Úterý 19. březen 2024 08:06
reklama
Purple pivot points
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei SwiftTrader

Co sledovat příští týden? (24.06.2022)

24.06.2022 19:40  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Pololetní konference Jerome Powella v americkém kongresu nezpůsobila žádnou zvýšenou volatilitu trhu. Jiné to však bylo v Evropě, kde trhy rozkolísaly negativní PMI data. Příští týden přinese podobně zajímavé události, včetně panelové diskuze se třemi guvernéry centrálních bank (Fed, ECB a BoE). Určitě proto neváhejte sledovat EUR/USD, Zlato a US100.

EURUSD

EURUSD je pod tlakem, býkům se však nepodařilo dostat úroveň páru pod 1,035. Hlavní měnový pár dostane další příležitosti k pohybu příští týden, když dojde k oznámení dat o inflaci v USA a Evropě. CPI data z eurozóny za červen budou zveřejněna v pátek v 11:00. Pozornost obchodníků EUR by měla být upřena na středeční zprávy z Německa, které budou k dispozici od 14:00. Zprávy o PCE inflaci z USA se dozvíme ve čtvrtek, ve 14:30.

Zlato

Silný sestupný trend byl na trhu se zlatem zastaven již  v polovině května a cenu drahého kovu jsme začali sledovat kolem 200sekčního klouzavého průměru. Zpřísnění monetární politiky, spolu se silným americkým dolarem byly indikátory oživení k zlata. Drahý kov však odolává dalším poklesům. Další velký pohyb může ve středu vyvolat guvernér Fed Powell, guvernérka ECB Lagarde a guvernér BoE Bailey, kteří se zúčastní panelové diskuze v ECB v 15:00

US100

Ačkoliv se výhled do boucna pro globální akcie nikterak nezměnil, indexy na  Wall Street se oklepávají ze ztrát, které zaznamenaly v posledních dvou týdnech. Pokles ve výnosech pozitivně dopomohl trhu, avšak riziko recese stále existuje. Nasdaq-100 (US100) se odrazil od úrovně 11 000 bodů a od poloviny června vyskočil o 7 %. Převládne však pozitivní nálada, když se budou americká data nadále zhoršovat? Nový trend nálady investorů mohou spustit data indexu amerických spotřebitelů v úterý 16:00 a červnový ISM výrobní index v pátek v 16:00. 

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Co sledovat příští týden? (17.06.2022)
    Tento týden byl ryze v režii centrálních bank. Fed zvýšil sazby nejvíce za 30 let, Švýcarská národní banka neočekávaně zvýšila sazby, zatímco BoE provedla malý hike ve výši 25 bp. Monetární politika zůstane v pozoru i příští týden, kdy guvernér fedu Powell oznámí pololetní výhled před komisí ve Washingtonu a proběhne taktéž rozhodnutí o sazbách v Turecku. Obchodníci mohou také sledovat evropská PMI data. V nadcházejícím tydnu stojí za sledování Zlato, DE30 a USDTRY.
  • Co sledovat příští týden? (18.11.2022)
    Příští týden bude kratší, alespoň co se týče likvidity trhu, protože americké trhy a obchodníci budou mít ve čtvrtek a v pátek volno kvůli oslavám Dne díkůvzdání. Příští týden bude bohatý na události týkající se centrálních bank, neboť RBNZ a CBRT mají oznámit rozhodnutí o sazbách, zatímco Fed a ECB zveřejní zápisy ze svých posledních zasedání. Nezapomeňte příští týden sledovat GOLD, NZD/USD a EUR/TRY!
  • Co sledovat příští týden? (19.08.2022)
    Akciové trhy se tento týden posunuly níže po zveřejnění zápisu FOMC. Fed zůstane v centru pozornosti příští týden, sympozium v Jackson Hole proběhne ve čtvrtek. Páteční projev předsedy Fedu Powella je klíčovou událostí týdne, ale pozornost investorů přitáhne také zápis ECB, PMI z Evropy a zveřejnění amerického jádrového PCE indexu. Příští týden určitě sledujte US500, EURUSD a DE30.
  • Co sledovat příští týden? (20.01.2023)
    Příští týden je nabitý nejočekávanějšími údaji. Investoři budou mít k dispozici bleskovou zprávu o HDP za 4. čtvrtletí v USA, údaje o PCE v USA za prosinec nebo bleskové PMI za leden z Evropy. Kromě toho se ve středu očekává zvýšení úrokových sazeb o 25 bb od Bank of Canada. V neposlední řadě jsou hlavními body výsledkového kalendáře příštího týdne zprávy společností Tesla, Intel a Microsoft. Nezapomeňte příští týden sledovat USDCAD, US100 a DE30!!
  • Co sledovat příští týden? (21.04.2023)
    Příští týden se obchodníci poprvé dozvědí, jak si vedla americká ekonomika v období leden-březen, bude totiž zveřejněno HDP. Obchodníci s eurem se zaměří na bleskové údaje CPI za duben, zatímco příznivci centrálního bankovnictví se naladí na měnověpolitické zasedání CBRT a BoJ. V neposlední řadě nabírá na obrátkách výsledková sezóna v USA, kde jsou na příští týden naplánovány zprávy od 4 amerických velkých technologických firem. V nadcházejícím týdnu určitě sledujte USD/JPY, EUR/TRY a index US100!
  • Co sledovat příští týden? (21.10.2022)
    Tento týden byl divoký, když britská premiérka Trussová odstoupila po neúspěšném pokusu o zavedení rozsáhlých daňových škrtů. Britská libra zůstane v centru pozornosti, protože Konzervativní strana hledá svého nástupce. Kromě britské politiky se příští týden bude pozornost soustředit také na výsledky hospodaření technologických megafirem, zprávu o HDP USA za 3. čtvrtletí a rozhodnutí ECB a BoC o sazbách. Nezapomeňte příští týden sledovat GBP/USD, US100 a EUR/CAD!
  • Co sledovat příští týden? (22.07.2022)
    Zasedání ECB přineslo překvapivé zvýšení úrokové sazby o 50 bp a nyní budou trhy vyhlížet krok amerického Fedu. Americká centrální banka oznámí rozhodnutí o výši úrokových sazeb ve středu večer. Trh očekává zvýšení o 75 bp. Kromě reportu o úrokových sazbách budou investoři sledovat i zprávu o evropském i americkém HDP. Sledujte tedy pohyby Zlata, DE30 a EURUSD.
  • Co sledovat příští týden? (23.09.2022)
    Maraton rozhodnutí centrálních bank je u konce. Silné signály pokračujícího zpřísňování měnové politiky ve vyspělých zemích tento týden vyvíjejí tlak na riziková aktiva a investoři se budou těšit na pozitivní ekonomický vývoj. Investoři budou také pozorně sledovat JPY po intervenci BoJ tento týden. V nadcházejícím týdnu věnujte zvláštní pozornost ZLATU, US500 a USD/JPY.
  • Co sledovat příští týden? (23.12.2022)
    Poslední obchodní týden na trzích uzavře tento poněkud neuspokojivý rok. V roce 2022 byly hlavním motorem volatility trhů centrální banky a jejich reakce na inflaci a mnohé nasvědčuje tomu, že se situace nezmění ani v příštím roce. Ekonomický kalendář na příští týden je spíše prázdný, ale klíčovou roli mohou hrát změny v portfoliích investorů. V příštím týdnu je třeba sledovat především instrumenty US500, USD/JPY a NATGAS.
  • Co sledovat příští týden? (24.02.2023)
    Zápis z FOMC je již za námi a nyní se pozornost trhů přesouvá na zápis z ECB, který je naplánován na čtvrtek. Investoři však budou také sledovat údaje z průzkumů ze Spojených států, konkrétně index Conference Board a ISM, a také bleskové údaje o CPI z Evropy. Nezapomeňte příští týden sledovat US500, DE30 a EUR/USD!
  • Co sledovat příští týden? (24.11.2023)
    Rok se pomalu chýlí ke konci a příští týden začne poslední měsíc roku 2023. To znamená, že nastal čas pro poslední zveřejnění NFP v tomto roce! Kromě údajů o pracovních místech v USA budou obchodníkům nabídnuty také bleskové údaje o CPI z Evropy, rozhodnutí RBNZ o sazbách a zpráva o kanadském trhu práce. V neposlední řadě se příští týden sejde OPEC+, aby rozhodl o produkci. Nezapomeňte v nadcházejícím týdnu sledovat USD/CAD, EUR/NZD a ropu!
  • Co sledovat příští týden? (25.11.2022)
    Americký svátek Díkůvzdání pomalu končí a očekává se, že po víkendu se podmínky likvidity vrátí k normálu. Příští týden nás čekají zajímavé události, jako je zveřejnění údajů o zaměstnanosti v USA a Kanadě nebo údajů o inflaci z Evropy. Kromě toho předseda Fedu Powell vystoupí s jedním ze svých posledních projevů před obdobím výpadku před zasedáním. Příští týden určitě sledujte USD/CAD, US100 a EUR/USD.
  • Co sledovat příští týden? (26.05.2023)
    Nadcházející týden na trhu může začít relativně klidně, protože američtí obchodníci boudou mít prázdniny. Nicméně situace může být zajímavější později v průběhu týdne. Obchodníkům budou nabídnuty údaje o zaměstnanosti ze Spojených států a také údaje o indexu spotřebitelských cen z eurozóny. Kromě toho bude pozorně sledován také vývoj dluhového stropu ve Spojených státech. V nadcházejícím týdnu určitě sledujte US500, GOLD a EUR/USD!
  • Co sledovat příští týden? (27.01.2023)
    Nadcházející týden bude pravděpodobně nejrušnějším týdnem roku 2023. Investorům budou nabídnuta nejen rozhodnutí o sazbách Fedu, ECB a BoE, ale také budou mít možnost podívat se na nejnovější údaje o pracovních místech v USA. Kromě toho je na Wall Street v plném proudu výsledková sezóna a v nadcházejícím týdnu budou zveřejněny zprávy o výsledcích za 4. čtvrtletí od společností Meta Platforms, Apple, Amazon a Alphabet. Nezapomeňte příští týden sledovat USD/JPY, EUR/GBP a US100!
  • Co sledovat příští týden? (29.07.2022)
    Americký Fed přinesl zvýšení sazeb o 75 bp, což odpovídalo odhadům trhu. Rozhodnutí FOMC přišlo den před zveřejněním HDP za druhý kvartál, které poukázalo na nízkou aktivitu. Slova Jerome Powella o síle pracovního trhu budou příští týden testována na červencovém zveřejňování NFP dat. OPEC+ a zasedání RBA či BoE jsou eventy, které by bylo taktéž dobré sledovat. Příští týden se tedy zaměříme na USDCAD, Ropu a GBPAUD.
  • Co sledovat příští týden? (30.06.2023)
    První polovina nového týdne bude na trzích pravděpodobně ve znamení nižší likvidity, protože američtí obchodníci odjíždějí na oslavy Dne nezávislosti. To však neznamená, že týden bude nudný, protože obchodníkům nabídne rozhodnutí o sazbách RBA, zápis z jednání FOMC a také údaje o pracovních místech ze Spojených států a Kanady. Nezapomeňte v nadcházejícím týdnu sledovat US500, AUDCAD a ZLATO!
  • Co sledovat příští týden? (30.09.2022)
    Příští týden na trzích by měl být opět zajímavý, vzhledem k řadě významných makro zpráv a naplánovaných událostí nejvyšší úrovně. Zaměříme se především na údaje o pracovních místech v USA za září (pátek, 14:30) a zasedání OPEC+ (středa). Rozhodnutí o sazbách od RBA a RBNZ však budou také pečlivě sledována. Příští týden určitě sledujte USD/CAD, OIL a AUD/NZD.
  • Co sledovat příští týden? (30.12.2022)
    První týden nového roku je vždy zajímavý, protože obchodníci provádějí nové strategické alokace. Příští týden budou zveřejněny údaje o zaměstnanosti v USA za prosinec, což je důležitá zpráva z hlediska budoucích kroků Fedu. Kromě toho se investoři zaměří také na údaje z USA a Evropy a na zápis z jednání FOMC. V nadcházejícím týdnu určitě sledujte USD/CAD, USD/CHF a DE30.
  • Co sledovat příští týden? (7.4.2023)
    Investoři, kteří se po velikonočních svátcích vracejí na trhy, získají mnoho důležitých informací. Rozhodnutí o sazbách Bank of Canada, hospodářské výsledky hlavních amerických bank za 1. čtvrtletí, jakož i zápis z jednání FOMC a údaje o inflaci CPI v USA jsou hlavními body v kalendáři tohoto týdne. V nadcházejícím týdnu určitě sledujte Zlato, US500 a USD/CAD.
  • Co sledovat při zveřejnění statistik z amerického trhu práce NFP ve 14:30? Přihláška na FlashNews webinář
    Americký trh práce představí pravděpodobně horší výsledky, než tomu bylo v červnu. Stále bychom se však dle odhadů mohli dočkat obstojného přírůstku ve výši 180 tisíc nových pracovních míst a poklesu nezaměstnanosti na 4,8 %.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Instaforex ebook