Pátek 29. březen 2024 02:05
reklama
Swissquote Bank
reklama
Purple trading AI
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
CapXmaster srovnani

Akcie na Wall Street uzavřely níž

18.08.2022 07:19  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

analytics62fdb3cb42800.jpg

Ze zápisu dále vyplynulo, že zástupci Fedu neměli v červenci přesvědčivé důkazy o zmírnění inflačních tlaků, což naznačuje, že zpomalení inflace by mohlo trvat déle, než se očekávalo.

Ve snaze omezit inflaci Fed letos zvýšil hlavní úrokovou sazbu už o 225 bazických bodů. Po zveřejnění zápisu odhadovali obchodníci s futures vázanými na sazbu Fedu jako pravděpodobnější její zvýšení o 50 bazických bodů.

Už před zveřejněním zápisu trh obchodoval s výrazným poklesem. Růstové indexy byly pod tlakem kvůli slabým výsledkům maloobchodního řetězce Target.

Následkem středečního obchodování klesl indexu Dow Jones Industrial Average o 0,5 % na 33 980,32 bodů, index S&P 500 o 0,72 % na 4 274,04 bodů a index Nasdaq Composite o 1,25 % na 12 938,12 bodů.

Kotace akcií Target Corp. klesly o 2,2 %. Společnost, která vlastní druhý největší řetězec diskontních prodejen v USA, vykázala ve druhém fiskálním čtvrtletí téměř desetinásobný pokles čistého zisku kvůli nuceným slevám, které poškodily její marže.

Cena akcií TJX Cos. stoupá o 0,4 %. Americký řetězec diskontních prodejen zvýšil ve druhém čtvrtletí fiskálního roku 2023 svůj čistý zisk o 3 %, tržby ale nesplnily očekávání.

Cena Lowe's Cos. roste o 2,1 %. Společnost, která vlastní druhý největší řetězec obchodů s domácími potřebami v USA, zaznamenala ve druhém čtvrtletí fiskálního roku 2022 pokles čistého zisku o 1 %, hodnota na akcii ale předčila očekávání trhu.

Cenné papíry Krispy Kreme Inc. zlevnily o 11,9 %. Americký řetězec kaváren, známý svými koblihami, ve druhém fiskálním čtvrtletí snížil čistou ztrátu 4,5krát a tržby zvýšil o 7,5 %. Společnost zároveň uvedla, že spotřebitelé čelili v uplynulém čtvrtletí jedinečným ekonomickým tlakům, a snížila své odhady pro stávající fiskální rok.

Cena akcií Endo International Plc stoupá o 0,8 %. Mezinárodní farmaceutická společnost vyhlásila u amerického soudu úpadek, aby se vypořádala s dluhovou zátěží způsobenou soudními spory souvisejícími s tzv. opioidovou kauzou.

Statistické údaje zveřejněné americkým ministerstvem obchodu ukázaly, že maloobchodní tržby ve Spojených státech zůstaly v červenci v meziměsíčním vyjádření beze změny.

Dotázaní analytici předpovídali průměrně 0,1% růst.

Podle revidovaných údajů tržby v červnu vzrostly z dříve oznámeného 1 % o 0,8 %.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie na včerejší růst prozatím nenavázaly, euro zpět pod 1,14 EURUSD
    Po úspěšné včerejší seanci se dnes situace na finančních trzích znovu stabilizuje. Akcie v Evropě na včerejší solidní růst navázat nedokázaly, ale své pozice si drží. Stabilní zůstávají krátce před otevřením burz také futures na indexy v USA.
  • Akcie navyšují růst v čele s energiemi. Obavy z Fedu ustupují
    Akciové trhy začaly týden dobře. Po prvotním opatrném růstu zvětšuje zisky Evropa, načež se v ještě lepším světle předvádí na úvod Amerika. Částečně jde určitě o návrat investorů do trhů, které minulý týden klesly, ale pomohly i nové zprávy.
  • Akcie navyšují zisky - sází na Bidena, nebo na Trumpa?
    Hlavním akciovým trhům se i dnes velice dobře daří. Americký S&P 500 stoupá o 2,2 pct, zhruba stejně jako Stoxx Europe 600. DAX nebo CAC40 jsou na tom ale ještě lépe. Nabízí se otázka, co drží takový optimismus na trzích, a jestli se nespustily sázky na jednoho, či druhého vítěze amerického prezidentského klání.
  • Akcie navyšují zisky, zvedají se dříve prodávané sektory. Dluhopisy ustupují
    Sentiment na hlavních akciových trzích dnes pomáhají vylepšovat firemní výsledky. Potěšila čísla, respektive výhledy Coca-Coly, J&J nebo předtím ASML. Celkově zatím v indexu S&P 500 překonává odhady asi 9 z 10 firem. Vedle toho ale narostla důvěra, že přístup centrálních bank bude nadále podpůrný, což otupilo obavy z hospodářského zpomalování a přimělo investory nakupovat po dílčích poklesech, tak jak jsou zvyklí.
  • Akcie na vzestupu díky vyčkávání Fedu, americký dolar naopak ztrácel
    V pondělí vydala BoJ svůj zápis z posledního zasedání, které se konalo v prosinci. Zápis žádné výrazné změny nepřinesl a vypadal shodně jako předchozí zápisy, kde banka avizovala, že bude pokračovat v extrémně uvolněné monetární politice, dokud nedosáhne svého inflačního cíle. Jeden z členů se dokonce vyslovil, že kvůli slabé inflaci je zapotřebí ještě více uvolnit monetární politiku.
  • ❗Akcie na Wall Street klesajú📉
    V súčasnosti sledujeme výrazný pokles indexov v USA. Podľa posledných informácií existujú problémy so servermi mnohých významných spoločností, vrátane Googlu, cloudu Amazonu alebo aplikácií Robin Hood, ktorá ponúka lacné obchodovanie s akciami v USA. To môže byť jeden z dôvodov, prečo akcie na Wall Street klesajú.
  • Akcie na Wall Street konsolidovaly již čtvrtým dnem v řadě
    Americké akciové trhy již čtvrtý den v řadě přešlapovaly na místě, když od čtvrtečního závěru na historických maximech procházejí konsolidací. V rámci hlavních indexů si včera nejhůře vedl Nasdaq 100, kterému se v posledních dvou dnech dařilo nejlépe. Na trhu ještě sledujeme dozvuky výsledkové sezony za 4Q. Své výsledky představila farmaceutická společnost Viatris, která zaostala za odhady analytiků na úrovni upraveného zisku a nenadchla ani svým výhledem. Upravený zisk EBITDA v letošním roce odhaduje vedení Viatris na úrovni 4,8-5,1 mld. USD, zatímco analytický konsensus činil 5,03 mld. USD. Akcie Viatris tak odepsaly přes 6 %.
  • Akcie na Wall Street neudržely úvodní optimismus
    Slabší čísla z trhu práce zvyšují sázky na dřívější snižování sazeb Fedu, ale na druhé straně vzbuzují obavy z dalšího ekonomického vývoje v zámoří. Včera v úvodu vše nasvědčovalo tomu, že převládnou optimisté z prvního zmiňovaného tábora, ale nakonec otěže převzali medvědi a jejich strach o zdraví největší světové ekonomiky. Hlavní indexy na Wall Street tak včera zavřely v červených číslech. Za zmínku rozhodně stojí další propad ceny ropy, když cena americké ropy WTI oslabila o více než 4 % na 69,3 USD/barel. Cena ropy se tak ocitla nejníže od konce června.
  • Akcie na Wall Street neudržely úvodní růst
    Americké akciové trhy otevřely včerejší den pozitivně a po většinu obchodní seance rostly. V závěru však došlo k výběru zisků a hlavní indexy na Wall Street nakonec zavřely bez větších změn. Index S&P 500 si tak připsal třetí ztrátu v řadě. Akcie Meta, které v úvodu rostly o více než 1 %, nakonec odepsaly 1,4 % a po čtyřech dnech se opět vrátily pod hranici 500 USD. Silný úvodní růst až o 2 % neudržely ani akcie Broadcom, které zakončily včerejší den s 1,5% ztrátou. Akcie Reddit, které šly minulý týden na burzu v rámci IPO, rostly v průběhu dne až o 27 %, aby nakonec posílily o 9 % na 65,1 USD. Od své IPO ceny tak za čtyři dny poskočily o více než 90 %. Akcie Nvidia oslabily o 2,5 % a přerušily tak šestidenní růstovou sérii.
  • Akcie na Wall Street po včerejší pauze pokračují v rally; Walmart +8 %
    Americké trhy se po včerejším vydechnutí vracejí k rally, když dnešní optimismus přiživují další čísla ohledně americké inflace. Index cen průmyslových výrobců (PPI) v říjnu zpomalil na 8 % z 8,4 %, zatímco analytici očekávali 8,3 %. Index S&P 500 posiluje o 1,5 %, když se po dvouměsíční pauze dostává výrazněji nad hladinu 4000 b. Index Nasdaq roste dokonce o 2,2 %, a tak rozšiřuje své zisky za poslední čtyři dny na 10,5 %.
  • Akcie na Wall Street v úterý přešlapovaly na místě
    Úterní obchodování v USA provázely spíše slabší objemy obchodů a poměrně nízká volatilita a hlavní akciové indexy tak ukončily den jen v mírném plusu. I včera pokračoval růst polovodičového sektoru (AMD +5,3 %, Intel +3,7 %), ovšem společnost Nvidia (-1,3 %) mírně korigovala růsty z minulých dní. Dařilo se i ostatním technologickým společnostem (Alphabet +1 %, Tesla +1,7 %, Amazon +1,1 %). Výraznější růsty zaznamenal i finanční sektor (Bank of America +2,4 %, Goldman Sachs +1,6 %, Citigroup +2,1 %, Mastercard +2,6 %). Za zmínku pak stojí společnost Coinbase (-12,1 %), kterou žaluje SEC kvůli porušení amerických pravidel o cenných papírech.
  • Akcie na Wall Street v úvodu nenavazují na včerejší optimismus. Facebook -3 %; ViacomCBS -21 %
    Americké akciové trhy vstoupily do dnešního dne mírným poklesem, když při přetrvávajícím geopolitickém napětí investoři zatím nedokážou navázat na včerejší optimismus. Lepší náladu nedokázala přinést ani silná čísla z amerického maloobchodu, kde v lednu rostly tržby 3,8% tempem, zatímco analytici v průměru očekávali pouze 2% růst. Jako klíčové se pro dnešní den nakonec mohou ukázat až večerní zápisky Fedu. Fed v 20:00 SEČ představí detaily ze svého posledního lednového zasedání.
  • Akcie na Wall Street zakončily týden propadem
    Americké trhy ani v závěru minulého týdne nenalezly podporu a pokračovaly ve volném pádu. Rezignaci investorů dokazuje vývoj indexu S&P 500 za posledních devět dní, kdy zaznamenal 7 propadů a odepsal přes 10 %. Během těchto devíti dní si zároveň připsal pět dní s více než procentním propadem. V rámci sektorů si největší ztráty připsal ten energetický. Jeden sektor ale přece jen vyčníval, když v zelených číslech nakonec zavřely stavitelé domů. Akcie NVR, Pultegroup nebo DR Horton přidaly přes procento. V rámci indexu Dow Jones Industrial Average se po většinu pátečního dne všech 30 akcií pohybovalo v červených číslech. Imunitu vůči negativní náladě nakonec dokázaly akcie Johnson & Johnson a Home Depot.
  • Akcie na začátku korporátní reportovací sezóny rostou (pozor na pokles AUD/USD a nárůst USD/CAD)
    Akcie v pondělí vzrostly, a to především kvůli začátku firemní reportovací sezóny. Je zřejmé, že investoři se již nezaměřují pouze na zvyšování úrokových sazeb, vysokou inflaci a zhoršující se světovou ekonomiku, ale také na výkonnost firem. To vzbuzuje optimismus na trhu, který snižuje negativní sentiment a vrací poptávku po akciích. Akciové trhy v Evropě a USA tedy vykázaly znatelný nárůst, zatímco výnosy amerických státních dluhopisů se po nedávném růstu zastavily. Například výnos 10letých dluhopisů dosáhl 4 % a zatím se nedokázal konsolidovat. To zase vyvíjí tlak na dolar, což vede k růstu dalších měn s ním spojených.
  • Akcie: Negatívne správy z EÚ, v USA rast na nadštandardnom objeme
    Americké akciové trhy počas piatkovej obchodnej seansy mierne rástli. Hlavný ind...
  • Akcie neklesajú kvôli horším vyhliadkam, ale kvôli tomu, že boli drahé
    V posledných dňoch sme svedkami negatívneho vývoja na akciových trhoch. Ako logické vysvetlenie sa natíska, že sa stal...
  • Akcie nerozhodné před Powellem. Forintu pomohly vyšší sazby
    Nerozhodnost se z evropských akciových trhů odpoledne přesunula za oceán. Zdejší hlavní indexy svorně balancují kolem včerejšího závěru. V Evropě u klíčových indexů přece jen převládá růst, ale je většinou velmi skromný. Z řady vystupuje AEX s půlprocentním ziskem.
  • Akcie: Nervozita na akciových trhoch pretrváva
    Americké akciové trhy v priebehu včerajšieho obchodovania pokračovali na ...
  • Akcie Netflix a Yum! Brands na maximech, příležitost na Wal-Mart
    Na akciových trzích panuje optimistická nálada, která se v pátečním obchodování nesla v poklidném duchu. Americké akciové indexy prošly páteční seancí bez jakéhokoliv významnějšího pohybu, i přestože byla publikována některá horší makrodata. Index spotřebitelského sentimentu podle Michiganské Univerzity v květnu klesnul na 88,6 bodů z dubnových 95,9 bodů. To nestačilo na očekávání konsensu ve výši 95,8 bodů a index se tak propadnul na nejnižší hodnoty od října minulého roku.
  • Akcie Netflix klesají z důvodu nedostatečných zisků
    Pro společnosti je jednou z nejdůležitějších metrik růst nových odběratelů. Netflix vykázal zpomalení tempa a zaznamenal 2.2 milionů odběratelů v porovnání s prognózou společnosti která činila 2.5 milionů. Vzhledem k pandemii koronaviru dosáhl výrazných zlepšení v prvním čtvrtletí (15.8 milionů) a také ve druhém čtvrtletí (10.1 milionů), a proto je aktuální počet zarážející.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new