Úterý 19. březen 2024 10:37
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Dukascopy new
reklama
Instaforex ebook
reklama
XTB trading konference 2024

Zkouška vakcíny Johnson & Johnson Covid-19 byla zastavena

13.10.2020 15:30  Autor: Admiral Markets  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Společnost Johnson & Johnson, farmaceutický a spotřebitelský gigant, oznámila, že dočasně zastavuje svůj pokus s vakcínami Covid-19 poté, co se u účastníka vyvinula nevysvětlitelná nemoc. Globální akciové trhy propadly novinkám, protože je to již podruhé, co přední účastník vakcíny proti koronavirům pozastavil zkušební verzi.

Narůstají obavy, že „závod" o vakcínu narušil standardy bezpečnosti a náležité péče. Zkušební procesy, jejichž dokončení obvykle trvá roky, se komprimují do pouhých několika měsíců, protože společnosti se snaží být prvním poskytovatelem vakcíny Covid-19. Teprve minulý měsíc AstraZeneca dočasně zastavila pokus s vakcínami proti koronavirům poté, co účastník onemocněl.

V současné době stále po celém světě probíhá celá řada různých zkoušek. Obsahují:

  • Pfizer
  • Moderna
  • AstraZeneca

Všichni jsou v pozdních fázích zkoušek. Společnost Pfizer již uvedla, že by něco mohli mít hned tento měsíc. To může zmírnit jakoukoli slabost, kterou akciový trh představuje při jakýchkoli překážkách bránících očkování.

Věděli jste, že můžete spekulovat na směr indexu akciového trhu Dow Jones 30 pomocí kontraktů na rozdíl (CFD)? To vám umožňuje potenciálně profitovat z rostoucích i klesajících trhů. Začněte s bezplatným demo obchodním účtem ještě dnes!

Jak obchodovat index Dow Jones 30 se společností Admiral Markets UK Ltd.

Pokud se cítíte býčí nebo medvědí na ceně indexu akciového trhu Dow Jones 30, můžete spekulovat na jeho cenový směr pomocí CFD. Chcete-li začít, postupujte podle těchto pěti jednoduchých kroků:

  1. Přihlaste se ke svému stávajícímu obchodnímu účtu Admiral Markets nebo si během několika minut otevřete reálný nebo ukázkový obchodní účet .
  2. Klikněte na Obchod na vámi vybraném účtu, který vás přesměruje na webovou platformu Admiral Markets MetaTrader.
  3. Zadejte Dow Jones nebo jiný nástroj ve spodní části vyhledávacího pole Market Watch a poté přetáhněte symbol do grafu.
  4. Použijte funkci obchodování jedním kliknutím v grafu nebo klikněte pravým tlačítkem na výběr Obchodování -> Nová objednávka.
  5. Vyberte svůj vstup, zastavte ztráty a cílové úrovně a velikost pozice (objem) a poté potvrďte obchod.Admiral Markets MetaTrader 5 Web, DJI30, měsíčně

Zdroj: Admiral Markets MetaTrader 5 Web, DJI30, měsíčně - datový rozsah: 1. října 2006 do 13. října 2020, provedeno 13. října 2020 v 7:09 BST. Poznámka: Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků.

Věděli jste, že si můžete otevřít bezplatný demo obchodní účet a otestovat své obchodní nápady a teorie týkající se směrování cen tisíců trhů ve virtuálním obchodním prostředí? Otevřete si svůj bezplatný účet ještě dnes kliknutím na banner níže a získejte bezplatný přístup k prémiovým analytickým nástrojům a dalším!

INFORMACE O ANALYTICKÝCH MATERIÁLECH:

Uvedená data poskytují další informace týkající se všech analýz, odhadů, prognóz, předpovědí, recenzí trhu, týdenních výhledů nebo jiných podobných hodnocení nebo informací (dále jen „analýza") zveřejněných na webových stránkách Admiral Markets. Před jakýmkoli investičním rozhodnutím věnujte prosím pozornost následujícímu:

1. Toto je marketingová komunikace. Obsah je publikován pouze pro informativní účely a v žádném případě ho nelze vykládat jako investiční radu nebo doporučení. Nebyl vypracován v souladu s právními požadavky určenými na podporu nezávislosti investičního výzkumu a nepodléhá žádnému zákazu jednání před šířením investičního výzkumu.

2. Investiční rozhodnutí činí každý klient sám, zatímco Admiral Markets UK Ltd (Admiral Markets) nenese odpovědnost za ztráty ani škody vyplývající z jakéhokoli takového rozhodnutí, ať už na základě obsahu či nikoli.

3. S ohledem na ochranu zájmů našich klientů a objektivitu analýzy zavedla společnost Admiral Markets příslušné interní postupy pro prevenci a řešení střetu zájmů.

4. Analýzu připravuje nezávislý analytik Jitan Solanki, nezávislý přispěvatel (dále jen „autor") na základě osobních odhadů.

5. I když je vynaloženo veškeré přiměřené úsilí k zajištění toho, aby všechny zdroje obsahu byly spolehlivé a aby všechny informace byly poskytovány v maximální možné míře srozumitelným, včasným, přesným a úplným způsobem, Admiral Markets nezaručuje přesnost ani úplnost jakékoli informace obsažené v Analýze.

6. Jakýkoli druh minulé nebo modelované výkonnosti finančních nástrojů uvedený v obsahu by neměl být vykládán jako výslovný nebo implicitní příslib, záruka nebo implikace ze strany Admiral Markets pro jakoukoli budoucí výkonnost. Hodnota finančního nástroje se může zvyšovat i snižovat a zachování hodnoty aktiv není zaručeno.

7. Pákové produkty (včetně rozdílových smluv) jsou spekulativní povahy a mohou vést ke ztrátám nebo zisku. Než začnete obchodovat, ujistěte se, že plně chápete související rizika .


Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Zklamání z amerických dat pomohlo euru
    Společná evropská měna si včera proti dolaru připsala čtyři desetiny procenta, když posílila na své dvoutýdenní maximum 1,3640 EUR/USD...
  • Zklamání z Británie a absence dobrých zpráv. Trhy opět dusí negativní nálada
    Na trzích se odpoledne stále více rozmáhá negativní sentiment projevující se přesunem investorů z akcií do bezpečných dluhopisů a tentokrát už i zlata. Otevření Ameriky evropským akciím dál přitížilo a naopak americké či německé dluhopisy navyšují své zisky.
  • "Zklamání" ze strategického plánu SocGen snížilo akcie banky o 7 %📉
    Začátek nového obchodního týdne se pro investory do banky Societe Generale (GLE.FR), která představila "neuspokojivý" strategický plán společnosti, neukázal být příliš optimistický, a zahájil tak téměř 6% výprodej akcií této instituce.
  • Zklamání z Fedu se přeneslo do Evropy, trpí akcie i dolar
    Včerejší zasedání Fedu v nejzásadnějších otázkách dopadlo podle očekávání, jenže další informace posunuly celkové vyznění jestřábím, tedy pro trh negativním směrem. Spustily se výprodeje rizika a akcie tak odepsaly v krátkém sledu další hodnotu.
  • Zklamání z PMI výsledků a zasedání FEDu - DAX30 prorazil pod 12 800 bodů
    Ke konci minulého týdne se medvědi na DAX30 pokusili o proražení pod 12 750/800 bodů - nakonec uspěli. Vzhledem k výsledku francouzského PMI, který v srpnu klesl na 49 bodů, což je značně pod očekáváním 53.7 a smíšeným výsledkům německého PMI, dokázal DAX30 vydržet první pokus o proražení níže, avšak medvědi uspěli o několik hodiny později.
  • Zklamání z údajů o inflaci v USA naznačuje, že globální trh s dluhopisy bude ještě pokračovat
    „Dnešní údaje o inflaci v USA budou pro vystresované trhy velkým zklamáním a stvrzením postoje Federálního rezervního systému ke zvyšování úrokových sazeb před jeho zasedáním 2. listopadu.
  • Zklamání z velkých techů se postavilo do cesty růstu akcií, eurodolar ale stoupá nad paritu
    Ještě včera to vypadalo, že mají trhy našlápnuto k další bear-market rally, ale Alphabet s Microsoftem mění plány. Výsledky těchto dvou technologických obrů zklamaly a poslaly akcie v premarketu výrazně dolů. A nejde pouze o ně. Varování přichází i ze strany Texas Instruments, která představila slabší výhled, případně od pesimistických komentářů k polovodičovému trhu od menších zástupců v sektoru. Další výsledky velkých jmen v sektoru se tak namísto naděje budou čekat spíš s obavami.
  • Zklame Fed finanční trhy?
    Od prosincového zasedání jsme svědky výrazné změny názoru na výhled amerických úrokových sazeb. Zatímco Fed stále počítá s dvojitým zvýšením letos a stejným růstem v roce 2020, názor trhu je výrazně odlišný. Na základě ocenění úrokových futures trh totiž nyní nepočítá s žádným zvýšením sazeb během letošního roku a na příští rok dokonce existuje malá (14 %) šance, že bychom se mohli dočkat jejich snížení. Takto negativní konsenzus by do jisté míry mohl omezovat oslabování amerického dolaru. Problémem USD je ale stále jeho relativní nadhodnocení ve srovnání s jeho historickými úrovněmi.
  • Zklidnění na energiích i možný spor s Čínou
    Evropské akcie se z mírného záporu dokázaly přehoupnout do plusu a o to samé se snaží americké futures. Příznivou zprávou je určitě dohoda mezi USA a EU na dodávkách zkapalněného plynu, o které se spekulovalo už včera. Pro trhy pozitivní je i výsledek summitu EU, ze kterého sice vyšlo varování Rusku, ale fakticky se členské země nedohodly na žádných dalších podstatných sankcích. Plyn i ropa následně lehce klesají, což zmenšuje obavy z dalšího zrychlení inflace.
  • Zklidnění trhů dává Fedu šanci zvýšit sazby
    Včerejší obchodování přineslo na trhy úlevu, ze které profitovala riziková aktiva včetně bankovních titulů. Kombinace rychlého zásahu amerických regulátorů a nucené fúze Credit Suisse a UBS tak alespoň prozatím pomohla zastavit eskalaci finančního napětí. To je zásadní zpráva i pro Fed, který se bude na dnešním zasedání rozhodovat, zda zvýšit úrokové sazby nebo je ponechat beze změny. Ještě před propuknutím aktuálních finančních turbulencí se zdálo nejpravděpodobnější, že Fed znovu akceleruje tempo zvyšování úrokových sazeb na 50bps. Takto razantní zpřísnění měnové politiky je však dnes – navzdory stále silným (jádrovým) inflačním tlakům – ze hry.
  • Zkrachovala jednání kartelu OPEC a jeho spojenců v čele s Ruskem. Benzín v ČR může ještě během léta zdražit až o čtyři koruny za litr, na 37 korun
    Cena ropy Brent dnes odpoledne středoevropského času poprvé od října 2018 překročila hranici 77 dolarů za barel a vcelku rychle může pokořit dokonce i metu 90 dolarů za barel. Tak drahý byl barel Brentu naposledy v roce 2014. Pokud by ropa skutečně zdražila trvaleji až tak výrazně, cena benzínu v ČR se přiblíží úrovni 37 korun za litr. Litr nafty by pak vyšel až na 35 korun. To znamená, že jak řidiči benzínových vozů, tak řidiči dieselů by platili o zhruba čtyři koruny na litr více než teď. Benzín Natural 95 teď stojí průměrně bez jednoho haléře 33 korun za litr, takže je už teď nejdražší za takřka dva roky, nafta stojí bez devíti haléřů 31 korun za litr.
  • Zkrotil Fiala českou inflaci? Ne, mnohem spíše Rusnok
    Kdo má hlavní zásluhu na snížení tuzemské inflace pod úroveň deseti procent, tedy na nejnižší hodnotu od roku 2021? Pokud už bychom museli ukázat na jednu osobu jako symbol, byl by krotitelem inflace nejspíše Jiří Rusnok, do poloviny loňského rok guvernér České národní banky.
  • „Zkrotili jsme Babišovu drahotu,“ bude moci být jedno z hesel vládních stran před dalšími sněmovními volbami. Inflace do termínu jejich konání totiž dramaticky klesne
    Inflace v Česku je neústupnější, než se čekalo. Přesto už v příštím roce opravdu výrazně klesne. To si vládní pětikoalice před dalšími sněmovními volbami přičte nepochybně jako svoji zásluhu. „Zkrotili jsme Babišovu drahotu,“ může znít jedno z jejích hesel. Zároveň část pětikoalice využije nynější dění k zesílení volání po rychlém přijetí eura. Bude to ale odůvodněné?
  • Z kryptofondu vytvořeného pro pomoc Ukrajině v hodnotě 54 milionů dolarů se nakupují vesty, dalekohledy a UAV 
    Ukrajinský vládní úředník sdělil, že kryptodary na pomoc Ukrajině sehrály významnou roli. Kryptofondy v hodnotě 54 milionů dolarů byly darovány prostřednictvím Aid For Ukraine, zaměřených na podporu vojenského úsilí země proti Rusku, prozradil ukrajinský místopředseda vlády.
  • Zkušení investoři právě teď masivně nakupují akcie. „Na ulicích teče krev“, takže míní, že je nejlepší čas k výhodné investici
    Nejlepší doba k nákupu akcií je tehdy, „když na ulicích teče krev“, zní starý poznatek. Nemusí to nutně být doslova. I obrazně. Zkrátka v makroekonomicky či sociálně těžkých časech. Zkušení investoři v USA si to berou k srdci. I když se země letos potýká s nejvyšší inflací za 40 let, v červenci závratným tempem navýšili své akciové investice. Vyplývá to z analýzy chování takzvaných „chytrých peněz“, tedy právě investičních profesionálů, kteří spravují peníze bank, velkých fondů, státních fondů či zámožných rodin a byznysmenů.
  • Zkušení investoři se nyní poohlížejí po jiných trzích
    Na konci letošního roku většina investorů reviduje svá portfolia kvůli rostoucí inflaci. Schéma 60/40 může své přívržence zklamat, a tak se nyní oči celého akciového světa upírají k blue chips v USA. Zkušení obchodníci se však nyní poohlížejí po jiných trzích.
  • Zlá analýza krízy – zlé riešenie
    Summit európskych politikov sa skončil, no ako to býva v Eur&oacut...
  • Zlá správa pre AUD: Ceny železa kolabujú.
    Cena železnej rudy včera skolabovala. Benchmark na 62%-nú železnú rudu klesol o viac ako 8,4%, čo predstavuje najvyšší pokles za posledný rok a pol. Aktuálne je jej cena najnižšia od júla. Za týždeň dokonca padla o viac ako 15%. Ďalšie, menej používané benchmarky (s odlišným obsahom železnej rudy), taktiež skolabovali.
  • Zlatá horečka na akciovém trhu pravděpodobně pomalu končí
    V jaké fázi cyklu se na finančních trzích právě teď nacházíme? Leckdo možná intuitivně tuší, že v pozdní a já souhlasím. Pod pojmem pozdní si přitom představuji situaci, kdy jsou aktiva oceněná více než štědře a celková averze k riziku je mezi obchodníky poměrně nízká. Investoři již nevyhledávají bezpečí, ale především výnos a při snaze o jeho maximalizaci ve svém portfoliu často upřednostňují podstatně rizikovější instrumenty, jako akcie a high yield (junk) bondy. Cullen Roche ve svém posledním blogu zveřejnil zajímavý graf, jenž tuto tezi potvrzuje. Jedná se o relativní zastoupení jednotlivých aktiv v globálním investičním portfoliu, které vypadá následovně.
  • Zlatá horečka ztrácí na síle
    „Cena zlata se propadla na svou červencovou úroveň. Od svého srpnového vrcholu již cena zlata vyklesala o více než 200 dolarů za troyskou unci. Druhá vlna pandemie však může cenu zlata opět dostat na historická maxima,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
XTB trading konference 2024