Čtvrtek 28. březen 2024 12:58
reklama
Swissquote Bank
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Fintokei ProTrader

Obchodní plán pro index amerického dolaru na 1. března 2023

01.03.2023 08:00  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

analytics63feebc070776.jpg

 

Technický výhled:

Index amerického dolaru se během úterní newyorské seance propadl na úroveň 104,00 a pak narazil na support. Dokázal se stáhnout z nočních minim a v době psaní článku se obchoduje poblíž úrovně 104,50. V ideálním případě by ceny měly zůstat pod úrovní 105,00, protože medvědi se je chystají stáhnout přinejmenším k úrovni 102,50.

Index amerického dolaru rozvíjí strukturu větší korekční vlny, která se začátkem února začala formovat poblíž úrovně 100,50. Předpokládané cíle jsou pro nejbližší dobu zhruba na úrovni 106,50 a následně na úrovni 108,00. V rámci očekávané korekční rally by index mohl dokončit první vlnu poblíž úrovně 105,00, jak vidíme v grafu 4H.

Pokud bude výše uvedené platit, měly by se ceny udržet pod úrovní 105,00 a v příštích týdnech se stáhnout dolů k úrovním 104,00 a 102,50. Pokles pod úroveň 104,00 potvrdí totéž a urychlí pohyb do zóny 102,50–103,00. Všimněte si také, že úroveň 102,50 je hladina Fibonacci 0,618 % nedávné rally mezi úrovněmi 100,50 a 105,00, tudíž je stále vysoce pravděpodobný býčí obrat.

Obchodní plán:

Potenciální krátkodobý pokles k úrovni 102,00, pak nový růst.

Hodně štěstí!

 

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Obchodní plán pro EUR/USD a GBP/USD na 18. 1. 2022
    Americkému dolaru se ještě podařilo mírně posílit svou pozici i přes to, že byl včera ve Spojených státech svátek. Rozsah růstu byl však z velké části čistě symbolický. A nebýt absence amerických obchodníků, pak mohl být růst amerického dolaru mnohem evidentnější. Minulý týden americká měna značně oslabila a téměř celý tento pokles byl v rozporu se zveřejněnými statistikami. To znamená, že to bylo naprosto bez důvodu a korekce je tedy extrémně nutná a logická. Zdá se, že rozsah dnešního růstu amerického dolaru bude nadále zanedbatelný, i když může být o něco vyšší než včera. Dnešní makroekonomický kalendář je zcela prázdný navzdory včerejšímu pracovnímu dni.
  • Obchodní plán pro EUR/USD a GBP/USD na 19. 4. 2022
    Dva dny se jednotná evropská měna nepohnula kvůli prodlouženému víkendu v Evropě. Při téměř úplné absenci jakékoli aktivity se tedy není čemu divit. Přesto prakticky nebylo pochyb o tom, že po zahájení obchodování bude euro dále klesat. Výsledky nedávného zasedání Rady guvernérů ECB investory jednoznačně zklamaly. Koneckonců, navzdory rychlému růstu inflace, evropský regulátor nadále provádí stejnou měnovou politiku, nedělá vlastně nic. Není ani jasné, jak dlouho bude program kvantitativního uvolňování trvat. Zatímco Federální rezervní systém oznámil největší zvýšení úrokových sazeb za několik desetiletí.
  • Obchodní plán pro EUR/USD a GBP/USD na 20. ledna 2021
    Americký dolar v posledních dnech znatelně posílil svou pozici, což muselo skončit lokálním oživením. A zdá se, že přesně to se včera stalo. Nicméně je třeba poznamenat, že rozsah růstu eura s librou se ukázal jako extrémně nevýznamný. To naznačuje, že proces není zdaleka u konce.
  • Obchodní plán pro EUR/USD a GBP/USD na 24. února 2022
    Události se vyvíjejí tak rychle, že je téměř nemožné zprávy sledovat. Nicméně celkový vývoj situace je poměrně jednoznačný – Ruská federace zahájila vojenskou operaci proti Ukrajině. Hovoříme tedy o válce v Evropě. Investoři v panice prchají před rostoucími riziky. Není tedy divu, že jednotná evropská měna ztrácí půdu pod nohama. Tento trend se v dohledné době nepochybně nezmění. Na ničem jiném nezáleží.
  • Obchodní plán pro EUR/USD a GBP/USD na 27. 9. 2022
    Jakmile libra dosáhla svého historického minima, Bank of England se pokusila uklidnit trhy, ale její prohlášení jen přililo olej do ohně, a ještě více vyděsilo investory. Všechna ta vágní slova o sledování situace a připravenosti jednat rozhodně vyvolala jen další otázky a obavy. Zřejmě právě z tohoto důvodu rozšířila Bank of England v příštích dnech fámy o možnosti neplánovaného zvýšení úrokových sazeb. Samotný fakt, že regulátor se k problému nevyjádřil, by mohl naznačovat, že za podněcování spekulací je zodpovědná samotná Bank of England. Tyto předpoklady vyvolaly oživení ceny. Přesto je důležité si pamatovat, že libra vykázala rekordní pád těsně před návratem nahoru. V procentech se ukázalo, že propad byl ještě hlubší než ten, který vyvolalo referendum o Brexitu. Obavy každopádně rostou a investoři jsou téměř ve stavu paniky. Trhy navíc nyní očekávají rozhodná opatření od Bank of England. V opačném případě může libra prodloužit medvědí trend, a dokonce dosáhnout parity s americkým dolarem.
  • Obchodní plán pro EUR/USD a GBP/USD na 5. března
    Po nárůstu eura a libry k horním hranicím jejich rozpětí, kde se pohybovaly posledních několik týdnů, by měl začít postupný pohyb směrem ke spodní hranici, zejména s ohledem na včerejší prázdný makroekonomický kalendář. Nic takového se však nestalo a naopak se trh dokonce pokusil o mírný růst.
  • Obchodní plán pro EUR/USD a GBP/USD na 7. března
    Skončila téměř dvoutýdenní stagnace eura a libry, a to navzdory mimořádně slabým údajům o maloobchodních tržbách v eurozóně. Podle zpráv se tempo poklesu zrychlilo z -0,5 % na -1,0 %, místo aby zpomalilo na -0,3 %. Pokračoval také pokles spotřebitelské aktivity.
  • Obchodní plán pro EUR/USD a GBP/USD 20. 4. 2023
    Bank of England bude pravděpodobně pokračovat ve zvyšování úrokových sazeb, protože inflace ve Spojeném království se údajně zpomalila z 10,4 % na 10,1 %. Přestože jsou tyto údaje mírně pod prognózou 10,2 %, samotná inflace zůstává extrémně vysoká. Centrální bance tak nezbylo než dále zpřísňovat parametry měnové politiky. Na tom všem však není nic neočekávaného nebo nového, takže libra, i když se pohybovala tam a zpět, zůstane na místě.
  • Obchodní plán pro EURUSD na 17. 08. 2022
    EUR/USD se v úterý na začátku newyorské seance propadl pod minima 1,0125 a chybělo jen pár pipů k plánovanému rozmezí 1,0100-1,0110. Jednotná evropská měna poté vzrostla nad maxima 1,0194 a nyní se obchoduje poblíž úrovně 1,0175. Očekává se, že se ceny v bezprostředním krátkodobém horizontu posunou k rozmezí 1,0200-20.
  • Obchodní plán pro EUR/USD na 7. února
    Včera jsem vám představil obchodní nápad na nákup eura v případě odrazu od korekční úrovně 100,0 % (1,0725). V tuto chvíli nemohu tento obchodní signál považovat za zrealizovaný. K mírnému růstu evropské měny sice došlo, ale byl příliš malý. V polovině dne se pár vrátil na úroveň 1,0725 na pozadí slabých statistik z Evropské unie. Medvědi však nedokázali konsolidovat pod úrovní 1,0725. Nákupní signál nebyl zrušen a krátce poté se vytvořil nový odraz. Momentálně máme dva obchodní signály k nákupu na stejné úrovni.
  • Obchodní plán pro index amerického dolaru na 24. února 2022
    Index amerického dolaru ve čtvrtek v brzkých ranních hodinách konečně prorazil námi předpokládanou zónu poblíž hladin 96,50–60. Nyní se podle všeho obchoduje pod značkou 96,50 a zdá se, že u hladiny 96,67 vyrýsoval významný vrchol. Pokud se tento scénář potvrdí, budou mít brzy znovu navrch medvědi, kteří potáhnou dolů k hladinám 93,00 a 91,00.
  • Obchodní plán pro pár AUD/USD na několik příštích seancí.
    Pár AUD/USD se obchoduje kolem úrovně 0,6760. Cena zůstává uvnitř střednědobého medvědího kanálu a pod jeho horní hranicí. Je v těsné blízkosti rezistence horní hranice kanálu na úrovni 0,6885. Dokud to tak bude, zůstane trend medvědí a tento vzestupný pohyb bude odrazem proti trendu. Při přiblížení grafu dnes vidíme nižší maximum ceny a odhodlání k poklesu. Klíčový support je na úrovni 0,6647. Průraz pod tuto úroveň bude medvědím signálem a po takovém průrazu půjdeme raději short. První cíl pullbacku by byl na úrovni 0,6520, možná i pod ní. Medvědí divergence RSI naznačuje, že růst je omezený a býci nejsou dost silní na to, aby ze současných úrovní zahájili novou vlnu růstu. Růst je omezený.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 1. března. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD ve čtvrtek vykázal obstojný pohyb dolů (byť ne příliš silný), ale bez velkého významu. Jak dobře vidíme v grafu nahoře, pár se poslední jeden a půl týdne obchoduje v pásmu 1,0785 až 1,0888. I euro tedy prochází flat fází. Čtvrteční pokles páru nelze logicky vysvětlit. Německo ráno zveřejnilo několik zpráv, které euru neposkytly podporu. Někdo by se mohl ptát, co je špatně na tom, že euro se obchoduje směrem dolů. Problém je v tom, že euro začalo klesat už během americké seance, což naznačuje, že na vině nebyly údaje z Německa. I kdybychom předpokládali, že Američané začali na tyto zprávy reagovat, proč euro neklesalo hned při zahájení obchodní seance?
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 1. března 2023
    Pár EUR/USD v úterý během newyorské seance překonal hladinu 1,0640 a pak narazil na rezistenci a prudce se obrátil. Jednotná měna se v tuto chvíli obchoduje poblíž úrovně 1,0590, zatímco býci se chystají prorazit v brzké době úroveň 1,0700–20. Ceny by před návratem k růstu mohly znovu otestovat pásmo 1,0560–70.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 1. února. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD zaznamenal ve středu úspěch, ale důvod k radosti to není. Euro posílilo a dolar klesl kvůli zprávě americké ADP. Pro začátečníky uveďme, že tato zpráva je srovnatelná s nonfarm payrolls, ale druhá jmenovaná je považována za důležitější a spolehlivější. Několikrát se stalo, že zpráva ADP signalizovala růst, zatímco nonfarms ukazovaly pokles. Proto nedoporučujeme posuzovat trh práce na základě zprávy ADP.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 1. září. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD se ve čtvrtek nečekaně propadl. Nečekaně – na první pohled. Pokud se ale ponoříte hlouběji do makroekonomického pozadí, pochopíte, že posílení dolaru překvapivé nebylo. Všimněte si, že Německo ráno zveřejnilo dvě zprávy, které vyšly pod očekávání. Jde o žádosti o podporu v nezaměstnanosti a maloobchodní tržby.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 10. ledna. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD v úterý znovu vykazoval slabou volatilitu a boční pohyb. Zmínili jsme, že se cena poslední čtyři dny obchoduje v bočním kanálu 1,0904–1,0971. Jelikož se v pondělí večer odrazila od horní hranice tohoto kanálu, bylo rozumné očekávat pohyb ke spodní hranici. A právě ten jsme viděli.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 11. března. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD se v pátek dál obchodoval směrem nahoru. Na rozdíl od předchozích dnů mělo euro v pátek dobrý důvod k růstu. Celkově se vše odvíjelo od dvou amerických reportů: nonfarm payrolls a nezaměstnanosti. Přičemž ani jeden report nesplnil očekávání. Únorové nonfarm payrolls výrazně překonaly prognózy, takže začátečníci se mohou ptát: proč říkáme, že ani jeden report nesplnil prognózu? Je to proto, že lednový údaj pro nonfarm payrolls byl zároveň revidován směrem dolů o více než 100 000 osob. Míra nezaměstnanosti se také zvýšila o 0,2 % na 3,9 %, což trh vůbec nečekal. Pokles dolaru byl tudíž naprosto logický.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 12. března. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD zaznamenal v pondělí menší sestupnou korekci, ale v krátkodobém horizontu trvá vzestupný trend, protože pár zůstává nad trendovou linií. Euro by tedy mohlo kdykoli vzrůst. Už dříve jsme zmínili, že k růstu nemá důvod. Někteří obchodníci doufají, že celý pohyb nahoru je jen součástí korekce a pár by po jeho skončení mohl zahájit pohyb dolů. Trh ale euro stále nakupuje, což vyvolává otázky po konzistenci takového pohybu.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 12. února. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD vykazoval nejslabší vzestupný pohyb. Během posledních čtyř dnů se obchodoval směrem nahoru a dokázal posílit o... 60 pipů. To je vše, co potřebujete vědět o současné volatilitě eura. Byla zveřejněna finální hodnota německého indexu spotřebitelských cen za leden. Tato zpráva nevyvolala na trhu žádné emoce, protože druhé odhady jsou vždy méně důležité než první.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei SwiftTrader