Úterý 19. březen 2024 08:02
reklama
Swissquote Bank
reklama
Dukascopy new
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Instaforex krypto ebook

Akcie i měny přešlapují na místě, konsolidace na většině aktiv pokračuje

18.10.2018 14:29  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Čtvrteční seance zatím žádné větší měny na finanční trhy nepřinesla a většina obchodníků i nadále vyčkává. Po včerejší konsolidaci tak stabilní situace panuje na akciovém trhu také dnes, když si většina indexů v Evropě své pozice drží a jen lehce v červených číslech by pak podle futures měly zahájit obchodování také indexy v USA.  Objemy přitom nejsou malé a například v Evropě jsou ve většině případů mírně nad dlouhodobým průměrem.

Nových témat je dnes na finančních trzích málo. I nadále se mluví hlavně o summitu EU, na který, podle vyjádření lidí blízkých jednání, přijela britská premiérka s naprostým minimem nových ústupků. Jednání tak ani tentokrát k dohodě o brexitu nevedou, což potvrdila i samotná premiérka, která nyní požaduje více času na vyjednávání.

Libra dnes každopádně výrazněji neslábne a své pozice si na páru s dolarem udržuje. Stejné platí také o evropské měně, která rovněž zůstává v okolí ceny, na kterou se propadla po včerejším zveřejnění zápisu ze zasedání americké centrální banky.

Právě tento zápis je pak dnes také často zmiňovaným tématem, jelikož dál živí strach z rychlejšího růstu amerických úrokových sazeb, který v minulých týdnech dostal pod tlak akciové trhy po celém světě. Po včerejším růstu dnes americké výnosy zůstávají stabilní, ale mírného růstu se dočkaly výnosy v Evropě, což náladě na trzích nijak nepomáhá.

Z makra jsme se dnes dočkali jen sekundárních výsledků z Británie (maloobchod) a výsledků z amerického trhu práce (nové žádosti o podporu). Dopad na trhy byl ale i tentokrát mírný a obchodníky více zajímají témata, jako je dění na trhu s dluhopisy, nebo aktuální politická rizika. Ta se v těchto dnech točí hlavně kolem vztahu USA se Saúdskou Arábií a Čínou, jejíž měně (CNY) dnes pomohlo, že ji americké ministerstvo financí neoznačilo za „měnového manipulátora“.

I dnešek tedy vypadá a spíše klidnější průběh. Investoři se odpoledne zaměří hlavně na probíhající výsledkovou sezónu v USA, která dopoledne nabídla výsledky například Philip Morris a která v after-marketu přinese ještě třeba čísla spol. American Express.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie i dluhopisy se těší na nižší sazby ECB. Euro tolik nadšené není
    Přestože i dnes máme na programu dlouhou řádku důležitých firemních výsledků, je jasné, co bude událostí číslo jedna. Od měnového zasedání ECB si finanční trhy jasně slibují snížení úrokových sazeb pravděpodobně doplněné i o nové QE. Otázkou je pouze rozsah a načasování, kdy nové kroky přijdou.
  • Akcie i dluhopisy se vymykají normálu
    Růst ekonomik a fakt, že se v současné době firmám daří, nahrává zvyšování cen akcií. I přes únorový propad jsou akciové indexy opravdu blízko svých rekordních hodnot, které loni párkrát posunuly výš.
  • Akcie i dluhopisy zůstávají pod tlakem měnové politiky
    Dnes dopoledne vyšly o něco horší britské maloobchodní tržby, naopak indexy PMI za eurozónu dopadly překvapivě dobře. Naznačují, že průmysl i služby v prosinci zmírnily svůj pokles, přestože se čekalo udržení tempa směrem dolů. Oli Rehn z ECB zopakoval, že trh nedostatečně zahrnuje do cen předpokládaný vrchol sazeb. Po sérii informací z centrálních bank však nové zprávy nepoutají příliš pozornosti a do konce roku už žádný další podstatné statistiky nejsou na programu. 
  • Akcie i eurodolar opatrně rostou před bohatým přídělem dat
    Poté, co včera zabral v zámoří Nasdaq , se dnes v úvodu vydaly také evropské akciové trhy. Na pozitivní strunu zahrálo třeba řešení sporu Boeing-Airbus, ke kterému dnes dospěli zástupci EU a USA, ale i tak akciím záhy dochází dech. Itálie se Španělskem se už ponořily do červeného, CAC 40 nebo FTSE 100 hájí skromné zisky, zatímco DAX si drží stále slušných 0,6 pct.
  • Akcie i euro se přes víkend zklidnily, ale zisky drží
    Páteční jízda dopřála pěkné zisky akciím, dluhopisům i euru. V pondělí tato vlna na většině trhů opadla a DAX , CAC 40 nebo FTSE 100 jsou na tom ráno pouze smíšeně. Další menší zisky indikují futures pro Ameriku. Třeba nizozemský AEX ale stoupá rychle dál (+0,9 pct). Na dluhopisech vidíme korekci pátečního pohybu, když výnosy stoupají. V zámoří je to však jen o pár bodů a třeba ani německých 6 bps nevrací výnosy zpátky tam, kde byly. Eurodolar zůstává u 1,0670. Koruna se dál drží kolem 24,00 za euro. 
  • Akcie i euro v pohodě brání zisky ze začátku týdne, horší výsledky amerického HDP trh zatím příliš neřeší
    Páteční seance je na trzích zatím hlavně o nově příchozím makru, které postupně přichází z Evropy i z USA. Data však z...
  • Akcie i euro vracejí část zisků z minulého týdne
    Ještě dnes ráno před otevřením Evropy to vypadalo na trzích na pohodové obchodování, ale obchodníci zdá se změnili názor. Evropské akcie se krátce před polednem začaly propadat a navzdory nadějnému startu se vrací znovu do červených čísel. Ztráty však nejsou nijak velké a v případě většiny evropských indexů se vejdou do jednoho procenta. Důležité supporty navíc drží a v případě německého DAXu se zatím zdá, že je low z minulého týdne pro další snahu medvědů dostatečně velkou překážkou.
  • Akcie i komodity své včerejší pozice drží, trhy našly svou rovnováhu a čekají na nový impuls
    Středeční seance probíhá na evropských trzích v klidu a bez větší volatility. Zobchodované objemy jsou sice nadprůměrn...
  • Akcie i měny korigují část dřívějších ztrát, evropské výnosy naopak dál klesají
    Úterní obchodní seance se zatím na trzích nese v duchu stabilizace. Všechny evropské indexy rostou a korekcí ztrát z minulého týdne si prochází i většina ostatcích rizikových aktiv. I dnes přitom probíhá obchodování na vysoce nadprůměrných objemech, které jsou v případě evropských indexů přibližně polovinu nad třicetidenním průměrem. Nálada na trzích je sice stále nervózní a téma brexitu s námi ještě nějakou dobu zůstane, úterní seance je ale prvním signálem, že by volatilita mohla začít klesat a situace by se mohla brzy stabilizovat. Po hlubokém pádu z minulých dvou seancí si dnes akcie v Německu připisují růst o více než tři procenta a mezi třemi až pěti procenty roste také zbytek Evropy. Německý DAX se vrací nad hranici 9 500 euro, což jej dostává zpět na úrovně, které naposledy atakoval v polovině tohoto měsíce.
  • Akcie i měny přešlapují na místě a vyčkávají na ECB a NFP
    Po včerejším pádu se dnes akciové indexy opět stabilizují. Volatilita tak částečně polevila, ale napětí na trzích zůst...
  • Akcie i měny si své pozice drží a vyčkávají na zítřejší NFP
    Čtvrteční seance zatím na akciových trzích probíhá v klidu na lehce podprůměrných objemech. Většina evropských indexů ...
  • Akcie Immersion Corp po zveřejnění kvartálního reportu rostou 📈
    Malá technologická společnost Immersion (IMMR.US), která působí na trhu s haptickými technologiemi a má významnou duševní hodnotu v podobě udělených patentů, se dnes s trhem podělila o překvapivě dobré výsledky za třetí čtvrtletí letošního roku. Akcie vzrostly o téměř 15 %:
  • Akcie: Index DJIA ukončil desetidenní vítěznou sérii
    Americké akcie zaznamenaly další týden růstu, při kterém překonaly nová maxima. Patřil k nim hlavní Dow Jonesův index, který ukončil nejdelší vítěznou sérii od roku 1996. Rekordní úrovně posunul index Rusell 2000 i S&P MidCap 400. Širšímu indexu S&P 500 scházely dva body k tomu, aby překonal rekordní uzavírku 1 565,15 bodů a dvanáct bodů k intradennímu rekordnímu vrcholu 1 576,09 bodů. Sentiment je stále na straně býků, přestože jsou trhy v některých případech technicky překoupené.
  • Akcie: Index PX na sedmiměsíčním vrcholu
    Pražská burza zaznamenala nejsilnější růst v průběhu jedenácti týdnů. Index PX si v uplynulém týdnu připsal 25,98 bodů, nebo 2,7% a zakončil na 989,08 bodů, nejvyšší úrovni od 15. března. Deset titulů uzavíralo v černých číslech, s největším ziskem opět CME (5,4%, 112,90 Kč) a VIG (4,2%, 1 018,00 Kč), s největší ztrátou Orco (-3,8%, 58,50 Kč). Objem zobchodovaných akcií vyskočil o 1,74 mld. Kč na 5,29 mld. Kč. PX v tomto roce zmírnil ztrátu na 4,8%.
  • Akcie: Index S&P 500 zaznamenal první týdenní pokles v tomto roce
    Po dvoudenní korekci zakončily americké akciové indexy v plusu. Páteční objem obchodování byl velmi mírný, což vzbuzuje určité znepokojení. Na trhu panuje nejistota ohledně možného ukončení měnového uvolňování ze strany americké centrální banky a avizovaného snižování rozpočtového schodku federální vlády. Právě významné škrty ve výdajích v letošním roce by mohly mít na sentiment významný vliv a stáhnout trhy do poklesu. Rozpočtový výbor Kongresu odhaduje, že úspory ve výdajích sníží růst HDP o 0,6% v roce 2013, avšak neměly by vykolejit americkou ekonomiku.
  • Akcie inflaci zvládly, výnosová křivka však zplošťuje a zdražuje zlato
    Akciové trhy v Evropě si dnes udržely převážně pozitivní vývoj, a to i po zveřejnění amerických inflačních dat. V záporu je sice Itálie nebo Španělsko, ale DAX přidává 0,7 pct, CAC 40 a AEX dokonce 0,9 pct a FTSE 100 roste aspoň o 0,3 procenta. V Americe je to slabší, když sice Nasdaq stoupá o 0,4 pct, ale širší S&P 500 se nachází mírně v červeném. Do hry začala vstupovat výsledková sezóna a v případě technologií je podpůrným faktorem vývoj výnosů.
  • Akcie InMode po varování o zisku společnosti klesly o 10 %.
    Izraelská zdravotnická společnost Inmode (INMD.US) dnes klesá o více než 10 % poté, co snížila svůj celoroční výhled na rok 2023 s odkazem na silnější než očekávaný tlak makroekonomických faktorů.
  • Akcie Intel: Aktuální pohled na kvartální výsledky a vývoj ceny akcie!
    V rámci dnešní technické a fundamentální analýzy se opět zaměříme na technologický titul, konkrétně na akcie Intel. Což tedy znamená, že od předešlé analýzy na Microsoft a předminulého příspěvku na akcie AMD zůstáváme u informačních technologií.
  • Akcie Intel: Firma plánuje továrnu na čipy za 100 mld. USD
    Akcie Intel jsou aktuálně probírané v souvislosti s mnoha důležitými zprávami. Intel zveřejnil hospodářské výsledky za poslední účetní čtvrtletí a rok, což si podrobně rozebereme v rámci fundamentální analýzy.
  • Akcie Intel těží ze zvýšených doporučení, Apple z tweetu Carla Icahna
    Akciové trhy v pondělním obchodování navázaly na optimisticky laděný závěr z minulého týdne a index S&P 500 se posunul na nová maxima ve výši 2129,2 bodů. Hlavní benchmark tak roste již čtvrtým dnem v řadě, tažen především sektory zdravotní péče a smíšených konglomerátů. Brzdou je naopak i nadále sektor základních materiálů, který zatěžuje přetrvávající pád cen akcií těžařů, když ceny energetických komodit vlivem klesající poptávky pokračují ve svém dlouhodobém sestupu.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster