Úterý 19. březen 2024 09:24
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
XTB trading konference 2024

Okénko finančního trhu 16.8.2019

16.08.2019 14:51  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Ceny průmyslových výrobců v červenci dále zpomalily svoji dynamiku. V meziměsíčním srovnání poklesly o 0,1 %, meziročně se jejich růst snížil o 0,4 p.b. na 2,1 %. K  růstu nadále výrazně přispívaly ceny v odvětví elektřiny, plynu a páry, které se zvedly o 8,0 %, přitom ceny samotné elektřiny byly vyšší dokonce o 10,5 %.  Rychlý růst si udržely i ceny výrobců v oblasti potravinářství (mzr. o 4,0 % stejně jako v červnu), které reagovaly na rychle se zvyšující ceny agrárních vstupů. Za meziměsíčním poklesem cen průmyslových výrobců tak stojí další průsak aktuálně nízkých cen ropy do příslušných cenových okruhů. Ve zbytku roku očekáváme, že nízké ceny výrobců v eurozóně (meziročně v červnu pouze o 0,9 %) budou zpomalovat i ceny v tuzemsku. Tento vliv však bude tlumen slabší úrovní kurzu koruny. Nadále však bude meziroční růst ovlivňován výrazným příspěvkem rychle rostoucích cen elektřiny. V letošním roce by tak měl průměrný růst cen výrobců mírně přesáhnout 3 %.

Tempem přes 12 % pokračovaly v růstu ceny producentů v zemědělství. Dopady loňského sucha ovlivňují zejména ceny rostlinné produkce (meziročně vyšší o 16,7 %), zatímco v oblasti živočišné výroby byl růst cen podstatně nižší (7,3 %). Přetrvávající vysoká poptávka po stavební produkci a nedostatek produkčních kapacit pak přispívají k vyšším cenám stavebních prací. Jejich meziroční růst v sice červenci lehce zvolnil, přesto se nadále udržuje v blízkosti 4 %. Svižný růst cen ve stavebnictví by měl pokračovat i v následujících měsících.

Člen rady guvernérů ECB Oli Rehn ve svém rozhovoru pro americký deník WSJ naznačil, jaká opatření chystá Evropská centrální banka pro stimulaci uvadající evropské ekonomiky. Podle posledních údajů za druhé čtvrtletí zpomalil meziroční růst HDP eurozóny na 1,1 %, přitom Německo, nejsilnější evropská ekonomika, se zmítá na hraně recese. ECB by již v září měla přijít s balíčkem opatření zahrnujícím masivní (“substantial and sufficient”) nákupy dluhopisů i snížení úrokových sazeb. Rehnovy komentáře naznačují, že chystaná opatření ECB budou tentokrát mimořádně silná, aby umožnila ECB dosáhnout svých cílů.

Koruna dnes posílila o více než 0,4 % a dostala se až na úroveň EUR/CZK 25,73. Stejně posilovaly i ostatní měny regionu. Americký dolar dnes pokračoval v ziscích, prolomil hranici 1,11 a aktuálně se pohybuje na úrovni EUR/USD 1,107.

Tým ekonomického výzkumu Raiffeisenbank a.s.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Okénko finančního trhu 15.8.2019
    Evropský datový kalendář byl pro dnešek prázdný a pozornost tak byla upřena na Ameriku. Jak se již v poslední době stalo tradicí, zatímco Evropa trhy nepřestává strašit, USA přinášejí pozitivní překvapení. Empire State Index mezi zpracovateli v srpnu přinesl namísto očekávaného zhoršení meziměsíční nárůst o 0,5 bodu na hodnotu 4,8. Za pozornost stojí hlavně znatelně lepší hodnocení nových objednávek. Podobně i Philadelphia Fed Business Outlook překonal předpoklady, když sice meziměsíčně poklesl, ale výrazně méně, než se trhy obávaly. V hodnocení současného podnikatelského klimatu převažovaly pozitivní názory nad negativními a ve výhledu na příštích šest měsíců byl tento rozdíl ještě mnohem výraznější. Ještě radostnější zprávou pro USA pak byl červencový růst maloobchodních tržeb, které si připsaly 0,7 %, a bez započtení automobilů pak dokonce 1,0 %. Oba tyto výsledky překonaly očekávání a potvrzují sílu domácí poptávky na americkém trhu. V situaci neutuchajícího mezinárodního napětí, kdy americký export nevyhnutelně bude ztrácet dech, tak může právě domácí spotřeba dodat potřebnou vzpruhu.
  • Okénko finančního trhu 16.10.2018
    Ceny průmyslových výrobců v září meziměsíčně vzrostly o 0,3 %. Meziročně ceny vzrostly o 3,2 %, kdy největší příspěvek k růstu cen zaznamenaly vyšší ceny koksu a rafinovaných ropných výrobků. Vyšší meziroční růst cen průmyslových výrobců přetrvá po zbytek roku i nejen kvůli slabší koruně, ale i díky nízké srovnávací základně z minulého roku a růstu cen materiálů a energií, na které je vytvářen tlak velkým objemem objednávek v průmyslu. K tomu musíme připočíst zvyšující se mzdové náklady, které plynou z rekordně rostoucích mezd a meziročně vyšší ceny ropy.
  • Okénko finančního trhu 16.11.2018
    Šéf americké centrální banky J. Powell nastínil možnou pauzu ve zvyšování úrokových sazeb v příštím roce kvůli možným problémům tamní ekonomiky. Ačkoli Spojené státy překonávají všechny prognózy, Powell vidí tři hlavní rizika pro příští rok – zpomalující zahraniční poptávku, odeznění fiskálního stimulu ze začátku tohoto roku a zpožděný efekt zvyšování úrokových sazeb. Současná prognóza centrální banky přitom počítá ještě s jedním zvýšením v tomto roce a dalšími třemi v roce příštím. Prognóza RBI počítá pro příští rok jen se dvěma zvýšeními. Horní pásmo základní úrokové sazby by se tak dostalo na 3,0 %, což by byl vrchol v tomto měnověpolitickém cyklu. Slova guvernéra tak potvrzují náš předpoklad zpomalení americké ekonomiky v druhé polovině příštího roku a nižší proinflační tlaky, které nebudou centrální banku tlačit k dalšímu zvyšování úrokových sazeb.
  • Okénko finančního trhu 16.1.2019
    Ceny průmyslových výrobců v prosinci meziměsíčně poklesly o 1,1 %, což byl nejhlubší pokles za poslední tři roky. To ovlivnilo i dynamiku meziročního růstu, která zvolnila z listopadových téměř 4 % na 2,4 % v prosinci. Nižší ceny ropy na světových trzích se s poměrně krátkým zpožděním začaly promítat do cen výrobců a ovlivnily zejména ty skupiny zboží na ni bezprostředně navázané (rafinérské ropné produkty a chemické výrobky). Zpomalil však i růst ve skupině dopravních prostředků a kovodělných výrobků. Ceny výrobců tak v listopadu dosáhly svého vrcholu a počínaje prosincem začaly postupně zvolňovat dynamiku růstu. To odráží pozvolné zpomalování růstu ekonomiky i odeznívání předchozích vysokých nákladů na surovinové vstupy. V souhrnu za celý loňský rok vzrostly ceny výrobců o 2 %. V souvislosti s výhledy cen ropy na úrovni 70 USD/barel a slabší úrovní kurzu koruny očekáváme, že růst cen výrobců by se i v letošním roce měl udržet poblíž úrovně 2 %.
  • Okénko finančního trhu 1.6.2018
    Druhý odhad českého HDP za 1. čtvrtletí přinesl revizi směrem dolů o 0,1 p.b. na 0,4 % č/č a 4,4 r/r. Hlavními přispěvovateli k růstu tuzemské ekonomiky byly domácí firmy díky rostoucímu objemu exportu a investic. Kvůli akcelerujícímu dovozu ale zahraniční obchod negativně přispěl k ekonomickému růstu. Spouštěčem investiční aktivity českých firem je bezesporu extrémně nízká nezaměstnanost. Nedostatek pracovní síly znamená, že jediný způsob, jak firmy mohou dále navýšit výrobu se stejným množstvím zaměstnanců, je vylepšování produktivity práce. Vývoj ukazuje, že česká ekonomika dosáhla na přelomu roku vrcholu svého hospodářského cyklu a v novém roce začala pomalý sestup. Za celý letošní rok očekáváme zpomalení růstu HDP na 3,5 %. V dohledné době ale tempo expanze zůstane nad svým dlouhodobým potenciálem, který je okolo 3 %.
  • Okénko finančního trhu 16.4.2019
    Růst cen průmyslových výrobců v březnu dále meziročně zrychlil na 3,8 %. Největší měrou se na tom podílely, stejně jako v lednu a únoru, ceny v odvětví elektřiny, plynu a páry, které vzrostly o 8,4 %, přitom ceny samotné elektřiny se zvýšily dokonce o 11,2 %. Vlivem postupného zvyšování cen ropy na globálních trzích došlo i k dalšímu nárůstu cen v odvětví koksu a rafinovaných ropných produktů. S přetrvávajícím růstem ekonomiky tlačí na růst cen energií i vyšší poptávka, což je typické pro pozdější fázi hospodářského cyklu. V letošním roce bude dynamika produkčních cen urychlována slabší úrovní kurzu koruny společně s vyššími cenami materiálových a zejména pak energetických vstupů. V průměru by se tak měly ceny výrobců zvýšit o 3,1 %, což je o více než jeden procentní bod vyšší tempo oproti loňskému roku.
  • Okénko finančního trhu 16.5.2019
    Americký předstihový indikátor Philadelphia Fed Index v květnu vykázal hodnotu 16,6 bodu, tedy výrazně více, než trhy očekávaly. Pozitivní sentiment se tedy z americké ekonomiky nevytrácí. Podporuje ho i klesající počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti, který oproti minulému měsíci klesl o 16 tisíc.
  • Okénko finančního trhu 16.7.2018
    Běžný účet se po přebytku v dubnu přesunul do negativní bilance (2,2 mld. Kč), ve které během letních měsíců pravděpodobně zůstane. Primární vliv na deficit má obnovený odliv dividend. Odliv důchodů z přímých investic v květnu činil 26,5 mld. Kč, z toho dividendy z přímých investic dosáhly 17,2 mld. Kč (o 14 mld. více než v dubnu). Podle nás bude odliv dividend jedním z faktorů, který bude nadále brzdit posilování koruny. V našem odhadu počítáme s přebytkem běžného účtu za celý rok 2018, který dosáhne 30 mld. Kč, tedy o 24 mld. méně než loni.
  • Okénko finančního trhu 16.7.2019
    Německý ZEW index ekonomického sentimentu zaznamenal další pokles. Hodnocení současné ekonomické situace dosáhlo úrovně -1,1 a poprvé od roku 2010 se tedy mezi respondenty našlo více pesimistů nežli optimistů. K poklesu došlo i ve známkování výhledu do blízké budoucnosti, které hodnotou -24,5 nemělo daleko k dosažení sedmiletého minima. Němci si evidentně nemohli nevšimnout nekonečných obchodních konfliktů mezi velmocemi, zpomalujícího ekonomického růstu Číny, klopýtání evropského automobilového průmyslu, výhrůžek Donalda Trumpa o možném uvalení cel na evropské zboží či množících se varování před sklouznutím německé ekonomiky do recese. Trhy byly sice na slabé výsledky průzkumu vesměs připraveny, nicméně realita byla nakonec znatelně horší a euro tak nevyhnutelně začalo oslabovat.
  • Okénko finančního trhu 16.8.2018
    Ceny průmyslových výrobců v červenci meziročně vzrostly o 3,4 % a meziměsíčně o 0,3 %. Jedná se tak o nejrychlejší růst od února 2012. Meziměsíční růst cen koksu a rafinovaných výrobků pokračuje. Ten je způsoben výrazně vyšší cenou ropy z posledních měsíců. Výrobci i nadále převádějí vyšší náklady na koncové spotřebitele. Vyšší meziroční růst cen průmyslových výrobců přetrvá po zbytek roku díky nízké srovnávací základně z minulého roku a růstu cen materiálů, na který je vytvářen tlak velkým objemem objednávek v průmyslu, ale i kvůli slabší koruně. K tomu musíme připočíst zvyšující se mzdové náklady, které plynou z rapidně rostoucích mezd a meziročně vyšší ceny ropy. Za zmínku také stojí nejrychlejší růst cen stavebních prací od roku 2008. Stavebnictví se tento rok daří nejlépe od finanční krize právě v roce 2008. Nicméně stále větší produkce naráží na limity naší ekonomiky v podobě extrémně utaženého trhu práce a rychlého růstu mezd. Následkem je pak více než tříprocentní meziroční růst cen.
  • Okénko finančního trhu 17.10.2018
    Vyjednávání ohledně Brexitu zažívají klíčové dny. Dnes začal summit Evropské unie, na kterém měla být podepsána dohoda mezi EU a Velkou Británii o podmínkách a vzájemných vztazích po odchodu Británie z unie. Hlavní jednání by měla proběhnout dnes večer a během zítřka, nicméně už několik dní je jisté, že k průlomu v jednání nedojde. Daleko více pravděpodobné je další odložení finálního termínu dohody a to až do prosince tohoto roku. Hlavním tématem sporu je otázka hranic mezi Velkou Británií a Irskem. Problémů které musí být vyřešeny je však ale více. V tomto kontextu se tak ani nouzový listopadový summit EU nezdá jako konečné datum pro podepsání dohody.
  • Okénko finančního trhu 17.1.2019
    Eurostat dnes potvrdil předběžné odhady cenového růstu v eurozóně za prosinec loňského roku. Podle nich zpomalila celková meziroční inflace o 0,3 p.b. na 1,6 %. Rozhodující měrou k nižší úrovni CPI přispěl propad cen paliv, jejichž spotřebitelské ceny jen s malým zpožděním reagovaly na výrazně nižší ceny ropy na světových trzích. Oproti listopadu tak došlo ke snížení cen paliv o více jak 5 %. Jádrová inflace zůstala nadále utlumená na úrovni 1 %. Poblíž této úrovně se pouze s drobnými výkyvy pohybovala v průběhu celého loňského roku. Přetrvávající nízká úroveň jádrové inflace spolu s postupně zpomalujícím ekonomickým růstem rozhodně ovlivní nastavení měnové politiky v eurozóně. ECB tak nebude muset spěchat se zvyšováním úrokových sazeb, které se očekávalo ve druhé polovině letošního roku. Ve světle dnešních čísel se toto zvýšení ukazuje být méně pravděpodobné.
  • Okénko finančního trhu 17.12.2018
    Ceny průmyslových výrobců za měsíc listopad meziměsíčně klesly o 0,1 %. Jedná se o první pokles za posledních osm měsíců. Meziročně vzrostly o 3,9 % a udržely si tak tempo růstu z října. Dle očekávání za meziměsíčním poklesem stál pokles cen v odvětví koksu a rafinovaných ropných produktů, z důvodu snížení cen ropy na globálních trzích. Zároveň však výše cen v tomto odvětví stála za meziročním růstem cen. Dále se meziročně zvýšily ceny obecných kovů a kovodělných výrobků. Na zvýšení cen se nemalou měrou podílel růst mezd. Zvyšující se náklady na pracovní sílu vytváří tlak na růst cen.
  • Okénko finančního trhu 1.7.2019
    Víkendový summit G20 nepřinesl žádné větší drama. Hlavní událostí summitu bylo bezpochyby setkání prezidentů z USA a Číny, jehož výsledek lze považovat za úspěšný. Obě strany se shodly, že obnoví jednání o nové obchodní dohodě. Ačkoliv ani jedna ze stran neodvolala stávající cla, nebyla uvalena ani žádná další. Zároveň americký prezident D. Trump povolil obnovu zásobení čínské firmy Huawei, avšak pouze v případech, kdy to neohrozí bezpečnost USA. Celkový postoj USA k této společnosti bude stanoven až na samý závěr vyjednávání. Na summitu ovšem proběhlo více významných setkání. Zástupce Saúdské Arábie a ruský prezident V. Putin se shodli na snížení těžby o 1,2 mil. barelů ropy denně na dalších šest měsíců s možným prodloužením až do března 2020. Přestože Rusko není součástí kartelu OPEC, zdá se, že nyní přebírá rozhodování. Summit byl zakončen společným prohlášením zúčastněných zemí. Vyzvali k podpoře volného a spravedlivého obchodního prostředí. Součástí závěrů je i závazek ochrany klimatu.
  • Okénko finančního trhu 17.4.2019
    Člen bankovní rady Tomáš Holub se dnes v rozhovoru vyjádřil k možnosti zvýšení základní úrokové sazby ČNB. Ta se v současné chvíli nachází na úrovni 1,75 % a to již od listopadu. Variantu zachování stávající sazby po celý zbytek roku označil za spíše nepravděpodobnou a věří v nejméně jedno zvýšení, které by mohlo nastat již v první polovině tohoto roku. Bankovní rada by tak ke zvýšení sazeb mohla využít již květnového zasedání. S ohledem na březnovou inflaci, která dosáhla tří procent, tedy horní hranice tolerančního pásma ČNB, i na to, že českou ekonomiku pomalu začíná ochlazovat zpomalení globálního hospodářského cyklu, se tak zvyšuje pravděpodobnost, že ČNB využije jednu z posledních příležitostí k utažení měnové politiky již 2. května. Zároveň by podle naší prognózy mělo dojít ke zpomalení inflace, která by se na konci roku měla nacházet poblíž cíle ČNB, a v roce 2020 by měla dále zpomalovat. Právě květnové zasedání by tak mohlo nabízet poslední možnost ke zvýšení sazeb a připravení si většího manipulačního prostoru pro případnou stimulaci tuzemské ekonomiky. Vyplatí se tak sledovat případná další mediální vyjádření ostatních členů rady, kteří mohou až do příštího čtvrtka, kdy členům bankovní rady začíná mediální karanténa, sdělovat svá stanoviska a případnou změnu současně velmi holubičích postojů.
  • Okénko finančního trhu 17.5.2018
    Cena ropy Brent dnes pokořila hranici 80 dolarů za barel, poprvé od konce roku 2014. Tím posledním impulzem, který cenu včera poslal z přibližně 78 dolarů poblíž dnešním 80, byla statistika amerického ministerstva energetiky, podle které zásoby americké ropy za minulý týden poklesly o 1,4 miliónu barelů. Na trhu je tak citelný nárůst poptávky. Zároveň se mnozí investoři obávají poklesu nabídky. Současný trend posilování Brentu, který trvá již dva týdny, zahájil prezident Spojených států po oznámení, že do půli roku znovu uvalí sankce na obchod s Iránem. Produkce z Iránu by tak do konce roku mohla spadnout o přibližně 20 % na úroveň, kterou dosahovala v době nejtvrdších sankcí před rokem 2016. Útěchou může být silná neochota ostatních států spolupracovat na sankčním režimu se Spojenými státy. Lídři Evropské unie již vyjádřili značné zklamání nad rozhodnutím prezidenta Spojených států a hrozí, že zavedou sankce proti americkému zboží. V každém případě ti, kdo si na současnou situaci nemůžou stěžovat, jsou členské státy OPECu. Cena 80 dolarů za barel ropy prý naplňuje ambice Saudské Arábie, které tak umožňuje pokrýt díru v rozpočtu způsobenou rostoucími vládními investicemi. Zrušení limitů těžby ze strany ropného kartelu se tak zřejmě nedočkáme do té doby, dokud se ropa nepřiblíží k 100 dolarům za barel.
  • Okénko finančního trhu 17.5.2019
    Guvernér J. Rusnok řekl včera na mezinárodní měnové konferenci pořádané v ČNB, že bankovní rada bude při další úpravě úrokových sazeb více trpělivá. Úrokové sazby se podle jeho mínění stále nacházejí pod politicky neutrální úrovní, a to i přesto, že od ukončení kurzového závazku ČNB zvedla sazby celkem osmkrát a posunula klíčovou úrokovou sazbu z nuly až na dvě procenta. Zároveň znovu zopakoval, že podle aktuální prognózy nevidí ČNB potřebu dalšího zpřísňování měnové politiky v horizontu jednoho roku. Nicméně podle zveřejněného zápisu centrální bankéři naznačili možnost následujícího pohybu sazeb oběma směry.
  • Okénko finančního trhu 17.6.2019
    Ceny průmyslových výrobců vzrostly v květnu meziměsíčně o 0,5 %, meziročně však jejich dynamika poklesla na 3,8 %. Toto zpomalení bylo částečně dáno vlivem vysoké srovnávací základny z loňského května, nižší cenové růsty však zaznamenala významná odvětví výroby dopravních prostředků a zpracování kovů. Ceny výrobců v eurozóně rovněž začaly zpomalovat, což se bude postupně promítat i do cen v tuzemsku. Kromě toho cena ropy na globálních trzích klesla během května o cca 10 dolarů za barel, což by se mělo projevit nižšími cenami již v červnových datech. Tyto vlivy však budou tlumeny slabší úrovní kurzu koruny. Rychle rostoucí ceny energií se budou i ve zbytku letošního roku významnou měrou podílet na růstu cen producentů. Očekáváme, že v průměru by se měly ceny výrobců letos zvýšit o 3,1 %, což je o více než 1 p.b. vyšší tempo oproti loňskému roku. Přetrvávající vysoká poptávka po stavební produkci a nedostatek kapacit nadále působí na rychlý růst cen stavebních prací. Jejich meziroční dynamika se v posledních měsících výrazně zvyšuje a v květnu dosáhla až na 5,5 %.
  • Okénko finančního trhu 17.7.2018
    Představitelé Evropské unie a Japonska dnes podepsali dohodu o snížení či zrušení celé řady cel. Jedná se o formalitu, jelikož detaily dohody se doladily již v prosinci minulého roku. Pro Japonsko se zruší 99 % cel, zatímco pro EU se jedná zhruba o 94 %, přičemž v následujících letech by podíl měl vzrůst na 99 %. Za tímto rozdílem stojí pro Japonsko kulturně a politicky citlivé výrobky jako je např. rýže. Pro Evropské exportéry se jedná především o vývoz chemických výrobků, potravin a alkoholických nápojů, zejména piva, vína, vepřového či čokolády a kosmetiky, které jsou v Japonsku historicky populární. Evropští exportéři tak zaplatí na clech o 1 mld. eur za rok méně. Pro evropské spotřebitele pak klesnou ceny čaje nebo ryb. Na druhou stranu se zvýší konkurence evropským automobilkám, jelikož 10% cla na japonská auta postupně klesnou na nulu. Obě strany si slibují nárůst zaměstnanosti a vyšší ekonomický růst. Dohodu musí schválit evropský parlament a japonští zákonodárci. Představitelé EU doufají, že by dohoda mohla vstoupit v platnost začátkem příštího roku. To je velice důležité pro Británii. Pakliže by dohoda vstoupila v platnost až po Brexitu (březen), Británie by si musela vyjednat vlastní dohodu.
  • Okénko finančního trhu 17.7.2019
    V meziměsíčním srovnání klesly ceny průmyslových výrobců v červnu o 0,7 %, meziročně jejich dynamika poklesla na 2,5 %. Nadále k růstu výrazně přispívaly ceny v odvětví elektřiny, plynu a páry, které vzrostly o 7,9 %, přitom ceny samotné elektřiny se zvýšily dokonce o 10,3 %. Za meziměsíčním poklesem cen průmyslových výrobců stojí především pokles cen ropy na globálních trzích. To jsme mohli zaznamenat již v květnu, avšak do cen průmyslových výrobců se tento pokles propsal až se zpožděním. Zahraniční vlivy však ve zbytku roku budou částečně tlumeny slabší úrovní kurzu koruny. Zároveň rychle rostoucí ceny energií se budou i nadále významnou měrou podílet na růstu cen producentů. Očekáváme proto, že v průměru by se měly ceny výrobců letos zvýšit o 3,3 %, což je o více než 1 p.b. vyšší tempo oproti loňskému roku.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader