Úterý 19. březen 2024 09:44
reklama
Purple trading AI
reklama
Purple pivot points
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Fintokei ProTrader

Jak Obchodovat Setkání Fedu

20.09.2018 19:10  Autor: Admiral Markets  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Jak obchodovat setkání Fedu

FED vyhlašuje úrokové sazby

Dne 26. září 2018 bude všechna pozornost soustředěna na rozhodnutí Fedu o úrokových sazbách (Federal Funds Rate). 26. září 2018 ve 20:00 českého času vybere centrální banka jednu ze tří možností: buď ponechá úrokové sazby na aktuální úrovni, sníží nebo zvýší úrokové sazby.

Ať už bude rozhodnutí jakékoliv, bude to mít obrovský dopad na vývoj ceny americké dolaru. Stáhněte si MetaTrader Supreme Edition. Obsahuje Admiral Calendar Indikátor, který zobrazuje ekonomické zprávy přímo ve Vašem grafu!

MetaTrader Supreme Edition

Co je ještě zajímavější, předseda Rady guvernérů Federálního Rezervního Systému Jerome Powell bude mít tiskovou konferenci půl hodiny po vyhlášení rozhodnutí Fedu o úrokových sazbách, tedy 20:30 českého času.

Několik analytiků již podtrhlo, že více konferencí znamená větší prostor pro prudké zvýšení sazeb. S 96% pravděpodobností budou sazby v září zvýšeny a s 60% pravděpodobností dojde k dalšímu zvýšení v prosinci. Předtím než se podíváme na to, jak obchodovat setkání Federálního Rezervního Systému, si pojďme vysvětlit, proč jsou úrokové sazby pro měnový trh tak důležité.

Setkání amerického Fedu - proč jsou úrokové sazby důležité

Úrokové sazby jsou důležité pro tradery obchodující měny, protože ovlivňují poptávku mezinárodních investorů po dané měně. Pokud byste si například mohli vybrat mezi spořícím účtem s úrokem 0.5% nebo 2%, který byste si vybrali? Pravděpodobně ten s 2% úrokem.

Měny fungují podobným způsobem. Země, které mají vyšší úrokovou sazbu, mají větší příliv kapitálu, protože instituce chtějí získat vyšší úrokovou sazbu. Zvýšení přílivu kapitálu vede k posílení měny.

Naopak země, které mají nízké úrokové sazby, mají větší odliv kapitálu, protože investoři přesouvají své finance jinam, hledajíc vyšší úrokové sazby. Odliv kapitálu vede k oslabení měny.

MetaTrader 5

Jak Obchodovat Setkání Fedu

Důležitá lekce, kterou byste si měli pamatovat je, že trhy se pohybují v očekávání nějaké události. I tak ale existují způsoby, jak obchodovat v den vyhlašování zprávy. Obchodníci, kteří se dívají na záležitosti z perspektivy, mohou využít price action ve svůj prospěch.

Jak již bylo mnohými předpovězeno, Fed pravděpodobně zvýší úrokové sazby a většina obchodníků bude vyhledávat pozici právě v tomto směru. Podívejme se na čtyřhodinový graf na USD/CHF na dobu, kdy naposledy Fed zvýšil úrokové sazby a také proběhla tisková konference půl hodiny poté - dne 13. června 2018.

setkání amerického Fedu

Zdroj: Admiral Markets MT4 USDCHF - od 21. května 2018 do 28. června 2018 - provedeno 17. září 2018 v 11:23 BTS (12:23 českého času)

Výše zvýrazněné modré místo na grafu zobrazuje tržní aktivitu 13. června 2018 během rozhodnutí Fedu o úrokových sazbách a jejich zvýšení. Svíčky s dlouhým knotem ukazují, že nakupující nejprve vytlačili trh nahoru na pozadí zvýšených úrokových sazeb. Cena amerického dolaru vůči švýcarskému franku vzrostla. Nicméně poté trh začal klesat. Proč? Protože na setkání FOMC byly vyjádřeny velké obavy, že bude válka s Čínou eskalovat.

Obchodníci, kteří se na grafy dívali z větší perspektivy, počkali na konec tiskové konference a viděli, jak se trh se situací vyrovnal. Trh odmítl předchozí low hladinu ze dne 12. června 2018 a poté se proobchodoval zpět nahoru na high hladinu, která byla dosažena během setkání Federálního Rezervního Systému. Někteří obchodníci to považovali za signál k nákupu amerického dolaru. V tomto případě mohli tradeři obchodovat jednoduchý breakout obchodního range.

rozhodnutí FEDu o úrokových sazbách

Zdroj: Admiral Markets MT4 USDCHF - od 21. května 2018 do 28. června 2018 - provedeno 17. září 2018 v 11:35 BST (12:35 českého času)

Pokud by trader vstoupil do obchodu na ceně 0.9896 se stop lossem nastaveném na ceně 0.9823, měl by zisk, pokud by se USDCHF obchodovalo nad vstupní cenou, a také ze spreadu (rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou). Pokud by kurz zůstal na nebo pod vstupní cenou, obchod by byl ztrátový.

Nicméně ztráta by byla limitována umístěným stop-lossem. Obchod o objemu 1 lot by měl výsledek ztrátu okolo 757 USD. Pokud by se obchodník rozhodl vystoupit z obchodu na další high cenové hladině, obchod by byl uzavřen 15. června na ceně 0.9983 a výsledek by byl zisk ve výši cca 901 USD.

MetaTrader 4

Tento materiál neobsahuje a nesmí být vykládán tak, že obsahuje investiční poradenství, investiční doporučení, nabídku nebo žádost k jakékoliv transakci s finančními nástroji. Mějte na paměti, že tato analýza není spolehlivým ukazatelem jakéhokoli současné nebo budoucí výkonnosti, protože okolnosti se mohou časem měnit. Před provedením jakýchkoli investičních rozhodnutí byste měli žádat o radu nezávislé finanční poradce, abyste se ujistili, že jste porozuměli rizikům.

O Admiral Markets

Jako licencovaný broker poskytujeme nejspolehlivější a velice oblíbené obchodní platformy, pomocí kterých máte snadný přístup k CFD kontraktům, akciím a ETF

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Jak obchodovat Netflix po výsledcích za 1. čtvrtletí
    Od 77% propadu ceny Netflixu z rekordních 700,99 USD v listopadu 2021 na několikaleté minimum 162,71 USD v květnu 2022 se vedení společnosti snaží stabilizovat cenu akcií tváří v tvář stále konkurenčnějšímu odvětví streamingu.
  • Jak obchodovat NIO
    Nedávné otřesy na trhu odvedly pozornost od některých velkých témat, která se rozvíjela v loňském roce. Patří k nim růst v oblasti elektromobilů - což je oblast, která byla rovněž ovlivněna omezeními v dodavatelském řetězci a vzestupem infekce Covid v Číně.
  • Jak obchodovat pár EUR/USD 25. dubna. Jednoduché obchodní rady a analýza pro začátečníky.
    Pár EUR/USD v pondělí nečekaně ukončil flat pohyb a obnovil růstovou trajektorii. Může to být jenom náhoda a možná bude v úterý zase v jiné podobě flat trendu, protože v pondělí nebyly v USA ani v EU zveřejněny žádné významné makroekonomické zprávy. Za zmínku stojí jen projev Pierra Wunsche (Evropská centrální banka), který naznačil, že centrální banka by mohla zvyšovat klíčovou sazbu déle, než trh očekává. Je možné, že tato informace pomohla euru v pondělí stoupat, ale Wunschův projev nebyl ani zaznamenán v kalendáři událostí. Pohyb nahoru tedy nebylo možné předem předpovídat. Zároveň mě to nepřekvapuje, protože euro minimálně poslední měsíc a půl velmi rádo stoupá, aniž by k tomu mělo důvod. A k nákupu tohoto páru měl trh i oficiální důvody.
  • Jak obchodovat pár GBP/USD 24. dubna. Jednoduché obchodní tipy a analýza pro začátečníky.
    Pár GBP/USD se i v pátek pohyboval do strany, což jsme viděli po většinu týdne. Možná ne tak zřetelně jako euro, ale i tak se cena pohybuje očividně spíš do strany než nahoru nebo dolů. Navíc je důležité si pamatovat, že Velká Británie tento týden zveřejnila mnoho důležitých informací, takže i když byl trh ve flat trendu, snažil se na některé zprávy reagovat. Tím se vysvětlují prudké výpady ze strany na stranu, které vidíme v grafu nahoře. Co se týká pátku, údaje z Velké Británie byly nakonec opět pod očekávání. Maloobchodní tržby zklamaly a výrobní PMI klesl ještě níž. Jen PMI ve službách vzrostl, ale celkově vzato byl celý balík údajů slabý. Americké PMI byly silnější, než se očekávalo, a to všechny tři. Trh zpočátku nakupoval dolar, což bylo v pátek logické. Po půl hodině ale býčí sentiment zeslábl a začalo se s short pozicemi, které byly naprosto neopodstatněné.
  • Jak obchodovat páteční data z trhu práce v USA?
    Tento týden v pátek budou poprvé od vyhlášení QE3 publikována data z trhu práce v USA.  Konkr...
  • Jak obchodovat ropu
    Jak obchodovat ropu Ropa je hybnou silou světové ekonomiky, což z ní dělá patrně tu nejstrategičtější a nejobchodovan...
  • Jak obchodovat s akciemi Amazonu během opatření na snižování nákladů
    Většina velkých technologických společností oznámila opatření na snížení nákladů v souvislosti se zpomalením ekonomiky a zdražením výpůjčních nákladů v důsledku rostoucí inflace a úrokových sazeb.
  • Jak obchodovat s akciemi Bank of America po výsledcích za 1. čtvrtletí?
    Od pádu Silicon Valley Bank a Signature Bank minulý měsíc investoři netrpělivě očekávali poslední zprávu o výsledcích hospodaření a komentáře největších bank v USA, aby zjistili, zda nedošlo k mnohem většímu propadu.
  • Jak obchodovat s akciemi Visa po výsledcích za 2. čtvrtletí?
    Výsledky globálních poskytovatelů platebních služeb, jako je Visa, jsou hojně sledovány investory a analytiky po celém světě. Vzhledem k tomu, že většina spotřebitelů používá karty Visa nebo Mastercard, mohou výsledky těchto společností poskytnout ukazatele o stavu ekonomiky a spotřebitelských výdajů.
  • Jak obchodovat s akciemi Visa v novém roce
    Na prahu nového roku zůstávají ekonomické vyhlídky nejisté. Inflace je vysoká, úrokové sazby jsou na nejvyšších úrovní...
  • Jak obchodovat s Meta po výsledcích za 1. čtvrtletí
    Meta Platforms byla v prvním čtvrtletí roku 2023 nejvýkonnější akcií FAANG. FAANG je zkratka pro technologické akcie společností Facebook (nyní Meta), Apple, Amazon, Netflix a Google (nyní Alphabet) a vytvořil ji moderátor pořadu "Mad Money" na CNBC Jim Cramer. Nyní tuto zkratku aktualizoval na MAMAA, která představuje největší technologické akcie: Microsoft, Alphabet, Meta, Amazon a Apple.
  • Jak obchodovat volatilitu (VOLX) v roce 2016? Raději jinak než v minulých letech.
    Pokud bude pro rok 2016 něco charakteristické, bude to pravděpodobně zvýšená volatilita. V posledních třech letech jsme se nechali nízkou volatilitou ukolébat a její růst proto může být pro některé investory malým šokem. Průměrná volatilita amerického indexu S&P500 vyjádřená indexem VIX (v naší platformě ticker VOLX) byla v minulém roce 16,6 % a v roce 2014 a 2013 dokonce pouhých 14,2 %. To je výrazně pod historickým průměrem, který od roku 1990 činí 19,8 %.
  • Jak obchodovat zemní plyn? (NATGAS)
    Zemní plyn je komoditou, která tradičně přitahuje zájem investorů. V posledních týdnech však patří mezi nejvíce obchodované instrumenty. A není se čemu divit. Ceny této komodity v Evropě trhají v těchto dnech rekordy a růst se projevuje také na americkém zemním plynu. Spekuluje se, že v průběhu zimy by nemusela stačit kapacita evropských zásobníků pro domácnosti a průmysl.
  • Jak obchodovat zveřejnění indexu CPI ve Velké Británii? (webinář v úterý 10:20) + aktuální situace na libře
    Přestože téma Brexitu lomcuje v posledních týdnech britskou librou nejvíce, tak inflační statistiky patří mezi nejdůle...
  • Jak obnovit evropský růst
    Dluhová krize v Evropě řádí už tak dlouho, že někteří lidé začínají pokládat za ...
  • Jako když vymře celé okresní město
    „Počet obyvatel naší země začal rychle klesat. Alarmující jsou počty zemřelých lidí. Zneklidňující je i skutečnost, že z naší země odchází více lidí, než se k nám stěhuje. Oproti předchozím rokům se jedná o zásadní změnu trendu,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • Jako na houpačce. Evropské indexy likvidují část včerejších ztrát
    Po včerejším výprodeji se dnes nálada na evropských trzích stabilizuje a evropské indexy se vrací do zelených čísel. T...
  • Jako trader můžete mít příjem, když vás kopírují jiní obchodníci
    Obchodujte s 800+ aktivy na NAGA MT4, nechte se okamžitě zkopírovat NAGA obchodníky a vydělávejte peněžní provize vždy, když vás někdo zkopíruje.
  • Jakou formu bude mít podpora evropské ekonomiky ze strany ECB?
    Podle odborníků z Fidelity International je velmi pravděpodobné, že Rada Evropské centrální banky (ECB) v čele s Mario Draghi zítra opravdu...
  • Jakou investiční strategii uplatňovat v těžkých časech?
    Investoři zažívají těžké časy. Vyhlídky světové ekonomiky jsou pochmurné, výnosy finančních aktiv slábnou a obavy z nové recese neustále sílí. Otázka tedy zní: jaká aktiva dokáží nabídnout v době ekonomického oslabení uspokojivé výsledky? Nebo jak investovat v těchto složitých časech rozumně?
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple MT4 platforma nova