Sobota 20. duben 2024 04:29
reklama
CapXmaster
reklama
Purple Ebook: Svíčkové a cenové formace
reklama
Swissquote Bank
reklama
FTMO férovost

Obchodní plán pro pár EUR/USD na 27. května 2022

27.05.2022 08:18  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

analytics62905aad09acc.jpg


Technický výhled:

Pár EUR/USD v pátek zkraje asijské seance vzrostl na úroveň 1,0765. Pár s jednotnou měnou v menších časových rámcích překonal nová swingová maxima doprovázená medvědí divergencí RSI. To by se dalo vnímat jako potenciální bod obratu, který by mohl vyvolat významnou korekci dolů k úrovni 1,0520.

Pár EUR/USD mohl dokončit nedávný růst, který začal na úrovni 1,0348, a na úrovni 1,0765 vytvořil další maximum. Měnový pár vzrostl v posledních dvou týdnech o více než 420 pipů a překonal první rezistenci přibližně v oblasti 1,0640–50. Býci si teď budou chtít dát pauzu, protože ceny klesají skrz Fibonacciho úroveň 0,618, která se nachází cca na úrovni 1,0500–10.

Po skončení korekčního pullbacku by mohli euroví býci znovu převzít vládu (přibližně na úrovních 1,0500–10) a protlačit cenu alespoň skrz úrovně 1,9020–30. Zůstává tu i možnost pohybu nahoru k úrovni 1,1200 a výš. Stále je pravděpodobné, že než ceny zkorigují dolů, bude vytvořeno další maximum nad úrovní 1,0765.

Obchodní plán:

Potenciální rally skrz úrovně 1,0920–30 vs. 1,0300.

Hodně štěstí!

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 23. února. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD ve čtvrtek konečně vykázal znatelné pohyby. Kotace nejprve zaznamenaly poměrně slušný růst a pak ještě silnější pokles. Nedá se říct, že by šlo o úplně logické pohyby, ale ve čtvrtek jsme měli silné makroekonomické pozadí. Už dříve jsme vás upozorňovali, že indexy podnikatelské aktivity nejsou klíčové, ale při nedostatku dat může trh na tyto zprávy reagovat. A přesně to se stalo. Trh brzy ráno nakupoval euro, ale po zveřejnění slabých indexů PMI ve zpracovatelském průmyslu v Německu a EU začal prodávat. PMI ve službách ale vyšlo dobře, takže i euro mohlo dál růst.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 24. srpna. Analýza a jednoduché tipy pro začátečníky
    Měnový pár EUR/USD během ranního středečního obchodování prudce klesl, ale později během dne dokázal rychle oživit. Zrovna včera jsme upozorňovali na možnou volatilitu trhu v důsledku klíčových zpráv o obchodní aktivitě. Reakce ale nebyla tak intenzivní, jak by se dalo očekávat. Euro ráno ztratilo asi 50 pipů v rozmezí pouhých 5 minut. 50 pipů teď může vypadat jako hodně, ale v celkovém měřítku jde spíš o průměr.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 24. února 2022
    Pár EUR/USD ve čtvrtek na začátku asijské seance nakonec klesl na hladinu 1,1250. Medvědi před pullbackem dokázali dál táhnout k intradennímu minimu 1,1210. Pár se podle všeho v tuto chvíli obchoduje poblíž hladiny 1,1230 a podle očekávání by měl brzy vyrýsovat dno. Výše uvedený pokles odpovídá našim prognózám z několika posledních obchodních seancí.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 25. března. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD se v pátek dál obchodoval směrem dolů. Makroekonomické pozadí bylo poměrně slabé a fundamentální aspekt žádný. Přesto pár vykazoval vcelku slušnou volatilitu. Trh se aktivizoval ve středu večer, kdy byly oznámeny výsledky zasedání Federálního rezervního systému. Zmínili jsme, že je lepší nedělat ukvapené závěry a počkat s analýzou reakce trhu do čtvrtka. Zasedání americké centrální banky nebylo holubičí a předseda Fedu Jerome Powell svůj postoj nezměkčil. Proto dolar neměl ve středu důvody k poklesu. K čemu tedy došlo ve čtvrtek a v pátek? Trh výsledky zasedání přehodnotil, vyvodil správné závěry a rychle dolar nakupoval na ještě příznivějším kurzu než ve středu večer. To vyvolalo páteční růst dolaru. Sestupnou trendovou linii považujeme navzdory středečnímu proražení stále za relevantní.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 25. srpna. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Ve čtvrtek se pár EUR/USD pokusil prodloužit klesající pohyb. Jak vidíme, naše očekávání se stále naplňují, protože pár pomalu, ale jistě klesá. V tuto chvíli není patrný zřetelný trend. Přesněji řečeno, nepochybně jde o klesající trend, ale vzhledem ke slabému pohybu není možné určit trendovou linii nebo kanál. Byly zveřejněny jen dvě zprávy. Počet objednávek zboží dlouhodobé spotřeby v USA byl výrazně pod prognózou (což je pro dolar špatné), ale pod prognózou byl zároveň i počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA (což je pro dolar dobré). Kumulativně dolar během dne posílil, což nás nepřekvapuje, protože jsme tento scénář předpokládali.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 25. září. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD se v pátek obchodoval bez trendu. Poslední dobou jsme sice mnoho dnů vyloženě bez trendu neměli, ale měli jsme mnoho dnů s velmi nízkou volatilitou. Ani pátek nepředstavoval výjimku, protože cena urazila od denního minima k maximu jen něco přes 50 pipů, takže obchodovat bylo poměrně nevýhodné. Evropská unie, Německo a Spojené státy zveřejnily celkem 9 indexů podnikatelské aktivity. Místo abychom se zabývali každým zvlášť, můžeme shrnout, že evropské a německé PMI přinesly trochu větší zklamání než americké.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 26. března. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD zahájil v pondělí býčí korekci, v naprostém souladu s aktuálním technickým obrazem. Klesající trendová linie zůstává relevantní, ale nachází se poměrně daleko od ceny. Úhel jejího sklonu je vcelku malý, takže pár může při přetrvávajícím klesajícím trendu projít výraznou korekcí. Domníváme se, že pondělí zcela splnilo očekávání, a to jak naše, tak některých obchodníků. Tentokrát jsme neměli tradiční "nudné pondělí", ale volatilita byla podle očekávání nízká a korekce po dvoudenním poklesu vypadala přirozeně. Byť jsme zvažovali možnost, že pár bude pokračovat v poklesu.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 26. září. Jednoduché tipy pro začátečníky
    V pondělí pár EUR/USD obnovil pokles a vrátil se ke klesajícímu trendu. Včerejšek byl z hlediska ekonomických a fundamentálních událostí vcelku nudný. Obchodníci mohli upnout pozornost v podstatě jen na projevy představitelů Evropské centrální banky de Cose a de Galhaua, kteří stejně jako řada jejich kolegů sdělili, že měnovou politiku není potřeba dál utahovat. Pozor, v případě sazby nad 5 % (jako v případě Bank of England a Federálního rezervního systému) by taková rétorika představitelů ECB byla naprosto logická a očekávaná. Sazba ECB je ale mnohem nižší a inflace stále příliš vysoká na to, aby si dala pauzu. Proto je euro stále pod tlakem, zatímco Fed je se sazbou 5,5 % stále připraven pokračovat v jejím zvyšování.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 27. března. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD se v úterý dál obchodoval pomalu a neochotně. Volatilita činila už druhý den po sobě zhruba 40 pipů, což je málo i na euro. Obchodníci by ale na takové tržní podmínky měli být v posledních měsících už zvyklí. Na konci minulého týdne jsme díky Bank of England a Federálnímu rezervnímu systému byli svědky nárůstu volatility. Bylo ale jasné, že volatilita se na začátku nového týdne vrátí na předchozí úrovně.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 27. června. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD začal týden bez výraznějších pohybů, což nepřekvapí, protože pondělky bývají kvůli slabým cenovým pohybům často nudné. V průběhu dne se pár dostal na úroveň 1,0918, a dokonce se od ní odrazil, což naznačuje, že celkový trend na tomto měnovém páru se může změnit v medvědí. Předtím pár opustil vzestupný kanál a ještě víc tak ukázal větší pravděpodobnost klesajícího trendu v tomto týdnu. Jedinou významnou fundamentální událostí v eurozóně a Spojených státech byl projev prezidentky Evropské centrální banky Christine Lagardeové na summitu ECB v Sintře. Její projev se ale konal v pozdních nočních hodinách a nemohl nijak ovlivnit obchodování během dne. Celkově vzato nedošlo v pondělí k žádným dalším významným událostem.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 27. listopadu. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD v pátek vykázal volatilitu 55 pipů. Nízkou volatilitu zaznamenal dva dny po sobě, takže jeho obchodování bylo extrémně náročné. Rádi bychom připomněli, že čím nižší volatilita, tím vyšší pravděpodobnost flatu, falešných signálů a nulového zisku. I kdyby při dobrém signálu bylo možné otevřít obchod, cena by se nedokázala dostat na cílovou úroveň. Proto je nízká volatilita hlavním nepřítelem obchodníka. V pátek pár pokračoval v pozvolném růstu, který nebyl ničím podložen. Z makroekonomických událostí můžeme vyzdvihnout jen indexy podnikatelské aktivity v USA a HDP v Německu. Obchodníci všechny čtyři údaje o PMI smetli ze stolu, takže reakce na ně byla minimální, pokud vůbec nějaká. V tuto chvíli přetrvává vzestupný trend, takže je jedno, jestli je současný pohyb nahoru logický, nebo ne. Pokračuje každopádně.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 27. února: Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD vykazoval v pondělí velmi nízkou volatilitu. Na celý den byla naplánována jen jedna událost, která mohla vyvolat zájem trhu, a to projev Christine Lagardeové, který se konal později večer. Žádné výrazné skoky trhu se v té době neobjevily.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 28. března. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD ve středu vykázal "ohromující" volatilitu. Pásmo od denního maxima po minimum činilo pouhých 29 pipů. Už dříve jsme vás ale varovali, že volatilita tento týden výrazně klesne, protože fundamentální pozadí předchozího týdne bylo silné, kdežto tentokrát je slabé. A tak se i stalo. Dokonce ani ekonomické zprávy, které se občas k obchodníkům dostanou, nemají prakticky žádný vliv, protože všechna data jsou druhořadého významu. A vůbec, jaký je rozdíl v tom, zda mají dopad, nebo ne, když trh prakticky přešlapuje na místě?
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 28. září. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD klesá už sedmý den po sobě. Obecně vzato naše články každý den opakovaně začínáme slovy "dnes se pár opět propadl". Navzdory slabému fundamentálnímu a makroekonomickému pozadí v posledních dnech si trh každý den stále dokáže najít důvod k prodeji eura. A rádi bychom znovu připomněli, že tento scénář jsme předpovídali mnoho měsíců. Momentálně pár klesá k 5. úrovni, kterou jsme označili jako cíl. A stále nic nenasvědčuje konci tohoto trendu.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 29. června. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD se ve středu obchodoval aktivně a klesal. Jednotná měna začala klesat s blížící se americkou seancí. Na začátek americké seance byly naplánovány projevy prezidentky Evropské centrální banky Christine Lagardeové a předsedy Federálního rezervního systému Jeromea Powella na ekonomickém fóru v Sintře. Ačkoli šlo o stejnou dobu, nemohli hovořit zároveň. Proto se po několik hodin očekávala zvýšená volatilita.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 29. srpna. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD vykázal v pondělí obchodování do strany s nízkou volatilitou. Obecně vzato není co analyzovat, protože pár se pohybem o pouhých 29 pipů dostal z nejnižšího na nejvyšší bod, a to při absenci významných ekonomických zpráv. Předpokládali jsme, že trh by mohl obchodovat v reakci na Powellův projev v Jackson Hole, ale nestalo se tak. Technický obrázek tedy zůstává beze změny.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 29. února. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD se ve středu pokusil zahájit nový klesající trend, ale neúspěšně. Středeční zpráva šla bohužel proti americkému dolaru, i když ji trh mohl ignorovat, protože ani zdaleka nebyla nejdůležitější. Druhý odhad HDP ve Spojených státech za čtvrté čtvrtletí se ukázal být o něco nižší, než trh očekával a předpovídal. Upřímně, nechápeme, proč byli kupci dolaru touto hodnotou tak zklamáni a ustupovali. Každopádně bude zveřejněn ještě jeden, třetí, finální odhad, který dotazy na růst americké ekonomiky ve čtvrtém čtvrtletí ukončí. Dolar ale kvůli této zprávě nedokázal dál stoupat.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 3. ledna. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD se během prvního obchodního dne nového roku dál obchodoval na nižších úrovních, se kterými začal už v uplynulém roce. V posledních dnech roku 2023 byl nicméně jeho pohyb velmi slabý, i když včera znatelně zesílil. Pár prorazil vzestupnou trendovou linii a naznačil tak downtrend. Včerejší pokles byl tudíž naprosto očekávaný.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 3. listopadu. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD se ve čtvrtek obchodoval různými směry. V první polovině dne se obchodoval na vyšších úrovních, což nejspíš nemělo příčinu v makroekonomických údajích. Během americké seance se ale prudce obrátil, což také nejspíš nevyvolaly údaje nebo fundamenty. Ve čtvrtek nebyly zveřejněny žádné významné zprávy, ale Bank of England oznámila výsledky svého zasedání, což ovlivnilo pohyb obou párů. Ohledně směru vývoje eura a libry ale nepanovala jasná shoda. BoE ponechala úrokové sazby beze změny. Pravděpodobně se tudíž nedočkáme souvislých čistě technických pohybů, jako je flat nebo korekce. Cena se poslední dobou obchoduje v omezeném cenovém pásmu, což naznačuje, že trh odpočívá.
  • Obchodní plán pro pár EUR/USD na 30. srpna. Jednoduché tipy pro začátečníky
    Pár EUR/USD se v úterý pokusil obnovit klesající pohyb, ale pak prudce vzrostl o 50–60 pipů. První polovina dne byla bez důležitých událostí a zpráv, ale pak byla po americkém úvodním zvonění zveřejněna zpráva JOLTs o počtu volných pracovních míst v USA. Tuto zprávu jsme zmínili a upozornili jsme, že výrazná odchylka od prognózy by mohla vyvolat reakci trhu. Počet volných pracovních míst činil v poslední pracovní den července 8,82 milionů, což bylo pod trhem očekávanými 9,46 miliony. Údaj za předchozí měsíc byl navíc revidován směrem dolů. Dolar se při okamžité reakci dostal pod prodejní tlak. A to je teprve první zpráva tohoto týdne o trhu práce. Pokud budou následující zprávy stejné, můžeme očekávat mnohem výraznější pokles dolaru.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
Broker 4XP
NAGA
FXCM
reklama
Swissquote Bank