Čtvrtek 28. březen 2024 19:33
reklama
Purple trading AI
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
CapXmaster

Aktuální informace z kryptoměnového trhu na 5. ledna 2021

05.01.2022 07:18  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

analytics61d5212bba383.jpg

Bitcoin v prvních dnech roku 2022 nevykazuje žádný pohyb. Kotace striktně setrvávají kolem úrovně 46 930 USD, která odpovídá 50,0 % na spodní Fibonacciho mřížce. Tato úroveň však není příliš důležitá, na rozdíl od úrovně 38,2 % na horní Fibonacciho mřížce, kterou se trhům 27. prosince nepodařilo překonat. V tuto chvíli se zdá, že formace předpokládané vlny b, na kterou jsme dlouho čekali, je zcela dokončena. Uvnitř ní jsou dokonale patrné tři vlny, takže nástroj může ze současných úrovní dále klesat v rámci budoucí formace vlny c. Vlna b však ještě může nabýt rozšířenější podoby, například pětivlnné. Navzdory názoru většiny analytiků, kteří se domnívají, že cena bitcoinu bude neustále a navždy růst, se však domníváme, že hlavní světová kryptoměna bude počátkem letošního roku ještě pokračovat v poklesu. Této variantě může bránit pouze silné zpravodajské pozadí ve prospěch bitcoinu nebo celého trhu kryptoměn. Zatím však žádné důležité zprávy nemáme. Existují pouze prognózy, očekávání a názory.

  • Jak vypadají prognózy bitcoinu na druhou polovinu roku 2022?

Mnoho investorů, miliardářů a odborníků na kryptoměny již několikrát vydalo obrovské množství předpovědí. Někteří upřednostňují uvedení data předpovědi, zatímco někteří ne. Připomeňme si nyní všechny nejznámější předpovědi z poslední doby a analyzujme, kolik z nich se nakonec vyplnilo. První na seznamu jsou předpovědi Tona Weisse a hlavního stratéga agentury Bloomberg Mikea McGlona, kteří očekávali, že koncem loňského roku nebo začátkem nového roku bude bitcoin na úrovni 100 000 USD. Je snadné odhadnout, že tyto předpovědi se nenaplnily. Zároveň analytik ze známé společnosti PlanB předpověděl do konce roku 98 000 USD za bitcoin.

Na druhou stranu Robert Kiyosaki očekával, že kryptoměnový trh (a další) se propadne v listopadu 2021. Kiyosaki dvakrát uvedl, že finanční trhy se zhroutí, ale neupřesnil časový rámec. Svůj názor vyjádřil také populární analytik Willy Woo, který se domníval, že korekce byla dokončena v listopadu a bitcoin je připraven vrátit se k vzestupnému trendu. Všechny tyto předpovědi od velmi známých a respektovaných osobností se však nenaplnily. Proto stojí za to znovu poznamenat, že předpověď naprosto žádného odborníka by neměla být považována za něco stoprocentního.

Trh je souborem obrovského množství hráčů, jejichž názory a nálady jsou ovlivňovány globálními změnami, zpravodajským pozadím, kroky vlád a centrálních bank. Ale co si budeme povídat, i nedávné tweety Elona Muska mohly zapříčinit zhroucení bitcoinu o 10 000 USD, nebo mu naopak pomoci k stejně velkému růstu. Podle mého názoru by měl mít každý svůj vlastní plán a prognózu a prozatím stále hovoříme o pokračování tvorby klesajícího trendového úseku.

analytics61d5213b3de87.jpg

Nová klesající část trendu se stále formuje, ať už říká kdokoli cokoli. V tuto chvíli je vidět pouze jedna klesající vlna, přičemž by měly být minimálně dvě a mezi nimi korekční vlna. Proto očekáváme pokles nástroje k poslednímu minimu, tedy kolem úrovně 41 500 USD. Kolem ní může klesající trend skončit, ale takto zkrácená třetí vlna je vzácná. Nástroj lze očekávat pod touto hranicí. Navíc předpokládaná vlna b může nabýt rozšířenější podoby než nyní, tj. může se z ní vyklubat pětivlna, což také nelze zcela vyloučit. Po vytvoření předpokládané vlny c bude vše záviset na zpravodajském pozadí. Pokud budou zprávy negativní, pak se celý klesající trend může pokusit získat impulsní podobu. To bude bitcoinu po nějakou dobu bránit v aktualizaci jeho maxim.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Aktuální informace z kryptoměnového trhu na 11. ledna 2022
    Bitcoin v pondělí klesl pod úroveň 40 000 USD. Podle našeho názoru je to silný signál pro další pokles. Již dříve bylo zmíněno, že vlnová analýza naznačuje vytvoření vlny s klesajícím, případně korekčním úsekem trendu. Pokud tomu tak skutečně bude, pak by pokles bitcoinu měl pokračovat k cílům kolem 37 552 USD a 34 322 USD.
  • Aktuální informace z kryptoměnového trhu na 13. ledna 2021
    Ve středu bitcoin ještě našel sílu a udržel se nad úrovní 41 515 USD, která odpovídá 38,2 % Fibonacciho. Trh se pět dní po sobě pokoušel kurz kryptoměny snížit pod tuto úroveň, ale nic se nestalo. V průběhu posledních dvou dnů bitcoin vzrostl o zhruba 2 500 USD. Neúspěšný pokus o prolomení hranice 41 515 USD naznačuje odklon kotací od dosažených minim. Současná vlnová formace však první kryptoměně stále umožňuje další pokles. Nástroji se podařilo aktualizovat minimum ze 4. prosince, takže vlna c může být dokončena. Zároveň však nabyla příliš zkrácené podoby, takže po mírném růstu kotací lze očekávat nový pokus o proražení úrovně 41 515 USD. Uvnitř navrhované vlny není vidět ani jedna korekční vlna, takže by se měla začít formovat již nyní.
  • Aktuální informace z kryptoměnového trhu na 14. ledna 2021
    Bitcoin včera pokračoval v mírném růstu. Jeho cena se za posledních několik dní zvýšila o 3 000 USD, nicméně se nejedná o příliš velkou změnu ceny. Na tomto základě není možné vyvodit závěr o změně nálady na trhu. Neúspěšný pokus o prolomení úrovně 41 515 USD, která odpovídá 38,2 % Fibonacciho koeficientu, však naznačuje, že trh není připraven kryptoměnu opět prodávat. V tuto chvíli se může vytvořit korekční vlna, ale podle aktuálního počítání vln půjde buď o první vlnu nového vzestupného úseku trendu (případně o korekční vlnu), nebo o korekční vlnu jako součást pětivlny c. V prvním případě začne nový růst kotací nástroje s potenciálem růstu na 60 000 USD. V druhém případě se velmi brzy obnoví pokles s cíli pod 40 000 USD. Jelikož se zdá, že současný úsek klesajícího trendu ještě není dokončen, je možné obchodovat na základě signálů MACD ve směru "dolů".
  • Aktuální informace z kryptoměnového trhu na 21. prosince 2021
    Vzestupná část trendu svou vnitřní strukturou nevyvolává žádné pochybnosti a zdá se být úplná. Pokud tomu tak skutečně je, pak tvorba klesajícího souboru vln započala a v tuto chvíli pokračuje. Zatím nelze konstatovat, že by skončila i první vlna nového klesajícího trendu.
  • Aktuální informace z kryptoměnového trhu na 21. února 2022
    Bitcoin za poslední čtyři dny klesl o 6 000 USD. Mám tedy všechny důvody předpokládat, že formace vzestupné vlny je dokončena. Pokud je to pravda, pak v tuto chvíli začala výstavba nové klesající vlny, jejíž cíle se mohou nacházet v blízkosti 27 500 USD. Pokud se kryptoměně podaří této hranice dosáhnout, bude to minimum její hodnoty od prosince 2020. Z mého pohledu vypadá tento cíl poměrně realisticky. Současný vlnový obrázek vypadá poměrně přesvědčivě a zpravodajské pozadí nyní nedovoluje očekávat vzestupný pohyb.
  • Aktuální informace z kryptoměnového trhu na 22. prosince 2021
    Bitcoin v úterý vzrostl o 2 000 USD. Obecně však jeho kotace v posledních týdnech nadále mírně klesají. Již dříve bylo zmíněno, že další pokles kurzu první kryptoměny se nyní jeví jako nejlogičtější vývoj událostí. Faktorů, které naznačují pokles bitcoinu, je příliš mnoho – je příliš mnoho negativních zpráv pro celý segment kryptoměn. A přestože se někteří analytici a investoři domnívají, že je jen otázkou času, než BTC dosáhne hranice 100 000 USD, je třeba poznamenat, že bitcoin může nejen růst, ale také klesat. Koneckonců jeho minulé růstové trendy skončily poklesem o 85–90 %. Proč by se stejný scénář nemohl opakovat i tentokrát? Samozřejmě však nehovoříme o poklesu pod 40 000 USD. Z pohledu několika příštích měsíců sotva kdo věří, že bitcoin je schopen poklesu pod úroveň 30 000 USD. Nový kmen omikron, který zachvátil celý svět, může vést centrální banky k prodloužení platnosti stimulačních programů a odložení zvyšování úrokových sazeb na neurčito. To podpoří první kryptoměnu a také další. Proto je rozhodně příliš brzy na to, abychom bitcoin opustili. Nejprve je třeba pochopit, jaké důsledky bude mít nová vlna epidemie.
  • Aktuální informace z kryptoměnového trhu na 23. února 2022
    Bitcoin za posledních šest dní klesl o 7 000 USD. Máme tedy všechny důvody předpokládat, že je formace vzestupné vlny d dokončena. Pokud je tento předpoklad správný, pak nyní nástroj přešel k formování nové klesající vlny, kterou je vlna e.
  • Aktuální informace z kryptoměnového trhu na 26. ledna 2022
    Bitcoin v uplynulém týdnu udělal přesně to, co se od něj očekávalo. Lze připomenout, že stále očekáváme, že kryptoměna bude tento měsíc pokračovat v poklesu, protože fundamentální pozadí pro ni zůstalo velmi slabé a počítání vln naznačovalo další formování sestupné vlny c. Nyní je třeba doufat, že se celá sestupná část trendu ukáže jako třívlnová, a nikoliv pětivlnová. V prvním případě budeme moci počítat s ukončením poklesu poblíž 34 322 USD, které se kryptoměně právě včera nepodařilo prolomit, nebo poblíž 29 068 USD, což odpovídá minimu z loňského léta. Pokud současné počítání vln nenabude složitější podoby, pak má bitcoin dobrou šanci pokles zastavit.
  • Aktuální informace z kryptoměnového trhu na 28. ledna 2022
    Bitcoin se včera pokusil prolomit úroveň 37 541 USD, což odpovídá 23,6 % na malé Fibonacciho mřížce. Tato úroveň není příliš silná, ale pokus byl přesto neúspěšný. V oživení zabránilo první kryptoměně zpravodajské pozadí. Jak již bylo vícekrát zmíněno, Jerome Powell včera trhy zásoboval novými jestřábími prohlášeními a takřka slíbil zvýšení úrokových sazeb na každém dalším zasedání s cílem pokračovat v boji proti vysoké inflaci.
  • Aktuální informace z kryptoměnového trhu na 4. ledna 2022
    Během posledních dnů roku 2021 bitcoin stále vykazoval pohyb, který se od něj očekával. Hovoříme o korekční vlně c až b. Lze připomenout, že celý nedávný pokles překonal vzdálenost 27 000 USD a v jeho rámci nedošlo k jedinému pullbacku směrem vzhůru, který by se dal považovat za korekční vlnu. Protože celý pokles je nyní také považován za korekční strukturu a z jedné vlny žádná korekční struktura nevychází, byla nutná korekční vlna b, aby se pokles později obnovil. Přesně to se stalo 27. prosince, kdy došlo k neúspěšnému pokusu o proražení úrovně 52 005 USD, která odpovídá 38,2 % Fibonacciho. Nástroj se okamžitě odrazil směrem dolů a začal budovat novou sestupnou vlnu, která má nyní výborné vyhlídky stát se vlnou c, která první kryptoměnu zavede dolů téměř na úroveň 30 000 USD. Obecně očekáváme, že bitcoin bude dále klesat, a nesouhlasíme s analytikem PlanB (stejně jako s mnoha dalšími), který se domnívá, že bude stále růst.
  • Aktuální informace z kryptoměnového trhu na 7. ledna 2021
    Bitcoin se 5. ledna propadl na úroveň 42 700 USD a 6. ledna ještě o něco více. To je zcela očekávané, neboť v poslední době se pravidelně objevovaly zprávy, že klesající trend může pokračovat, a to i přes mnohé příliš optimistické předpovědi ceny 100 000 USD v nadcházejících měsících. Podle našeho názoru je korekční vlna b zformována, takže začíná formování klesající vlny c, která by měla jít za minimum vlny a. O tom se v analýzách již mnohokrát mluvilo. Je však třeba přiznat, že pokles bitcoinu z 5. a 6. ledna nesouvisí pouze s vlnovou formací. Důvody mohou být dva: protesty v Kazachstánu a zápis z jednání Fedu. Analyzujme každý z těchto důvodů zvlášť.
  • Aktuální informace z kryptoměnového trhu na 7. února 2022
    Cena bitcoinu minulý týden ještě našla sílu k růstu a celkově vzrostla o 7 000 USD. Aktuální vlnový počet jasně naznačuje, že formace očekávané vlny c je již dokončena. Pokud je to opravdu tak, pak je jedinou otázkou, zda byla klesající část trendu poslední tři měsíce korekčního charakteru, či nikoli. Poslední úsek vzestupného trendu byl impulsní, takže ten současný by logicky měl být korekční. Zároveň však po impulsním úseku může následovat další impulsní úsek. Proto můžeme být svědky další klesající vlny. Ve skutečnosti se v současné době přikláníme k této variantě. Za zmínku také stojí, že obě korekční vlny za poslední tři měsíce byly slabé. Současná vlna již může skončit poblíž úrovně 41 442 USD, která odpovídá 38,2 % na horní Fibonacciho mřížce. Vše bude záviset na náladě na trhu v následujících dnech. Proto se nabízí zvážit obrat směrem dolů v blízkosti důležitých Fibonacciho úrovní.
  • Aktuální informace z kryptoměnového trhu na 8. února 2022
    Bitcoin včera pokračoval v růstu. Úspěšný pokus o překonání úrovně 41 411 USD naznačuje ochotu investorů pokračovat v nákupu první kryptoměny. Jak dlouho jim to však vydrží? Již bylo zmíněno, že současná vlnová formace umožňuje několik scénářů.
  • Aktuální informace z kryptoměnového trhu na 9. prosince 2021
    Bitcoin od 3. prosince pomalu stoupá ze svých minim. Jeho cenové pohyby vypadají následovně: BTC se během 2 dnů propadne a odrazí se od svých minim a vzroste o 7 000 USD. Poté digitální aktivum přidá během 4 dnů dalších 2 500 USD. Obecně řečeno, vlajková kryptoměna se po propadu o 27 000 USD stále zotavuje. Mohlo by se jednat o vytvoření vlny (b) v rámci nového úseku downtrendu, ale o vlnách si něco povíme později.
  • Aktuální informace z kryptoměnového trhu: 15. prosince 2021
    Bitcoin se v úterý téměř celý den nepohnul z místa. O den dříve jeho kotace klesly o 3 500 USD. Proto je nyní stále obtížné říci, že začala výstavba korekční vlny b. Poté, co kryptoměna klesla o 27 000 USD, činila maximální odchylka kotací od dosažených minim 10 000 USD. A tento růst není na grafu téměř patrný, protože je součástí jiného pohybu, a to poklesu o 12 000 USD ze dne 4. prosince. Přesto počítáme s jasnější vlnou b.
  • Aktuální komentář z akciového trhu 26.9.2018
    Včerejší obchodování na americkém akciovém trhu i přes zahájení v zelených číslech nakonec skončilo převážně ve ztrátách. Důvodem byl projev amerického prezidenta Donalda Trumpa na půdě OSN, kde se mimo jiné vyjádřil i k problematice obchodní politiky. Prohlásil, že Spojené státy už více nebudou tolerovat zneužívání jejich dosavadní obchodní politiky. Tyto komentáře v kontextu probíhajících událostí, kdy od počátku týdne platí vzájemná dovozní cla mezi USA a Čínou přilila pomyslný olej do ohně. Trhy na to reagovaly poklesem. Průmyslový Dow Jones ztratil 0,3 %, S&P 500 snížil svoji hodnotu o 0,1 % a technologický Nasdaq jako jediný si udržel zisky ve výši 0,2 %. Nejméně se dařilo síťovým odvětvím (-1,2 %), naopak nejlépe si vedly energetické společnosti (+0,6 %), které reagovaly na další růst cen ropy. Ta se včera dostala na úroveň 81,5 USD za barel, což je nejvýše od roku 2014.
  • Aktuální komentář z akciového trhu 28.3.2019
    Americký akciový trh uzavřel včerejší obchodování se ztrátami. Index Dow Jones oslabil o 0,1 %, S&P 500 ztratil 0,5 % a Nasdaq si pohoršil o 0,6 %. V rámci širšího indexu S&P 500 ztrácely téměř všechny sektory s výjimkou průmyslových podniků, těm se podařilo obhájit alespoň minimální zisk ve výši 0,1 %. Nejhůře dopadly firmy z oboru zdravotní péče (-0,8 %) a energetické společnosti (-0,7 %).
  • Aktuální komentář z finančního trhu 5.9.2017
    Finální PMI z oblasti eurozóny budou pravděpodobně potvrzeny na úrovni již zveřejněných odhadů a tak mnoho rozruchu nezpůsobí. Zajímavější informace by mohla přinést struktura HDP za Q2 17. Ta by měla ukázat, že hlavním motorem ekonomiky eurozóny je spotřeba domácností, pozitivně však k růstu zřejmě přispěly i investice a čisté exporty. Dobré zprávy by měly přicházet i z české ekonomiky, kde růst reálných mezd za Q2 17 dosáhne 4,2 % y/y.
  • Aktuální komoditní výhled: Brent překonal $90 za barel. Porostou ceny paliv?
    Komoditní trhy mají za sebou několikatýdenní růst. V čele stála ropa a její deriváty. Cena severomořského Brentu vzrostla jen za poslední týden o 4,4 % a ropný benchmark WTI přidal dokonce 6,5 %. Brent se dokonce poprvé od listopadu minulého roku v úterý vyhoupnul nad úroveň 90 dolarů za barel. Velké nebezpečí se rodí zvláště na cenách nafty. Prudký růst její ceny hrozí zdražováním a negativním dopadem na inflaci nejen v Česku či na Slovensku. O této problematice a situaci také na dalších komoditách bude diskutovat Jiří Tyleček a Martin Jakubec v živém vysílání od 16:15.
  • Aktuální opční strategie naked put na akcie Disney
    Další ze série reálných obchodů pomocí strategie naked put neboli nekrytého výpisu opcí. Podkladové aktivum pro tento obchod budou akcie Walt Disney (DIS).
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple MT4 platforma nova