Čtvrtek 28. březen 2024 19:36
reklama
CapXmaster
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
CapXmaster

Pražská burza opět změnila směr, index PX mírně zpevnil

08.03.2017 18:31  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Pražská burza potřetí v tomto týdnu změnila směr. Index PX dnes vzrostl o 0,06 procenta na 972,24 bodu. Růst akcií Erste Bank převážil nad poklesem cenných papírů dalších bank a energetické společnosti ČEZ. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna vůči euru se dál držela beze změny kurzu, k dolaru mírně oslabila.

"Index pražské burzy PX v celodenní bilanci zaostal za vývojem na okolních trzích, kde vidíme do půl procenta růst akcie polské nebo rakouské a v mírných ziscích průběžně také západoevropské indexy," uvedl Josef Němeček z Patria Online.

Dokonalý obrat dnes podle Němečka předvedly cenné papíry Erste Bank, které z úvodního poklesu otočily do vzestupu o 1,28 procenta na 791 korun. Po zveřejnění předběžných čísel za loňský rok a oznámení navrhované dividendy posílily akcie likérky Stock o 1,82 procenta na 56 korun.

Stock Group loni klesly tržby o 0,6 procenta na 261 milionů eur (sedm miliard Kč), bez vlivu kurzových změn se ale zvýšily o 1,2 procenta. Objem prodaného zboží stoupl o 4,2 procenta. Zisk po zdanění vzrostl o víc než 46 procent na 28,4 milionu eur. "Celkově vyplacená dividenda za rok 2016 bude 19,62 eurocentu, tedy cca 5,3 Kč. To představuje celkový dividendový výnos zhruba 9,5 procenta," uvedl analytik BH Securities Martin Vlček.

Akciím ČEZ vydržela v polovině týdne role brzdy rozletu pražské burzy, poznamenal Němeček. Klesly o 0,58 procenta na 449,10 koruny zároveň s tím, jak zlevňovala elektřina na německé burze. Cenné papíry Komerční banky ztratily 0,81 procenta na 922 korun a Moneta Money Bank odepsala 0,87 procenta na 85,20 Kč.

Beze změny na 272 korunách zakončily den akcie telekomunikační firmy O2. Analytici HSBC pro ně zvýšili cílovou cenu na 270 z dosavadních 250 korun za akcii při ponechaném doporučení "držet".

"Nejhůře dnes v Praze dopadla, den před ohlášením výsledků za loňský rok, sázkařská skupina Fortuna," uvedl Richard Miřátský z Komerční banky. Cenné papíry Fortuny klesly o 2,17 procenta na 99 korun.

Česká měna dnes setrvala vůči euru na 27,02 Kč/EUR, proti dolaru oslabila zhruba o pět haléřů na 25,60 Kč/USD.

Kurz české měny:


Předchozí závěrDnes kolem 17:00
Kč/EUR27,0227,02
Kč/USD25,5425,60

Zdroj: Patria Online

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Pražská burza opět rostla, táhly ji akcie ČEZ, Monety a VIG
    Pražská burza dnes opět rostla, index PX posílil o 0,25 procenta na 1374,77 bodu. Nahoru ho vytáhly akcie elektrárenské společnosti ČEZ, Monety Money Bank a pojišťovny VIG. V zisku dnes skončily pouze tyto tři tituly. Aktivita na trhu byla nízká. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Pražská burza opět umazala část předchozích zisků
    Pražská burza dnes opět umazala část předchozích zisků. Index PX klesl o 2,54 procenta na 781,23 bodu. Oslabila naprostá většina hlavních emisí včetně akcií energetické firmy ČEZ, se kterými se obchodovalo v největším objemu. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza opět vylepšila rekordní úroveň od srpna 2011
    Pražská burza dnes posílila, a opět vylepšila rekordní hodnoty za šest a půl roku, na které se dostala již koncem loňska. Index PX stoupl o 0,80 procenta na 1140,01 bodu, což je nejvíce od srpna 2011. K růstu pomohly burze akcie energetické firmy ČEZ i bankovní emise. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza opět vzrostla, dnes o nepatrných 0,09 procenta
    Pražská burza dnes pokračovala v růstu, index PX se ale vzhůru posunul jen nepatrně. Přidal 0,09 procenta na 1340,82 bodu. Posílily akcie energetické společnosti ČEZ a Komerční banky. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna mírně zpevnila k euru, vůči dolaru stagnovala.
  • Pražská burza opět vzrostla, index PX přidal nepatrných 0,06 pct
    Pražská burza vzrostla poosmé za sebou, dnes ovšem jen nepatrně. Index PX stoupl o 0,06 procenta na 1058,06 bodu. Růst akcií Erste Bank působil proti poklesu cenných papírů ostatních bank a energetické společnosti ČEZ. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna mírně oslabila vůči euru, proti dolaru její kurz stagnoval.
  • Pražská burza opět zlepšila více než půlroční maximum, pomohly jí akcie bank
    Pražská burza dnes znovu vylepšila více než půlroční maxima. Index PX posílil o 0,23 procenta na 1391,75 bodu. Je tak nejsilnější od 9. května. Nahoru mu dnes pomohly zejména bankovní akcie. Nedařilo se naopak energetické společnosti ČEZ. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Pražská burza opět změnila směr a klesla o 0,14 procenta
    Pražská burza opět změnila směr a klesla. Index PX dnes ztratil 0,14 procenta na 1090,50 bodu. Dolů šly akcie energetické společnosti ČEZ, Erste Bank a Monety Money Bank. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna dnes posílila k euru i dolaru.
  • Pražská burza opět změnila směr a téměř smazala čtvrteční ztrátu
    Pražská burza dnes opět změnila směr a téměř smazala čtvrteční ztrátu. Index PX vzrostl o 0,84 procenta na 877,01 bodu. Bezmála 4,5 procenta přidaly akcie dodavatele antivirových programů Avast, o víc než dvě procenta posílily cenné papíry pojišťovny VIG a výrobce netkaných textilií PFNonwovens. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Koruna po předchozích čtyřech dnech růstu za sebou dnes ztrácela k euru i dolaru.
  • Pražská burza opět změnila směr a vzrostla o 0,16 procenta
    Pražská burza dnes opět změnila směr a vzrostla. Index PX po kolísavém obchodování nakonec přidal 0,16 procenta na 863,09 bodu. O víc než 2,5 procenta posílily akcie dodavatele antivirových programů Avast, vzhůru šly také cenné papíry Komerční banky a Moneta Money Bank. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna oslabila k euru i dolaru.
  • Pražská burza opět změnila směr, index PX klesl o 0,44 procenta
    Pražská burza dnes opět změnila směr a klesla. Index PX se snížil o 0,44 procenta na 1105,41 bodu. Více než dvě procenta ztratily akcie softwarové firmy Avast, které se dnes poprvé obchodovaly bez nároku na dividendu. Dolů šly také cenné papíry energetické společnosti ČEZ a Erste Bank. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna posílila k euru i dolaru.
  • Pražská burza opět ztrácela, dolů ji táhly akcie bank
    Pražská burza dnes opět ztrácela. Index PX klesl o 0,32 procenta na 1070,58 bodu. Dolů burzu táhly hlavně oslabující bankovní emise - akcie Komerční banky, Monety a Erste. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza opět ztrácela, její pokles brzdila Komerční banka
    Pražská burza skončila dnes znovu v červeném, index PX klesl o 0,11 procenta na 1050,88 bodu. Ztrácela většina titulů. Dařilo se Komerční bance. Aktivita na trhu byla nízká. Celkový objem obchodů dosáhl 346 milionů korun, což je výrazně pod dlouhodobým průměrem. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Pražská burza opět ztrácela, nedařilo se Erste, posílil Unipetrol
    Pražská burza dnes druhý den po sobě klesla, index PX odepsal 0,10 procenta na 1052,78 bodu. Ztrácely hlavně bankovní emise a akcie likérky Stock. Dařilo se Unipetrolu. Po ranním oznámení, že čistý zisk petrochemické společnosti za třetí čtvrtletí byl meziročně o 111 procent vyšší a činil 1,5 miliardy korun, posílily akcie holdingu o 1,66 procenta na bezmála 350 korun. Vyplývá to z internetových stránek burzy.
  • Pražská burza opět ztrácela, nejvíc oslabily akcie Avastu
    Pražská burza dnes opět ztrácela, index PX klesl o 0,50 procenta na 1097,45 bodu. Nejvýrazněji zlevnily akcie softwarové společnosti Avast, které odepsaly skoro čtyři procenta. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza opustila růst z předešlých dvou dnů a stagnovala
    Pražská burza opustila růst z předchozích dvou dnů a dnes stagnovala. Index PX ztratil 0,01 procenta na 938,08 bodu. Růst akcií ČEZ a mediální CME kompenzoval pokles cenných papírů bank Erste a Moneta. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna se k euru obchodovala téměř beze změny, vůči dolaru oslabila.
  • Pražská burza oslabila, akcie Avastu se propadly skoro o desetinu
    Pražská burza dnes opět oslabila. Index PX klesl o 2,13 procenta na 1107,47 bodu. Přispěly k tomu také akcie softwarové firmy Avast, jejichž cena klesla skoro o desetinu. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza oslabila, akcie ČEZ klesly na roční minimum
    Pražská burza dnes oslabila, hlavně kvůli propadu akcií ČEZ o osm procent na roční minimum. Akcie ČEZ se dnes první den obchodovaly bez nároku na dividendu. Index PX klesl o 0,95 procenta na 971,38 bodu. Pokles burzovního indexu brzdily posilující bankovní emise. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza oslabila, akcie ČEZ zlevnily skoro o čtyři procenta
    Pražská burza dnes oslabila. Index PX klesl o 1,73 procenta na 1238,51 bodu. Nejvýraznější propad postihl akcie energetické firmy ČEZ, Komerční banky a bankovní skupiny Erste. Například akcie ČEZ zlevnily téměř o čtyři procenta. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza oslabila, cena nejobchodovanějších akcií Monety klesla
    Pražská burza dnes oslabila, index PX po pondělním růstu klesl o 0,24 procenta na 1163,14 bodu. Dolů ho táhly zejména akcie bank. Největší objemy obchodů dnes opět připadly na Monetu Money Bank, dosáhly téměř 141 milionů korun. Cena akcií banky, jejíž akcionáři na dnešní valné hromadě sice nejprve schválili spojení s bankovní části PPF, následně ale neodsouhlasili jeho financování, klesla o půl procenta na 79,40 Kč. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Pražská burza oslabila, Colt CZ ztrácel po oznámení výsledků hospodaření
    Pražská burza dnes oslabila. Index PX klesl o 0,42 procenta na 1385,84 bodu. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy. Ztrácely akcie zbrojovky Colt CZ, které dnes mimořádně patřily k emisím s největšími objemy obchodů. Zbrojařská skupina oznámila ráno výsledky hospodaření, včetně informace o poklesu prodeje zbraní.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader