Čtvrtek 28. březen 2024 16:19
reklama
InstaForex Ebook
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Swissquote Bank
reklama
Dukascopy new

Ekonomický kalendář: US data průzkumů, projevy bankéřů

12.05.2023 09:06  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk
  • Evrpopské indexy otevřou výše
  • Setkání mezi Bidenem a představiteli Kongresu bylo odloženo
  • Očekává se, že data University of Michigan vykáží mírné zhoršení

Futures trhy dnes ukazují na vyšší otevření evropské seance. Stalo se tak po včerejším slabším obchodování na Wall Street a dnes spíše slabší asijské seanci. Rizikové nálady lze zaznamenat u energetických komodit a průmyslových kovů. Mezitím se také drahé kovy obchodují o kousek níže. EUR a CHF jsou nejvýkonnější hlavní měny, zatímco NZD a JPY nejvíce zaostávají.

Ekonomický kalendář pro poslední obchodní den v týdnu je lehký. Obchodníkům budou nabídnuta data CPI ze Španělska za duben a také předběžná data University of Michigan za květen. Setkání mezi americkým prezidentem Bidenem a představiteli Kongresu o limitu dluhu, které bylo naplánováno na dnešek, bylo odloženo na příští týden, protože podrobnosti se stále dolaďují na úrovni zaměstnanců.

16:00 - USA, University of Michigan spotřebitelský sentiment za květen. Expected: 63.0. Previous: 63.5

Projevy centrálních bankéřů

  • 9:00 - Fed Bowman
  • 10:00 - ECB De Guindos
  • 13:15 - BoE Pill
  • 20:20 - Fed Daly

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ekonomický kalendář: Údaje z německých průzkumů, řečníci v ECB
    Futures na evropské indexy ukazují na mírně nižší otevření dnešní hotovostní seance na starém kontinentu. Stalo se tak poté, co indexy na Wall Street v pátek přerušily šestidenní vítěznou sérii a indexy z asijsko-pacifické oblasti se během dnešní seance obchodovaly níže. USD se stahuje, což poskytuje podporu drahým kovům. Mezi měnami G10 si nejlépe vedou měny protinožců (AUD a NZD). Zpravodajský tok byl zatím nevýrazný a během asijské seance se neobjevily žádné významné, trh ovlivňující titulky.
  • Ekonomický kalendář: Údaje z trhu práce v USA - ADP report v centru pozornosti 🔎
    Dnešní kalendář je naplněn několika významnými makroekonomickými publikacemi. Chronologicky se investoři nejprve seznámí s údaji o inflaci z Německa a Francie a dalších zemí EU. Očekává se, že údaje z obou zemí vykáží meziroční zvýšení indexu spotřebitelských cen oproti listopadu. Poté budou mezi 9:00 a 10:00 zveřejněny konečné údaje o indexu PMI ve službách v Evropě. Očekávání analytiků naznačují slabší údaje, zejména za Francii, kde se očekává index pouze 44,3 bodu. Údaje o PMI ve službách ve Spojeném království se však očekávají mnohem lepší, přičemž konsenzus naznačuje solidní výsledek 52,7 bodu.
  • Ekonomický kalendář: Údaje z USA druhé kategorie, projevy členů Fedu
    Futures na indexy ukazují na vyšší otevření dnešní evropské hotovostní seance. Stalo se tak poté, co solidní výkonnost technologických akcií podpořila zisky indexů S&P 500 a Nasdaq během včerejší seance na Wall Street a později i regionálních indexů během asijsko-pacifické seance. Tyto zisky přicházejí navzdory obnovenému výprodeji na trhu amerických státních dluhopisů, který vedl k tomu, že desetileté výnosy dosáhly 16letých maxim nad 4,30 %.
  • Ekonomický kalendář: USA a Kanada slaví svátek. Co se dnes bude obchodovat?
    Evropské trhy dnes otevřely na vyšších úrovních po dobrých výkonech asijských indexů. Dnes by se mohlo jednat o poklidnou seanci. V USA a Kanadě slaví státní svátek. Americké indexy, drahé kovy a WTI se budou obchodovat do 19. hodin. Americké akcie a zemědělské komodity se neobchodují. Dnes není navíc na programu žádné důležité makro.
  • Ekonomický kalendář: USA inflační CPI data a zasedání BoC
    Futures trhy dnes naznačují na nižší otevření evropské seance. Navzdory pozitivní náladě na burzách v asijsko-pacifickém regionu dnes indexy ze starého kontinentu otevírají níže. Trhy se poněkud uklidnily a rozsah pohybů je dnes ráno spíše v užším pásmu. Obchodníci by však měli mít na paměti, že věci se mohou později během dne změnit.
  • Ekonomický kalendář: USA maloobchod a projevy centrálních bankéřů
    Futures trhy na začátku seance v Evropě naznačujína nižší otevření. Slabší sentiment lze přičíst propadům v asijsko-pacifickém regionu po zveřejnění makroekonomických dat.
  • Ekonomický kalendář: USA maloobchod, zasedání ECB
    Futures trhy ukazují na vyšší otevření pro většinu evropských indexů. Je třeba poznamenat, že mnoho trhů v západních zemích bude zítra zavřeno, protože začínají velikonoční prázdniny. Přesto je dnes poslední obchodní den před prodlouženým víkendem a obchodníci to budou mít na paměti, jelikož může dojít k určitému rebalancování portfolia.
  • Ekonomický kalendář: USA PPI inflace, Německý ZEW
    Futures trhy dnes naznačují na nižší otevření evropské seance. Sentiment byl negativně ovlivněn růstem výnosů, který včera stlačil americké technologické akcie níže. Akcie z Číny také zažily silný výprodej poté, co země oznámila další nárůst nových případů nemocí Covid. Futures na DAX se obchodují přibližně 200 bodů pod včerejším close.
  • Ekonomický kalendář: USA služby ISM, DOE report
    Futures trhy naznačují, že dnešní evropská hotovostní seance začne beze změny. V centru pozornosti zůstává Tchaj-wan. Čína v reakci na Pelosiovu návštěvu oznámila, že v nadcházejících dnech bude kolem ostrova pořádat živá požární cvičení. Zatímco napětí mezi Spojenými státy a Čínou roste, šance na přímou vojenskou konfrontaci jsou spíše mizivé. Nicméně trhy jsou náchylné k výkyvům a obchodníci by měli mít toto hlavní riziko na paměti.
  • Ekonomický kalendář: US Conference Board, projevy členů ECB
    Evropské futures trhy dnes poukazují na víceméně ploché zahájení seance na starém kontinentu. Nálady se během asijské seance mírně zlepšily po včerejším nižším uzavření na Wall Street. Nicméně volatilita na trzích vypadá utlumená a může to tak zůstat i během ranního obchodování v Evropě, protože ekonomický kalendář je téměř prázdný. Agentura Reuters uvedla, že ECB může zahájit nové schéma nákupu dluhopisů, aby omezila výnosy, ale zdá se nepravděpodobné, že by mluvčí ECB dnes k této záležitosti poskytnou více podrobností.
  • Ekonomický kalendář : US HDP and žádosti o podporu❗
    Dnes indexy otevírají o něco výše. To však lze přičíst výrazné korekci na včerejších trzích po nedostatečném pokroku jednání o stropu amerického dluhu. O problému dluhového limitu se hovořilo také v zápisu Fedu. Fed během květnového zasedání viděl velkou nejistotu ohledně dalšího zvyšování sazeb a naznačil, že potenciální riziko bankrotu USA by mohlo výrazně zpřísnit úvěrové podmínky, takže další zvyšování sazeb bude méně nutné.
  • Ekonomický kalendář: US maloobchod,výsledky bank z USA
    Futures trhy dnes naznačují na mírně vyšší otevření evropské seance. Stalo se tak po včerejší pozitivní seanci na Wall Street, kdy hlavní indexy amerických akciových trhů vzrostly o více než 1 %. Pozitivní nálada se rozšířila do asijských obchodních hodin a většina indexů z asijsko-pacifického regionu se také obchodovala výše, ačkoli rozsah zisků byl menší než na Wall Street.
  • Ekonomický kalendář: US PCE inflace, OPEC+ meeting
    Futures na evropské indexy dnes naznačují na nižší otevření seance na starém kontinentu. DAX futures se aktuálně obchodují o více než 200 bodů pod včerejším close. Ropa se obchoduje na stejné úrovni i poté, co zprávy médií naznačovaly, že Saúdská Arábie se chystá zvýšit ceny asijských dodávek na téměř rekordní úrovně. Mezi měnami G10 vede EUR.
  • Ekonomický kalendář: US PPI inflace 🔎
    Evropské futures indexy naznačují mírně vyšší otevření pro seanci v Evropě. CFD kontrakty pro DAX (DE30) se obchodují nad 16 100 body. Dnes investoři obdrží další makrodata nejvyšší úrovně. V Evropě bude několik menších zemí zveřejňovat data CPI a údaje o průmyslové výrobě. Nejvýznamnější událostí na evropském trhu však bude zveřejnění zápisu ECB z posledního zasedání.
  • Ekonomický kalendář: US PPI inflace, DOE report ropných zásob
    Futures trhy poukazují na mírně nižší otevření evropské seance po včerejším prudkém výprodeji. Zdá se, že situace na ostatních trzích se také uklidnila, protože obchodování se zlatem se dnes ráno nezměnilo a nedošlo k žádným velkým pohybům napříč měnami G10. EUR/USD se po včerejším propadu po CPI nadále obchoduje pod paritou. Brent se v době tisku obchoduje o 0,5 % níže.
  • Ekonomický kalendář: US PPI inflace, Německý ZEW index
    Futures trhy dnes naznačují na vyšší otevření evropské seance. Zveřejnění horších než očekávaných měsíčních údajů o aktivitě z Číny neovládlo trhy, což umožnilo indexům a dalším rizikovým aktivům pohybovat se mírně výše. Kryptoměny se po nedávném výprodeji stabilizovaly a hlavní coiny dnes zaznamenaly malé zisky. Americký dolar na devizovém trhu poněkud ztrácí, což umožňuje USDJPY vrátit se zpět pod hranici 140,00.
  • Ekonomický kalendář: US PPI inflace, Q2 výsledky amerických bank
    Trhy dnes otevřely mírně níže na hlavních evropských blue chip indexů. DAX futures se aktuálně obchodují přibližně 30 bodů pod včerejším close. AUD a USD vedou mezi měnami G10, přičemž první jmenovaný těží ze zprávy o silných pracovních místech za červen. Momentum USD vyvíjí tlak na drahé kovy, přičemž zlato a stříbro klesají o více než 0,5 %.
  • Ekonomický kalendář: US PPI inflace, Rivian výsledky
    Futures trhy dnes nazančují na vyšší otevření pro hlavní evropské blue chip indexy. Vzestupný pohyb je většinou řízen mírnějšími než očekávanými inflačními čísly v USA, které mohou zmírnit určitý tlak na Fed z agresivnějšího zpřísňování.
  • Ekonomický kalendář: Úterní zpráva o inflaci v USA je klíčovou událostí týdne 📌
    Dnes nás nečekají žádné významné makroekonomické zprávy, které by mohly ovlivnit volatilitu na světových trzích. Tento týden se však investoři dozvědí několik zajímavých zpráv.
  • Ekonomický kalendář: V centru pozornosti bude německý index spotřebitelských cen a americký ISM ve výrobě
    Trhy s futures naznačují mírně vyšší otevření dnešní evropské peněžní seance. Nálada na trzích se zlepšila po zveřejnění mnohem lepších než očekávaných oficiálních indexů PMI z Číny, které dnes podpořily zisky indexů z asijsko-pacifické oblasti. Oficiální čínské výrobní PMI se vyšplhaly na nejvyšší úroveň za více než deset let, což vyvolalo více než 4% rally na indexu CHNComp.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader