Čtvrtek 28. březen 2024 09:49
reklama
Purple pivot points
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Dukascopy new

Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro pár EURUSD na 18. října 2022.

18.10.2022 14:11  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

analytics634e96e9cf8f4.jpg

Podle indikátoru cloud Ichimoku je pár EUR/USD v medvědím trendu, protože cena je v denním grafu pod cloudem. Klíčová krátkodobá rezistence je na úrovni 0,9870, protože denní zavírací cena nad touto úrovní bude krátkodobým býčím signálem, který by mohl cenu posunout ke cloudu na úrovni 1,0075. Cena je nad linií Tenkan-sen (indikátor červené linie), která poskytuje krátkodobý support na úrovni 0,9780. Denní zavírací cena pod touto úrovní bude medvědím znamením. Kijun-sen (indikátor žluté linie) je na úrovni 0,9870, a aby býci vygenerovali býčí signál, musí tuto úroveň překonat. Denní graf aktuálně stále ukazuje, že pár EUR/USD zůstává náchylný k poklesu. Abychom se dočkali větší změny trendu, potřebujeme, aby cena prorazila nad (cloud) Kumo a linie Tenkan-sen protla linii Kijun-sen směrem nahoru. Pár EUR/USD zůstává v medvědím trendu.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku na zlatě 29. listopadu 2022.
    Zlato se obchoduje přibližně na ceně 1 750 USD. Během posledních 24 hodin byla cena velmi volatilní, protože se odrážela nahoru a dolů uvnitř pásma 1 763 až 1 740 USD. Na nerozhodnost jasně ukazuje indikátor cloud Ichimoku ve 4hodinovém grafu, protože cena se ve velmi krátkém časovém rámci pohybuje nad i pod cloudem i v něm. Indikátor cloud Ichimoku dnes používáme k určení klíčových úrovní supportu a rezistence. Momentálně je cena uvnitř cloudu Kumo. To znamená, že trend je neutrální. To odpovídá nerozhodnosti, o které jsme mluvili dříve. Support spodní hranice cloudu a linie Kijun-sen (indikátor žluté linie) se nachází na úrovni 1 745 – 1 747 USD. Rezistence je na horní hranici cloudu na úrovni 1 760 USD. Chikou span (indikátor černé linie) nad svíčkovou formací (býčí). Cena je i nad linií Tenkan-sen (indikátor červené linie) a Kijun-sen (také býčí). Pokud se býkům podaří prorazit nad 1 760 USD a udržet se tam, mohli bychom se dočkat začátku nového rostoucího pohybu, který nakonec zlato dotlačí nad cenu 1 800 USD. Neschopnost udržet se nad 1 740 USD bude známkou slabosti a pak bychom měli očekávat další pokles zlata k ceně 1 700 USD.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku na zlatě 30. ledna 2023
    Cena zlata se pohybuje kolem 1 925 dolarů. Trend zůstává podle indikátoru cloud Ichimoku býčí, protože cena se drží nad 4hodinovým (cloudem) Kumo. Zatím několikrát otestovala support cloudu, ale respektuje ho. Linie Tenkan-sen (indikátor červené linie) protla linii Kijun-sen shora dolů (indikátor žluté linie). V kombinaci s průrazem dovnitř Kumo se bude jednat o důležitou známku slabosti. Klíčový support zůstává na ceně 1 920 až 1 900 dolarů. Toto 20dolarové pásmo je velmi důležitým supportem. Průraz pod něj bude medvědím signálem obratu. Rozpětí Chikou (indikátor černé linie) už poskytlo medvědí signál, když se posunulo pod vzor svícnu.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku na zlatě 31. května 2023
    Cena zlata se pohybuje kolem 1 960 USD. Z hlediska cloudu Ichimoku zůstává trend od 11. května medvědí a zavírací cena je 2 026 USD. Cena zůstává v medvědím trendu a vytváří nižší minima a nižší maxima pod (cloudem) Kumo. Aktuálně se obchoduje nad linií Kijun-sen (indikátor žluté linie), která poskytuje support na úrovni 1 948 USD. Na stejné úrovni se nachází i linie Tenkan-sen (indikátor červené linie). Cena momentálně atakuje rezistenci (cloudu) Kumo na úrovni 1 960 USD. Rozpětí Chikou (indikátor černé linie) také atakuje svícnový pattern. Pokud se Chikou protlačí nad svícnový pattern, dostaneme první signál růstu. Zatím mají trend stále pod kontrolou medvědi a my nemáme ani jeden potvrzený signál obratu trendu.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku na zlatě 5. června 2023
    Cena zlata se znovu obchoduje v těsné blízkosti supportu černé vzestupné trendové linie. Je uvnitř (cloudu) Kumo a naznačuje tak neutrální trend. Je pod linií Tenkan-sen (indikátor červené linie) a Kijun-sen (indikátor žluté linie). To naznačuje, že má stále tendenci klesat. Klíčový support cloudu se nachází na 1 926 USD. Dokud cena bude nad touto úrovní, zůstane trend neutrální. Průraz pod support černé trendové linie na ceně 1 942 USD by byl známkou oslabení. Tím se zvýší šance na test úrovně 1 926 USD. Rezistence Tenkan-sen je na ceně 1 958 USD. Jedná se o první úroveň, kterou budou muset býci znovu dobýt, pokud chtějí doufat ve větší růst.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku na zlatě 7. června 2023
    Podle indikátoru cloud Ichimoku je denní trend zlata neutrální, protože cena zůstává uvnitř (cloudu) Kumo. Cena se nyní obchoduje nad Tenkan-sen (indikátor červené linie), ale pod Kijun-sen (indikátor žluté linie). Rozpětí Chikou (indikátor černé linie) je pod svícnovým patternem (medvědí). Cena zároveň zůstává nad supportem černé vzestupné trendové linie. Rezistence se nachází na ceně 1 995 USD, kde najdeme horní hranici cloudu. Support cloudu je na ceně 1 926 USD. Trend zatím není zřetelný. Obchodníci musí zůstat trpěliví a opatrní a musí bedlivě sledovat cenové úrovně, které jsme zmínili dříve.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro bitcoin na 16. února 2022.
    Bitcoin v denním grafu atakuje cloud Kumo. Býci potřebují cenu vytlačit nad hladinu 45 800 USD, aby indikátor cloud Ichimoku změnil trend na býčí. Obchodníci musí cenu pečlivě sledovat, protože odmítnutí na rezistenci by bylo v tuto chvíli známkou medvědů.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro bitcoin 21. dubna 2022.
    Cena bitcoinu se odráží od supportu cloudu. V předchozích příspěvcích jsme obchodníky upozorňovali, že cena je citlivá a může se tlačit dolů k supportu cloudu přibližně na hladině 39 000 – 40 000 USD.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro ethereum 24. února 2022
    Ethereum se obchoduje poblíž hladiny 2 350 USD. Krátkodobý trend zůstává podle indikátoru cloud Ichimoku medvědí, protože cena se stále obchoduje pod denním cloudem Kumo. Cena byla na rezistenci cloudu znovu odmítnuta, když se býci pokusili prorazit dovnitř cloudu.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro pár EUR/USD na 13. září 2023
    Pár EUR/USD se obchoduje kolem úrovně 1,0734. Z hlediska cloudu Ichimoku je trend stále medvědí, protože cena zůstává v grafu 4H pod (cloudem) Kumo. Nedávno se odrazila k úrovni 1,0760 a otestovala spodní hranici cloudu. Zatím po testu vidíme známky odmítnutí. Pár EUR/USD se obchoduje mezi Tenkan-sen (indikátor s červenou linií) a Kijun-sen (indikátor se žlutou linií). Support Kijun-sen je na úrovni 1,0728. Býci nechtějí vidět zavírací cenu 4H svíčky pod touto úrovní. Rozpětí Chikou (indikátor s černou linií) prorazil nad svíčkový pattern (býčí), ale s klesající cenou klesá i tento indikátor. V případě, že cena prorazí pod úroveň 1,0720, bude medvědí i rozpětí Chikou. Obrázek není stoprocentně medvědí, ale dokud se bude pár obchodovat pod cloudem, zůstane náchylný k dalšímu poklesu.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro pár EUR/USD na 14. dubna 2023
    Pár EUR/USD se obchoduje kolem úrovně 1,1030. Dnes vytvořil nové vyšší maximum na úrovni 1,1076 a teď je pod tlakem. Podle indikátoru cloud Ichimoku zůstává trend býčí, protože cena je stále nad cloudem. V tuto chvíli atakuje první krátkodobý support na úrovni 1,1026, kde se nachází Tenkan-sen (indikátor červené linie). Průraz pod Tenkan-sen by byl známkou oslabení a možná i velmi pravděpodobného poklesu ke Kijun-sen (indikátor žluté linie) na úrovni 1,0955. Pullback k úrovni 1,0955 nebo k 1,0885, kde se nachází 4hodinový (cloud) Kumo, je opodstatněný a nezmění krátkodobý trend. Pouze průraz pod cloud změní trend na medvědí. Průraz pod Tenkan-sen a Kijun-sen by ale naznačil další oslabení, takže obchodníci musí být opatrní. Rozpětí Chikou (indikátor modré linie) je nad svícnem (býčí). Při průrazu pod úroveň 1,09 se rozpětí Chikou změní na medvědí.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro pár EUR/USD na 19. ledna 2023.
    Pár EUR/USD se obchoduje kolem úrovně 1,0808. Podle indikátoru cloud Ichimoku zůstává trend ve čtyřhodinovém grafu býčí. Cena se stále drží nad čtyřhodinovým (cloudem) Kumo a obchoduje se pod linií Tenkan-sen (indikátor červené linie) a Kijun-sen (indikátor žluté linie). Jedná se o známku zranitelnosti, ale ne obratu. Rozpětí Chikou (indikátor černé linie) se posunulo pod vzor svícnu (medvědí). Kumo hraje v našem krátkodobém výhledu velmi důležitou roli. Zatím se neobjevila žádná známka obratu. Býci mají trend stále pod kontrolou. Rezistence linií Tenkan-sen a Kijun-sen je na úrovni 1,0835–1,0840.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro pár EUR/USD na 20. ledna 2023
    Pár EUR/USD se obchoduje kolem úrovně 1,0838. Cena otestovala čtyřhodinový (cloud) Kumo a support se udržel. Cena se od supportu cloudu odráží a proráží nad linii Tenkan-sen (indikátor červené linie) a Kijun-sen (indikátor žluté linie). Nedávná cenová akce potvrzuje význam supportu cloudu na úrovni 1,0810. Průraz pod tuto úroveň změní krátkodobý trend na neutrální. Oblast mezi úrovněmi 1,08 a 1,0680 je velmi důležitým střednědobým supportem. Rozpětí Chikou (indikátor černé linie) nenabízí jasný obraz, protože se obchoduje kolem vzorce svícnu bez jasné pozice nad ním nebo pod ním. Linie Tenkan-sen a Kijun-sen se pohybují do strany bez zřetelného sklonu. Příští týden bude pro pár EUR/USD rozhodující, protože uvidíme, zda bude cena pokračovat nahoru k úrovni 1,0950, nebo bude klesat a stáhne se k úrovni 1,06.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro pár EUR/USD na 23. červa 2022
    Pár EUR/USD uzavřel denní svícen nad linií Tenkan-sen (indikátor červené linie), ale zůstává pod linií Kijun-sen (indikátor žluté linie) a pod (cloudem) Kumo. Aby se trend v denním grafu změnil na neutrální, museli by býci cenu dotlačit do cloudu. Support je na linii Tenkan-sen na úrovni 1,0483 a na včerejším minimu 1,0470. Býci tak musí tuto oblast supportu okolo úrovně 1,0475 ubránit. Aby měli naději na pohyb k úrovni 1,0750, potřebují se také dostat nad úroveň 1,06.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro pár EUR/USD na 29. března 2023
    Pár EUR/USD se obchoduje kolem úrovně 1,0845. Trend v grafu 4H zůstává podle indikátoru cloud Ichimoku býčí. Cena se obchoduje nad (cloudem) Kumo a nedávno jsme viděli, jak Tenkan-sen (indikátor červené linie) protnul Kijun-sen zespodu nahoru (indikátor žluté linie). Tyto dva indikátory poskytují support na úrovni 1,0839– 1,0822. Je důležité, aby 4H svícnová formace tento support respektovala. V opačném případě by se cena posunula ke Kumo na úrovni 1,0798. Rozpětí Chikou (indikátor černé linie) je pod svícnovou formací (medvědí). Rezistence se nachází na úrovni 1,0890.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro pár EUR/USD na 7. března 2023
    Pár EUR/USD se obchoduje na úrovni 1,0666. Podle indikátoru cloud Ichimoku je trend v grafu 4H býčí, protože cena je nad (cloudem) Kumo. Cena testuje linii Tenkan-sen (indikátor červené linie). Jedná se o první support na úrovni 1,0658. Průraz pod ni zvýší šance na další zpětný test (cloudu) Kumo. Na úrovni 1,0636 najdeme support linie Kijun-sen (indikátor žluté linie) a na úrovni 1,0620 support cloudu. Rozpětí Chikou (indikátor černé linie) je nad formací svícnu, ale pod cloudem. Pohyb ceny k novým maximům nad úrovní 1,0695 by byl novým býčím signálem, který by podpořil býčí momentum. Býci nechtějí, aby cena prorazila pod Kumo.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro pár EUR/USD 21. června 2022.
    Pár EUR/USD v denním grafu atakuje spodní hranici cloudu a linii Tenkan-sen (indikátor červené linie) i linii Kijun-sen (indikátor žluté linie). Významná rezistence je na úrovni 1,0570. Obchodníci musejí být opatrní, pokud na rezistenci zaznamenáme odmítnutí. U úrovně 1,0570 vidíme konfluenci rezistencí. Průraz nad tuto úroveň by tak mohl být pro býky důležitou zprávou. Pokud se tak stane, očekávám pohyb ceny ještě výš k horní hranici cloudu na úrovni 1,0770.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro pár USD/JPY na 15. září 2023
    Podle indikátoru cloud Ichimoku se pár USD/JPY obchoduje kolem úrovně 148 a v denním grafu zůstává v býčím trendu. Tento indikátor používáme k určení klíčových úrovní supportu, jejichž prolomení nám poskytuje signály obratu trendu. Tenkan-sen (indikátor s červenou linií) poskytuje support na úrovni 146,94, zatímco Kijun-sen (indikátor se žlutou linií) na úrovni 146,20. Prolomení pod Tenkan-sen umožní pokles ke Kijun-sen. Neschopnost udržet se nad Kijun-sen bude cenu tlačit dolů k týdennímu cloudu na úrovni 142–143. Rozpětí Chikou (indikátor s černou linií) je nad svíčkovým patternem (býčí). Podle rozpětí Chikou je support na ceně 144,85. Na týdenní bázi zatím nic nenasvědčuje obratu. Denní graf zůstává 100 % býčí.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro pár USD/JPY na 22. srpna 2023
    Pár USD/JPY se obchoduje kolem úrovně 145,70. Trend v grafu 4H podle indikátoru cloud Ichimoku zůstává býčí, protože cena je stále nad cloudem. Teď ale atakuje Tenkan-sen (indikátor červené linie) a Kijun-sen (indikátor žluté linie). Uzavření pod úrovní 145,76 bude známkou oslabení. Cena je citlivá na pohyb k supportu Kumo na úrovni 145,05. Rozpětí Chikou (indikátor černé linie) se téměř mění v medvědí, a to průrazem pod svíčkový pattern. V grafu 4H páru USD/JPY se objevuje několik varovných znamení, které zvyšují šance na obrat krátkodobého trendu. Pokud cena prorazí dovnitř Kumo, změní se trend z býčího na neutrální. Obchodníci musí být velmi opatrní.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro pár USD/JPY na 3. listopadu 2022.
    Pár USD/JPY se obchoduje kolem úrovně 148,20. Podle indikátoru cloud Ichimoku zůstává trend býčí, protože cena se drží nad (cloudem) Kumo. Posledních 13 měsíců se pár USD/JPY obchoduje nad Kumo, respektuje support cloudu a v býčím kanálu vytváří vyšší maxima a vyšší minima. V posledních týdnech vidíme, že pár testuje Kijun-sen (indikátor žluté linie). Jedná se o nejdůležitější krátkodobý support. Tento support se nachází na úrovni 147,75. Průraz pod tuto úroveň zvýší šance na pullback ke Kumo na úrovni 142. Chikou span (indikátor černé linie) je nad svícnem a potvrzuje býčí trend. Jakýkoli pullback je zatím považován jen za pauzu v rostoucím trendu. Býci mají trend dál plně pod kontrolou.
  • Analýza indikátoru cloud Ichimoku pro pár USD/JPY na 30. srpna 2023
    Pár USD/JPY se obchoduje kolem úrovně 145,85. Cena včera v denním grafu zavřela pod linií Tenkan-sen (indikátor červené linie). Jde o první varovné znamení, že se může blížit obrat. Cena dnes vytvořila nižší maximum a nové nižší minimum. Krátkodobý support se nachází na úrovni 145,35 a průraz pod ni umožní cestu k většímu poklesu k supportu linie Kijun-sen (indikátor žluté linie) na úrovni 142,73. Navzdory včerejšímu vyššímu cenovému maximu vytvořil RSI nižší maximum. Šance na pullback k supportu cloudu stouply. Potenciál růstu je podle našeho názoru omezený. Na současných úrovních preferujeme neutrální, ne-li medvědí postoj.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new