Čtvrtek 25. duben 2024 21:07
reklama
CapXmaster
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster srovnani

Obchodní plán pro pár EUR/USD na 24. února 2022

24.02.2022 10:09  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

analytics62171c2582680.jpg


Technický výhled:

Pár EUR/USD ve čtvrtek na začátku asijské seance nakonec klesl na hladinu 1,1250. Medvědi před pullbackem dokázali dál táhnout k intradennímu minimu 1,1210. Pár se podle všeho v tuto chvíli obchoduje poblíž hladiny 1,1230 a podle očekávání by měl brzy vyrýsovat dno. Výše uvedený pokles odpovídá našim prognózám z několika posledních obchodních seancí.

Pár EURUSD klesl k Fibonacciho retracementu 0,786 nedávného růstu mezi hladinami 1,1120 a 1,1500, tedy kolem hladiny 1,1210. Je stále vysoce pravděpodobné, že tam brzy dojde k býčímu obratu k úrovním 1,1700 a 1,2000. Ceny se musí udržet nad značkou 1,1120, aby zmíněná býčí struktura zůstala neporušená.

Všimněte si také, že pár EUR/USD téměř vyrýsoval potenciální pravé rameno poblíž hladiny 1,1200, jak několik posledních obchodních seancí prognózujeme. Pár s jednotnou měnou vytváří reverzní formaci Hlava a rameno s hlavou u značky 1,1120, levým ramenem poblíž hodnoty 1,1200 a necklinem skrz značku 1,1500.

Obchodní plán:

Potenciální rally k 1,1700 vs. 1,1100.

Hodně štěstí!

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 22. března. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD ve čtvrtek vykázal přesně takový pohyb, jaký jsme očekávali. Zmínil jsem, že bychom hned neměli dělat závěry o rychlé reakci trhu na zasedání Federálního rezervního systému. Trh v takových chvílích obchoduje impulzivně a emotivně. Stabilizace situace trvá obvykle asi tak den. Jak vidíme, pár zahájil jeden den po zasedání stejně silný pokles, který pokračoval i přes noc. Fed totiž nepřijal žádné holubičí rozhodnutí. Předseda Fedu Jerome Powell svůj postoj oproti předchozímu zasedání nezměkčil. Naopak, prognózy inflace byly mírně zvýšeny a prognózy sazeb mírně sníženy. Ze všeho uvedeného vyplývá, že americká centrální banka je ještě výrazněji jestřábí, což mělo vyvolat růst dolaru, nikoli jeho pokles. Klesající trend tedy přetrvává.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 22. dubna. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD se v pátek obchodoval s nízkou volatilitou. Z hodinového grafu vyplývá, že předchozí týden byl málo aktivní a vcelku nudný. Cena se většinou pohybovala do strany a makroekonomické pozadí bylo slabé. Ačkoli došlo k několika fundamentálním událostem, které mohly potenciálně vyvolat nový růst dolaru a pokles eura, trh v této fázi neměl zájem otevírat další short pozice. Proto většinou ignoroval projevy představitelů Federálního rezervního systému a Evropské centrální banky. To ale mohla být chyba, protože například předseda Fedu Jerome Powell dal jasně najevo, že centrální banka nehodlá v červnu snížit hlavní úrokovou sazbu, jak trh očekával. Powell uvedl, že přetrvávající zvýšená inflace nejspíš zpozdí případné snížení sazeb Fedu. Stejného názoru bylo i několik jeho kolegů. Fed tedy bude dál vykazovat jestřábí postoj. Je také možné, že zvýšení sazeb zváží nakonec ještě letos.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 22. února. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD vykázal volatilitu odpovídající 30 pipům. Obecně vzato jednoduše nebylo co analyzovat. Cena celý den zůstávala na jednom místě – a v posledních týdnech ne poprvé. Volatilita je nízká, což značně komplikuje obchodování i v nejmenších časových rámcích. To znamená rychlé otevírání a zavírání obchodů – během evropské i americké seance. Při takové volatilitě je ale téměř nemožné obchodovat, byť v rámci dne.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 22. února 2023
    Pár EUR/USD ve středu ke konci newyorské seance propadl na minimum 1,0599 a pak se stáhl zpět. Jednotná měna se v tuto chvíli obchoduje poblíž úrovně 1,0620, protože býci se chystají rozvinout v brzké době rally proti trendu. Krátkodobou rezistenci vidíme poblíž úrovně 1,0700 a pohyb nahoru potvrdí existenci dna na úrovni 1,0599.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 22. září. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD se ve čtvrtek pokusil o korekci směrem nahoru. Historie se opakuje. Před týdnem, po čtvrtečním zasedání Evropské centrální banky, se pár po týdnu pomalého růstu propadl. Tento týden jsme viděli stejné schéma, ale k propadu došlo ve středu po zasedání Federálního rezervního systému (FOMC). Přestože americká centrální banka neoznámila žádné výrazně jestřábí rozhodnutí, dolar dál posiloval. A trh si vzpomněl, že ve středu neměl důvod ho nakupovat.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 23. června. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Fáze oživení páru EUR/USD skončila, protože pár zaznamenal spíš pokles než růst. Mohlo se stát, že obchodníci přecenili výroky předsedy Federálního rezervního systému Jeroma Powella v Kongresu (které by podle našeho názoru měly být považovány za jestřábí), nebo mohlo jít o prostou technickou korekci, ale euro oslabilo a zůstává v rostoucím kanálu. Ačkoli tedy uptrend přetrvává, euro nemá potřebné zázemí pro další růst. To ale neznamená, že růst nemůže nebo nebude. Pár se stále může pohybovat jakýmkoli směrem, a to bez ohledu na fundamentální pozadí. Pokud to ale vezmeme v úvahu, pak jednotná měna nemá důvody k růstu. Stále očekáváme, že se pár bude držet pod rostoucím kanálem.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 23. srpna. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD se v úterý pokusil prodloužit nově se formující vzestupný pohyb, ale najednou se propadl. Všechna nedávná lokální minima aktualizoval, takže není důvod čekat v krátkodobém horizontu nový vzestupný trend. Euro přestalo klesat na úrovni 1,0835, ale tímto tempem by mohlo danou hranici i překonat.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 23. února. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD ve čtvrtek konečně vykázal znatelné pohyby. Kotace nejprve zaznamenaly poměrně slušný růst a pak ještě silnější pokles. Nedá se říct, že by šlo o úplně logické pohyby, ale ve čtvrtek jsme měli silné makroekonomické pozadí. Už dříve jsme vás upozorňovali, že indexy podnikatelské aktivity nejsou klíčové, ale při nedostatku dat může trh na tyto zprávy reagovat. A přesně to se stalo. Trh brzy ráno nakupoval euro, ale po zveřejnění slabých indexů PMI ve zpracovatelském průmyslu v Německu a EU začal prodávat. PMI ve službách ale vyšlo dobře, takže i euro mohlo dál růst.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 24. dubna. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD v úterý pokračoval ve vzestupné korekci. Euro v průběhu dne posilovalo, ale významnou roli hrály okolnosti. Nečekali jsme, že evropské údaje o PMI vyjdou pozitivně, zatímco americké zprávy budou stagnovat. Německo a Evropská unie nebyly přesvědčivé, protože výrobní sektory zůstaly pod úrovní 50,0, a podnikatelská aktivita v tomto sektoru v Evropské unii dokonce klesla. V sektorech služeb ale došlo k solidnímu růstu. Oba americké indexy S&P zklamaly, což vyvinulo tlak na americký dolar.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 24. srpna. Analýza a jednoduché tipy pro začátečníky
    Měnový pár EUR/USD během ranního středečního obchodování prudce klesl, ale později během dne dokázal rychle oživit. Zrovna včera jsme upozorňovali na možnou volatilitu trhu v důsledku klíčových zpráv o obchodní aktivitě. Reakce ale nebyla tak intenzivní, jak by se dalo očekávat. Euro ráno ztratilo asi 50 pipů v rozmezí pouhých 5 minut. 50 pipů teď může vypadat jako hodně, ale v celkovém měřítku jde spíš o průměr.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 25. března. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD se v pátek dál obchodoval směrem dolů. Makroekonomické pozadí bylo poměrně slabé a fundamentální aspekt žádný. Přesto pár vykazoval vcelku slušnou volatilitu. Trh se aktivizoval ve středu večer, kdy byly oznámeny výsledky zasedání Federálního rezervního systému. Zmínili jsme, že je lepší nedělat ukvapené závěry a počkat s analýzou reakce trhu do čtvrtka. Zasedání americké centrální banky nebylo holubičí a předseda Fedu Jerome Powell svůj postoj nezměkčil. Proto dolar neměl ve středu důvody k poklesu. K čemu tedy došlo ve čtvrtek a v pátek? Trh výsledky zasedání přehodnotil, vyvodil správné závěry a rychle dolar nakupoval na ještě příznivějším kurzu než ve středu večer. To vyvolalo páteční růst dolaru. Sestupnou trendovou linii považujeme navzdory středečnímu proražení stále za relevantní.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 25. dubna. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD zaznamenal ve středu nízkou volatilitu a udržel si slabý vzestupný trend, jak ukazuje vzestupný kanál. Obchodníci se celý den mohli soustředit jen na americkou zprávu o objednávkách zboží dlouhodobé spotřeby; hodnota tohoto ukazatele a jeho derivátů ale téměř odpovídala odborným prognózám. Trh tedy neměl na co reagovat – zprávu předem očekával a zpracoval.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 25. srpna. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Ve čtvrtek se pár EUR/USD pokusil prodloužit klesající pohyb. Jak vidíme, naše očekávání se stále naplňují, protože pár pomalu, ale jistě klesá. V tuto chvíli není patrný zřetelný trend. Přesněji řečeno, nepochybně jde o klesající trend, ale vzhledem ke slabému pohybu není možné určit trendovou linii nebo kanál. Byly zveřejněny jen dvě zprávy. Počet objednávek zboží dlouhodobé spotřeby v USA byl výrazně pod prognózou (což je pro dolar špatné), ale pod prognózou byl zároveň i počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA (což je pro dolar dobré). Kumulativně dolar během dne posílil, což nás nepřekvapuje, protože jsme tento scénář předpokládali.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 25. září. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD se v pátek obchodoval bez trendu. Poslední dobou jsme sice mnoho dnů vyloženě bez trendu neměli, ale měli jsme mnoho dnů s velmi nízkou volatilitou. Ani pátek nepředstavoval výjimku, protože cena urazila od denního minima k maximu jen něco přes 50 pipů, takže obchodovat bylo poměrně nevýhodné. Evropská unie, Německo a Spojené státy zveřejnily celkem 9 indexů podnikatelské aktivity. Místo abychom se zabývali každým zvlášť, můžeme shrnout, že evropské a německé PMI přinesly trochu větší zklamání než americké.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 26. března. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD zahájil v pondělí býčí korekci, v naprostém souladu s aktuálním technickým obrazem. Klesající trendová linie zůstává relevantní, ale nachází se poměrně daleko od ceny. Úhel jejího sklonu je vcelku malý, takže pár může při přetrvávajícím klesajícím trendu projít výraznou korekcí. Domníváme se, že pondělí zcela splnilo očekávání, a to jak naše, tak některých obchodníků. Tentokrát jsme neměli tradiční "nudné pondělí", ale volatilita byla podle očekávání nízká a korekce po dvoudenním poklesu vypadala přirozeně. Byť jsme zvažovali možnost, že pár bude pokračovat v poklesu.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 26. září. Jednoduché tipy pro začátečníky
    V pondělí pár EUR/USD obnovil pokles a vrátil se ke klesajícímu trendu. Včerejšek byl z hlediska ekonomických a fundamentálních událostí vcelku nudný. Obchodníci mohli upnout pozornost v podstatě jen na projevy představitelů Evropské centrální banky de Cose a de Galhaua, kteří stejně jako řada jejich kolegů sdělili, že měnovou politiku není potřeba dál utahovat. Pozor, v případě sazby nad 5 % (jako v případě Bank of England a Federálního rezervního systému) by taková rétorika představitelů ECB byla naprosto logická a očekávaná. Sazba ECB je ale mnohem nižší a inflace stále příliš vysoká na to, aby si dala pauzu. Proto je euro stále pod tlakem, zatímco Fed je se sazbou 5,5 % stále připraven pokračovat v jejím zvyšování.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 27. března. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD se v úterý dál obchodoval pomalu a neochotně. Volatilita činila už druhý den po sobě zhruba 40 pipů, což je málo i na euro. Obchodníci by ale na takové tržní podmínky měli být v posledních měsících už zvyklí. Na konci minulého týdne jsme díky Bank of England a Federálnímu rezervnímu systému byli svědky nárůstu volatility. Bylo ale jasné, že volatilita se na začátku nového týdne vrátí na předchozí úrovně.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 27. června. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD začal týden bez výraznějších pohybů, což nepřekvapí, protože pondělky bývají kvůli slabým cenovým pohybům často nudné. V průběhu dne se pár dostal na úroveň 1,0918, a dokonce se od ní odrazil, což naznačuje, že celkový trend na tomto měnovém páru se může změnit v medvědí. Předtím pár opustil vzestupný kanál a ještě víc tak ukázal větší pravděpodobnost klesajícího trendu v tomto týdnu. Jedinou významnou fundamentální událostí v eurozóně a Spojených státech byl projev prezidentky Evropské centrální banky Christine Lagardeové na summitu ECB v Sintře. Její projev se ale konal v pozdních nočních hodinách a nemohl nijak ovlivnit obchodování během dne. Celkově vzato nedošlo v pondělí k žádným dalším významným událostem.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 27. května 2022
    Pár EUR/USD v pátek zkraje asijské seance vzrostl na úroveň 1,0765. Pár s jednotnou měnou v menších časových rámcích překonal nová swingová maxima doprovázená medvědí divergencí RSI. To by se dalo vnímat jako potenciální bod obratu, který by mohl vyvolat významnou korekci dolů k úrovni 1,0520.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 27. listopadu. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD v pátek vykázal volatilitu 55 pipů. Nízkou volatilitu zaznamenal dva dny po sobě, takže jeho obchodování bylo extrémně náročné. Rádi bychom připomněli, že čím nižší volatilita, tím vyšší pravděpodobnost flatu, falešných signálů a nulového zisku. I kdyby při dobrém signálu bylo možné otevřít obchod, cena by se nedokázala dostat na cílovou úroveň. Proto je nízká volatilita hlavním nepřítelem obchodníka. V pátek pár pokračoval v pozvolném růstu, který nebyl ničím podložen. Z makroekonomických událostí můžeme vyzdvihnout jen indexy podnikatelské aktivity v USA a HDP v Německu. Obchodníci všechny čtyři údaje o PMI smetli ze stolu, takže reakce na ně byla minimální, pokud vůbec nějaká. V tuto chvíli přetrvává vzestupný trend, takže je jedno, jestli je současný pohyb nahoru logický, nebo ne. Pokračuje každopádně.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
Fintokei
NAGA
CapXmaster
reklama
InstaForex ETF