Čtvrtek 28. březen 2024 15:51
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Swissquote Bank
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster

🥇Zlato sa odrazilo nahor🔼

21.09.2021 16:26  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Včera klesla cena zlata na približne 1742 dolárov za uncu, najnižšiu úroveň od 12. augusta. Počas dnešného obchodovania sa kupujúci stali aktívnymi a cena vzrástla o zhruba 30 dolárov a podarilo sa im prelomiť prvý dôležitý odpor, ktorý je označený 23,6%. Fibonacciho retracementom poslednej zostupnej vlny. Stojí za zmienku, že od polovice júla sa býky neúspešne pokúšajú prelomiť nad úroveň 1 833 dolárov.

Ak prevládne súčasný sentiment, ďalší cieľ pre kupujúcich sa nachádza na úrovni 1790 dolárov a zhoduje sa s 50,0% Fibonacciho retracementom. Na intervale D1 môže byť navyše vytvorený inverzný vzor hlavy a ramien. Medzitým na grafe EURUSD vidíme potenciálnu formáciu ranných hviezd. Zlepšenie globálneho sentimentu a možné kroky Číny na záchranu Evergrande môžu byť pre zlato pozitívne! Dôvodom je, že dolár je dôležitejším faktorom, pokiaľ ide o drahé kovy, a nie nálada na trhu. Výstrih spomínanej formácie sa zhoduje s kľúčovým odporom na úrovni 1 833 dolárov za uncu.

Zdroj: xStation5

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Zlato rozhodně zůstává nad úrovní 1 830 USD.
    Navzdory silnému dolaru se cena zlata dál obchoduje kolem úrovní 1 840 – 1 830 USD. Prorazila rezistenci 1 830 USD a stále nad ní zůstává. Jak jsme se už zmínili, cena zlata má potenciál růstu směrem k úrovni 1 860 USD.
  • Zlato rozjelo novou cenovou rally. Bude stříbro následovat?
    Ještě před pár týdny zlato atakovalo roční minima, ale v důsledku amerických sankcí vůči Číně a opětovného startu obchodní války mezi těmito dvěma velmocemi, uplatnění cel vůči Mexiku, ale i odstoupení USA od jaderné dohody s Íránem si opět razí cestu nahoru. Spolu se zlatem se investoři uchylují i k bezpečnému přístavu v podobě stříbra, jehož hodnota je však dlouhodobě podhodnocena, což lze sledovat i při pohledu na ukazatel Gold to Silver Ratio, který atakuje 26-leté maximum. I to je důvod, proč může být nákup stříbra zajímavý.
  • Zlato rozjelo rok 2023 na dobré vlně, možná překoná hranici 2000 dolarů za unci
    Americká centrální banka zvýšila ve středu úrokovou sazbu o 0,25 % do pásma 4,5 – 4,75 %. Oproti loňské agresivní měnové politice to signalizuje obrat k umírněnějšímu přístupu. Silnou reakci vyvolalo vyjádření šéfa FEDu Jamese Powella, který prohlásil, že pravděpodobně započal proces dezinflace. Cena zlata vzrostla od pondělí o více než 1 % na 1 960 dolarů a očekává se, že by letos mohla překonat i dvoutisícidolarovou hranici.
  • 🥇 Zlato sa dostalo nad kľúčovú úroveň
    Drahé kovy sa dnes obchodujú vyššie a zlato sa dostalo nad psychologickou úrovňou 1 800 dolárov. Americký dolár je najslabší z mien skupiny G10 a poskytuje podporu rade komodít vrátane drahých kovov. Cena sa prelomila nad hornú hranicu štruktúry Overbalance a 100-periódový EMA (interval H4) v oblasti 1 800 dolárov, čo signalizuje, že prebiehajúca korekcia nahor sa môže stať obratom trendu. Najbližší väčší odpor možno nájsť v oblasti 1 845 dolárov.
  • 📉Zlato sa dostáva najnižšie od 3. decembra
    Poobede môžeme na trhu drahých kovov pozorovať jasný výpredaj, ktorý sa zrýchlil po zverejnení inflácie PPI z USA. Zlato stráca rovnako ako ostatné drahé kovy (striebro, platina a paládium).
  • Zlato sa dostáva na nové maximá
    Ceny zlata naďalej rastú počas prvého obchodného dňa v júli. Ceny sa približujú k maximám z roku 2012 - tesne pod 1800 dolárov, a od augusta 2018 zaznamenala cena nárast o 56%. Zdá sa, že hlavným faktorom je menová politika - rozširovanie súvah centrálnych bánk vyvíja tlak na rast ceny zlata.
  • 📉 Zlato sa chystá prelomiť kľúčovú podporu!
    Lepšie (predbežné) údaje výrobného PMI indexu od spoločnosti Markit, posunuli americký dolár vyššie, čo negatívne ovplyvnilo cenu zlata. Drahý kov testuje hlavnú úroveň podpory na hodnote 1847 dolárov / oz. Ak sa predajcom podarí dostať cenu nižšie, môže byť ohrozená ďalšia podpora vo výške 1805 USD / oz.
  • ZLATO sa konečne dostalo nad hladinu $1800
    Cena zlata sa nakoniec dokázala prelomiť nad silnú rezistenciu na úrovni 1 800 dolárov / oz a dosiahla najvyššiu úroveň od februára, pretože výnosy na dlhopisoch klesli pod 1,60% a pohybujú sa okolo 1,57%, zatiaľ čo slabší dolár dodával býkom na zlate ďalší optimizmus. Cena zlata sa prelomila nad hornú hranicu formujúceho sa kínového vzoru a momentálne testuje lokálny odpor na úrovni 1818 dolárov / oz. Ak by došlo k prelomeniu vyššie, ďalší potenciálny cieľ pre býkov by sa mal nachádzať na odpore 1855 USD / oz, ktorý je navyše posilnený o 200 SMA (červená čiara). Ak sa však kupujúcim nepodarí udržať dynamiku, cena sa môže vrátiť k vyššie uvedenej podpore na úrovni 1 800 USD / oz.
  • 🥇Zlato sa obchoduje pod hladinou 1800 dolárov za uncu📉
    Vyššie výnosy v USA a strmšia výnosová krivka spôsobujú posilnenie dolára a oslabenie ceny zlata. Rastúce výnosy sú spôsobené rastúcimi obavami z inflácie. Ďalej tiež pozorujeme veľmi dobrý sentiment na akciových trhoch, ktorý môže vyššie uvedené pohyby posilniť. Zlato teraz stráca asi 1,3% a kleslo pod 1 800 dolárov za uncu. Najbližšia kľúčová podpora je poznačená 50,0% retracementom celej vzostupnej vlny, ktorá trvala od marca do augusta 2020. Z ďalších drahých kovov najviac strácajú platina (-2,8%) a striebro (-1,75%). Paládium stráca (-1,3%).
  • 🥇Zlato sa odrazilo nahor📈
    Cena zlata sa obchoduje približne o 25 dolárov nad včerajšími minimami. Dnešné prírastky sú pokračovaním včerajšieho pohybu, ktorý v súčasnosti pripomína formáciu kladiva. Silný pohyb smerom nahor je spôsobený prudkým poklesom výnosov na dlhopisoch. Desaťročné výnosy v USA klesli pod 1,15%. Tieto úrovne boli naposledy zaznamenané v januári tohto roku, zatiaľ čo historické minimá z júla 2020 sa pohybujú okolo 0,5%. Stojí za zmienku, že v predchádzajúcich mesiacoch boli výnosy dlhopisov výrazne vyššie, čo viedlo k vyšším nákladom na emisiu dlhov. Na súčasnej úrovni bude americká vláda určite chcieť zvýšiť emisie. V predchádzajúcich týždňoch investori zvýšili dopyt po dlhopisoch na sekundárnom trhu z dôvodu obmedzeného počtu aukcií dlhov.
  • Zlato sa pohybuje v jemne klesajúcom kanáli (TA, D1)
    Upokojovanie situácie po britskom referende a menšie než očakávané stimuly od ďalších centrálnych bánk (FED, ECB, BoJ) dostali zlato v posledných týždňoch do jemne klesajúceho kanála. Ten by mal v najbližších dňoch/týždňoch dostať naraziť na ďalšie technické formácie, ktoré by ho za určitých okolností mohli z tohto klesajúceho kanála dostať: Po prvé je to rastová trendová čiara, ktorá je spojnicou predošlých miním. A po druhé je to úroveň 23,6 % Fibonacciho ústupu (tá sa navyše kryje s okrúhlou úrovňou 1300, ktorá sa v máji a júni ukázala ako relatívne silná technická hranica), ktorej blízkosť mohla taktiež prispieť k zastaveniu posledného poklesu z konca augusta:
  • 🥇 Zlato sa udržuje nad kľúčovou rezistenciou
    Ceny zlata zaznamenali pomerne prudký pokles vďaka správam o vakcíne. Zlato kleslo o takmer 100 dolárov / oz a obchodníci si začali klásť otázku. Je rally na zlate za nami? Aj keď je pravda, že úspešná vakcína by mohla viesť k poklesu dopytu po bezpečných prístavoch, hlavná hybná sila - negatívne reálne úrokové sadzby, tu zostane. Ceny zlata prelomili technickú hranicu 150 sma, ale udržali sa nad kľúčovou podporou vo výške 1850 dolárov. Okrem toho sezónnosť pre nasledujúce týždne vyzerá pozitívne.
  • 🔽Zlato sa vymanilo z konsolidácie!
    Tesne pred začiatkom americkej seansy cena zlata prudko poklesla a prepadla sa pod podporu na úrovni 1740,8 USD. Ako je zrejmé z nižšie uvedeného grafu, v súčasnosti sa vytvára spodný knôt, ktorý predstavuje riziko odrazu. Ak však cena zostane pod spomínanou úrovňou 1740,8 USD (ktorá by teraz mala pôsobiť ako odpor), je možné prehĺbenie výpredaja. Zóna vo výške 1729 dolárov by sa mala považovať za hlavnú podporu a vyznačuje sa skoršími cenovými reakciami a 78,6% návratnosťou Fibonacciho.
  • Zlato se blíží hlavní rezistenci
    Během dnešní seance se cena zlata odrazila od nedávných minim nad hranici 1 800 USD za unci, což je úroveň, která nebyla zaznamenána od prosince 2022. Pohyb vzhůru nabral na síle po zveřejnění nejnovějších údajů o spotřebitelské důvěře Conference Board. Cena se aktuálně blíží ke klíčovému supportu na úrovni 1830 dolarů, který je vyznačen předchozími cenovými reakcemi, horní hranicí lokální struktury 1:1 a 38,2% Fibonacciho retracementem vzestupné vlny započaté v březnu 2020. Pokud dojde k prolomení nižší úrovně, může růstový pohyb zrychlit směrem ke klíčové zóně odporu mezi 1868 a 1875 dolary za unci. Na druhou stranu, pokud se prodejcům podaří zastavit pokles kolem úrovně 1830 dolarů, může být zahájen další impuls směrem dolů k psychologickému supportu na úrovni 1800 dolarů.
  • 🟡Zlato se blíží k historickému závěru
    Výrazně větší pokles inflace PCE v USA, preferované měřítko inflace ze strany Fedu, vedl k silnějším pohybům na trhu. Mezi vítězi je zlato spolu s dalším poklesem výnosů. Pravděpodobnost snížení sazeb Fedu v březnu vzrostla nad 80 %!
  • Zlato se blíží k hranici 1 700 dolarů za troyskou unci
    „Investoři se obávají, že se epidemie koronaviru rozšíří z Číny do dalších zemí, což způsobí výrazné ztráty na trzích. Stahují se proto z rizikových aktiv a přesouvají se do bezpečnějšího zlata. V důsledku tohoto vývoje pokořila cena zlata sedmileté maximum,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • Zlato se blíží k psychologické hranici 2 000
    Zlato se po odrazu od říjnového minima nachází ve strmém vzestupném trendu, kdy se vrátilo nad klíčové technické oblasti, jako je 200denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA) a Ichimoku mrak. Ačkoli krátkodobé oscilátory naznačují, že je nárůst přehnaný, čerstvé geopolitické obavy mohou nejnovější rallye ještě více podpořit. V páteční den, trh se blížil k zásadní a psychologické hranici 2 000, ale nejvyšší hodnota byla 1997,18.
  • Zlato se blíží k psychologické úrovni 2000
    Zlato nedokázalo dosáhnout nového vyššího maxima nad tvrdou lednovou rezistencí na úrovni 2 065, korigovalo níže a uzavřelo kolem 50denního exponenciálního klouzavého průměru (EMA) a podpůrné trendové linie z listopadu na úrovni 2 025. Nejnovější pokles technických ukazatelů zvýšil rizika poklesu, ale série vyšších minim započatá v říjnu nadále živí naději na býčí pokračování, dokud se cena udrží nad kulatou úrovní 2 000.
  • Zlato se blíží k vrcholu letošního trojúhelníku
    Zlato se dnes pohybuje na čtvrtečních konečných úrovních 1671. V posledním týdnu se trh v obchodovaném pásmu 1661 -...
  • Zlato se blíží k 2 000 dolarům
    Ve čtvrtek a v pátek zlato mělo velmi vysokou volatilitu, cena vzrostla na 2081 USD a klesla pod 2000 USD za méně než 48 hodin. Cena však zůstala v rámci uptrendu, který trvá od druhé poloviny března. Prudký růst a pokles zlata na konci minulého týdne měl úzkou inverzní korelaci s americkými regionálními bankami. Jejich problémy vyvolaly krátký stisk po středečním ukončení pravidelného zasedání.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank