Čtvrtek 28. březen 2024 17:47
reklama
Swissquote Bank
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Fintokei ProTrader

📅 Graf dne: US100 (06.01.2022)

06.01.2022 10:23  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk
  • US100 spadl po včerejším zveřejnění zápisu ze zasedání Fedu
  • Index testuje klíčové supporty
  • Pokud dojde k průrazu, tak se můžeme dočkat hlubší korekce

Na US100 dnes směřuje pozornost investorů. Index technologických akcií si už od března 2020 prochází neuvěřitelnou rally. Za růstem stály 2 hlavní faktory - přesun investorů do technologií a extrémně  uvolněná měnové politika. Ta by se však měla postupně normalizovat a Wall Street by mohla začít chybět likvidita, kterou Fed dosud pumpoval na trhy. Vzhledem k vysokým valuacím by technologické akcie nemusely vyváznout bez ztráty kytičky.

Dosud vedl každý test spodní limity masivní klínové formace k nákupní příležitosti "buy the dip". Také každá a-b-c korekce byla jen krátkou epizodou v této masivní rally. Nyní oba tyto supporty procházejí testem, který rozhodne o dalším směřování finančních trhů.

Zdroj: xStation5

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Graf dne - USDJPY (28.09.2023)
    Japonský jen zůstává slabý vůči většině měn včetně USD, EUR a CAD. V kombinaci s posilujícím dolarem se kurz USD/JPY pohybuje výše a aktuálně se nachází poblíž historického maxima 151,7. Vysocí představitelé japonské vlády a centrální banky opakovaně naznačují, že jen je v současnosti příliš slabý.
  • Graf dne - USDJPY (28.12.2022)
    Japonský jen je ve středu nejslabší měnou skupiny G10, což je důsledkem názorů centrálních bankéřů, které vyjádřili na posledním zasedání Bank of Japan. Bankéři ujistili, že nedávná nečekaná úprava tolerančního pásma výnosů by neměla být považována za krok k utaženější měnové politice. Guvernér BOJ Haruhiko Kuroda uvedl, že „banka bude usilovat o dosažení cenového cíle udržitelným a stabilním způsobem, doprovázeným růstem mezd a pokračováním uvolňování měnové politiky s kontrolou výnosové křivky. Politici diskutovali o známkách růstu mezd a pozitivního hospodářského vývoje, ale shodli se, že je vhodné prozatím zachovat uvolněnou politiku. Minulý týden BoJ zvýšila horní hranici tolerančního pásma pro 10leté státní dluhopisy na 0,5 % z 0,25 %, což posunulo výnos na 0,49 %. To je úroveň, které jsme nebyli svědky od roku 2015.
  • Graf dne - USDNOK (10.05.2023)
    Norská koruna během dnešního dopoledne vůči ostatním měnám zemí G10 posiluje. Souvisí to s dnešním zveřejněním inflace v Norsku, které ukázalo pomalejší pokles dynamiky růstu cen zboží a služeb, než očekával konsenzus. V meziročním vyjádření dosáhl index spotřebitelských cen 6,4 %, což je nad očekáváním 6,1 % a předchozím údajem 6,5 %. Investory však zaujal meziměsíční údaj, který vykázal růst o 1,1 % oproti očekávaným 0,7 % a předchozímu růstu o 0,8 %.
  • Graf dne – USDNOK (14.12.2023)
    Výbor Norges Bank nečekaně rozhodl o zvýšení úrokové sazby ze 4,25 % na 4,5 % dne 13. prosince, přičemž jako klíčový problém uvedl vysokou inflaci. Toto rozhodnutí přišlo nečekaně, protože trhy předpokládaly, že úrokové sazby zůstanou beze změny. Rozhodnutí bylo o to překvapivější vzhledem k holubičí náladě na trhu po včerejším projevu Jeroma Powella.
  • Graf dne - USDNOK (25.01.2024)
    Výbor pro měnovou politiku a finanční stabilitu Norges Bank rozhodl ponechat základní úrokovou sazbu na úrovni 4,5 % a očekává, že v dohledné budoucnosti zůstane na této úrovni.
  • Graf dne: USDRUB (23.02.2022)
    Západní země začaly na Rusko uvalovat sankce kvůli porušení ukrajinské hranice. Dotknout se finančních společností a také některých Rusů včetně zákonodárců. Bylo oznámeno zastavení schvalování plynovodu Nord Stream 2. Navíc USA, Velká Británie a Kanada se rozhodly přesunout vojenské jednotky blíže východní hranice NATO.
  • Graf dne: USDTRY (02.12.2021)
    Na tureckou liru je v posledních týdnech upřena pozornost kvůli masivnímu propadu. Turecký prezident Erdogan stále trvá na své mantře nízkých úrokových sazeb. Včerejší intervence turecké centrální banky (CBRT) měla jen krátkodobý dopad. TRY se následně opět přiblížila rekordnímu minimu. Následně dostala další zásah po zveřejnění zpráv o odstoupení (odvolání) tureckého ministra financí, který nesouhlasil s měnovou politikou centrální banky.
  • Graf dne - US100 (02.10.2023)
    Futures na americké indexy po víkendu otevřely výše, přičemž US100 při zahájení obchodování s futures vyskočil o téměř 0,7 %. Jedná se o reakci na to, že americký Kongres o víkendu schválil zákon o dočasném financování, který zajistí financování americké vlády na 45 dní. To znamená, že se alespoň prozatím podařilo zabránit uzavření americké vlády. Američtí politici se nyní pokusí vypracovat trvalejší dohodu před uplynutím nové lhůty v polovině listopadu.
  • Graf dne: US100 (04.03.2021)
    US100 si prochází klesající korekcí. Na D1 grafu je zřejmé, že index dnes dosáhl na první důležitý support definovaný spodní limitou 1:1 tržní geometrií a 100 období EMA. V případě, že se býkům podaří ubránit tuto úroveň, tak můžeme očekávat odraz zpět k maximům. Pokud naopak US100 prohloubí poklesy, tak další support můžeme nalézt na úrovni 12 100 bodů. Je definován spodní limitou velké struktury Overbalance. Dle metodologie průraz pod tuto úroveň by znamenal obrat střednědobého trendu do medvědího teritoria.
  • Graf dne - US100 (05.09.2023)
    Wall Street začína tento týden po včerejší přestávce způsobené svátkem Labor Day. Pozornost investičního světa bude dnes zaměřena na společnosti v indexu Nasdaq (US100). I když na dnešním makrokalendáři z USA nejsou naplánovány žádné údaje ve stylu NFP nebo inflace CPI, v 16:00 se očekává měsíční změna v objednávkách amerických továren a revize objednávek na trvanlivé zboží USA. Nedávno trhy opět přijaly slabší ekonomická data s nadějí na rychlejší změnu směru Fedu a postupný návrat k měkčí měnové politice. Otázkou však je, jak dlouho budou data slabší (ale stále dostatečně silná), aby trh neobával dopadů recese a jejího vlivu na marže a příjmy společností. Září obvykle přináší poklesy na amerických akciových trzích, ale často také poskytuje příležitost k nákupu levných akcií pro čtvrté čtvrtletí, které je obvykle silné (Santa Claus rallye, zvýšená spotřebitelská aktivita a lepší nálada před vánočním obdobím). Bude tentokrát toto období, navzdory riziku recese a oslabujícím datům, jiné?
  • Graf dne - US100 (08.12.2022)
    Americké indexy včera zaznamenaly další pokles v řadě, ale rozsah poklesů byl menší než v předchozích dvou dnech, kdy všechny hlavní indexy na Wall Street klesly o více než 1 %. Nejvíce opět zaostaly technologické akcie, jejichž index Nasdaq klesl o 0,51 % a Nasdaq-100 (US100) se posunul o 0,45 % níže.
  • Graf dne: US100 (10.08.2022)
    Během dnešní seance se investoři zaměří na data o inflaci v USA, která budou zveřejněna ve 14:30. Ekonomové předpokládají, že inflace CPI se mírně zmírní. Pokud by však cenový tlak nadále zrychloval, pak by měl Fed další argument pro zvýšení úrokových sazeb, což by mohlo dostat akciové indexy pod tlak.
  • Graf dne: US100 (10.09.2021)
    Riziková averze na trzích dnes klesá po telefonickém rozhovoru mezi americkým prezidentem Joe Bidenem a čínským prezidentem Xi Jinpingem. Ačkoli výsledkem rozhovoru neměla být žádná dohoda ani prohlášení, tak vzájemná komunikace mezi lídry trhy povzbudila. Akcie v Asii vzrostly. V mírně v pozitivním trendu se obchodují také evropské akcie a futures na americké indexy.
  • Graf dne – US100 (10.10.2023)
    Přestože je makrokalendář na dnešek velmi skromný – a kromě amerických velkoobchodních akcií (15:00) nebudou zveřejněna žádná významná data – index US100 může zaznamenat vyšší volatilitu, taženou prohlášeními tří členů Fedu, kteří dnes promluví ( 15:00 Perli, 16:30 Bostic, 20:30 Waller, 22:00 Kashkari) a všeobecné zlepšení nálady na globálním trhu. A co víc, americké společnosti (hlavně finanční sektor - Wells Fargo (WFC.US) nebo BlackRock (BLK.US) ) tento týden oznámí finanční výsledky. I když nejsou součástí Nasdaq 100, index může reagovat i na potenciálně větší reakce S&P 500.
  • Graf dne: US100 (14.12.2021)
    Růstové akcie jsou obvykle nejvíce náchylné na změnu úrokových sazeb a měnové politiky obecně. Zrychlení tempa snižování objemu nákupů dluhopisů, ke kterému by se mohl odhodlat americký Fed na svém zasedání v tomto týdnu, by na tuto skupinu aktiv mohlo mít negativní dopad. Indexu US100 (NASDAQ) se podařilo prorazit nad rozpětí z konce listopadu a dosáhnout na historické maximum, nicméně jsme se následně dočkali korekce. Pohyb byl limitování rozpětím 16 140 - 16 450 bodů až do začátku prosince, kdy došlo k falešnému průrazu mírně pod spodní limitu tohoto rozpětí. Po včerejším výprodeji se index dostal zpět pod tuto limitu. US100 padl pod úroveň 16 140 bodů a 200 hodinový klouzavý průměr (fialová čára). Pokus o průraz zpět nad tyto překážky probíhá během evropského rána, ale zatím nepřinesl ovoce. V případě, že se býkům nepodaří index vytlačit zpět nad 16 140 bodů, tak bychom se mohli dočkat poklesu ke kulaté úrovni 16 000 bodů, která je potenciálním cílem pro medvědy.
  • Graf dne - US100 (15.05.2023)
    Obchodníci s akciemi zahájili nový týden v optimistické náladě, když indexy z asijsko-pacifické oblasti zakončily dnešní obchodování růstem a evropské benchmarky rovněž rostly. Futures na americké indexy se rovněž obchodovaly výše, přičemž Russell 2000 (US2000) vedl se ziskem 0,7 % a Nasdaq-100 (US100) za ostatními zaostával se ziskem 0,3 %. Nadcházející týden je z hlediska dat a makro událostí o něco chudší než ty předchozí, přesto obchodníkům nabídne několik zajímavých zpráv. Údaje o maloobchodních tržbách v USA za duben zítra ve 14:30 a Powellův projev o měnové politice v pátek v 17:00 jsou hlavními událostmi, které je třeba sledovat v americkém makro kalendáři pro tento týden. Americké technologické akcie mohou zaznamenat určité pohyby později v průběhu týdne, kdy Alibaba Group ve čtvrtek oznámí výsledky hospodaření.
  • Graf dne: US100 (15.06.2022)
    Nastal velký den pro americké akcie a globální finanční trhy obecně. FOMC dnes večer v 20:00 oznámí další zvýšení sazeb. Existuje prostor pro překvapení, protože ekonomové a velké banky se dělí na to, zda bude zvýšení o 50 bazických bodů nebo o 75 bazických bodů. Očekávání se v posledních dnech naklonila k 75 bp, ale prostor pro překvapení zůstává. Fed také zveřejní novou sadu ekonomických předpovědí a také slavný dot-chart. Pouze jeden člen Fedu během březnového zasedání očekával, že sazba Fedu do konce roku překročí 3 %. Pokud však banky zvýší sazbu o 75 bazických bodů, sazba Fedu vyskočí na 1,50–1,75 % a poté se očekává další zvýšení sazeb. To znamená, že medián dot-chartu pravděpodobně poskočí. O kolik? To je otázka.
  • Graf dne - US100 (16.06.2023) 🚀
    Index Nasdaq si prochází výraznými zisky a dosahuje nejvyšší úrovně za posledních 14 měsíců. Za tímto růstem stojí především humbuk kolem technologie umělé inteligence, který dále podporují spekulace, že Federální rezervní systém se blíží ke konci cyklu zvyšování úrokových sazeb. Přestože předseda Federálního rezervního systému Jerome Powell výslovně prohlásil, že se jedná pouze o "jestřábí pauzu", investoři si situaci zřejmě vykládají jinak a zpochybňují zvýšené prognózy Fedu. Společnosti zabývající se umělou inteligencí zaznamenaly výjimečné výnosy, které byly podpořeny vyššími doporučeními analytiků. Včerejší výrazné zisky vedly významné technologické společnosti, jako je Microsoft (+3,2 %), Meta (+3,10 %) a Autodesk (+3,70 %).
  • Graf dne - US100 (18.10.2022)
    Americké indexy včera posílily, přičemž nejlépe se dařilo technologickým akciím. Index Nasdaq-100 (US100) včera posílil téměř o 3,5 %, zatímco S&P 500 a Dow Jones přidaly v pořadí 2,65 % a 1,86 %. Vzhledem k tomu, že minulý týden začala výsledková sezóna na Wall Street za 3. čtvrtletí 2022, obchodníci mohou očekávat zvýšenou volatilitu na amerických indexech. Zatím se zdá, že americká ekonomika směřuje k recesi a hospodářské reporty firem budou zvláště důležitým vodítkem. Klíčový týden s výsledky mnoha mega-cap společností bude až ten příští, nicméně ani tento týden nelze rozhodně nazvat nudným. Dnes oznámí hospodářská data po závěru seance společnost Netflix (NFLX.US). Společnosti IBM (IBM.US) a Tesla (TSLA.US) zveřejní své finanční výsledky za 3. čtvrtletí zítra.
  • Graf dne: US100 (19.07.2022)
    Série zpráv o výsledcích v USA za 2. čtvrtletí 2022 je tento týden stále rozmanitější a již nebudou dominovány finančními institucemi jako ty předchozí. Investorům budou tento týden nabídnuty další výsledky od technologických společností, včetně Netflixu a zítra Tesly (obě zprávy budou zveřejněny po uzavření trhu). Zpráva o výsledcích od IBM zveřejněná včera ve večerních hodinách se z hlediska tržeb a zisků ukázala být lepší, než se očekávalo. IBM však snížila celoroční prognózu, což vedlo k poklesu ceny akcií. Bylo to jen snížení prognózy specifické pro společnost nebo je to začátek širšího trendu? V příštích dnech získáme jasnější informace.. Plány Applu na snížení náboru a výdajů v roce 2023 však nevykreslují pozitivní obrázek.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster srovnani