Úterý 19. březen 2024 10:29
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Instaforex krypto ebook

Ranní komentář: Putinovo vyjádření pomohlo ke stabilizaci na trhu s energiemi, akcie rostou

07.10.2021 07:37  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akciové trhy jsou v posledních dnech jako na houpačce. Včera se indexům dařilo a v růstu zdá se pokračují také během dnešního rána. Svou roli sehrála nabídka republikánů, kteří souhlasí s dočasným navýšením dluhového stropu až do prosince. Pozitivní dopad pak měly také klesající ceny energií, ke kterým přispělo vyjádření ruského prezidenta Putina. Ten je připraven přes Ukrajinu poslat více zemního plynu, aby pomohl ke stabilizaci situace v Evropě.

Co se nových fundamentů týká, zaujaly pak jak americké zásoby ropy, které rostly rychleji než se čekalo, tak výsledky amerického ADP reportu. Ten naznačil, že v USA minulý měsíc vzniklo v soukromém sektoru 568 tis. nových pracovních míst.

Dnešní fundamenty:

  • 08:00 Ceny domů v Británii, halifax (malý dopad)
  • 14:30 Nové žádostí o podporu v USA (střední dopad)
  • 16:00 Kanadský Ivey PMI (střední dopad)
  • 16:30 Americké zásoby zemního plynu (střední dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní komentář: Problémy v Číně prosakují i na západní trhy, akcie a krypto ztrácejí
    Akciové trhy za sebou mají rušnou seanci. Téma čínských developerů a hrozba jejich bankrotů se začíná přelévat i na západní trhy, které si včera po dlouhé době prošly výraznějším výprodejem. Americký S&P500 v jednu chvíli ztrácel téměř tři procenta a Nasdaq klesal o 3.4 %. Díky rally z konce seance ale nakonec indexy značnou část ztrát dokázaly umazat, takže index S&P 500 odepsal pouze 1.7 % a Nasdaq klesal o 2.19 %. Podobným výprodejem si pak prošly také indexy v Evropě. Výrazně pak ztrácely i další riziková aktiva v čele s kryptem, zatímco situace na bondech a na FX byla až překvapivě klidná.
  • Ranní komentář: Prodeje čipů klesají o 20 %, nový fond Blackstone a regulace AI. Dnes americké CPI
    Akciové trhy pokračovaly i včera v klidném obchodování. Investoři vyčkávají na nové impulsy a jednoho se mohou dočkat už dnes. Odpoledne na řadu totiž přijdou výsledky americké inflace, které mají potenciál trhy výrazně rozpohybovat. Konsenzus počítá s meziročním zpomalením celkové inflace a mírným zrychlením jádrové. Klíčovým bude opět především vývoj inflace ve službách.
  • Ranní komentář: Projev J. Powella, pád FL a volatilní NYCB
    Včerejší seance přinesla projev J. Powella, který opět naznačil, že se banka chystá snižovat sazby někdy v druhé polovině letošního roku. Americké výnosy v reakci na to klesly, což pravděpodobně mírně ovlivnilo také akcie. Ty si drží zvýšené valuace a čekají na impuls, který by stojaté vody na trzích více rozvlnil. Dnes pozor na zasedání ECB, která by měla ponechat sazby beze změny. Dočkáme se také dalšího vystoupení J. Powella.
  • Ranní komentář: Protesty v Číně posílají indexy níže, ropa na 74 USD
    Akciové trhy zahajují týden nervózně kvůli zprávám z Číny, kde probíhají v řadě měst demonstrace proti covidovým lockdownům a proti vládě. Čína zůstává už nějakou dobu jedním z klíčových témat na trzích a ani v tomhle týdnu tomu pravděpodobně nebude jinak. Ropa se už dostala na 74 USD (WTI), zatímco těžaři ropy si své zvýšené valuace stále drží. Mezitím o víkendu přišly výsledky Black Friday prodejů v USA, které v online tržbách dosáhly rekordu a překonaly očekávání.
  • Ranní komentář: Prudký růst výnosů, GBP ve volném pádu, vítězství G. Meloni v Italských volbách
    Akciové trhy za sebou mají další nepříjemný týden, během kterého si připsaly značné ztráty. Americký S&P500 klesl minulý týden o 4.65 % a Nasdaq ztrácel více než 5 %. K výprodejům výrazně pomohly rostoucí výnosy, které po zasedání Fedu u desetiletých splatností vystoupaly až nad 3.75 %.
  • Ranní komentář: Průmyslové kovy a zemědělské komodity prudce rostou, indexy i měny stabilní
    Nálada na akciových trzích zůstává i po včerejšku stabilizovaná a indexy si své pozice drží. Americký S&P 500 a Dow Jones se včera držely v okolí pátečního close, zatímco Nasdaq přidal 0.87 %. Výrazný růst ale pokračuje na některých zemědělských komoditách (pšenice, kukuřice, sójové boby) a průmyslových kovech (měď, hliník), což se může nepříjemně promítnou do cen vstupu a následně i do výhledu pro inflaci.
  • Ranní komentář: První kolo francouzských prezidentských voleb nepřekvapilo, trhy reagují pozitivně
    Máme za sebou první kolo francouzských prezidentských voleb, které dopadlo přesně podle očekávání a výsledků předvolebních průzkumů. Vítězem se stal Emmanuel Macron a do druhého kola s ním postupuje Marine Le Penová. Trhy na výsledek prvního kola reagují pozitivně, jelikož čísla v souladu s předchozími průzkumy signalizují, že by měl druhé kolo vyhrát právě Macron, kterému průzkumy v souboji s Le Penovou přisuzují stabilně kolem 60 – 65 % hlasů. Dnešek bude na trzích hlavně o dozvucích prezidentských voleb, které by měly být i nadále vesměs pozitivní. Signalizuje to jak situace na akciových futures, tak na euru a na všech rizikovějších aktivech, kterým se v ranních hodinách začalo dařit.
  • Ranní komentář: Přes trhy se přehnala další vlna výprodejů. Ztrácejí hlavně covid akcie
    Pondělí seance přinesla na akciové trhy výraznou korekci. Pod tlakem byly tentokrát především covid akcie, které doplácely na obavy z postupného šíření nákazy zejména v Evropě. Výraznou korekcí si ale prošly i banky, na které vedle covidu doléhá také report mezinárodního konsorcia novinář, který obvinil některé z největších bank z praní špinavých peněz u pochybných transakcí v objemu převyšujícím 2 bln. dolarů.
  • Ranní komentář: Příměří mezi USA a Čínou pomáhá akciím růst, JPY a zlato ztrácí
    Víkend přinesl dlouho očekávané setkání amerického a čínského prezidenta, kteří se dohodli na uzavření prozatímního příměří. To znamená, že Čína nově zahájí nákupy některých zemědělských produktů z USA, zatímco USA nezavedou další cla a umožní některým firmám začít obchodovat s čínskou společností Huawei. Trhy na zprávy o příměří reagují pozitivně a pondělní seance zatím přinesla návrat risk-on režimu, když se daří hlavně akciím, zatímco pod tlakem jsou bezpečné přístavy jako JPY a zlato.
  • Ranní komentář: Putin chce po Evropě platby za plyn v rublech
    Akciové trhy v Evropě i v USA včera mírně zaostávaly. Korekce ale nebyla nijak velká a pohybovala se v okolí jednoho procenta. Nálada na trzích je stabilizovaná a dnes ráno si futures na indexy v USA i v Evropě své pozice drží.
  • Ranní komentář: Putin se chystá poslat do Donbasu "mírové" jednotky. USA chystá sankce na Rusko
    Vladimír Putin ve včerejším projevu oznámil, že Rusko uzná samostatnost donbaských republik a že do regionu pošle vlastní jednotky. Ještě více tak přilil olej do ohně obav z eskalace konfliktu na Ukrajině. USA chystají sankce, které mají oznámit v průběhu dneška.
  • Ranní komentář: Ranní komentář: Americké desetileté výnosy nad 3.7 %, nálada na trzích zatím stabilní
    Akciové trhy se minulý týden propadly a třeba S&P 500 si zapsal letos nejhorší týden, když odepsal 1.1 %. Velkým tématem je i nadále růst dluhopisových výnosů, které se na desetiletých splatnostech vracejí nad 3.7 %. V minulém týdnu se dařilo hlavně sektoru energií, zatímco výrazně pod tlakem byly komunikační služby, která táhne dolů hlavně pokračující pád akcií Alphabet.
  • Ranní komentář: RBA pomohla AUD ke zpevnění na všech párech, dnes ISM ve službách
    Včerejší seance byla bez klíčových fundamentů a postupný pád rizikových přirážek tak dál spíše mírně pomáhal akciím a ostatním rizikovým aktivům. V USA vystoupal S&P500 o více než půl procenta a postupně tak pokračuje v likvidaci ztrát z konce minulého roku.
  • Ranní komentář: RBA snížila úrokové sazby a poslala AUDUSD na minima z minulého týdne
    Pondělní seance se na akciových trzích nesla v poklidném duchu, který umožnil většině indexů podržet si ceny z konce m...
  • Ranní komentář: RBA ustupuje od cílování výnosů. V Singapuru roste počet neodbavených lodí
    Začátek týdne na finančních trzích proběhl v klidu a bez větší volatility. Akciové indexy své vysoké pozice navyšovaly a přidávaly v Evropě i v USA několik desetin procenta. V prudkém růstu pokračuje Tesla, která jen za včerejšek přidala 8.9 % a za poslední měsíc roste o 55 %.
  • Ranní komentář: RBNZ potopila novozélandský dolar, další pohyb sazeb bude směrem dolů
    Včerejší seance na finanční trhy přinesla mírné zklidnění a růst akciových indexů, který byl doprovázen pádem implikované volatility. Zisky na akciích ale byly malé a trhy tak dál čekají na trochu více informací ohledně dalšího zpomalování americké a hlavně evropské ekonomiky. Z nových fundamentů zaujala hlavně dnes ráno novozélandská centrální banka, která potopila NZD poté, co naznačila, že další pohyb sazeb bude pravděpodobně směrem dolů.
  • Ranní komentář: Regionální banky znovu klesají, výsledky Uber a AMD
    Akciové trhy opět klesaly. Pod tlakem byly hlavně energetické akcie, které ztrácely kvůli dalšímu pádu cen ropy. Ztrácely ale také regionální banky, na které včera dolehla situace kolem First Republic Bank. Dočkali jsme se také zajímavého makra, v podobě ne úplně ideálních výsledků amerického JOLTS reportu a evropské inflace. Dnes zasedá Fed, který by měl zvýšit úrokové sazby, letos už naposledy, o 25bp.
  • Ranní komentář: REITy padají pod váhou vysokých sazeb, stávky v USA
    Akciové trhy za sebou mají nervózní týden, ke kterému výrazně přispělo zasedání Fedu a jeho výhled pro úrokové sazby do dalších let. Ty mají zůstat na zvýšených úrovních delší dobu, což poslalo nahoru výnosy na delším konci výnosové křivky a přispělo ke korekci napříč všemi segmenty. Negativně na vysoké sazby přitom reagují hlavně akcie developerů a REITů.
  • Ranní komentář: Rekordní Black Friday prodeje, Kenvue miláčkem fondů, Enviva a její pád
    Akciové trhy pokračovaly v růstu i během minulého týdne. Nálada na trzích je pozitivní a rizikové přirážky velmi nízké. Sentimentu pomáhají nižší výnosy, ale hlavně spekulace na to, že by se mohlo americké ekonomice podařit bez většího škobrtnutí po covidovém boomu hladce dosednout. Pozitivní nálada dostává pod mírný tlak americký dolar. Daří se naopak zlatu a své vyšší ceny si drží také kryproměny.
  • Ranní komentář: Rekordní inverze na výnosové křivce, Alphabet pokračuje v korekci
    Akciové trhy včera pokračovaly v korekci, která byla nejsilnější v sektoru komunikačních služeb. Ztrácela znovu hlavně společnost Alphabet, která odepsala dalších 4.5 %. Nálada na trzích je ale stabilizovaná, a to navzdory dalšímu růstu výnosů, který už přispěl k tomu, že je inverze na výnosové křivce největší za posledních 40 let.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Instaforex ebook