Úterý 19. březen 2024 12:15
reklama
Instaforex krypto ebook
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new

Ranní komentář: Banky reportují další skvělé čtvrtletí. Coinbase uzavřela první seanci na 65 mld. USD

15.04.2021 07:41  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Včerejší seance se na finančních trzích točila hlavně okolo kryptoměn. Na burzu byla včera zalistována Coinbase, která si v jedu chvíli sáhla na valuaci až nad 100 mld. dolarů, aby nakonec seanci zakončila s valuací na 65 mld. Vysokou cenu si dál držel bitcoin, zatímco ethereum pokračovalo v navyšování historického maxima, které se dnes ráno posunulo nad 2 450 dolarů.

Na akciovém trhu se pak dařilo především sektoru energií, kterým pomohl výrazný růst cen ropy. Ta rostla díky dalšímu snížení amerických ropných zásob a lepšímu výhledu EIA, která na letošní rok zvýšila své odhady pro růst poptávky po ropě o 230 tis. bpd.

Začátek čtvrteční seance se na trzích zatím nese v poklidném duchu a futures na akciové indexy zahajují seanci na dosah včerejších zavíracích cen. Dnešek nabídne výsledky amerických maloobchodních prodejů a za pozornost bude stá i pokračující výsledková sezóna.

Dnešní fundamenty:

  • 14:30 Americké maloobchodní prodeje (střední dopad)
  • 14:30 Filadelfský Fed index (malý dopad)
  • 14:30 NY Empire state index (malý dopad)
  • 15:15 Americká průmyslová produkce (střední dopad)
  • 16:30 Americké zásoby zemního plynu (střední dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní komentář: AUD nejníže od začátku března, dnes výsledky z amerického trhu práce
    Zatímco včerejší seance byla na zajímavé fundamenty znovu poměrně chudá, dnešní ráno nabídlo důležitý report k měnové ...
  • Ranní komentář: AUD pod tlakem kvůli zprávám z Číny, dnes americké nové objednávky
    Včerejší seance se na akciových trzích opět nesla v opatrně optimistickém duchu, když přinesla mírný růst na akciové indexy v Evropě i v USA. Z tradičních fundamentů zaujal hlavně zápis z minulého zasedání Fedu, ze kterého vyplynulo, že Fed zaujal spíše holubičí pozice a s dalším utahováním měnové politiky nehodlá nijak pospíchat. Trh s podobným výstupem ale počítal a reakce na USD byla minimální.
  • Ranní komentář: AUD silnější díky lepším výsledkům HDP. Daří se i NZD a JPY
    Včerejší seance dostala pod tlak hlavně německý DAX, který ztrácel více než procento, což jej ale stále posunulo pouze na úrovně z konce minulého týdne. Nálada na ostatních trzích jinak zůstává i přes mírné ztráty pozitivní a obchodníci dál spíše vyčkávají na klíčovou zítřejší seanci. Dnešní ráno přineslo lepší než očekávané výsledky australského HDP, které pomohly AUD navázat na dřívější růst. V růstu přitom pokračovaly i ostatní měny, které poslední dobou slušně trendují, jako NZD a JPY. Středeční seance bude na data spíše chudá a většina finančních aktiv by si své pozice měla bez větších obtíží držet i nadále.
  • Ranní komentář: AUD ztrácí kvůli napětí na domácí politické scéně, dnes evropský PMI
    Ani včerejší seance žádné větší změny na finanční trhy nepřinesla a tak zatím tento týden probíhá v klidu a bez výraznějších výkyvů. Akciové indexy si své vysoké ocenění drží a v USA dál útočí na nová historická maxima. Stabilní je také situace na dolaru, který včerejší mírné ztráty stihl umazat už během dnešního rána. Pod výraznější tlak se na FX dostává nyní hlavně AUD, kterému ráno uškodilo domácí politické napětí, které vyústilo v odvolání premiéra Turnbulla z pozice předsedy vládní Liberální strany. Dnešní seance přinese dopoledne hlavně výsledky evropského PMI. Trh bude ale vyčkávat také na dnešní zahájení symposia centrálních bankéřů v Jackson Hole, které už zítra přinese potenciálně důležitý projev šéfa Fedu Powella.
  • Ranní komentář: Averze k riziku začíná polevovat, bezpečné přístavy přichází o zisky z minulého týdne
    Po nervózním konci minulého týdne se začátkem tohoto týdne situace na finančních trzích viditelně zklidnila. Dařilo se akciím, pod tlakem jsou znovu bezpečné přístavy (zlato, JPY) a VIX se vrací zpět k normálnějším úrovním, když se na spotu dostal až na 12,3b. Ke zklidnění pomohlo na fundamenty velmi chudé pondělí a hlavně skutečnost, že alespoň prozatím začíná pozvolna odeznívat téma Severní Koreje. I dnes by měl podle nás pozitivní sentiment na trzích vydržet, ale mohli bychom se dočkat také o něco větší volatility, když nás čeká pár zajímavých fundamentů, jako britská inflace, nebo výsledky maloobchodních tržeb v USA.
  • Ranní komentář: Bank of Canada medvědy na USDCAD nepotěšila, ztrácejí také drahé kovy
    Včerejší seance pomohla ke zklidnění na akciových trzích, které si nakonec v Evropě i v USA svou cenu dokázaly podržet. DAX tedy i nadále osciluje kolem hranice 13 tis. euro, která je pro něj velmi důležitým magnetem. Na FX jsme se zvýšené volatility dočkali hlavně na kanadském dolaru, který dostala pod tlak Bank of Canada. Ta sazby podle očekávání ponechala beze změny, ale v doprovodném komentáři prakticky nijak nenaznačila, že by je v blízké budoucnosti chtěla znovu zvyšovat. Extrémně silný růstový trend naopak pokračuje na Bitcoinu, který jen včera vystoupal o více než 20 %.
  • Ranní komentář: Bank of England dala penzijním fondům ultimátum, problémy PayPalu, Meta Quest Pro
    Akciové trhy včera opět mírně klesaly, zatímco dluhopisové výnosy zůstávají i nadále na vysokých úrovních. Velkým tématem je situace v Británii, kde Bank of England musela prodloužit platnost svého mimořádného programu nákupu dluhopisů, který spustila před dvěma týdny ve snaze stabilizovat situaci na trhu s dluhopisy. Banka chce tento program ale ukončit už v pátek a bude zajímavé sledovat, zda se jí to skutečně podaří.
  • Ranní komentář: Bank of England zachraňuje domácí penzijní fondy, trhy se tetelí blahem
    Akciové trhy včera výrazně rostly v reakci na zprávy z Bank of England. Ta byla, kvůli problémům domácích penzijních fondů, nucena vyčlenit 65 mld. liber na nákupy dluhopisů s delší splatností. Britské desetileté bondy na to reagovaly pádem výnosů o 50bp. a společně s nimi včera prudce klesaly výnosy také ve zbytku Evropy i v USA.
  • Ranní komentář: Bank of Japan měnovou politiku nezměnila, s jejím dalším uvolněním trh ale stále počítá
    Včerejší seance se na akciových trzích nesla v poklidném duchu, když první významnější fundament přišel až během dnešn...
  • Ranní komentář: Bank of Japan na své politice nic nemění, JPY prudce slábne, výsledky US bank
    Akciové trhy za sebou mají klidnou seanci a své pozice si zatím udržují. Volatilní ale bylo obchodování na některých titulech. Například investiční banky Morgan Stanley a Goldman Sachs za sebou mají zajímavou seanci a zatímco Morgani rostli po výsledcích o téměř 6 %, Goldmani se o 6 % propadali. Vysoká volatilita panovala také na akciích banky Silvergate, která po zveřejnění vysoké ztráty a rychlém růstu o 29 % uzavřela seanci se ziskem mírně nad procentem.
  • Ranní komentář: Banky znovu rostou, TGA vysychá a srovnání světových indexů
    Akciím se včera dařilo a hlavní americké indexy přidaly každý více než procento. Výrazného růstu se dočkaly hlavně banky, kterým pomohl update od Western Alliance. Ve videu jsme se podívali i na výsledky Targetu, klesající objem hotovosti na účtě amerického ministerstva financí, nebo na japonské akcie a jejich srovnání se zbytkem světa.
  • Ranní komentář: Banky ztrácejí kvůli likvidaci pozic Archegos cap. Bitcoin zpět nad 57 tis. USD
    Včera na trzích pokračovaly spekulace o celkových dopadech nucené likvidace pozic fondu Archegos Capital. Ta zdá se dostal do problémů i některé banky, které mu umožňovaly pozice výrazně napákovat. Ztráty oznámily hlavně banky Nomura a Credit Suisse, jejichž akcie včera klesaly o 16 a 14 procent, přičemž mírně pod tlakem byl i zbytek bankovního sektoru.
  • Ranní komentář: Barnier pomohl libře k mírnému růstu, dnes britská data z trhu práce
    Začátek týdne na trzích proběhl v klidu a bez výraznější volatility. Akciové indexy si své ocenění podržely a minimálních změn jsme se dočkali také na většině měnových párů. Malou výjimkou byla tentokrát britská libra, které pomohly komentáře hlavního vyjednavače za EU, podle kterého je dohoda s Británií v horizontu nadcházejících osmi týdnů realistická a možná. Dnešek bude na data opět spíše chudší, když nás ze zajímavějšího makra čekají jen výsledky z britského trhu práce. Trhy tak dál vyčkávají hlavně na Trumpa a jeho verdikt o Číně a také na důležitou druhou polovinu týdne, která přinese rozhodování o sazbách v Británii a eurozóně.
  • Ranní komentář: Biden chystá rekordní rozpočet na rok 2022, průmyslové akcie a komodity reagují růstem
    Včerejší seance byla opět bez významnějších fundamentů a sentiment na trzích tak zůstává stabilní. Akciové indexy si své pozice drží, nebo je jen mírně navyšují. Včera se přitom dařilo hlavně průmyslovým společnostem, kterým pomohly zprávy o tom, že Joe Biden chystá na rok 2022 rozpočet, který by na výdajové straně mohl dosahovat až 6 bln. dolarů s deficitem 1.8 bln. Růstu se pak dočkaly i průmyslové komodity. Ropa WTI se vyhoupla nad 67 dolarů a měď je zpět nad hranicí 10 tis. dolarů.
  • Ranní komentář: Biden je oficiálně zvoleným prezidentem, většina aktiv drží své pozice
    Začátek týdne na finančních trzích proběhl v klidu a bez věších komplikací. Akcie si své vysoké valuace drží, i když včera v USA S&P 500 a Dow Jones o půl procenta klesaly, zatímco Nasdaq o půl procenta rostl. Trhy věnují pozornost hlavně pandemické situaci a dalšímu zpřísňování pravidel, které nastalo v Londýně a které nově hrozí také v New Yorku. Za pozornost pak stálo také spíše už jen formální hlasování volitelů v USA, kteří potvrdili Joe Bidena jako nově zvoleného prezidenta.
  • Ranní komentář: Biden je ochoten sejít se s Putinem, indexy zahajují týden růstem
    Minulý týden se nesl opět v nervózním duchu a většina indexů zamířila do červených čísel. Americké indexy navázaly na dřívější korekci a například S&P500 je už téměř 10 % pod historickým maximem. Minulý týden byl hlavně o situaci na ukrajinské hranici a o pokračující výsledkové sezón. Ta dál nekompromisně trestá hlavně růstové firmy, kterým dříve výrazně pomohl covid.
  • Ranní komentář: Biden má vítězství na dosah, republikáni drží senát. Akcie se vezou na růstové vlně
    Přestože Donald Trump pohrozil, že volby neuzná, podal žaloby na zastavení sčítání hlasů v Pensylvánii a bude požadovat přepočítání hlasů v Michiganu, jeho šance na znovuzvolení se postupně vytrácí. Wisconsin i Michigan totiž získal Biden, kterému stačí už jen vítězství v Nevadě k tomu, aby získal potřebných 270 volitelů. Nevada přitom v posledních třech volbách podpořila demokratického kandidáta a korespondenční hlasy výrazně favorizují demokraty. Biden nyní po sečtení 75 % hlasů v Nevadě s mírným náskokem vede.
  • Ranní komentář: Bidenův Jobs Plan má cenovku 2.25 bln. USD. Technologie včera opět nejsilnějším sektorem
    Včera jsme se dočkali zveřejnění nového programu Joe Bidena, který se chystá v průběhu osmi let zainvestovat do americké ekonomiky 2.25 bln. dolarů, přičemž financování tohoto programu má být zajištěno primárně prostřednictvím zvýšení daní. Více o tomto tématu v dnešním videu.
  • Ranní komentář: Biden zveřejnil detaily svého simulačního balíčku, futures mírně ztrácejí
    Joe Biden včera zveřejnil svůj plán na nový fiskální balíček. Ten má mít cenovku 1.9 bilionu dolarů a má obsahovat například navýšení jednorázového šeku pro Američany z 600 na 2 000 dolarů na hlavu, zvýšení federální podpory v nezaměstnanosti z 300 na 400 dolarů, pomoc státům v objemu 350 mld. dolarů, 130 mld. školám a 70 mld. na testování a očkování. Biden chce zároveň navýšit minimálním mzdu na 15 dolarů za hodinu. Trhy s podobným návrhem počítaly a jejich reakce je dnes ráno spíše vlažná, když futures na americké akciové indexy ztrácejí přibližně půl procenta.
  • Ranní komentář: Bílý dům se s demokraty dohodl na fiskálním balíčku
    Akciové indexy za sebou mají historickou seanci. Americký Dow Jones vystoupal během jediného dne o 11,37 %, když těžil hlavně z očekáváné dohody nad fiskálním balíčkem v USA a z opatření, které v minulých dnech přijala americká centrální banka, které se podařilo stabilizovat situaci na trhu s korporátními dluhopisy.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei SwiftTrader