Úterý 19. březen 2024 09:04
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Purple pivot points
reklama
CapXmaster

Od indexu DAX ku zeleným investíciám

11.03.2020 16:57  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Po predchádzajúcom súhlase klienta sme sa rozhodli tento malý príbeh zverejniť. Je to už rok, odkedy FXstreetCZ, prvý nezávislý česko-slovenský server venovaný obchodovaniu na forexe a 3cAnalysis, britský tím poskytujúci nezávislé technické analýzy, začali spolupracovať. Na základe tejto aktivity sa aj Marcela stala jedným z klientov. Analýzy využíva už pol roka. Pri doterajšom obchodovaní sa zamerala na index DAX, ale pomaly objavuje aj ďalšie európske a americké indexy. Nakoľko analýzy poskytované klientom sú v anglickom jazyku, Marcela často oslovuje 3cAnalysis vo veci pomoci s prekladom. Táto aktivita postupne viedla k tomu, že sme sa navzájom lepšie spoznali s klientom. V septemberi 2019, EREVITA, slovenská spoločnosť špecializujúca sa na identifikovanie investičných príležitostí s revolučným potenciálom v oblasti obnoviteľných zdrojov energie, tiež vytvorila partnerstvo s 3cAnalysis. Od toho momentu Marcela rovnako venuje pozornosť aj tejto oblasti. Ako sme sa dozvedeli, spoločne s manželom, majú záujem o investovanie do akcií, a tak postupne študujú dostupné informácie na BLOGU webstránky EREVITA. Podľa jej slov sú čoskoro pripravení niektoré z týchto príležitostí využiť aj pre svoju strednodobú investíciu. 

Účelom tohto krátkeho článku bolo poukázať na skutočnosť, že náš klient a intradenný obchodník môže byť rovnako aj strednodobým investorom do individuálnych akciových titulov.

A takto by Marcela oslovila všetkých čitateľov: “Díky analýzám 3cAnalysis se mé intradenní obchodování dostalo do úplně jiných dimenzí. Z mého koníčku se stal hlavní a né malý příjem. Nicméně cítím odpovědnost vůči naší planetě po stránce ekologie. Uvědomuji se, že nestačí pouze třídit odpad. Shodou okolností jsem se dostala k projektu EREVITA. Zaujalo nás s manželem portfólio firem zaměřených na bezuhlíkovou technologii a přišlo nám jako dobrý nápad udělat něco pro planetu a vydělat i nějaké peníze ve střednědobém výhledu.”


Autor: Ľubomír Šlauka, konzultant v 3cAnalysis a EREVITA

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Odhady studie Fintech – 4.4 miliardy uživatel do roku 2024 přijme mobilní peněženky 
    Na základě nedávno zveřejněné studie společnosti Merchant Machine se předpokládá, že mobilní peněženky do roku 2024 přijme 4,4 miliardy uživatel. Zjištění Merchant Machine ukazují, že pandemie COVIDU-19, která zasáhla celý svět, poháněla oblíbenost digitálních peněženek a analytici očekávají, že jejich počet vzroste ze 44,50 %. na 51,70 % populace do roku 2024.
  • Odhalen největší finanční podvod na světě?
    Jedna studie Fedu z roku 2009 tvrdila, že 60 % všech hypoték bylo provázáno se sazbou LIBOR. Před lety jsme zjistili, že největší banky světa s touto klíčovou sazbou manipulují. Nyní se ukazuje ještě něco horšího: LIBOR je pouhým výmyslem. Nebo ještě hůře – je to výmysl, se kterým se navíc manipuluje. Andrew Bailey, který stojí v čele britského regulátora Financial Conduct Authority, totiž před nedávnem řekl, že „neexistence fungujícího trhu vyvolává otázky ohledně udržitelnosti sazeb LIBOR“ a prohlásil, že sazba bude do roku 2021 postupně zrušena a nahrazena spolehlivější alternativou. A někteří analytici z Wall Street tvrdí, že „neexistence fungujícího trhu“ je jen uhlazený způsob, jak zmínit, že LIBOR je naprostý nesmysl, píše v komentáři Rolling Stone.
  • Odhalí dnes Microsoft nové informace o AI? 📱 Oznámení o konferenci
    Společnost Microsoft v pondělí uvedla, že dnes uspořádá významnou akci na adrese . Oficiálně neprozradila, že se bude týkat umělé inteligence. Trhy obíhaly spekulace, že záležitost bude souviset s umělou inteligencí poté, co se generální ředitel společnosti Microsoft Satya Nadella setkal v Redmondu s generálním ředitelem OpenAI Samem Altmanem. Kromě toho gigant oznámil akci několik minut poté, co společnost Alphabet (Google) oznámila vytvoření "Barda", vlastního konkurenta ChatGPT.
  • Odhodlání centrálních bankéřů intervenovat korunu dočasně oslabilo
    Koruna vstoupila do nového týdne na oslabující vlně, v celodenním hodnocení nakonec kurz významnější pohyb...
  • Odchádza kapitál z drahých kovov do kryptomien? Nevyzerá to tak
    Kryptomeny rastú a drahé kovy klesajú. Mnohí si tieto dve udalosti spojili a tvrdia, že dochádza k rotácii z jednej skupiny aktív, ktorá je hedžingom voči politike centrálnych bánk, do druhej.
  • "Odcházení" kancléřky Merkelové dneškem začalo. Co její konec bude znamenat, a to i pro českou ekonomiku?
    Éra Angely Merkelové na vrcholu německé politiky se chýlí ke konci. Na prosincovém zasedání CDU, kde se bude nové stranické vedení volit, už se kancléřka nebude ucházet o post šéfky partaje. V jejím čele stojí od dubna 2000. CDU je z kancléřčina rozhodnutí v šoku.
  • Odchod ČEZ z Bulharska se odsouvá
    Tuzemská společnost ČEZ se na Balkáně dostala do nečekané situace. Touto dobou už měla mít prodanou svou bulharskou divizi za 8,8 miliardy korun. Prodej se zatím neuskutečnil.
  • Odchod Grécka
    Podľa denníka Spiegel Grécko prišlo s možnosťou...
  • Odchod periferie z eurozóny by pomohl jí i jádru, výsledkem by byla mnohem silnější eurozóna
    Odchod z eurozóny by slabším zemím měnové unie prospěl. Namísto nekonečného procesu utahování a úsporných opatření by jim přinesl nominální devalvaci a růst. Opuštění eurozóny slabšími zeměmi by ale prospělo i jejímu silnějšímu jádru. Tyto země si namísto neustálého získávání času záchrannými programy mohou vybrat ze dvou alternativ. První z nich by bylo hodit slabé země přes palubu a neposkytovat jim další finance. Pak by se ale krize rozšířila i do samého jádra a je jasné, že tato možnost zvažována není. Druhou alternativou je poskytovat periferii stálou podporu.
  • Odchod Řecka zpět k drachmě - Co by znamenal pro zbytek eurozóny?
    Účet za opuštění eurozóny ze strany Řecka by pro ostatní členské země dosáhl 400...
  • Od invaze Česko Rusku za plyn a ropu poslalo 10krát více peněz, než kolik vybralo v historicky rekordní sbírce na Ukrajinu. Nejúčinnější „sbírkou“ je odstřižení od ruských energií
    Podle zpráv z minulého týdne Češi vybrali na pomoc Ukrajině zhruba 2,7 miliardy korun. Jedná se o rekordní výtěžek jednorázové humanitární akce. Jde o úctyhodný výsledek semknutí tuzemské veřejnosti.
  • Odkaz G-20: Eurozóna si musí pomôcť najprv sama
    Odkaz G-20: Eurozóna si musí pomôcť najprv samaZasadnutie G-...
  • Odkaz pre Yellenovú: môže byť už príliš neskoro...
    Známy skeptik a stratég zo spoločnosti Sociele Generale, Albert Edwards, ktorý svojho času označil bývalého guvernéra ...
  • Odklad cel na část čínského zboží poslal akciové trhy nahoru
    Hlavní americké akciové indexy míří v první polovině newyorského obchodování prudce nahoru, průběžné intradenní přírůstky dosáhl i více než 2 %. Optimismus vyvolalo sdělení, že administrativa prezidenta USA Donalda Trumpa odloží do prosince cla na některé čínské zboží, která měla začít platit 1. září. O více než 4 % stouply akcie Apple a Caterpillar.
  • Odklad řešení problémů v Evropě i USA. ECB přijde s novou podporou
    V některých důležitých tržních tématech došlo k posunu, ale bohužel pouze časovému. Americká Sněmovna reprezentantů schválila financování vlády na další týden a čas navíc Kongresmani využijí k jednání o komplexnějším výdajovém zákonu zahrnujícím i nový epidemický fiskální balík.
  • Od kolébky k diplomu: finanční zajištění budoucnosti dětí
    Většina rodičů touží po tom, aby jejich děti měly co nejlepší start do dospělého života. Investice do vzdělání je často považována za jeden z nejlepších způsobů, jak tohoto cíle dosáhnout. Avšak s rostoucími náklady na vzdělávání je nezbytné být připraven finančně. Jak tedy zajistit, aby měly vaše děti dostatečné prostředky na pokračování ve studiu, aniž by to příliš zatížilo vaši kapsu a vy i vaše děti jste mohli vést život podle vlastních představ?
  • Od koruny k euru: Od pokusu o Česko-Slovenskou měnovou unii uběhlo 25 let
    Před 25 lety bylo stvrzeno rozdělení Československa na dvě republiky, československým parlamentem byl schválen ústavní zákon o zániku federace a nástupnictví dvou samostatných republik. Jedna z mála důležitých stránek měla zůstat oběma státům společná, byť jen dočasně, a to měna.
  • Odkud se bere poptávka po zlatě?
    Cena zlata se v tomto týdnu propadla pod důležitý support 1 078 USD a klesla až na nejnižší úrovně od roku 2010. Zlato si v poslední době neprochází zrovna úspěšným obdobím, když mu vítr z plachet bere hlavně silný dolar a spekulace na růst amerických úrokových sazeb. Přestože se z pohledu na cenu zlata může zdát, že tento drahý kov již nikoho příliš nezajímá, opak je pravdou. Poptávka po zlatě zůstává robustní. O zlatu se často tvrdí, že je především investičním kovem, což je rozhodně pravda v porovnání s ostatními kovy. I tak je ale největším zdrojem poptávky neinvestiční sektor. Například v třetím čtvrtletí letošního roku dosahovala celková poptávka po zlatě 1 120,9 tun z čehož jen 229,7 tun šlo za investičním zlatem (slitky, mince, ETF). Centrální banky nakoupily za stejné období 175 tun, zatímco šperkařský a technologický sektor odsály dohromady z trhu 716,2 tun.
  • Odliv dividend a slabší export tlačí běžný účet do deficitu
    Běžný účet platební bilance v srpnu pokračuje mírným deficitem, ve kterém pravděpodobně zůstane i po zbytek roku. Za záporným saldem opět stojí nižší přebytek zahraničního obchodu a stále silný odliv dividend do zahraničí (25,3 mld. Kč). Meziročně je tak celkové saldo běžného účtu téměř stejné.
  • Odliv dividend poslal v srpnu běžný účet platební bilance do rekordního deficitu
    Běžný účet platební bilance skončil v srpnu v deficitu ve výši 80,63 mld. CZK. Výrazně tak byl překonán i náš na trhu nejpesimističtější odhad. Jedná se o vůbec nejvýraznější schodek běžného účtu minimálně od roku 2004, od kdy máme měsíční data k dispozici. Po sezónním očištění došlo podle našeho odhadu k prohloubení salda z -11,3 mld. CZK v červenci na -57,6 mld. CZK.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei SwiftTrader