Úterý 19. březen 2024 12:22
reklama
Purple pivot points
reklama
Purple trading AI
reklama
CapXmaster
reklama
Instaforex krypto ebook

❗Technická analýza: US100 📈

14.08.2020 17:56  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Americké indexy začaly dnešní seanci poklesem, ale býkům se postupně podařilo ztráty eliminovat a aktuálně se index obchoduje se ziskem 0,1 %. Z technického pohledu je zřejmé, že se býkům podařilo ztráty zastavit v zóně klíčového horizontálního supportu na 11 100 bodech. Pokud se cena udrží nad touto hladinou, tak pokračování pozitivního trendu vypadá více pravděpodobně. Nejbližší rezistence leží na úrovni 11 270 bodů, kde se nacházejí poslední maxima.

US100 H1 interval. Zdroj: xStation5

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Technická analýza: USOil může předvést s cenou další pohyb stranou
    Cenové determinanty USOil mají stále stejné jmenovatele i pro tento týden. Jsou to statistiky mezinárodní energetické ...
  • Technická analýza: US100
    Na začiatku obchodného týždňa môžeme vidieť pokračovanie poklesov na akciových trhoch. V dnešnej krátkej analýze sa pozrieme na technologický index - Nasdaq (US100). Pri pohľade na interval D1 si môžeme všimnúť, že došlo k prelomeniu kanála, v ktorom sa index obchodoval od polovice apríla. Kupujúci sa pokúsili zastaviť výpredaj blízko psychologickej úrovne 11 000 bodov, ale býci nedokázali pokles zastaviť a pohyb smerom nadol sa prehĺbil. Pokiaľ sa index nachádza pod hladinou 11 000 bodov, pokles môže pokračovať až k úrovni 10 400 bodov. Ak sa však dynamika poklesu zrýchli, potom sa ďalšia dôležitá podpora bude nachádzať okolo úrovne 9 750 bodov, kde sa nachádzajú predpandemické maximá z februára 2020.
  • Technická analýza: US100
    Akciový index US100 dokázal vymazať straty z predchádzajúceho štvrtka a testuje nové historické maximá. Ukáže sa hladina 10163 bodov (maximum) ako bod obratu? Všimnite si, že korekcie boli doteraz dosť podobné (a krátkodobé) a US100 pokračoval v raste.
  • Technická analýza: US100
    US100 index se dnes obchoduje do strany. Investoři čekají na otevření americké seance a také na zveřejnění důležitých makrodat z USA včetně PMI indexů a statistik žádostí o podporu v nezaměstnanosti. Obchodníci by se během dnešní seance měli zaměřit na dvě klíčové úrovně. Oblast okolo 8 340 bodů by měla sloužit jako support. Je definována spodní limitou struktury Overbalance a předchozími cenovými reakcemi. Další úrovní je nejbližší rezistence na 8 700 bodech - oblast několika historických lokálních maxim i minim.
  • Technická analýza: US100
    US100 zaznamenal korekciu smerom nadol. Avšak pri pohľade na interval M15 je možné si všimnúť, že pohyb smerom nadol sa zastavil pri kľúčovej intradennej úrovni podpory, ktorá je označená spodnou hranicou štruktúry 1: 1. Ak sa kupujúcim podarí zastaviť poklesy, mohol by sa začať pohyb smerom nahor. Na druhej strane, ak by sme videli zlom nižšie, pohyb nadol sa môže zrýchliť.
  • Technická analýza: US100
    Americký technologický index sa dnes dostal na nové historické maximá. US100 sa obchoduje v blízkosti kľúčového odporu na úrovni 10 600 bodov, kde sa nachádza aj 127,2% Fibo úroveň. Ak sa predajcom podarí zastaviť pohyb smerom nahor, môže dôjsť ku korekcii. Treba si však uvedomiť, že hlavný trend zostáva rastový.
  • Technická analýza: US100
    Rostoucí pohyb na US100 byl dnes zastaven v blízkosti maxim ze 7. března (8285 bodů). Nicméně krátkodobý trend zůstává stále rostoucí, takže vidíme dobrou šanci na pokračování pozitivní nálady. Úrovně klíčového supportu a rezistence naleznete na grafu níže. Pokud by cena prorazila úroveň 7970 bodů, tak by se na grafu objevil medvědí signál. Pozor na data statistik žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA, které budou zveřejněny ve 14:30. Vyšší pohyby na USD či akciových indexech a samozřejmě ropě by mohly způsobit výsledky videokonference OPEC+, která začíná v 16. hodin.
  • Technická analýza: US100
    Pokud se podíváme na graf indexu US100, tak je zřetelné, že cena narazila na lokální support. Úroveň 8711 bodů je hladinou spodní limity struktury 1:1, která je největší korekcí posledního růstového trendu s počátkem na začátku měsíce. Průraz pod tuto úroveň by mohl znamenat výraznější pokles. Nicméně by obchodníci neměli zapomínat na fakt, že hlavní trend zůstává býčí. Růstový scénář by byl zneplatněn, pokud by cena prorazila úroveň 8460 bodů.
  • ❗ Technická analýza: US100 📈
    US100 sa nedávno obchodoval v rastovom trende. Cena však dosiahla hornú hranicu rastové trendového kanála, kde sa môže prejaviť určitý odpor. Korekcia smerom nadol sa môže prehĺbiť, akonáhle sa US100 vráti pod hladinu 12 000 bodov. V takomto scenári sa bude nachádzať kľúčová podpora na úrovni 11 655 bodov. Táto hladina je označená spodnou hranicou lokálnej štruktúry 1: 1 a 23,6% Fibonacciho retracementom, ako aj spodnou hranicou vyššie uvedeného kanála.
  • ❗ Technická analýza: US100 📉
    Po začiatku obchodovania v USA si možno všimnúť silné poklesy na amerických akciových trhoch. Pri pohľade na US100 v dennom časovom rámci index dosiahol kľúčovú úroveň podpory. Ak by sa predajcom podarilo uzavrieť dnešnú dennú sviečku pod hladinou 11 000 bodov, mohlo by to viesť k väčšej korekcii smerom nadol. V takomto scenári je najbližšia sledovaná podpora na úrovni 10 335 bodov. Na druhej strane, ak kupujúci na tomto mieste ovládnu trh, môže sa začať pohyb smerom nahor k úrovni 11 550 bodov.
  • Technická analýza: US2000 (10.08.2021)
    Na amerických akciových trzích jsme v poslední době svědky nejednoznačného sentimentu. Na H4 intervalu indexu US2000 vidíme 2 klíčové zóny. Rezistence je umístěna na 2 252 bodech a hlavní support leží na úrovni 2 195 bodů. Jen průraz jedné z těchto dvou limit může přinést větší pohyb. Overbalance stále straní býkům. Index se nedávno odrazil od spodní limity 1:1 struktury a následně dosáhl na nové lokální maximum. V případě býčího scénáře leží další důležitá rezistence v blízkosti 2 293 bodů. Je definována úrovní 78,6 % Fibo retracementu poslední klesající vlny.
  • Technická analýza: US30
    Futures na US indexy sa pred začiatkom amerického obchodovania obchodujú o niečo nižšie. Pri technickom pohľade na graf Dow Jones (US30) si môžeme všimnúť, že cena dosiahla kľúčovú úroveň podpory označenú trendovou líniou a výstrihom lokálneho vzoru hlavy a ramien. Ak by cena klesla pod túto úroveň, môže dôjsť k výraznejšiemu poklesu. Mali by sme si však uvedomiť, že trh sa môže stať volatilnejším po zverejnení kľúčových dát z USA (správa o HDP) bude zverejnená o 14:30.
  • Technická analýza: US30
    Dnešní korekce na amerických akciích nezpůsobila mnoho paniky. Z pohledu technické analýzy na index Dow Jones (US30) to vypadá, že korekce se opět zastavila na spodní limitě struktury 1:1. Jedná se o znak neutuchající síly býků. Jen pokud by došlo v blízké budoucnosti k dalšímu poklesu a průraz pod zónu supportu na 31 150 bodech by zneplatnil býčí scénář, tak by se mohl pád dále prohloubit.
  • Technická analýza: US30
    Pri pohľade na index US30 v intervale M15 je možné vidieť, že cena sa odrazila od kľúčovej podpory označenej spodnou hranicou štruktúry 1: 1 a predchádzajúcich cenových reakcií, ako aj od 150-periódy kĺzavého priemeru (26 950 bodov). Podľa metodiky Overbalance sa potvrdilo, že strednodobý trend je stúpajúci. Ak prevládne súčasný sentiment, mohol by sa pohyb smerom nahor rozšíriť na čerstvé postpandemické maximá.
  • Technická analýza: US30
    Akciové indexy na celom svete klesajú po páde na trhu s ropou. Dow Jones (US30) klesol pod rastový kanál a naďalej pokračuje v pohybe smerom nadol. Pri pohľade na interval H4 je možné si všimnúť, že najbližšia podpora sa nachádza na úrovni 22 325 bodov, kde je možné nájsť spodnú hranicu štruktúry Overbalance predchádzajúceho cenového pohybu.
  • Technická analýza: US30
    Americké indexy začaly seanci růstem, ale rychle začali mít převahu medvědi. Pokud se podíváme na M30 interval, tak klíčová úroveň supportu se zdá být na 22 850 bodech. Tato hladina je ohraničena spodní limitou struktury Overbalance na 30 období klouzavým průměrem. Pokud se cena udrží nad touto úrovní, tak by měl na trhu vydržet pozitivní sentiment. Pokud naopak index prorazí na nižší úrovně, tak hrozí výraznější korekce.
  • ❗ Technická analýza: US30 📈
    Včerajší prepad na akciových trhoch v Európe prispel k pohybu smerom nadol na amerických trhoch. Dnes je možné pozorovať, že trhy sa snažia vymazať nedávne straty. Ak sa pozrieme na graf Dow Jonesovho indexu (US30), z technického hľadiska je v krátkodobom horizonte kľúčovou oblasťou hladina 27 100 bodov. Vyplýva to z hornej hranice miestnej štruktúry 1: 1. Ak sa kupujúcim nepodarí preraziť vyššie, môžu byť ohrozené nedávne minimá na úrovni 26 600 bodov. Na druhej strane prelomenie vyššie uvedeného odporu otvorí cestu k zóne na hladine 27 430 bodov.
  • Technická analýza: US500
    US500 zahájil korekciu po dosiahnutí nových historicky najvyšších úrovní. Dynamika poklesu je však mierna. Momentálne je pohyb nadol zastavený kľúčovou krátkodobou podporou na úrovni 3327 bodov. Táto úroveň sa vyznačuje dolnou hranicou štruktúry Overbalance a nedávnymi cenovými reakciami. Pokiaľ je cena nad ňou, zdá sa, že základným scenárom je pohyb smerom nahor. Na druhej strane, prekonanie úrovne smerom nadol môže spôsobiť väčšiu korekciu. Ak sa medvedí scenár naplní, najbližšia podpora, ktorú treba sledovať, leží na úrovni 3300 bodov. Mali by ste si tiež uvedomiť, že trh sa môže stať volatilnejším, akonáhle sa kľúčové údaje z USA (správa NFP) zverejnia o 14:30.
  • Technická analýza: US500
    Pri pohľade na graf US500 je možné vidieť, že cena sa dostala nad kľúčový odpor. Na intervale H1 sa potom vykreslil býčí vzor - inverzná hlava a ramená, ktorý často ohlasuje pohyb smerom nahor. Býčí scenár by bol revidovaný, keď by cena klesla pod úroveň 3107 bodov.
  • Technická analýza: US500
    Na akciových trhoch možno tento týždeň pozorovať panický výpredaj. Americké indexy pokračujú deň čo deň v poklese. Najbližší kľúčový odpor pre index US500 je možné nájsť na úrovni 2970 bodov, kde sa nachádza horná hranica štruktúry Overbalance.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
XTB trading konference 2024