Čtvrtek 28. březen 2024 11:03
reklama
Dukascopy new
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
InstaForex Ebook

Index stavitelů domů v USA zklamal, Yellen neřekla nic zásadního pro trhy, analýza USD/CAD

15.04.2014 16:55  Autor: BOSSA  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Americký index spotřebitelských cen (CPI) si v minulém měsíci připsal 0,2 procentní zisk a překonal tak tržní predikci o 0,1 procenta. V meziročním srovnání pak došlo k expanzi o 1,5 procenta, což je o 0,4 procenta více než v únoru. Jádrový CPI index (očištěný o ceny energií a potravin) vzrostl v březnu shodně o 0,2 procenta, avšak meziročně dokázal získat 1,7 procenta. Tempo růstu spotřebitelských cen zůstává i po tomto výsledku pod 2,0 procentním cílem americké centrální banky.

Výrobní index „Empire State" státu New York spadl v tomto měsíci na 1,29 bodu z březnových 5,61 bodu. Jednoznačně je tento výsledek zklamáním, vzhledem k 8,0 bodovým predikcím. Index nových objednávek se dokonce dostal do kontrakčního teritoria, kdy skončil na -2,77 bodech a je na tom nejhůře od listopadu 2013. Index podnikatelských podmínek naopak posílil na 38,23 bodu z 33,21 bodu a dal tak naději v lepší budoucnost.

Šéfka Fedu Janet Yellen dnes promluvila, pro trhy o méně zajímavým tématu, kterým byla bankovní regulace. Ve svém projevu řekla, že pravidla stanovené Basilejským výborem pro bankovní dohled nejsou postačující. Doslova se zmínila o problematice krátkodobého velkoobchodního fundování finančních institucí, kterou Fed hodlá hlouběji regulovat. Trhy na tato slova zatím nijak zvlášť nereagovaly a počkají si raději na večerní projev člena FOMC Plossera.V noci pak mluví ještě pán Kocherlakota.

Kanadské výrobní prodejsi v únoru polepšily o 1,4 procenta na 51,2 miliardy kanadských dolarů. Tržbám se obecně daří a za posledních 10 měsíců posílily již po osmé. Únorová expanze byla podpořena hlavně zvýšeným zájmem o transportní vybavení (+4,3 procenta), ropné a uhelné produkty (+2,9 procenta).
 

Americký index NAHB sentimentu stavitelů domů dosáhl v dubnu mírného zlepšení, když posílil ze 46,0 bodů na 47,0. I tak nelze tento výsledek zcela oslavovat, protože zaostal o 3,0 body za tržní predikcí. Výhledově tak stavební sentiment zůstává již třetím měsícem v negativním teritoriu (pod 50). Na tato data reagoval USD prvotně oslabením.

USD/CAD se blíží do silné rezistenční zóny, jež se vytvořila kolem Fibonacciho úrovně 38,20. V blízkosti ceny 1,1015 došlo k souběhu dvou vnitřních linií, klouzavého průměru 100 a skryté medvědí divergenci. Býci se tak dostávají do nelehké situace, která může skončit novým výprodejem.

    Sdílení článku: 
       

    Čtěte více

    • Index S&P 500 po Fedu opět na rekordech
      Hlavní akciový index S&P 500 v mimoburzovním obchodování klesá 0,3% d/d na 1950. Trh včera večer prudce posílil na nový rekord po rozhodnutí...
    • Index S&P500 postavil nový rekord.
      Ve čtvrtek, 19 září, americký trh uzavřel obchodní seancí s menším snížením. V průběhu seancí index S&P500 postavil no...
    • INDEX S&P500 SE OPĚT PŘIBLIŽUJE K DOSAŽENÍ ABSOLUTNÍCH MAXIM
      V prvním dnu tohoto týdne se index S&P500 přiblížil k nedávno získanému historickému maximu a nyní má šanci pokračovat...
    • Index SP 500 se snaží vytvořit nové maximum
      Index SP 500 se dnes snaží zaznamenat zelenou svíčku, když se obchoduje v rušné oblasti 4 533-4 550 bodů. Zdá se, že agresivnímu pohybu od minima z října došla pára, zejména poté, co index SP 500 nezaznamenal nové maximum pro rok 2023 nad úrovní 4 607 z července 2023. Předpokládá se, že současný býčí trend stále trvá, ale ukazatele hybnosti jsou připraveny stát se medvědími.
    • Index S&P 500 se vyhoupl nad 2 200 dolarů a na nové historickém maximum
      Úterní seance zatím plynule navazuje na včerejší obchodování. Také dnes probíhá obchodování na nízkých objemech a také dnes je toto stabilní prostředí zřejmě hlavním motorem růstu většiny akciových indexů. Ty přidávají v Evropě něco přes půl procenta, díky čemuž se například německý DAX vyhoupl znovu nad hranici 10 700 euro. Resistenci na úrovni říjnového maxima však německý index stále prolomit nedokázal a zůstává dál uvězněn v bočním trendu, ve kterém se drží od letošního srpna.
    • Index S&P 500 směřuje k nejdelšímu růstu v tomto roce, VIX pod 20
      Pokud dnes americké akcie uzavřou v černých číslech, tak završí počet ziskových seancí v řadě na čísle 5 - to by zname...
    • Index S&P 500 ukazuje světu, že technologie a její pokrok nikdy nevyjdou z módy
      V neustále se vyvíjejícím prostředí finančních trhů je jeden index důkazem neochvějného kouzla technologií: S&P 500. Uprostřed bouřlivých vln ekonomické nejistoty se index S&P 500 stal majákem pozitivity a prokázal pozoruhodnou odolnost, která předčí jeho současníky.
    • Index S&P 500 v rozkolísaných časech. Patnáctý medvědí trh bude zřejmě trvat déle než rok
      Akciové trhy poslední dobou zažívají poměrně velké poklesy. Týká se to rovněž indexu S&P 500, který patří mezi hlavní americké indexy. Vysoké propady a volatilitu posledních měsíců může nezkušený investor vnímat jako riziko, ten zkušený v ní naopak vidí příležitost. Medvědí trh poskytuje připraveným investorům příležitost nakupovat akcie se slevou.
    • Index S&P 500 v tomto týdnu oslabil
      Americké akciové trhy v posledních dvou týdnech zaznamenaly solidní růst. Obzvláště silný byl minulý týden, kdy index S&P 500 posílil o 2,5 %. Index S&P 500 v tomto týdnu odepsal mírných 0,4 %, zatímco technologický Nasdaq 100 dokázal vykřesat minimální růst, a tak si připsal již šestý růst během posledních sedmi dní. Cena ropy Brent se poprvé od listopadu minulého roku vyšplhala na 90 USD/barel. Růst ceny ropy pomohl nahoru akciím ropných producentů, když akcie Chevron nebo Marathon Petroleum přidaly přibližně 1 %. Ve většině sektorů jsme včera sledovali spíše pokles. Opačným směrem se spolu s ropným sektorem vybraly i technologie.
    • Index S&P 500, výhľad od 3cAnalysis na 15.9.2021
      Technické analýzy pre vybrané menové páry, akciové indexy a komodity ponúkajú možnosť nahliadnuť na spôsob, akým sú tieto dnes poskytované inštitucionálnym klientom či profesionálnym obchodníkom na kapitálových trhoch.
    • Index S&P 500 – jeden z nejdůležitějších indexů v USA
      Standard & Poor’s 500, často zkráceně označovaný jako S&P 500 (nebo jen S&P), je americký index akciových trhů založený na tržních kapitalizacích 500 velkých společností, které mají akcie listované na burzách NYSE nebo NASDAQ.
    • Index S&P 500 se odrazil od zásadní podpory (TA,D1)
      Index S&P 500 se odrazil od důležité zóny supportu nad úrovní 1980 bodů. Blízkost kulaté hladiny dává této podpoře velký význam a její ubránění by mohlo znamenat restart na vyšší hodnoty. Podpoře pomáhá také nedaleký průběh 200 – denního klouzavého průměru a Fibo 38,2 % růstu od 10. února do 8. června.
    • Index S&P 500 směřuje k nedávným maximům (FA + TA,D1)
      Wall Street dostala opět pozitivní impuls po včerejším komentáři guvernérky Fedu Janet Yellen. Zdá se, že uvnitř ameri...
    • Index S&P 500 stále okolo klíčového supportu
      Na amerických akciových trzích došlo v průběhu týdne k oslabení, ale i přes to dokázal námi sledovaný futures kontrakt...
    • Index S&500, DXY, Gold
      Index má aktuální rezistenci kolem 2460 (200-4H MA) a jakékoliv prolomení nad bude tlačit S&P 500 do hladiny kolem 2473.70 (16. srpna 2017 high price) / 2480/2490 (8. srpna 2017 high price). Uptrend bude potvrzen pouze nad touto (poslední z uvedených hodnot) úrovní.
    • Index trhu s bydlením v USA NAHB mnohem nižší, než se očekávalo
      Jak se můžeme dočíst uvnitř zprávy NAHB: Úporně vysoké hypoteční sazby, které se vyšplhaly na 23leté maximum a v posledních dvou měsících se drží nad 7 %, si nadále vybírají těžkou daň na důvěře stavebníků, neboť úroveň sentimentu klesla na nejnižší bod od ledna 2023 (...) Jedná se o třetí měsíční pokles důvěry stavebníků v řadě (...) Od konce září vzrostly hypoteční sazby o téměř 40 bazických bodů na 7,57 %
    • Index UK 100 se nachází v trojúhelníkové formaci
      Index UK 100 ve skutečnosti zažívá od dubna 2023 sérii nižších maxim a nižších minim. Nyní se pohybuje mírně nad minimem z 20. března 2023 a je potenciálně prvním hlavním akciovým indexem, který se k těmto minimům vrátil. RSI se obchodoval na nejnižší úrovni od 16. března a nyní se snaží dostat výše. Stochastický oscilátor se navíc vrátil zpět do své předprodané oblasti, ale pomalu se dostává zpět do středu, kolem úrovně 50 bodů. Kdyby se medvědi rozhodli pokračovat v tlaku dolů, narazili by na oblast 7 205 - 7 217, kterou vymezuje minimum z března 2023.
    • Indexům kraloval technologický Nasdaq Composite
      Úvodní seance posledních lednových dní roku 2024 na zámořských trzích se odehrála v pozitivním duchu, kdy nejvýrazněji narostl technologický Nasdaq Composite, jenž přidal okolo 1 %. Akcie iRobot umazaly více jak 9 % poté, co se iRobot a Amazon dohodly na vzájemné ukončení dohody ze srpna 2022. Na plynový pedál včera šláply akcie fintech společnosti Sofi, která reportovala výborný poslední kvartál předešlého roku. Čistý zisk na akcii převýšil odhady analytiků o téměř 54 %, a to vše při rekordních tržbách, které překonaly konsensus o 3,65 %. Akcie reagovaly růstem skoro 20 %. Bloom Energy odepsala během jedné seance celotýdenní zisk 8 %, kdy za tímto propadem stálo například snížení doporučení a 12M cílové ceny od analytika Bank of America.
    • Indexům pomáhají dobré hospodářské výsledky Siemensu
      Evropské akciové indexy otevřou ve čtvrtek výše, jelikož index S&P přes noc rostl v očekávání pozitiv...
    • Indexu pražské burze se ani napošesté nepodařilo vymanit z červených čísel
      Pražská burza dnes pošesté v řadě oslabila. Index PX klesl o 0,12 procenta na 1352,98 bodu. Dolů ho táhly hlavně akcie energetické společnosti ČEZ a Komerční banky. Vyplývá to z údajů na webu burzy. Koruna dnes mírně oslabila vůči euru, zatímco k dolaru lehce zpevnila.
    Forex - doporučené články:

    Co je FOREX?
    Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
    Forex pro začátečníky
    Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
    1. část - Co to vlastně forex je?
    FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
    VIP zóna - Forex Asistent
    Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
    Forex brokeři - jak správně vybrat
    V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
    Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
    Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
    Forex volatilita
    Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
    Forex zůstává největším trhem na světě
    V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

    Nejnovější články:


    Naposledy čtené:

    reklama
    Purple MT4 platforma nova