Úterý 19. březen 2024 10:04
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new
reklama
Purple pivot points
reklama
XTB trading konference 2024

BREAKING: USDCAD obrátil pokles v reakci na propad cen ropy

28.03.2022 16:41  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Pár USDCAD prudce vzrostl během dnešní seance. Zároveň jsme svědky poklesu cen ropy (jeden z hlavních kanadských exportních artiklů). Kanadský dolar je tak pod tlakem. Ceny ropy ztrácejí 7 % v reakci na částečný lockdown v Šanghaji, kde prudce vzrostl počet případů Omicronu. Obchodníci se tak bojí poklesu poptávky. V minulém týdnu se EU nepodařilo zavést embargo na ruskou ropu kvůli odporu několika členů bloku včetně Německa, a to ani přes nátlak americké administrativy.

Z technického pohledu se pár USDCAD nachází v dynamické pozitivní korekci. Za krátkodobou rezistenci považujeme úroveň 1,2590. Pokud bychom se dočkali pokračování růstu, tak další rezistence vidíme na úrovni 1,2640 a 1,2690. Zdroj: xStation5

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • BREAKING: USD během Powellova projevu oslabuje
    Powell dnes vystupuje na akci pořádané Ekonomickým klubem ve Washingtonu. Jeho vystoupení bylo trhy silně očekáváno vzhledem k možným návrhům ohledně dalšího zpřísňování měnové politiky.
  • BREAKING: USD beze změny po datech zboží dlouhodobé spotřeby
    Nové objednávky za zboží dlouhodobé spotřeby vyrobené v USA vzrostly meziměsíčně na 0,7 %, čímž navázal na dubnový růst o 0,4 % revidovaný směrem dolů a ve srovnání s očekáváním trhu o 0,1 %.
  • BREAKING: USD bez výrazné reakce na horší čísla maloobchodních prodejů
    Maloobchodní prodeje v USA za listopad byly zveřejněny ve 14:30. Výsledku se nepodařilo naplnit očekávání, nicméně žádné výrazné reakce jsme se na trzích nedočkali. Obchodníci čekají na večerní výstup ze zasedání americké centrální banky.
  • BREAKING: USDCAD roste po zasedání BoC a datech výrobního ISM PMI
    ISM Manufacturing PMI v USA v květnu vyskočil na 56,1 z 55,4 v předchozím měsíci a překonal očekávání analytiků ve výši 54,5.
  • BREAKING: USDCAD zaznamenává malou reakci na údaje z Kanady a USA
    Údaje o maloobchodních prodejích v Kanadě za říjen byly zveřejněny ve 14:30 GMT. Zpráva se ukázala být smíšená, ale nevyvolala žádné velké pohyby na trzích. Nejdůležitější údaje:
  • BREAKING: USDCAD dosáhl 4týdenního maxima, ropa zůstává pod tlakem
    Pár USD/CAD v úterý vyskočil na nejvyšší úroveň od začátku listopadu, protože nižší ceny ropy a oživující americký dolar nadále vyvíjejí tlak na kanadskou měnu, která je silně korelovaná s cenami ropy.Zítra se investoři zaměří na rozhodnutí Bank of Canada o úrokových sazbách. Peněžní trhy obecně očekávají, že BoC zvýší svou klíčovou sazbu pomalejším zvýšením o 25 bazických bodů, ale druhé zvýšení o 50 bazických bodů v řadě není vyloučeno, protože politici zvažují rostoucí inflaci a zpomalující ekonomiku.
  • BREAKING: USDCAD klesá po překonání údajů o zaměstnanosti v Kanadě
    Dnes ve 14:30 byla zveřejněna zpráva o zaměstnanosti v Kanadě za březen. Zpráva byla zveřejněna o den dříve, protože Kanada zítra slaví Velký pátek. Údaje se ukázaly jako velké pozitivní překvapení.
  • BREAKING: USDCAD klesá poté, co došlo k překonání odhadu kanadského HDP
    USD/CAD poklesl po zveřejnění kanadského HDP za 1. čtvrtletí 2023 dnes ve 14:30. Zpráva ukázala anualizovaný růst o 3,1 % v 1. čtvrtletí 2023, zatímco trh očekával 2,5 %. HDP za březen byl meziročně o 1,7 % vyšší (oček. 1,8 %) a meziměsíčně stagnoval (oček. -0,1 % meziměsíčně). Toto je jednoznačně pozitivní hodnota CAD s anualizovaným růstem zrychlujícím se z -0,1 % hlášených za 4. čtvrtletí 2022 (revidováno níže z 0,0 %).
  • BREAKING: USDCAD klesá po zveřejnění statistik z amerického trhu práce
    Ve14:30 byla zveřejněna data z amerického a kanadského trhu práce. Zaměstnanost v americké ekonomice (NFP) vzrostla o 145 tisíc nových pracovních míst. Nenaplnila tak očekávání ve výši 160 tisíc. Růst mezd zvolnil na 2,9 % y/y z listopadových 3,1 % y/y. Kanadská zaměstnanost naopak skončila nad očekávání. Počet nových pracovních míst se zvýšil o 35,2 tisíce (25,0 tisíce oček.) a byl tažen silným přírůstkem plných úvazků.
  • BREAKING: USDCAD klesá v reakci na data z USA i Kanady
    V 14:30 byl zveřejněn index cen výrobců PPI z USA a data z kanadského trhu práce. Americký index PPI vzrostl ze 7,8 % na 8,3 % YoY a jádrový PPI index vzrostl z 6,2 % na 6,7 % YoY. Růst obou indexů překonal očekávání. Výsledky naznačují, že výrobci budou více přenášet své zvýšené náklady na spotřebitele. Hrozí tak další nárůst spotřebitelských cen. Kanadská data z pracovního trhu nebyla tak jednoznačná. Nezaměstnanost klesla ze 7,5 % na 7,1 % (oček. 7,3 %), nicméně počet nových pracovních míst mírně zklamal.
  • BREAKING: USDCAD po kanadských údajích o pracovních místech vyskočil nad 1,35
    Zpráva o kanadském trhu práce za listopad byla zveřejněna dnes ve 14:30 současně se zprávou o pracovních místech ze Spojených států. Zatímco pozornost trhu byla zaměřena na data NFP, kanadská zpráva byla také docela zajímavá. Zatímco údaje o celkové zaměstnanosti ukázaly malý nárůst, který byl mírně nad očekáváním, je třeba poznamenat, že to byl další měsíc silného růstu pracovních míst na plný úvazek, který dokázal více než vyrovnat pokles zaměstnanosti na částečný úvazek o 40,6 tisíc. To je vítaný vývoj, protože práce na plný úvazek jsou více žádoucí. Míra nezaměstnanosti klesla z 5,2 na 5,1 %.
  • BREAKING: USDCAD po obrovskom nesplňení očakávania zamestnanosti stúpa vyššie!
    Zmena zamestnanosti za máj: Skutočná: -17 300. Predikcia: 23 200; Predošlá: 41 400. Miera nezamestnanosti za máj: Skutočná: 5,2 % Predikcia: 5,1 %; Predošlá: 5,0 %.
  • BREAKING: USDCAD po zasedání Bank of Canada roste
    Dnes v 16:00 byl zveřejněn výsledek ze zasedání Bank of Canada. Kanadská centrální banka ponechala základní úrokovou sazbu již podruhé v řadě na úrovni 5,00 %. Měnový pár USD/CAD na zveřejnění zareagoval mírným růstem
  • BREAKING: USDCAD po zveřejnění maloobchodních prodejů v USA klesá pod 1.27
    Údaje o maloobchodních tržbách v USA za únor byly zveřejněny dnes ve 13:30. Trh očekával růst, ale mnohem menší než v lednu. Aktuální zpráva tato očekávání nepotvrdila, protože všechny metriky maloobchodního prodeje očekávání ani nedorovnaly. Slabší spotřebitelská data mohou poskytnout Fedu určitou útěchu, aby byl méně agresivní ve zpřísňování politiky v současné makroekonomické a geopolitické situaci. Není však pravděpodobné, že by to mělo nějaký zásadní dopad na dnešní rozhodnutí o sazbách.
  • BREAKING: USDCAD roste po žádostech o podporu v nezaměstnanosti a údajích o maloobchodních tržbách
    Týdenní zpráva o žádostech o nezaměstnanost v USA a tisk kanadských maloobchodních prodejů za prosinec byly zveřejněny dnes ve 13:30 GMT. Americká zpráva ukázala nižší než očekávané počáteční a pokračující nároky, zatímco kanadská zpráva se ukázala jako smíšená – celkové tržby vzrostly více, než se očekávalo, zatímco hlavní tržby vzrostly o něco méně, než se očekávalo.
  • BREAKING: USDCAD roste, protože ropa maže počáteční zisky
    Na začátku seance vyskočila cena OIL.WTI na 82,70 USD, protože dnes vstoupil v platnost cenový strop skupiny G7 a investoři vstřebávali nejnovější rozhodnutí OPEC+ a zmírnění kovidových omezení v Číně, která je největším dovozcem ropy. Odpoledne však růstová dynamika vyprchala po optimistických údajích ISM Services a potenciálním zvýšení produkce ropy v Libyi. Také Saúdská Arábie sníží ceny ropy pro Asii na desetiměsíční minimum. ropa. ropa WTI opět nedokázala prorazit nad rezistenci na úrovni 83,00 USD a v současné době testuje lokální rezistenci na úrovni 79,00 USD, což představuje dramatický zvrat, protože investoři se začali více vyhýbat riziku, což poškodilo akcie a posílilo dolar, čímž se komodita stala dražší pro držitele ostatních měn.  Nižší ceny ropy spolu s 8% propadem cen zemního plynu v důsledku předpovědi teplejšího počasí vyvíjely tlak na loonie a tlačily pár USDCAD na 1,3580. Pár prorazil nad dlouhodobou klesající trendovou linii a místní rezistenci na úrovni 1,3570 a pokud převládne současný sentiment, pohyb vzhůru může zrychlit směrem ke klíčové rezistenci na úrovni 1,3665. 
  • BREAKING: USDCAD sa posúva vyššie vďaka slabej inflácii z Kanady
    Ročná miera inflácie v Kanade sa v júni znížila na 3,1% z 3,6% v máji a prekonala očakávania trhu, ktoré počítali s rastom o 3,2%.
  • BREAKING: USDCAD vyskočil poté, co kanadská jádrová inflace zrychlila
    Údaje o kanadské inflaci CPI za říjen byly zveřejněny dnes ve 14:30. Trh očekával, že celkový růst cen zůstane nezměněn na 6,9 % meziročně a skutečná data tomuto očekávání odpovídala. Nicméně, znatelný pokles byl zaznamenán, pokud jde o jádrovou inflaci, když měřidlo meziročně zrychlilo z 5,9 na 6,2 %, a to i přes očekávané zpomalení na 5,9 % meziročně.
  • BREAKING: USDCAD vyskočil po tom, čo BoC ponechala sadzby nezmenené
    Bank of Canada dnes o 16:00 oznámila najnovšie rozhodnutie o menovej politike. Kanadskí centrálni bankári sa rozhodli ponechať základnú jednodňovú sadzbu nezmenenú na úrovni 0,25 %. Aj keď sa takýto výsledok očakával, objavili sa isté fámy, že BoC sa môže rozhodnúť zvýšiť sadzby v dôsledku solídnych ekonomických údajov a zrýchľujúcej sa inflácie. Banka tiež uviedla, že ochabnutie ekonomiky je teraz v podstate absorbované a že Omicron ekonomiku zaťažuje, ale nie príliš vážne. Rada guvernérov BoC očakáva, že úrokové sadzby sa začnú čoskoro zvyšovať. Kanadský dolár po rozhodnutí klesol, pričom USDCAD vyskočil z 1,2570 na 1,2640. Časť ziskov však bola neskôr vymazaná a teraz sa pár obchoduje v oblasti 1,2610, kde možno nájsť 38,2% retracement nedávneho vzostupného impulzu a hornú hranicu geometrie miestneho trhu.
  • BREAKING: USD ďalej posilňuje po údajoch HDP z USA a objednávkach tovarov dlhodobej spotreby
    Ekonomika USA v štvrtom štvrťroku rástla anualizovane o 6,9 %, po 2,3 % expanzii v predchádzajúcom trojmesačnom období, čo bolo nad odhadom analytikov vo výške 5,5 %.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple pivot points