Úterý 19. březen 2024 08:15
reklama
Instaforex ebook
reklama
Purple pivot points
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader

Ranní komentář: S&P500 navyšuje historická maxima, optimismus na trzích nepolevuje

26.10.2021 08:10  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akciové trhy včera pokračovaly v růstu. Dařilo se znovu hlavně Americe, kde S&P 500 přidal 0.47 %, zatímco Nasdaq rostl o 0.90 %. Výrazného růstu se pak včera dočkala hlavně Tesla. Ta přidala více než 12 % a poprvé v historii se její hodnota dostala nad hranici 1 bln. dolarů poté, co si u ní Hertz Global objednal 100 tis. nových vozů.

Investory včera více než nové makro zajímaly korporátní výsledky v čele s výsledky FB. Ten mírně zklamal, když nedokázal naplnit očekávání analytiků kvůli komplikacím s novým updatem Apple iOS. I tak ale akcie dokázaly v after-market hodinách mírně růst, díky navýšení programu na odkup akcií o 50 mld. a díky dalšímu solidnímu růstu v počtu aktivních uživatelů.

Dnes ráno je zatím nálada na trzích stabilizovaná. Pomáhají zprávy o telefonátu mezi Janet Yellenovou a čínským vicepremiérem Liu He, které čínská strana označila za konstruktivní a upřímné.

Dnešní fundamenty:

  • 15:00 Americké ceny nemovitostí, C-S index (malý dopad)
  • 16:00 Americká spotřebitelská důvěra (střední dopad)
  • 16:00 Richmondský Fed index (malý dopad)
  • 16:00 Prodeje nových domů v USA (střední dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní komentář: S&P500 je 5% pod all-time high. Výprodej táhnou technologie
    Včerejší seance se nesla opět ve velmi nervózním duchu. Akciové indexy zamířily do červených čísel, přičemž i tentokrát to nejvíce schytaly technologie. Pod největším tlakem byl přitom Facebook, jehož akcie reagovaly negativně jak na globální výpadek služeb, tak na obvinění Frances Haugenové, podle které FB záměrně propaguje nenávistné příspěvky a upřednostňuje své zisky před svými uživateli.
  • Ranní komentář: S&P500 na dosah historického maxima
    Akciové indexy včera úspěšně zlikvidovaly úterní ztráty a zamířily do zelených čísel. Růst byl opět tažen hlavně technologickým sektorem, když Nasdaq rostl o 2.13 %, zatímco S&P500, který se dostal na úroveň historického maxima, přidal včera 1.40 %. Sentiment na trzích tak zůstává pozitivní.
  • Ranní komentář: S&P500 na dosah historického maxima, pád evropských výnosů, ceny elektřiny a FedEx
    Akciové trhy pokračují v růstu a S&P 500 se dostal již na dosah svého historického maxima. Pozitivnímu sentimentu napomáhá i nadále hlavně pád výnosů a vyhlídky na hladké přistání americké a světové ekonomiky. I dnešek bude na důležité makro spíše chudší. Dočkáme se ale výsledků britské inflace, nebo statistik z amerického trhu s bydlením. Z akcií se včera v after-market hodinách dostal pod tlak hlavně FedEx, který po zveřejnění výsledků klesal o 10 %.
  • Ranní komentář: SP500 na dosah 2 800 dolarů, dnes projev Jerome Powella
    Začátek týdne na finančních trzích proběhl v klidu a bez větší volatility. Akcie si své pozice podržely, a zatímco SP500 se blíží ke hranici 2 800 dolarů, DAX včera letos poprvé překonal hranici 11 500 euro. K pozitivnímu sentimentu pomáhá hlavně vidina dohody mezi USA a Čínou, v kombinaci s nižšími sazbami a absencí dalších fundamentů.
  • Ranní komentář: S&P500 na dosah 3 300 USD, sentiment na trzích zůstává opatrně pozitivní
    Pondělní seance se na akciových trzích vydařila. Americké i evropské indexy znovu rostly, přičemž v USA růst táhly opět technologické společnosti v čele s Apple a Microsoftem. Microsoftu přitom výrazně pomáhaly zprávy o tom, že se chystá koupit americkou část sociální sítě TikTok, která bude moci v USA pod čínským vlastníkem ByteDance fungovat už pouze do 15. září.
  • Ranní komentář: S&P500 na maximech, dnes výsledky z amerického trhu práce
    Akciové trhy za sebou mají další úspěšnou seanci. Nálada na trzích je pozitivní a například index S&P 500 se drží na dosah svého historického maxima. Včerejší seance výraznější fundamentální změny nepřinesla. Investoři dál řeší především další šíření delta varianty a její případný dopad na směřování světové ekonomiky. Nízké sazby a uvolněná měnová politika však zatím vytváří dostatečně pevnou podporu pro vysoké valuace finančních aktiv, která jsou houfně nakupována při sebemenším náznaku korekce.
  • Ranní komentář: S&P500 na nových maximech, technologie opět nejsilnějším sektorem na trhu
    Akciové trhy včera pokračovaly v růstu. Výrazného zlepšení se dočkala situace v technologickém sektoru, který po dřívějších výprodejích v posledních dnech patří mezi hlavní tahouny růstu. Zisky si ale připisují i ostatní akcie, díky čemuž se americký index S&P 500 včera dostal na nové historické maximum.
  • Ranní komentář: SP500 narazil na důležitou resistenci, dnes evropské CPI
    Také ve čtvrtek zůstala nálada na finančních trzích stabilizovaná a akciové indexy si své pozice do značné míry podržely. Trhy stále čekají na nový impuls, a protože například SP500 narazil na důležitou technickou resistenci, prostor k dalšímu růstu akcií se prozatím vyčerpává. I nadále však přicházejí signály, že by zpomalování světové ekonomiky mohlo být u konce. Včera příjemně překvapilo americké HDP a chicagský PMI, dnes ráno pro změnu výsledky PMI z Číny. Páteční seance přinese několik zajímavých makrodat z Evropy a z USA a bude zajímavé sledovat, zda budou i tato data zlepšení ekonomické situace signalizovat.
  • Ranní komentář: S&P500 na silné resistenci, dnes americké HDP
    Včerejší seance na akciové trhy opět žádné větší změny nepřinesla. Indexy si své ocenění podržely, takže S&P500 dál zůstává na dosah historického maxima a na silné resistenci mírně nad hranicí 2 900 dolarů. Stabilní byla situace také na devizovém trhu, kde si dolar drží na většině měnových párů veškeré zisky, které od začátku tohoto týdne nabral. Dnešek přinese hlavně výsledky amerického HDP a trh bude i nadále zvědavý na další průběh americké výsledkové sezóny.
  • Ranní komentář: S&P500 na tříměsíčním low, FTC žaluje Amazon
    Korekce na akciových trzích pokračuje. Americký index S&P 500 včera klesal o 1.5 % a dostal se až na tříměsíční low. V růstu naopak pokračuje americký dolar, který zpevňuje na většině měnových párů. Pod tlak se včera dostaly hlavně akcie Amazonu, který čelí žalobě od FTC za zneužívání svého monopolního postavení.
  • Ranní komentář: S&P500 pod červnovým low, americké desetileté výnosy poprvé od roku 2010 na 4 %
    Na akciových trzích včera pokračovalo nervózní obchodování. Akciové indexy sice ztrácely jen několik desetin procenta, výnosy ale pokračovaly v růstu a dnes ráno se futures na indexy v Evropě i v USA znovu propadají do červených čísel. Desetileté výnosy v USA atakují hranici 4 % a prudce rostou i úroky z amerických hypoték. V posilování na většině měnových párů pak pokračuje i americký dolar.
  • Ranní komentář: S&P500 po pěti dnech v zelených číslech, dolar slábne, ropa na 72 USD
    Americké indexy včera po pětidenní korekci dokázaly konečně růst. Index S&P 500 přidal 0.75 % a Nasdaq 1.1 %. Nálada na trzích je stabilizovaná a investoří dál spíše jen vyčkávají na to, co přinese příští týden. Cena ropy se mezitím dál pozvolna propadá a pod tlakem zůstává také americký dolar. Ten slábne především kvůli pozvolnému pádu výnosů. Dnes pozor na americké výsledky PPI. 
  • Ranní komentář: S&P500 prolomil důležitou resistenci, bezpečné přístavy ztrácejí
    Máme za sebou další pozitivní seanci, během které dokázaly růst akciové indexy napříč finančními trhy, když jen S&P500 prolomil důležitou resistenci a zahájil cestu zpět k metě 3 tis. dolarů. Náladě na trzích rozhodně pomohly zprávy o restartu jednání mezi USA a Čínou a pozitivní dopad mělo také nově příchozí makro z USA, v čele s výsledky ISM pro sektor služeb. Zatímco indexy tak dokázaly růst, pod silným tlakem se ocitly bezpečné přístavy, jako americké dluhopisy, drahé kovy, nebo japonský jen.
  • Ranní komentář: S&P500 roste sedm dnů v řadě, trh doufá ve snižování sazeb a Rockstar představí GTA VI
    Akciové trhy za sebou mají další růstovou seanci, zatímco výnosy včera opět mírně klesaly. Nálada na trzích je tak pozitivní a indexy si své zisky z minulého týdne udržují. Dnešek přinese několik projevů centrálních bankéřů v čele s J. Powellem a dočkáme se také zajímavých korporátních reportů, když svá čísla za Q3 zveřejní například společnosti Disney a Warner Bros. Discovery.
  • Ranní komentář: S&P500 se odmítá pohnout, VIX klesá na 16b. Tesla po výsledcích -6 %
    Akciové trhy si i včera své pozice podržely. Volatilita postupně klesá a VIX se blíží už dokonce ke hranici 16b. Včera pomohly sentimentu na trzích výsledky banky Western Alliance. Solidní čísla zveřejnila také investiční banka Morgan Stanley. V after-marketu pak reportovala například Tesla, jejíž akcie se pak propadaly kvůli klesajícím maržím o 6 %.
  • Ranní komentář: SP500 sice volatilní, ale dál nad supportem 2 600b. Dnes americké NFP
    Včera jsme se na finančních trzích dočkali další vlny výprodejů. K té přispěly zprávy o zatčení finanční ředitelky společnosti Huawei a celkově nervózní sentiment na trzích, který se nepodařilo dostat plně pod kontrolu ani po víkendové schůzce amerického a čínského prezidenta. I přes nervózní seanci se ale situaci podařilo večer částečně stabilizovat, když americké indexy umazaly téměř kompletně ztráty, které během odpoledního obchodování nabraly. Dnešek by proto na trzích mohl být klidnější, i když další vlna výprodejů může přijít znovu bez varování téměř kdykoliv.
  • Ranní komentář: S&P500 ukončil čtyřtýdenní růstovoou sérii, desetileté US výnosy zpět na 3 %
    Akciové trhy minulý týden zamířily do červených čísel a přerušily tak několikatýdenní růstovou sérii. V USA se dařilo hlavně energiím, zatímco pod tlakem byl sektor Communication Services, ve kterém například META v minulém týdnu odepsala kolem 7 %.
  • Ranní komentář: S&P500 uzavřel zpět nad 3 tis. USD, dnes další důležité hlasování v Británii
    Začátek týdne přinesl minimum nových fundamentů, ale i tak se na akciových trzích docela vydařil. Pomáhaly hlavně komentáře poradce amerického prezidenta, který naznačil, že jednání o podpisu částečné obchodní dohody jsou na dobré cestě a že Čína dělá kroky (zemědělské nákupy), které by k jejímu podpisu měly vést. Americký akciový index S&P500 tak zakončil seanci nad hranicí 3 tis. dolarů a je už jen pár desetin procenta od svého historického maxima.
  • Ranní komentář: S&P500 už 18 % pod ATH, výprodej je tažen z poloviny jen osmi tituly
    Po středečním výprodeji se včera situace na trzích částečně uklidnila, i když i včera se akciové indexy dostaly pod mírný prodejní tlak. Dnes ráno je nálada na trzích optimističtější a futures na akciové indexy rostou. Pomohlo k tomu rozhodnutí Čínské centrální banky, která snížila svou základní úrokovou sazbu o 15bp.
  • Ranní komentář: S&P500 už 20 % pod ATH, trhy řeší dopady inflace a možnou recesi
    Minulý týden se na trzích opět nesl v nervózním duchu, a to hlavně kvůli obavám z inflace a hrozící recese. Tyto obavy přiživily svými výsledky za 1Q společnosti Walmart a Target, které varovaly jak přes prudce rostoucími zásobami, tak před dopady vysokých cen vstupů na jejich ziskovost. Akcie tak zakončily týden v červených číslech a index S&P 500 se v pátek krátce propadl do medvědího trhu, když ztrácel více než 20 % od svého historického maxima.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new