Úterý 19. březen 2024 07:30
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Swissquote Bank
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader

Bitcoin je v objemu obchodování silnější, než britská libra¨

29.09.2022 18:50  Autor: Coinfy  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Objemy obchodů s bitcoiny (BTC) vůči britské libře (GBP) vyskočily na nové maximum poté, co se libra v úterý zakolísala, což přimělo experty na trh spekulovat, že investoři se snažili vyměnit libru za bitcoiny nebo profitovat z arbitráže.

Britská libra se dostala na rekordní minimum vůči americkému dolaru, dle dat sestavených týmem Kaiko Research poté, co vláda Spojeného království minulý týden oznámila nefinancované snížení daní.

Stoupající objem obchodů s BTC/GBP značí preferenci investorů pro Bitcoin.

Konkrétně data zveřejněná ředitelem výzkumu CoinShares Jamesem Butterfillem naznačují, že objem obchodů krypto-fiat páru na burzách dosáhl 26. září historického maxima 881 milionů dolarů.

Pondělní objem obchodů BTC/GBP byl o více než 1 100 % vyšší než obvykle, podle údajů Bitstamp a Bitfinex. Průměrná denní aktivita je přibližně 70 milionů USD.

Bitcoin nabírá sílu na britských burzách

Zájem Spojeného království o bitcoiny (BTC) poroste „poměrně rychle,“ protože nestabilita fiat měny způsobí, že aktivum vlajkové lodi digitální měny připomíná stablecoin, uvedli analytici.

Strategický poradce finanční firmy VanEck, Gabor Gurbacs, jeden z několika, který tento týden zdůraznil atraktivitu BTC vůči Sterlingu, k tomuto rozhodnutí dospěl.

„Vzhledem k nestabilitě libry,“ varoval Gurbacs, „Spojené království dostane velmi rychle oranžové pilulky.“

Podle vedoucího výzkumu kryptoměnové společnosti CoinShares, Jamese Butterfilla, byl růst nejspíše způsoben tím, že obchodníci směňovali libru za BTC.

Butterfill řekl, že existuje silná spojitost mezi expanzí objemu bitcoinu a politickou a měnovou nestabilitou.

Mimo britskou libru údaje ukazují, že vedle kryptoměny prudce vzrostl i objem obchodů s dalšími hlavními měnami.

Investoři se nyní obracejí na bitcoiny

Podobně se objem vůči euru za poslední měsíc zvýšil o 85 procent. Během stejného období objem páru USD/BTC prudce vzrostl o 67 %.

„Když je ohrožena fiat měna, investoři se začnou hrnout do bitcoinu,“ zdůraznil Butterfill.

Britská libra se najednou vůči americkému dolaru propadla téměř o čtvrtinu. Mezitím co údaje z TradingView a Cointelegraph Markets Pro naznačují, že bitcoin překonává fiat měny o 55 %, čím delší je termín, tím atraktivnější se bitcoinový hedge stává.

Bitfinex mezitím ohlásil podstatný nárůst objemu a obchodní aktivity pro pár BTC/GBP, což podle monitorů trhu vyzdvihlo potenciál vedoucí kryptoměny k zisku ze „zjevné slabosti fiat měny“.

V době psaní tohoto článku se bitcoin obchoduje za 19 584 USD, což je nárůst o 5,7 % za posledních sedm dní, ukazují čtvrteční data z Coingecko.


Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Bitcoin je příležitostí pro novou ekonomiku ve Střední Americe
    Vlastnosti bitcoinu z něj dělají perfektní aktivum pro získání vlastní suverenity. To ale neplatí jen pro jednotlivce. Toto je stejně důležité téma pro národní státy jako pro občany národa. Na individuální úrovni jsou často za nejdůležitější aspekty považovány atributy ochrany soukromí bitcoinu, skutečnost, že nemůže být cenzurován, a ochrana, kterou může poskytnout proti znehodnocující měně. Pro některé dnešní ekonomiky, zejména pro ty, které byly po desetiletí či staletí obětí nějaké formy kolonialismu, by bitcoin mohl představovat naději na nový nekontrolovaný průmysl, který je také přímo ziskový doma.
  • Bitcoin je řešením problémů světového obchodování
    Lidstvo si zaslouží podrobné objasnění přitěžujících obav, kterým dnes naše ekonomiky čelí. Řešení problémů světového obchodu nebudou stačit, pokud zapojení do nadnárodního obchodu, prosazování sociálního pokroku, multilateralismu, ovlivňování bilaterálního vystavení a umožnění prosperity zdola nahoru není pro lidskou existenci nanejvýš důležité.
  • Bitcoin je stále populárnější
    Bitcoin a ethereum klesly poté, co se jim nepodařilo prorazit nad velké úrovně rezistence. Nyní obě kryptoměny tápou na spodní hranici bočního kanálu, kde dojde k další akumulaci hlavních hráčů.
  • Bitcoin je teď nejdražší za poslední rok. Díky plánu Facebooku na vlastní digitální měnu
    Kryptoměna bitcoin dnes poprvé od loňského května překonala cenovou úroveň 9000 dolarů za kus. Odpoledne středoevropského letního času vystoupala dokonce nad úroveň 9300 dolarů. Bezprostředním důvodem cenového nárůstu jsou kroky společnosti Facebook, která se chystá veřejnost seznámit s bližšími informacemi o své chystané digitální měně. To dodává vzpruhu celému segmentu kryptoměn, neboť investoři větří přijetí kryptoměn opět o něco širší komunitou. Kromě bitocinu zdražují i další kryptoměny jako ether nebo litecoin.
  • Bitcoin je těsně před parabolickým růstem
    Renomovaný analytik krypto trhu Peter Brandt zhodnotil aktuální dynamiku přední kryptoměny tak, že bitcoin je na pokraji parabolického růstu. Podle jeho býčího výroku, založeného na teorii Elliottových vln, zřejmě nedávné grafy bitcoinu odrážejí pattern naznačující potenciální parabolické zrychlení cenového růstu bitcoinu. Bitcoin je podle Brandta v závěrečné fázi poklesu a brzy zahájí nový růstový cyklus.
  • Bitcoin je velmi býčí, co očekávat v dohledné době?
    Bitcoin (BTC) zase předvedl sílu, což trh nutně potřeboval. Vlastně předvedl velkou sílu a to na poslední chvíli, díky čemuž trh dosáhl mnohem lepšíhoměsíčníclose, než v jaký jsme mohli původně doufat. Vzhledem k tomu, že vyšší časové rámce jsou víceméně býčí, je logické, že spíše očekáváme kladný vývoj. Nicméně díky vyhrocené geopolitické situaci je burzovnípsychologie velmi vrtkavá. Na to je potřeba pořád myslet, že se situace na trhu za určitých okolností může dost změnit.
  • Bitcoin je velmi riziková měna
    Bitcoin je stále pokládán za daleko rizikovější měnu než je třeba euro nebo dolar. Ani ekonomové si netroufají tvrdit, zda bude dál růst, nebo propadne. Nad eurem se ale také stahují mračna.
  • Bitcoin je ve stejných rukou: 27 % všech bitcoinů v oběhu na kryptoměnovém trhu drží 0,01 % držitelů
    27 % celkového oběhu bitcoinů na krypto trhu drží 0,01 % držitelů. Nedávno byla provedena nová studie, která ukázala, že téměř 30 % všech bitcoinů v oběhu vlastní malá skupina lidí.
  • Bitcoin je ve třetím čtvrtletí na předposledním místě ve výnosech
    Bitcoin (BTC) se ve třetím čtvrtletí letošního roku vyškrábal na samé dno a zaznamenal pro investory ztrátu 11,1 %, čímž sotva překonal dlouhodobé státní dluhopisy, které ve stejném časovém období vykázaly čistých -11,9 %.
  • Bitcoin je ve zlatě nejdražší v historii, vyjde na bezmála 23 uncí. Jeho cena se včera po takřka měsíci vrátila nad 40 tisíc dolarů
    Nejrozšířenější kryptoměna světa, bitcoin, je nyní takřka nejdražší ve historii. Pokud jeho cenu vyjádříme v dolarech, stojí opět přes 40 tisíc, po takřka jednom měsíci. Pokud jeho cenu vyjádříme ve zlatě, je bitcoin právě nyní vůbec nejdražší v historii. Po přepočtu do zlata stojí více než 22,5 unce drahého kovu.
  • Bitcoin je volatilní, protože se snaží vytvořit nový rozsah
    Bitcoin v posledním týdnu zaznamenal volatilitu své ceny, která se odmítá usadit v zavedeném rozpětí na své nové nižší obchodní úrovni.
  • Bitcoin je zpět nad 29,000 USD
    Bitcoin a Ethereum během čtvrtečního ranního obchodování v Asii vzrostly, přičemž většina ostatních kryptoměn z první desítky non-stablecoinů byla smíšená.
  • Bitcoin je zpět na 24 000 dolarech, Fed zveřejnil informace z únorového zasedání
    Bitcoin ve čtvrtek ráno v Asii při obchodování s 10 nejstabilnějšími kryptoměnami (z hlediska tržní kapitalizace) klesl.
  • Bitcoin již dosáhl dno, říká majitel kryptoměnového fondu
    Bitcoin již dosáhl na své lokální dno a nyní ho čeká růst, tvrdí majitel investiční společnosti a hedge fondu Pantera Capital, která obchoduje čistě s kryptoměnami a na ně navázanými produkty.
  • Bitcoin již není považován za digitální zlato
    Kryptoměnový trh se zhroutil, protože globální trhy rozbouřilo geopolitické napětí kolem Ukrajiny. Bitcoin klesl na 36 240 USD, což je jeho nejnižší úroveň za více než dva týdny. Poměrně silně se propadl také ether, zatímco ostatní digitální aktiva se propadla o 8 až 15 %. Ripple (XRP) byl jedním z těch, které byly zasaženy nejvíce.
  • Bitcoin klesá
    Fanoušci kryptoměn neměli čas se radovat z bouřlivého začátku roku 2023. Bitcoin je připraven uzavřít první březnový týden nejhorším výkonem od listopadu uprostřed paniky na finančních trzích kvůli pokračujícímu zpřísňování měnové politiky Fedu, bankrotu banky Silvergate a útokům regulátorů. Masivní soudní spory podkopávají důvěryhodnost systému a přispívají k pádu BTCUSD.
  • Bitcoin klesá dva po sobě jdoucí dny
    Digitální token bitcoinu v pátek nadále klesal, což způsobilo, že největší kryptoměna klesala pět týdnů a přidala se k dalším rizikovým aktivům, které se dostaly pod tlak, protože centrální banky zaujaly agresivnější tón ohledně inflace.
  • Bitcoin klesá- jak se vyhnout panice a prodeji kryptoměn
    Cena primární kryptoměny – Bitcoinu klesla pod 31 000 dolarů, čímž se dostala nejníže za posledních deset měsíců. Podle informací společnosti CoinGecko cena BTC za poslední den klesla o více než 11 % a za posledních 7 dní se propadla o více než 20 %. Celková hodnota krypto trhu se aktuálně pohybuje na hranici 1,49 bilionu dolarů, což je o více než 50 % méně než v listopadu 2021, kdy cena dosáhla své nejvyšší hodnoty- přes 3 biliony dolarů.
  • Bitcoin klesá již pátý týden v řadě
    V pondělí bitcoin oslabil na nejnižší úroveň dne, když se pád největší kryptoměny z historického maxima prodloužil na pátý týden v řadě.
  • Bitcoin klesá kvůli obavám ze zákazu dovozu ruské ropy
    Bitcoin se v pondělí propadl pod 38 000 USD, protože světové trhy klesly kvůli obavám, že ruská speciální vojenská operace na Ukrajině a následný růst cen komodit by mohly mít širší a dlouhodobější dopad, než se dosud předpokládalo.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
GKFX
MIG Bank
FP Markets
reklama
Fintokei ProTrader