Čtvrtek 28. březen 2024 21:59
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new

Ranní videokomentář: Libra po prolomení supportu na EURGBP pokračuje v růstu

23.01.2018 07:36  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Začátek týdne na většině finančních aktiv proběhl v klidu a bez velkých změn. Výjimkou byla snad jen libra, která po prolomení důležitého supportu na EURGBP začala znovu zpevňovat na všech měnových párech, i když z Británie žádný nový fundament nepřišel. Ani dnešek nebude na důležité fundamenty nijak bohatý, takže počítáme na většině finančních aktiv spíše s poklidným průběhem.

Dnešní fundamenty:

  • 10:30 Zadlužení veřejného sektoru v Británii (malý dopad)
  • 11:00 Německý ZEW index (střední dopad)
  • 16:00 Richmondský Fed index (malý dopad)
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní videokomentář: JPY doplácí na svůj statut bezpečného přístavu, USD naopak zůstává silný
    Máme za sebou týden, který se nesl v duchu pozitivní nálady a nízké úrovně rizikových přirážek. To pomohlo většině akciových indexů si své dosavadní zisky udržet, zatímco na FX pokračoval v opatrném růstu americký dolar. Tomu se dařilo znovu hlavně na páru s eurem, ale také vůči JPY, který nyní výrazně doplácí na svůj statut bezpečného přístavu. V klidu by měly vstoupit finanční trhy i do tohoto týdne, který navíc přinese o něco méně důležitých fundamentů. Zajímavým by tento týden mohl být ale hlavně pro libru, na kterou mj. čekají ve středu statistiky inflace.
  • Ranní videokomentář: Klidné trhy znovu čekají na nové podněty, dnes americká spotřebitelská důvěra
    Začátek týdne proběhl na trzích podle očekávání. Díky svátku v Británii byly zobchodované objemy nízké a kvůli absenci dat se situace výrazněji nezměnila ani odpoledne v USA. Akcie i měny si tak své pozice podržely a trhy vyčkávají téměř beze strachu na nové impulsy. Dnešní seance přinese ze zajímavých dat především americkou spotřebitelskou důvěru, která ale na celkově klidném obrazu na finančních trzích pravděpodobně nic zásadně nezmění. Navrch by proto měli mít i nadále obchodníci, kteří tento klidný boční trend budou respektovat.
  • Ranní videokomentář: Komoditním měnám se zatím daří, akcie přešlapují na místě
    Včerejší seance byla především o libře, která slábla po vyjádření britské premiérky na téma vyjednávání o vystoupení Británie z EU. Na většině trhů ale probíhalo obchodování v klidu a na nízkých objemech, k čemuž přispěla i absence důležitých fundamentů. Ty budou chybět i dnes, kdy je ekonomický kalendář na důležitá data znovu poměrně chudý. Počítáme proto s podobným obchodováním jako včera, které na devizovém trhu svědčilo hlavně komoditním měnám.
  • Ranní videokomentář: Konečně dobré zprávy pro libru. Dnes pozor na výsledky NFP
    Včerejší seance byla hlavně o libře. Té výrazně pomohlo rozhodnutí britského nejvyššího soudu, podle něhož musí britská premiérka požádat o souhlas k aktivaci článku 50 o vystoupení z EU parlament. Libře ale dokázalo pomoci i zasedání Bank of England, která dala jasně najevo, že se další snižování úrokových sazeb v dohledné době konat nebude, a to nejen díky dobré kondici britské ekonomiky, ale i díky inflačním rizikům, které představuje prudké oslabení libry. Dnešek bude hlavně o datech z USA, když budou zveřejněny výsledky z amerického trhu práce s potenciálně významným dopadem na dolar a na ostatní finanční aktiva.
  • Ranní videokomentář: Konsolidace na akciích pokračuje, dnes výsledky z amerického trhu práce
    Včerejší seance přinesla zajímavé zprávy především z Česka, kde ČNB ukončila svůj kurzový závazek. Czexit proběhl velmi hladce a posílení koruny je zatím poměrně mírné, což jsme komentovali již včera v tomto videu. Dnešek bude hlavně o amerických datech, když se v odpoledních hodinách dočkáme zveřejnění výsledků z amerického trhu práce. Trh čeká standardní výsledek (tvorba nových míst kolem 180 tis.), ale možná po velmi dobrém středečním ADP reportu přeci jen trochu doufá v další pozitivní překvapení. Dopoledne by aktivita na trzích měla být spíše jen mírná a s větší aktivitou počítáme až po zveřejnění výsledků z USA.
  • Ranní videokomentář: Korekce na EURUSD zatím nepolevuje, DAX zpátky nad 12 900 euro
    Včerejší seance přinesla na devizový trh další růstovou seanci pro americký dolar, který ve svém zpevňování pokračuje také během dnešního rána. Nálada na trzích jinak zůstává příznivá a indexy v Evropě i v USA pokračují v růstu bez ohledu na víkendové události v Barceloně. Pod tlakem byly včera pouze akcie a dluhopisy ve Španělsku, ale celkový pád ceny byl v jejich případě nakonec relativně mírný. I dnešní seance by se na trzích měla nést spíše v poklidném duchu, když čekáme jen minimum důležitých fundamentů. Na devizovém trhu bychom mohli být ale i tak svědky docela hezkých trendových pohybů, a to hlavně díky pokračujícímu posilování americké měny, která hlavně na EURUSD dál koriguje své dřívější ztráty.
  • Ranní videokomentář: Libra dostala další zásah, pár EURCHF vystoupal nad legendární hladinu 1,20
    Po čtyřech růstových dnech se včera nedařilo akciím na Wall Street, kterou potrápily finanční výsledky některých firem. Na trhu rostou inflační očekávání spojené primárně s růstem cen komodit, a to včetně ropy, která opět vystoupala na tří a půl letá maxima. Další pokles se včera udál na libře. Tentokrát na tom měl hlavní zásluhu guvernér Mark Carney, který naznačil, že by sazby nemusely růst už na příštím, tedy květnovém, zasedání. Nedařilo se ani mexickému dolaru. Ten včera klesl na USDMXN nejprudčeji za poslední téměř rok. Hlavním faktorem poklesu byl průzkum nadcházejících prezidentských voleb, ve kterém vede trhy neoblíbený levicový kandidát. V neposlední řadě je třeba zmínit pár EURCHF, který překonal psychologickou úroveň 1,20. Ta fungovala do ledna 2015 jako hladina, kterou bránila švýcarská SNB kvůli nadměrnému posilování franku.
  • Ranní videokomentář: Libra i ropa výrazně posílily, zbytek trhu zatím spíše vyčkává
    Začátek týdne se na finančních trzích nesl v klidu a mírně pozitivním duchu, když pomohl většině akciových indexů mírně do zelených čísel. Na devizovém trhu část svých zisků z minulého týdne odevzdávala americká měna, která se dostala pod tlak především na páru s librou, která odpoledne bez zjevného fundamentu dokázala zpevnit až na dosah hranice 1,25 GBPUSD. Silného růstu se dočkala také ropa, které pomohly vyjádření některých představitelů OPEC, podle kterých je dohoda na snížení produkce velmi pravděpodobná.
  • Ranní videokomentář: Libra kvůli brexitu zpět pod 1,32 GBPUSD. Dolar pokračuje v růstu i na páru s eurem
    Obchodování na akciových trzích v Evropě i v USA včera probíhalo v naprostém klidu a bez větší volatility. Indexy si své vysoké ocenění i nadále udržují a zajímavějších pohybů jsme tak byli opět svědky pouze na devizovém trhu. Včera to na FX schytala hlavně libra, která i navzdory rostoucí inflaci a solidnímu výhledu pro růst sazeb začala slábnout, když na ni znovu dolehlo téma brexitu a vyjednávání mezi Británií a EU, které uvízlo na mrtvém bodě. I dnes může být libra volatilní, protože nás z Británie čekají zajímavé statistiky z trhu práce. Pozor ale i na projev Maria Draghiho a výsledky z amerického trhu s bydlením.
  • Ranní videokomentář: Libra pod tíhou strachu z brexitu znovu ztrácí, dnes data z výrobního sektoru
    Akciové trhy v Evropě i v USA odevzdaly část svých dřívějších zisků, ale nálada na trzích zatím zůstává i nadále stabilizovaná. Zvýšené volatility jsme se dočkali na libře, kde byl zveřejněn nový průzkum veřejného mínění, který favorizoval tentokrát zastánce Brexitu, a také na AUD, který včera i dnes ráno překvapil nečekaně dobrými ekonomickými daty. Dnešek nabídne hlavně britská a americká data z výrobního sektoru a velmi zajímavé může být i večerní zveřejněné béžové knihy americké centrální banky.
  • Ranní videokomentář: Libra prolomila srpnová maxima, dnes ji čekají důležitá data z trhu práce
    Také včerejší seance pomohla akciovým indexům růst, i když zisky tentokrát nebyly tak citelné, jako začátkem týdne. Z makra zaujaly hlavně výsledky britské inflace, která nečekaně rostla a pomohla libře vyhoupnout se na páru s dolarem až nad její srpnová maxima. Libra by přitom měla zůstat v hledáčku obchodníků také dnes, když ji v dopoledních hodinách čeká zveřejnění statistik z pracovního trhu v čele s novými výsledky růstu mezd, které napoví více o síle mzdové inflace.
  • Ranní videokomentář: Libra reaguje na zklidnění politické situace v zemi, americké akcie na nových maximech
    Včerejší seance pomohla americkému akciovému indexu S&P500 po roce znovu překonat historické maximum a velmi slušný start do nového týdne za sebou mají indexy také v Evropě a v Asii. K pozitivnímu sentimentu pomáhaly jak výsledky japonských voleb, tak zprávy z Británie, kde se pravděpodobně již brzy stane šéfkou konzervativců a novou britskou premiérkou Theresa May, což uzavře kapitolu za nejistotou z dopadů politického zemětřesení, které v zemi vyvolalo nedávné hlasování o vystoupení Británie z EU. Dnešní seance bude na data opět spíše chudší, a proto počítáme s klidným obchodováním, během něhož budou obchodníci spíše vyčkávat na důležitější fundamenty, které začnou přicházet až teprve od zítřka.
  • Ranní videokomentář: Libra se přiblížila k silnému supportu, dnes americká/kanadská data z trhu práce
    Včerejší seance přinesla zasedání Bank of England, která zvedla sazby podle očekávání o 25bp. V doprovodném komentáři následně ale byla ohledně jejich dalšího růstu spíše opatrná, což dostalo libru pod značný prodejní tlak. Ta ale včera na páru s dolarem dosedla na silný support na dosah říjnového low, který by ji mohl pomoci získat pevnější půdu pod nohama. Z dalších zpráv pak zaujalo už jen jmenování nového šéfa Fedu Jerome Powella, které však obchodníky na dolaru nakonec nechalo poměrně klidnými. Dnešek bude hlavně o makru z Kanady a z USA, které v 13:30 zveřejní důležité statistiky z pracovního trhu. Ty by měly v USA kompenzovat slabá zářijová čísla, která se propadla kvůli dopadu nedávných hurikánů.
  • Ranní videokomentář: Libra silnější kvůli předčasným volbám, pod silným tlakem naopak zůstává AUD
    Včerejší seance přinesla velmi zajímavé pohyby jak na akciový, tak na devizový trh. Na akciové trhy se vrátila nervozita a indexy zamířily do červených čísel. Implikovaná volatilita však znovu mírně klesla, což je pro další vývoj na akciích rozhodně pozitivní zprávou. Na FX jsme se dočkali výrazných pohybů na libře, která trochu zvláštním způsobem reagovala na překvapivé prohlášení britské premiérky, která chce začátkem června předčasné volby. Dolar mezitím zůstává pod tlakem na páru s eurem, když mu výrazně škodí klesající dluhopisové výnosy v USA, ale vůbec nejhůře si včera vedl na FX AUD, který dál doplácel na pád cen železné rudy. Dnešek bude na trzích bez klíčových dat, ale vzhledem k vysoké aktivitě ze včerejška na trzích mohou včerejší události rezonovat i nadále.
  • Ranní videokomentář: Libra slábne v reakci na komentáře britské premiérky k brexitu
    Obchodování na většině trhů se od začátku roku zatím nese v klidném duchu. Akciové indexy dokázaly navázat na růst z minulých měsíců a dál si připisují mírné zisky, přičemž volatilita dosedla na své efektivní dno. Na devizovém trhu je dál pod mírným tlakem britská libra, zatímco se daří komoditním měnám, které profitují z pozitivního sentimentu na trzích a dobré kondice čínské ekonomiky. Nový týden bude bez významných fundamentů a na většině trhů by se proto situace výrazněji měnit neměla.
  • Ranní videokomentář: Libra zasedání BoE ustála, dnes americké maloobchodní prodeje
    Páteční seance byla hlavně o zasedání Bank of England. Ta ale svým rozhodnutím o sazbách nepřekvapila a jen mírně rozv...
  • Ranní videokomentář: Libra získává pevnější půdu pod nohama, dnes zasedá Bank of Canada
    Včerejší seance přinesla výsledky inflace z Británie a ze Spojených států a především britská data obchodníky utvrdila v tom, že Bank of England pravděpodobně s dalším uvolňováním měnové politiky nikam pospíchat nebude. Britská inflace totiž meziročně zrychlila z 0,6 % na 1 %. Dnešek bude také hlavně o Británii, když budou zveřejněny britské počty žadatelů o podporu v nezaměstnanosti. Za pozornost ale bude stát ale i zasedání kanadské centrální banky. Ta bude rozhodovat o sazbách, které by podle tržního konsenzu měly zůstat i nadále beze změny na 0,5 %.
  • Ranní videokomentář: Listopadový hard fork na bitcoinu odvolán, BTC krátce otestoval nová maxima
    Včerejší seance přinesla dobré zprávy hlavně ze světa kryptoměn, kde byl zrušen listopadový fork, který měl vést k dalšímu, tentokrát mnohem závažnějšímu, rozdělení bitcoinu. Bitcoin v reakci na zprávu vystoupal na nové historické maximum, aby se ale rychle vrátil zpět k cenám okolo 7 300 dolarů. Co se ostatních finančních aktiv týká, obchodování bylo o poznání klidnější, což má na svědomí hlavně klidný týden a absence důležitých fundamentů. Z tradičních zpráv nás zaujalo jen zasedání RBNZ, která podle očekávání ponechala sazby beze změny a doprovodným komentářem nepatrně pomohla NZD k růstu. Dnešek bude bez důležitého makra, takže na většině trhů počítáme s poklidným průběhem.
  • Ranní videokomentář: Madrid se chystá na převzetí vlády nad Katalánskem, akcie i euro jsou (zatím) v klidu
    Minulý týden na trhy přinesl hlavně další eskalaci napětí ve Španělsku, kde se tamní vláda chystá převzít kontrolu nad Katalánskem. O víkendu se kvůli tomu v Katalánsku pořádaly další statisícové demonstrace a situace ve Španělsku tak zůstane i nadále jedním z největších rizik tohoto týdne především na evropských akciových trzích. Mimo to ale nálada na trzích zůstává i nadále dobrá a akciové indexy si své vysoké ocenění drží. Dnešní seance by měla probíhat pozvolna, ale už v dalších dnech čekáme na velmi důležité fundamenty, v čele se zasedáním centrálních bank Kanady a eurozóny.
  • Ranní videokomentář: Mayová ve volbách většinu nezískala, libra se vrací na 1,27 GBPUSD
    Včerejší seance přinesla zasedání Evropské centrální banky, která dostala euro pod mírný prodejní tlak a hlavně britské parlamentní volby. Hlasy ještě sice nejsou kompletně sečteny, už nyní je ale téměř jisté, že konzervativci Theresy Mayové neobhájí v parlamentu většinu. Sázka na předčasné volby tedy britské premiérce hrubě nevyšla a bude velmi zajímavé sledovat, jaký dopad bude mít tento výsledek na vyjednávání o vystoupení Británie z EU. Podle našeho názoru šance na tvrdý brexit výrazně klesá a i když libra reaguje na dnešní výsledek oslabením, v konečném důsledku by to pro ní nemusela být vůbec špatná zpráva. I dnešek bude hlavně o britských volbách, které budou na trzích během dopoledne stále rezonovat díky komentářům politických představitelů. Z nových fundamentů pak pozor hlavně na statistiky z kanadského trhu práce.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster