Čtvrtek 28. březen 2024 12:08
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
CapXmaster
reklama
InstaForex Ebook

Kryptomeny: Záujem o Bitcoin rastie

21.08.2020 18:38  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk
  • Problémy s testovacou sieťou Mederela
  • Open interest na futures na Bitcoin je na historických maximách
  • Transakčné poplatky za Ethereum naďalej rastú

Krpytomeny majú za sebou ďalší dobrý týždeň, keďže Ethereum a Bitcoin sa dostali na nové tohtoročné maximá. Open Interest na futures na BTC vzrástol na novú rekordnú úroveň, ako aj prijatie P2P v subsaharskej Afrike. Transakčné poplatky za Ethereum sa naďalej zvyšovali. Dominantné postavenie Bitcoinu na trhu kleslo na 58,7%. Kapitalizácia všetkých digitálnych aktív v obehu sa zvýšila na takmer 372 miliárd, zatiaľ čo priemerný denný objem obchodovania je 98 miliárd dolárov.

Open interest na futures na Bitcoin dosiahol historické maximá

Celkový Open interest na futures na Bitcoin je na historicky najvyšších hodnotách (5,8 miliardy dolárov), pričom na platformu CME zameranú na inštitúcie pripadá takmer 1 miliarda dolárov. Medzitým prémia na futures na BTC rýchlo rastie a začíname vidieť rovnaké úrovne ako vo februári tohto roku. Podľa správy spoločnosti Grayscale Investments je súčasná štruktúra trhu BTC podobná „štruktúre zo začiatku roka 2016 predtým, ako začala svoju historickú býčiu rally“ a dopyt môže pokračovať z dôvodu inflačných obáv. Grayscale analytici zaznamenali nárast dlhodobých držiteľov v porovnaní s krátkodobými špekuláciami, dokonca aj počas historických minimálnych hodnôt. Medzitým vzrástol hash rate bitcoinov na rekordné úrovne vďaka nízkym nákladom na elektrinu a prudko rastúcej cene BTC.

Cena Bitcoinu nedokázala zostať nad hlavným odporom na úrovni 12 000 dolárov. Ak prevládnu optimistické nálady, môže do hry vstúpiť podpora na hladine 11 000 dolárov. Ak býky znovu získajú kontrolu, v strednodobom horizonte by mohla byť ohrozená rezistencia na úrovni 13 000 dolárov. Zdroj: xStation5


Ethereova Medalla čelila kritickej chybe

Cena Etherea klesla z tohtoročných maxím po správach, že testovacia sieť Medalla sa zastavila 14. augusta, keď chyba stiahla väčšinu validátorov testovacej siete do režimu offline. Investori sa obávali, že táto udalosť by mohla spôsobiť oneskorenie uvedenia Ethereum 2.0 na trh. Raul Jordan, redaktor spoločnosti Prysmatic Labs (ktorý buduje technickú infraštruktúru pre blockchain Ethereum), sa však domnieva, že incident „neovplyvní dátum uvedenia na trh“ Ethereum 2.0 a že spustenie fázy 0 môže pokračovať podľa plánu. Testovacia sieť Medalla nabehla už dnes, aj keď ešte nie je celkom stabilná. Medzitým sa poplatky ETH minulý týždeň ešte zvýšili, pričom 13. august sa dostali na novú najvyššiu úroveň.

Cena Etherea dosiahla tento týždeň nové tohtoročné maximá. Kupujúci však nedokázali udržať zisky a cena klesla k úrovni 400 dolárov, ktorý je zatiaľ kľúčovou podporou. Porušenie vyššie uvedenej podpory by bolo signálom pre hlbší pohyb nadol. V takom prípade je prvá kľúčová podpora k dispozícii na hladine 360,44 dolárov. Ak sa však kupujúcim podarí zastaviť poklesy, cena by sa mohla dostať k úrovni 440,58 dolárov. Zdroj: xStation5
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Kryptoměny ustupují kvůli pochmurnému makro výhledu
    Trh s kryptoměnami se minulý týden do značné míry stáhl, protože sentiment, který se donedávna pohyboval výrazně opačným směrem, ovládl pochmurný makro výhled.
  • Kryptoměny v době nepokojů vykazují obrovský potenciál
    V důsledku nedávných událostí kryptoměny posilují. Ruské činy agrese zničily jak jeho vlastní ekonomiku, tak Ukrajinu a obyvatelé obou zemí se snaží své finance zachránit pomocí krypto trhu.
  • Kryptomeny: Veľká kanadská krypto-burza prišla o 145 mld. USD
    Súhrn: SatoshiPay sa spojil s vydavateľstvom Axel Springier za účelom  blokchainových platieb QuadrigaCX prišl...
  • Kryptoměny: V Evropě probíhá mnohem více ICO než v USA nebo Asii
    Hlavní krytoměny se dnes pohybují jižním směrem v čele s Litecoinem. Naopak dnes září Ripple, která odolává tlaku na pokles. Kapitalizace celého trhu kryptoměn se pohybuje těsně nad úrovní 210 miliard dolarů. Největší kapitalizaci si přisvojuje Bitcoin s podílem ve výši 53,8 %.
  • Kryptoměny: V Evropě probíhá mnohem více ICOs než v USA nebo Asii
    Hlavní krytoměny se dnes pohybují jižním směrem v čele s Litecoinem. Naopak září Ripple, která odolává tlaku na pokles. Kapitalizace celého trhu kryptoměn se pohybuje těsně nad úrovní 210 miliard dolarů. Největší kapitalizaci si přisvojuje Bitcoin s podílem ve výši 53,8 %.
  • Kryptoměny vykázaly čistý příliv, i když cena klesla
    Správce digitálních aktiv CoinShares včera uvedl, že kryptoměnové produkty a fondy vykázaly minulý týden čistý příliv při smíšeném obrazu investičních toků v průběhu týdne, kdy ceny klesají.
  • 🔼 Kryptomeny vykazujú známky oživenia
    Nedávny silný výpredaj na trhu s kryptomenami sa pomaly stáva minulosťou. Bitcoin, ktorý minulý týždeň klesol pod hladinu 30 000 dolárov sa dnes blíži k hranici 40 000 dolárov. Dá sa tiež pozorovať výrazný odraz v cene ďalších kryptomien, vrátane Etherea, kde sú ceny už o 60% nad minimami z 23. mája.
  • Kryptoměny vyrovnávají část včerejších poklesů; Bitcoin se vrací nad 44 000 dolarů
    Kryptoměny i akcie spojené se sektorem digitálních aktiv rostou. Bitcoin se po včerejším výprodeji, který během několika minut vyústil v likvidaci dlouhých pozic v Ethereu a Bitcoinu v hodnotě téměř 150 milionů dolarů, šplhá do blízkosti 44 000 dolarů. Trh začíná analyzovat, zda jsou obavy kolem rozhodnutí Fedu ve světle posledních tiskových zpráv oprávněné. Také zprávu Matrixportu zpochybnilo mnoho analytiků, kteří ji obvinili, že se opírá pouze o spekulace. Není jasné, co skutečně vedlo ke včerejší panice, ale trh se z ní dokázal rychle vzpamatovat a šance na schválení spotového ETF stále existuje (i když ne stoprocentní).
  • Kryptomeny v závere týždňa oslabujú
    Trh s kryptomenami počas piatkovej seansy klesá a medzi investorov vnáša neistotu. Čaká sektor ďalšia silná vlna poklesov?
  • Kryptoměny zakončují týden růstem 📈
    Cena bitcoinu za posledních 7 hodin nečekaně stoupla nad 20 500 $. Ethereum také dosáhlo zisků a vzrostlo nad 1 700 $ během sloučení, které se blíží za pouhých 5 dní:
  • Kryptoměny zaznamenaly průlom
    Kryptotrhy zaznamenaly minulý týden průlom a bitcoin dosáhl nejlepšího výkonu od začátku roku 2021. Vzhledem k přetrvávající nejistotě na širších kapitálových trzích je však stále příliš brzy na to, abychom mohli říci, že jsme z nejhoršího venku.
  • Kryptoměny zaznamenaly výrazný pokles cen
    Mnoho kryptoměn zaznamenalo v uplynulém týdnu výrazný pokles cen, protože důvěra investorů se propadla. Díky snížení ratingu agenturou Moody's a probíhajícím akcím amerických regulátorů se cena bitcoinu v sobotu propadla z téměř 27 tisíc dolarů na 25 500 dolarů, přičemž v současnosti se obchoduje na úrovni 25 800 dolarů. Podobný osud potkal i Ethereum, které se nyní obchoduje kolem 1 700 dolarů, což je pokles z téměř 1 900 dolarů v minulém týdnu.
  • Kryptoměny získávají. Ethereum se přiblížilo k 1900 USD 📊
    Náladu na trhu kryptoměn zlepšila rally na indexu Nasdaq, kde býci převzali kontrolu po údajích o inflaci v USA. Další nižší údaj o inflaci alespoň v rámci očekávání podpořil tržní očekávání kolem měkčí politiky Fedu. Nejvíce získávají menší kryptoměny jako Graph, Stepn, Filecoin, ale stále je to také dnes poskakující Bitcoin a Ethereum, které přitahují největší pozornost investorů na kryptotrhu.
  • Kryptomeny: Zmiešaný týždeň pre trh s kryptomenami
    Počas tohto týždňa bol vývoj na trhu s kryptomenami zmiešaný. Hlavné kryptomeny sa pohybovali v úzkom rozpätí. Na konci včerajšieho obchodovania sa však volatilita zvýšila. Počas dnešného dňa zaznamenala väčšina kryptomien nárast. Celková trhová kapitalizácia sa zvýšila na takmer 279 miliárd dolárov. Bitcoin si udržuje dominantné postavenie na trhu, keďže jeho podiel dosahuje 64,8%.
  • Kryptomeny: Zostanú kryptomeny anonymné?
    V japonskom mesto Fukuoka sa bude konať v dňoch 8.-9. júna stretnutie krajín G20, na ktorom budú prezidenti centrálnych bánk a ministri financií diskutovať o kryptomenách, v kontexte boja proti praniu špinavých peňazí (AML). Akcia bude zameraná na financovanie terorizmus a z tohto hľadiska budú analyzované transakcie kryptomien. Krajiny G20 sú povinné stanoviť štandardy FATF (Financial Action Task Force) pre kryptomenové trhy. Zástupcovia sa snažia zaviesť prísnejšiu identifikáciu platieb kryptomien, s cieľom obmedziť ich používanie (a zneužívanie) teroristickými organizáciami. Znamená to koniec anonymity krypto platieb? Rozhodnutie krajín G20 bude dôležité pre trhy s kryptomenou.
  • 📉 Kryptoměny zůstávají pod tlakem
    Trh s kryptoměnami je v poslední době pod tlakem. Výprodej včera nabral na intenzitě a stlačil Bitcoin do 7% ztráty. Pokles Etherea překonal 8 %. Investoři snižují svoji expozici v rizikových aktivech před středečním zasedáním Fedu a kryptoměny nejsou výjimkou. Pod tlakem se včera ocitla také Wall Street. Fed by měl zrychlit snižování objemu nákupů dluhopisů, což negativně ovlivní dostupnou likviditu na finančních trzích. Co se týká samotných kryptoměn, včera bylo reportováno snížení objemu investic do digitálních aktiv o $100 za minulý týden. Jedná se už o druhé snížení objemu investic během aktuální korekce.
  • Kryptoměny zůstávají stabilní, protože tradiční finanční trhy mírně klesají
    Bitcoin i ostatní kryptoměny zůstávají stabilní, protože tradiční finanční trhy zaznamenaly mírný pokles hodnoty. 
  • Kryptoměny 2018: Kde obchodovat Bitcoin, Ethereum, Ripple a 10 dalších [+ OTN tokeny zdarma]
    Připojte se ještě dnes ke krypto revoluci a obchodujte s kryptoměnami. Navíc získáte odměny ve formě OTN tokenů zdarma. Nezmeškejte příležitosti, které nabízí Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Stellar (XLM), Neo (NEO), Dash (DASH), Ethereum Classic (ETC), Qtum (QTUM), OmiseGo (OMG), Zcash (ZEC) nebo Bitcoin Gold (BTG).
  • Krypto news: Bitcoin nahlíží na sentiment indexů
    Bitcoin vylétl blízko 19 700 USD poté, co trhy pozitivně reagovaly na zprávy The Wall Street Journal o nižším zvýšení sazeb na prosincovém zasedání Fedu. O chvíli později Mary Dalyová z Federálního rezervního systému v San Franciscu zdůraznila, že bankéři budou na příštích zasedáních (po listopadovém) zvažovat nižší zvýšení, tj. o 25 a 50 bazických bodů. Počáteční pivot pomohlo indexům a pomohlo i kryptoměnám. Ty však ustoupily z místních maxim:
  • Krypto news: Bitcoin pod 28 000 USD 📉 Slabý začátek týdne pro kryptoměny
    V prostředí smíšených nálad na burzách dnes kryptoměny ztrácejí. Bitcoin ustoupil pod 28 000 dolarů. V bitcoinové síti je nyní stále téměř 450 000 nevyřízených transakcí a sentiment mezi rizikovými aktivy oslabila také překvapivě silná NFP zpráva z minulého pátku, která zvýšila šanci na možné další zvýšení úrokových sazeb Fedu a obtížněji zvladatelnou inflaci v USA. Vedle Bitcoinu ztrácely i menší kryptoměny jako Ethereum, Cardano a Polygon.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
Finexo
FxNet
IFC Markets
reklama
Dukascopy new