výroby ISM.
  • BREAKING: Americká centrální banka ponechává sazby na stávající úrovni!
    Americký Fed dnes ve 20:00 oznámil ponechání sazeb na stávající úrovni, která je nejvyšší za posledních 22 let. Úrokové sazby aktuálně dosahují 5,25 - 5,50 %. Dnešní zveřejnění bylo v souladu s očekáváním trhu. Swapový trh odhadoval šanci na zvýšení sazeb na dnešním zasedání na 1 %. Měnový pár EURUSD v prvotní reakci poklesl o 0,22 %.
  • BREAKING: Americká centrální banka zvýšila úrokové sazby o 50 bazických bodů
    Americká centrální banka dnes zvýšila úrokové sazby o 50 bazických bodů, což bylo v souladu s očekáváním trhu. Základní úroková sazba v USA tak dosahuje 4,25 - 4,50 %.
  • BREAKING: Americká centrální banka zvyšuje sazby o 25 bp
    Americká centrální banka na svém dnešním zasedání zvýšila sazby o 25 bp, což je v souladu s odhady trhu. Úrokové sazby Fedu se tak zvýšily z 4,25 - 4,50 % na 4,50 - 4,75 %.
  • BREAKING: Americká CPI v listopadu dosáhla 7,1 %
    Listopadová inflace v USA dosáhla na 7,1 %, zatímco se odhadovalo 7,3 %. V Říjnu bylo dosaženo 7,7 %. Meziměsíčně inflace vzrostla o 0,1 %, když se odhadovalo 0,3 %. Jádrový index spotřebitelských cen dosáhl v listopadu na meziroční bázi 6,0 %, při odhadu 6,1 %. Měnový pár EUR/USD v prvotní reakci vzrostl o 0,7 %.
  • BREAKING: Americká ekonomika přidala v dubnu 428 tis. pracovních míst
    Americká ekonomika přidala v dubnu 428 tisíc pracovních míst ve srovnání s březnovým nárůstem o 431 tisíc. Očekávání trhu byla nastavena na 385 tisíc.
  • BREAKING: Americká inflace CPI dosáhla 6,5 %
    Americký index CPI dosáhl v prosinci na meziroční bázi 6,5 %, zatímco se očekávalo 6,5 %. V listopadu byl zveřejněn 7,1% meziroční růst. 
  • BREAKING: Americká inflace CPI dosahuje 4,9 %!
    Ve 14:30 byla zveřejněna data americké inflace CPI. Data dopadla lépe, než se očekávalo. Měnový pár EUR/USD v prvotní reakci vzrostl o 0,3 %.
  • BREAKING: Americká inflace CPI dosahuje 6,4 %
    Americký index CPI dosáhl v lednu na meziroční bázi 6,4 %, zatímco se očekávalo 6,2 %. V prosinci byl zveřejněn 6,5% meziroční růst.
  • BREAKING: Americká inflace CPI roste
    Hlavní meziroční index CPI: realita 3,7 % , očekávalo se 3,6 % r/r; dříve 3,2 % r/r. Hlavní měsíční index CPI: realita 0,6 % , očekávalo se 0,6 % m/m; dříve 0,2 % m/m.
  • BREAKING: Americká inflace dále roste
    Meziroční inflace v USA dosáhla v únoru na 1,7 % z 1,4 % v minulém měsíci v souladu s očekáváním. Americká jádrová inflace (bez jídla, energií) klesla v únoru na 1,3 % z lednových 1,4 %. Očekávání trhu byla nastavena na růst o 1,4 %.
  • BREAKING: Americká inflace dosahuje 3,2 %!
    Inflace MoM: Skutečnost: 0,2 %, očekáváno: 0,2 %, dříve 0,2 %. Inflace YoY: Skutečnost: 3,2 %, očekáváno: 3,3 %, dříve 3,0 %. Jádrová inflace MoM: Skutečnost: 0,2 %, očekáváno: 0,2 %, dříve 0,2 %.
  • BREAKING: Americká inflace mírně nad očekáváním
    Hlavní index YoY: Zveřejněno: 3,7 % Očekávalo se: 3,6 %. Předchozí: 3,7 %. Jádrová YoY: Zveřejněno: 4,1 % Očekávalo se : 4,1 %. Předchozí: 4,3 %.
  • BREAKING: Americká inflace nadále klesá
    Ve 14:30 byl zveřejněn index spotřebitelských cen v USA, který vykázal další pokles. CPI (YoY): zveřejněno: 4,0 %, očekávání 4,1 %, duben: 4,9 %. CPI (MoM): zveřejněno: 0,1 %, očekávání 0,1 %, duben: 0,4 %.
  • BREAKING: Americká inflace nenaplnila očekávání
    Meziroční tempo růstu indexu spotřebitelských cen CPI v USA zůstalo v lednu nezměněno na 1,4 %. Očekávání trhu bylo nastaveno na vzestup cen o 1,5 %. Aktuální tempo růstu cen zůstává výrazně pod 2,3 %, které americká ekonomika zaznamenala v únoru 2020 před atakem pandemie.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank