Pátek 29. březen 2024 01:14
reklama
Swissquote Bank
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Dukascopy new

BREAKING: NATGAS je po zprávě EIA nejníže od ledna 2022

05.01.2023 16:40  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Americký Úřad pro energetické informace dnes oznámil, že domácí zásoby zemního plynu se v týdnu končícím 30. prosince snížily o -221 miliard kubických stop oproti -213 miliardám kubických stop v předchozím týdnu a byly nižší než odhady analytiků, kteří odhadovali -228 miliard kubických stop. Cena NATGAS po zveřejnění dnešních údajů prohlubuje pokles.

Cena NATGAS po dnešní zprávě EIA klesla na 12měsíční minimum a směřuje k podpoře na úrovni 3,35 USD, která se shoduje se 78,6% Fibonacciho retracementem vzestupného pohybu zahájeného v červnu 2020. Zdroj: xStation5

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • BREAKING: Michiganský spotřebitelský sentiment se odráží od rekordních minim
    Předběžné výsledky spotřebitelského sentimentu univerzity v Michiganu ukázaly červencový růst na 51,10 bodů, přičemž index vzrostl z červnového minima 50,0 bodů. Došlo tak k překonání odhadů, které byly 49,8 bodů.
  • BREAKING: Michigan spotrebiteľský sentiment nenaplnil očakávania
    Spotrebiteľský sentiment University of Michigan klesol z revidovanej hodnoty 80,7 bodu v decembri na 79,2 bodu v januári, pričom sa očakávala úroveň 80,0 bodu. Index spotrebiteľských očakávaní dosiahol 73,8 bodu oproti očakávaným 74,0 bodom, ale index súčasných podmienok dosiahol 87,7 bodu, čo prekonalo očakávanie trhu na úrovni 79,5 bodu.
  • BREAKING: Michigan spotřebitelský index sentimentu nenaplnil očekávání
    Spotřebitelský sentiment University of Michigan klesl v lednu po revizi na 67,2 z předběžných 68,8 bodů. V prosinci dosáhl na 70,6 bodů dle finálních statistik. Analytici čekali pokles pouze na 68,7. Klesly oba hlavní subindexy - očekávání i současných podmínek.
  • BREAKING: Michigan spotřebitelský sentimet pod odhady, dolar klesá
    University of Michigan zveřejnila flash data spotřebitelské nálady. Hlavní index propadl na 70,2 bodů oproti očekávaným 81,2 bodů (předchozí 81,2 body). Jedná se o výrazný rozdíl, který index dostal na nejnižší úrovně od roku 2011.
  • BREAKING: Ministerstvo spravedlnosti USA s navrhovaným vyrovnáním s Binance
    Americké ministerstvo spravedlnosti požaduje po kryptoměnové burze Binance více než 4 miliardy dolarů v rámci navrhovaného urovnání několikaletého vyšetřování možného praní špinavých peněz, bankovních podvodů a porušování sankcí, uvedla agentura Bloomberg. Krátce po tomto oznámení byl zaznamenán nárůst volatility na burze Binancoin. První vlna poklesu byla rychle negována a kryptoměna aktuálně mezidenně posiluje o 8,5 %.
  • BREAKING: Ministri krajín OPEC súhlasia so znížením produkcie o 1,5 milióna barelov
    Podľa posledných správ delegáti OPEC súhlasili so znížením produkcie o ďalších 1,5 milióna barelov denne. Cena ropy reagovala na tieto správy rastom a Brent pred tým, ako zaznamenal pokles, otestoval hladinu 51,80 dolárov. Návrh je podmienený podporou Ruska, je však veľmi otázne, či Rusko zajtra návrh podporí.
  • BREAKING: Nálada amerických spotřebitelů se odrazila na 3měsíční maxima!
    Předběžné zveřejnění červencového indexu spotřebitelské důvěry, který vydává univerzita v Michiganu, dopadlo nad očekávání. Index vzrostl z 51,5 bodů na 55,1 bodů a je nejvýše za poslední 3 měsíce. Navíc pokleslo inflační očekávání z 5,2 % na 5,0 %a dlouhodobé inflační očekávání je na 3 %, zatímco o měsíc dříve bylo na 2,9 %.
  • BREAKING: Nálada v UoM je mnohem silnější, než se očekávalo. Zisky US100
    Univeristy Michigan Sentiments prelim: 78,7 vs 70,1 exp. a 60,9 dříve.
  • BREAKING: Nálady UoM o něco silnější. Americká inflační očekávání vyšší, než se očekávalo 📊
    Americká inflační očekávání byla revidována výše, což signalizovalo, že Federální rezervní systém může mít ještě nějakou práci.
  • BREAKING: Napätie medzi USA a Čínou rastie, DAX klesá
    DAX začal obchodovanie po predĺženom víkende s výrazným medvedím cenovým gapom (nemecký akciový trh bol v piatok zatvorený). Cena reaguje na vyjadrenia Mike Pompea a Donalda Trumpa, ktoré naznačujú nárast napätia medzi USA a Čínou. Index klesol na začiatku európskeho obchodovania o 2,6% na približne 10 580 bodov. Americké futures a ďalšie akciové trhy v Európe sa obchodujú tiež nižšie.
  • BREAKING: NATGAS klesá o téměř 8 % a testuje oblast 2,50 USD
    Ceny zemního plynu v USA pokračují ve výprodeji a dnes klesly o více než 7 %. NATGAS poprvé od poloviny roku 2021 otestoval oblast 2,50 USD. Nejnovější předpovědi počasí naznačují, že nadprůměrné teploty ve Spojených státech přetrvají. Teploty v klíčových topenářských regionech zůstávají nad bodem mrazu. Těžba v Permu sice mírně poklesla a poptávka po plynu pro výrobu elektřiny je nadprůměrná, ale za posledními cenovými pohyby stojí nižší spotřeba v důsledku nižších potřeb vytápění.
  • BREAKING: NATGAS klesá po in-line zprávě EIA
    US Energy Information Administration (EIA) dnes v 16:30 zveřejnila týdenní zprávu o zásobách zemního plynu v USA. Očekávalo se, že zpráva ukáže 65 miliard kubických stop v zásobách USA, více než 57 bcf hlášených v předchozím týdnu. Skutečná zpráva téměř odpovídala těmto očekáváním a ukazuje stavbu 64 miliard kubických stop.
  • BREAKING: NATGAS klesá po vyššom objeme zásob!
    Skutočnosť: +72 mld. kubických stôp. Očakávaná hodnota: +65 mld. kubických stôp. Predchádzajúce: +76 mld. kubických stôp.
  • BREAKING: NATGAS klesá po zprávě EIA
    Americký Úřad pro energetické informace dnes oznámil, že domácí zásoby zemního plynu se v týdnu končícím 18. listopadu snížily o 80 miliard kubických stop z 64 miliard kubických stop v předchozím týdnu, což je více, než odhadovali analytici (-87 miliard kubických stop).
  • BREAKING: NATGAS klesá po zprávě EIA
    US Energy Information Administration (EIA) vydala týdenní zprávu o zásobách zemního plynu v USA Analytici očekávali pokles zásob o 59 miliard kubických stop po poklesu o 49 miliard kubických stop v předchozím týdnu. Skutečná zpráva téměř přesně odpovídala těmto očekáváním a ukazuje pokles o 60 miliard kubických stop. NATGAS se po uvolnění mírně stáhl. Cena uzavřela mezeru v ceně převrácení a pokouší se proniknout pod oblast 1,78 USD.
  • BREAKING: NATGAS klesá po zprávě EIA
    Úřad pro energetické informace (EIA) zveřejnil údaje o změně zásob zemního plynu v USA. Očekávalo se, že zpráva vykáže pokles o 20 miliard kubických stop po čerpání 47 miliard kubických stop v předchozím týdnu. Skutečná zpráva však ukázala pokles o 23 miliard kubických stop. Jednalo se o nejmenší čerpání zásob od začátku prosince 2022. Byl také v souladu se sezónními zvyklostmi pro toto období roku.
  • BREAKING: NATGAS klesá po zprávě EIA
    US Energy Information Administration (EIA) dnes v 16:30 zveřejnila týdenní zprávu o zásobách zemního plynu v USA. Očekávalo se, že zpráva ukáže nárůst zásob v USA o 100 miliard krychlových stop po nárůstu o 99 miliard krychlových stop v předchozím týdnu. Aktuální zpráva ukázala nárůst o 96 miliard kubických stop - malá chyba ve srovnání s očekáváním trhu.
  • BREAKING: NATGAS klesá po zprávě EIA
    Americký Úřad pro energetické informace (EIA) dnes v 16:30 vydal oficiální týdenní zprávu o zásobách zemního plynu v USA. Očekávalo se, že zpráva ukáže nárůst zásob o 4 miliardy kubických stop, což je první nárůst od konce listopadu 2023. Poptávka po zemním plynu byla omezená, protože topná sezóna v USA se blíží ke konci. V druhé polovině března se však očekává období podprůměrných teplot, což může pomoci zvýšit poptávku. Nicméně tento potenciální nárůst poptávky se v údajích již pravděpodobně neprojeví.
  • BREAKING: NATGAS klesá po zprávě EIA!
    Správa energetických informací (EIA) odhaduje, že zásoby plynu v zásobnících činí 2 987 miliard kubických stop (Bcf). Tento údaj znamená čistý nárůst o 16 miliard kubických stop oproti předchozímu týdnu. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku jsou zásoby vyšší o 573 Bcf a nad pětiletým průměrem o 345 Bcf. Celkový objem provozního plynu ve výši 2 987 Bcf tak spadá do pětiletého historického rozpětí.
  • BREAKING: NATGAS klesá po zveřejnění zásob EIA!
    Report EIA ukázal vyšší růst zásob v USA, než se čekalo. Actual: +79 bcf. Expected: +76 bcf. Previous: +75 bcf.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple MT4 platforma nova