Sobota 20. duben 2024 17:54
reklama
FTMO férovost
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Swissquote Bank
reklama
InstaForex ETF

BREAKING: EUR klesá v správach o škodách na Nord Streame

27.09.2022 10:42  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Spoločnosť Nord Stream AG informovala, že zistila netesnosti a poškodenia v 3 samostatných potrubiach plynárenského systému Nord Stream. Spoločnosť navyše uviedla, že nevie povedať, kedy dôjde k oprave infraštruktúry.

Samozrejme, takéto správy by nemali byť prekvapením a nemali by mať veľký vplyv na trhy, keďže Gazprom začiatkom septembra zastavil toky plynu cez Nord Stream. Napriek tomu EUR po týchto správach vymazalo väčšinu denného zisku voči USD.

Nord Stream je nečinný od začiatku septembra po tom, čo Gazprom zastavil toky plynu. Zdroj: Bloomberg

EURUSD vymazal väčšinu denného zisku po správach Nord Stream a dnes sa obchoduje len o 0,15 % vyššie. Zdroj: xStation5​​​​​​​

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • BREAKING: EUR klesá po slabších údajích o německé průmyslové výrobě
    Dnes v 8:00 byla zveřejněna zpráva o německé průmyslové výrobě za listopad. Očekávalo se, že zpráva ukáže meziměsíční nárůst německé výroby. V meziročním srovnání se však stále očekává nižší produkce.
  • BREAKING: EUR klesá po španělských datech HDP a CPI
    Zpráva o HDP za 1. čtvrtletí 2023 a předběžný data CPI za duben ze Španělska byla zveřejněna dnes v 9:00. Zatímco údaje o inflaci byly nižší, než se očekávalo, HDP překonalo očekávání. Celková inflace CPI meziročně zrychlila z 3,3 % na 4,1 %, trh však očekával zrychlení na 4,4 %. Mezitím blesková zpráva o HDP ukázala, že španělská ekonomika v 1. čtvrtletí 2023 meziročně expandovala tempem 3,8 %, což je nárůst z 2,6 % reportovaných za 4. čtvrtletí 2022 a více než 3,1 % meziročně očekávaných trhem.
  • BREAKING: EUR klesá po údajích o německém CPI
    Dnes ve 14:00 byly zveřejněny bleskové údaje o německé inflaci za únor. Trh očekával zpomalení celkového CPI z 2,9 % na 2,6 % meziročně. Dnes dříve zveřejněné údaje z Francie a Španělska však ukázaly menší než očekávané zpomalení růstu cen, což vyvolává obavy, že i německý údaj překvapí směrem vzhůru. Údaje na úrovni jednotlivých států zveřejňované v průběhu dne silně naznačovaly, že celkový německý údaj vykáže zpomalení.
  • BREAKING: EUR klesá po údajích o německé průmyslové výrobě
    Dnes ráno v 8:00 byly zveřejněny údaje o německé průmyslové výrobě za říjen. Očekává se, že zpráva vykáže meziroční pokles o 3 %, což je zlepšení oproti -3,7 % meziročně vykázaným v září. Na meziměsíční bázi se očekával růst výroby o 0,2 % m/m. Skutečná zpráva se ukázala být horší, než se očekávalo, když produkce poklesla o 0,4 % m/m a o 3,5 % r/r.
  • BREAKING: EUR klesá po údajích o německých maloobchodních tržbách
    Dnes ráno v 8:00 byly zveřejněny údaje o německých maloobchodních tržbách za únor. Zpráva podle očekávání vykázala nárůst oproti lednu, ale také pokles oproti únoru 2023. Stalo se tak po lednovém meziměsíčním poklesu německých maloobchodních tržeb.
  • BREAKING: EUR klesá po zprávě o španělském CPI
    Dnes v 9:00 byla zveřejněna zpráva o španělské inflaci za říjen. Očekává se, že zpráva vykáže poměrně znatelný meziměsíční skok o 0,6 po 0,2% meziměsíčním růstu v září. Zrychlení se očekávalo i na meziroční bázi.
  • BREAKING: EUR klesá po zveřejnění CPI z eurozóny
    Data inflace CPI v eurozóně za květen byla zveřejněna dnes v 11:00. Očekával se pokles inflace a tato očekávání byla naplněna. Mnohé už napověděly výsledky CPI ze Španělska, Francie a Německa zveřejněné za poslední dva dny.
  • BREAKING: EUR klesá po zveřejnění horších výsledků PMI z Německa i Francie
    Zveřejněná data indexu nákupních manažerů PMI byla pro obchodníky zklamáním, přestože se očekávalo zhoršení. Data z Francie ukázala pokles pod středových 50 bodů v případě výrobního indexu a vyšším než očekávaným poklesem zklamaly také statistiky služeb. Data z Německa vykázala pokles pod 50 bodů v obou případech a také nenaplnila očekávání analytiků.
  • BREAKING: EUR klesá po zveřejnění výsledků německé průmyslové výroby
    Dnes v 8:00 byly zveřejněny údaje o německé průmyslové výrobě za září. Očekává se, že zpráva vykáže malý meziměsíční pokles i hlubší meziroční pokles než v srpnu. Skutečný report se ukázal být velkým negativním překvapením.
  • BREAKING: EUR klesá po zvýšení sazeb ECB o 25 bb!
    Evropská centrální banka dnes ve 14:15 oznámila své poslední rozhodnutí o měnové politice. Stejně jako v případě včerejšího rozhodnutí FOMC ECB trhy nepřekvapila a naplnila očekávání. Úrokové sazby byly zvýšeny o 25 bazických bodů, takže sazba vkladové facility činí 3,75 % a hlavní refinanční sazba 4,25 %. Takové rozhodnutí bylo všeobecně očekáváno a trhy spíše zajímalo, co bude následovat - bude ECB ve zvyšování sazeb pokračovat, nebo šlo o poslední zvýšení? Žádné náznaky v tomto směru prohlášení nenabídlo a investoři si budou muset počkat na tiskovou konferenci prezidentky ECB Lagardeové ve 14:45.
  • BREAKING: EUR kleslo po zverejnení CPI zo Španielska
    Flash CPI report zo Španielska za marec bol zverejnený dnes o 9:00. Očakávalo sa, že správa ukáže obrovské medziročné spomalenie, zo 6,0 na 3,8 %. Bolo to však spôsobené najmä bázickými efektmi v energetike. Na medzimesačnej báze sa očakávalo zvýšenie o 0,6 %. Aktuálna správa ukázala ešte väčšie spomalenie ročných údajov s celkovým poklesom CPI zo 6,0 na 3,3 % medziročne. Španielsky CPI sa v marci medzimesačne zvýšil o 0,4 %.
  • BREAKING: EUR mírně klesá po zveřejnění revizí PMI z oblasti služeb
    Dnes ráno byly zveřejněny konečné hodnoty PMI pro služby za květen z evropských zemí. Revidované údaje z Francie a Německa, stejně jako z celé eurozóny, ukázaly nižší hodnoty PMI než flash výsledky. Zprávy ze Španělska a Itálie také nesplnily očekávání a byly nižší než před měsícem. Nicméně sektor služeb ve všech hlavních evropských ekonomikách stále expanduje s hodnotami PMI nad hranicí 50 bodů.
  • BREAKING: EUR mírně roste po poklesu CPI v Německu
    Německý inflační report CPI za duben byl zveřejněn dnes ve 14:00. Mediánový konsenzus ukázal na malý pokles v hlavním ukazateli, ze 7,4 % meziročně v březnu na 7,3 % v dubnu. Očekávání poklesu byla posílena celostátními údaji zveřejněnými v průběhu dne, protože téměř všechny vykazovaly zpomalení meziroční inflace ve srovnání s březnem.
  • BREAKING: Euro a DE30 rastú po nemeckých PMI
    Francúzske a nemecké PMI boli kľúčovými dátami naplánovanými na európske ranné obchodovanie. Francúzske dáta o 9:15 boli sklamaním, keď oba indexy v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom zaznamenali pokles a nenaplnili očakávania. Iná situácia bola v Nemecku, kde oba indexy vykazovali solídne tempo a medzimesačné nárasty.
  • BREAKING: Euro klesá po údajoch o nemeckom CPI
    Medziročná: 6,4 % r/r oproti očakávaným 6,1 % r/r (predtým 6,3 % r/r). Mesačná: 0,3 % m/m oproti očakávaným -0,1 % m/m (predtým 0,2 % m/m).
  • BREAKING: Euro klesá po zveřejnění španělské inflace
    Flash data CPI ze Španělska za květen byla zveřejněna dnes ráno v 9:00. Údaje o španělské inflaci jsou bedlivě sledovány, protože mají tendenci být zveřejňovány před ostatními klíčovými inflačními reporty ze zemí EMU. Report o španělské inflaci nedosáhl očekávání trhu. Meziroční růst cen v květnu zpomalil ze 4,1 na 3,2 % meziročně. Meziměsíčně ceny klesly o 0,1 %. EUR prudce kleslo. Pokles zaznamenaly i evropské akciové trhy, ale v tomto případě mohla být reakce zkreslena zahájením evropské hotovostní seance
  • BREAKING: Euro mírně kleslo po datech PMI z Německa a Francie
    Dopoledne byly zveřejněny flash indexy z Francie a Německa. Trh se dočkal převážně pozitivního překvapení v případě obou zemí. Výrazným překvapením se staly německé i francouzské PMI ve službách. Výrazný dopad mutace Omicron se nepotvrdil. Pozitivní data přišla také z francouzského výrobního sektoru.
  • BREAKING: Euro nereaguje na nová inflační data z Německa
    Míra inflace v Německu vzrostla v srpnu v souladu s odhady na 3,9 % z červencových 3,8 %. Na měsíční bázi zůstala cenová hladina stabilní (0,0 % MoM) při očekávání vzestupu o 0,1 % (předchozí 0,9 %). Pár EUR/USD zůstává stabilní. Pohybuje se v blízkosti kulaté hladiny 1,18.
  • BREAKING: Euro po neúspěchu německých maloobchodních tržeb oslabilo
    Dnes v 8:00 byly zveřejněny údaje o německých maloobchodních tržbách za leden. Trh očekával meziměsíční nárůst maloobchodních tržeb i menší meziroční pokles oproti prosinci 2023.
  • BREAKING: Euro po smíšených německých údajích oslabilo
    Dnes v 8:00 byly zveřejněny údaje německé průmyslové produkce a maloobchodní tržby za leden. Údaje přinesly smíšené výsledky, když průmyslová výroba překonala očekávání a maloobchodní tržby zaostaly za odhady.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
FTMO férovost