Čtvrtek 28. březen 2024 20:03
reklama
Dukascopy new
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
CapXmaster srovnani

Pražská burza posílila, dařilo se finančním titulům

23.06.2020 17:34  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Pražská burza dnes posílila, index PX stoupl o 0,66 procenta na 933,25 bodu. Nahoru ho táhly hlavně finanční tituly, když pojišťovna VIG přidala téměř tři procenta, Moneta Money Bank a Erste Bank necelá dvě procenta a Komerční banka zhruba procento. Naopak mírně ztratily například energetická společnost ČEZ či operátor O2. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

"Západoevropské burzy se dnes vydaly poměrně silně do kladného teritoria poté, co dnešní indexy nákupních manažerů v jednotlivých zemích překonaly odhady, a ukázaly tak na možné rychlejší oživení ekonomiky. Polepšila si taktéž pražská burza, podobně jako v Evropě se stal i na naší burze tahounem růstu finanční sektor," uvedl Josef Dudek z Fio banky.

Cenné papíry pojišťovny VIG dnes získaly 2,94 procenta na 525,50 koruny, Moneta si polepšila o 1,96 procenta na 57,10 koruny, Erste Bank o 1,72 procenta na 578,80 koruny a akcie Komerční banky se zhodnotily o 0,87 procenta na 579 korun.

Dopolední zisky neudržel technologický Avast a nakonec zakončil bez výraznější změny, přidal 0,13 procenta na 153,20 koruny.

Firma ČEZ naopak 0,61 procenta ztratila, jedna akcie tak nyní vyjde na 490 korun. O zhruba půl procenta přišla mediální společnost CME a likérka Stock. Telekomunikační O2 zlevnilo o 0,23 procenta na 220 korun.

Koruna dnes podle serveru Patria Online opět posílila k oběma světovým měnám. Vůči euru zpevnila kolem 17:00 o pět haléřů na 26,61 Kč/EUR, k dolaru pak o 21 haléřů na 23,49 Kč/USD.

Kurz české měny:


Předchozí závěr

Dnes kolem 17:00

Kč/EUR

26,66

26,61

Kč/USD

23,70

23,49

Zdroj: Patria Online

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Pražská burza po sérii sedmi propadů posílila
    Pražská burza dnes po předchozí sérii sedmi propadů posílila. Index PX stoupl o 0,82 procenta na 985,13 bodu. Zdražila většina hlavních emisí burzy. Nejvýrazněji si polepšily akcie tabákové společnosti Philip Morris ČR, a to o více než čtyři procenta. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza posílila, akcie ČEZ jsou nejdražší od loňského června
    Pražská burza dnes mírně posílila, a to hlavně díky dalšímu růstu akcií energetické firmy ČEZ. Index PX stoupl o 0,14 procenta na 1404,35 bodu. Akcie ČEZ jsou nyní nejdražší od června loňského roku. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza posílila, akcie KB jsou nejsilnější za 2,5 roku
    Pražská burza dnes opět posílila, a to hlavně díky výraznému zdražení akcií Komerční banky. Index PX stoupl o 0,34 procenta na 1358,48 bodu. Cena akcií Komerční banky po dnešním oznámení výsledků banky za tři čtvrtletí letošního roku stoupla na nejvyšší úroveň za zhruba 2,5 roku. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza posílila, akcie Monety zdražily o 10 procent
    Pražská burza dnes především díky výraznému zdražení akcií Moneta Money Bank posílila. Index PX stoupl o 1,14 procenta na 1061,07 bodu. Akcie Monety zdražily o více než deset procent a byly také emisí, s níž se obchodovalo v největším objemu. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza posílila, akcie Pegas Nonwovens zdražily o 8 pct.
    Pražská burza dnes stejně jako v pondělí posílila. Index PX stoupl o 0,27 procenta na 1008,04 bodu. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy. Nejvýrazněji zdražily akcie textilky Pegas Nonwovens, a to o více než osm procent. V médiích se dnes objevily informace, že firma R2G Rohan Czech nabízí malým akcionářům textilky odkup cenných papírů za 1010 korun za akcii. V posledních letech se cena akcií textilky dostala nejvýše na 969 korun, dnes ale poskočila na 1020 korun.
  • Pražská burza posílila, aktivita nízká
    Americké indexy otevřely zhruba tři desetinky v červených číslech. Široký index S&P500 je pod nulou poprvé po třech pozitivních seancích. Padají prakticky všechny sektory. Důvodem jsou opět obavy ohledně obchodního vyjednávaní mezi USA a Čínou. Nejhlubší ztráty zaznamenávají utility a energetický segment. Dolar mírně proti EUR oslabuje, odepisuje ale i zlato.
  • Pražská burza posílila, cena akcií ČEZ po výrocích Rakušana kolísala
    Pražská burza dnes mírně posílila. Index PX stoupl o 0,35 procenta na 1450,49 bodu. Cena akcií energetické firmy ČEZ po výrocích vicepremiéra Víta Rakušana (STAN) o výkupu menšinových podílů státem kolísala během dne až o desítky korun. Nakonec ale oproti pondělnímu závěru akcie firmy posílily jen o několik korun. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza posílila, dařilo se akciím Philip Morris, Monety či KB
    Pražská burza v závěru týdne posílila, index PX stoupl o 0,43 procenta na 1323,62 bodu. Nejvyšší přírůstek si připsala tabáková společnost Philip Morris, jejíž akcie zdražily přes tři procenta. Z předních emisí získala jedno procento Moneta Money Bank a přes půl procenta Komerční banka. Naopak ztrátu přes tři procenta zaznamenal zbrojař Colt CZ. Vyplývá to z údajů burzovního webu.
  • Pražská burza posílila, dařilo se ČEZ, Avastu, VIG či O2
    Pražská burza dnes posílila, index PX stoupl o 0,51 procenta na 1070,86 bodu. Nahoru ho táhly hlavně přední emise - energetická společnost ČEZ a technologická firma Avast, které si polepšily o více než procento. Dařilo se i pojišťovně VIG a operátorovi O2, jejichž akcie zdražily o více než procento a půl. Naopak Komerční banka zhruba procento odepsala. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Podle Josefa Dudka z Fio banky využila pražská burza uprostřed týdne příznivého sentimentu na globálních akciových trzích.
  • Pražská burza posílila, dařilo se Erste, Komerční bance či ČEZ
    Pražská burza v úvodu týdne posílila, index PX dnes stoupl o 0,41 procenta na 924,68 bodu. Nahoru ho táhly především Erste Bank, jejíž akcie si polepšily přes dvě procenta, Komerční banka a ČEZ. Naopak se nedařilo akciím technologické společnosti Avast, pojišťovny VIG či mediální CME. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza posílila, dařilo se většině akcií v čele s Monetou
    Pražská burza dnes posílila, index PX po předchozích šesti poklesech v řadě vzrostl o 0,62 procenta na 1050,31 bodu. Dařilo se většině akcií v čele s Monetou Money Bank. Mírně oslabily jen akcie nápojářské Kofoly a tabákové společnosti Philip Morris. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza posílila, dařilo se většině emisí, nejvíce CME
    Pražská burza zahájila týden růstem. Index PX dnes posílil o 0,32 procenta na 1088,24 bodu. Dařilo se většině titulů, nejvíce, přes procento, získala mediální CME. Z větších emisí si polepšily operátor O2, energetická společnost ČEZ či rakouské akcie. Se ztrátou zakončily obchodování čtyři tituly - textilka PFNonwovens, nápojářská Kofola, tabáková Philip Morris a Komerční banka. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza posílila díky rakouským finančním titulům
    Pražská burza dnes za nízké obchodní aktivity posílila. Index PX si připsal 0,52 procenta na 850,72 bodu. Nahoru ho táhly Erste Bank a pojišťovna VIG. Dařilo se také akciím Monety Money Bank či petrochemického Unipetrolu. Ztrácely naopak z větších emisí Komerční banka, operátor O2 a energetická společnost ČEZ. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza posílila druhý den v řadě, nahoru ji táhla Erste
    Pražská burza dál posílila a připsala si první dvoudenní růst za téměř šest týdnů. Index PX vzrostl o 0,43 procenta na 885,05 bodu. Nahoru ho táhla Erste Bank, Komerční banka a energetická společnost ČEZ vzrostly mírně. Nedařilo se naopak mediální společnosti CME. Objem obchodů se vrátil lehce nad dlouhodobý průměr, přesáhl 800 milionů korun. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza posílila, hlavním tahounem růstu byly akcie ČEZ
    Pražská burza dnes posílila. Index PX stoupl o 0,87 procenta na 1388,55 bodu. Hlavním tahounem růstu byly akcie energetické firmy ČEZ, s nimiž se obchodovalo v největším objemu ze všech emisí burzy. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza posílila, index PX je nejvyšší za poslední měsíc
    Pražská burza dnes po dvou dnech oslabování výrazně posílila. Index PX vzrostl o 1,78 procenta na 1369,40 bodu a pohybuje se na nejvyšších hodnotách za poslední měsíc. Nahoru táhly burzu především akcie bankovní skupiny Erste a Komerční banky. Vyplývá to z údajů na webu burzy a vyjádření analytiků. Posílila i česká koruna.
  • Pražská burza posílila, index PX stoupl o 0,71 procenta, dařilo se bankám
    Pražská burza dnes posílila. Index PX stoupl o 0,71 procenta na 1360,93 bodu. Nahoru burzu táhly hlavně akcie bankovních domů. Nedařilo se energetické společnosti ČEZ. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza posílila, index PX táhly akcie ČEZ, získaly tři procenta
    Pražská burza po dvou dnech poklesu v závěru týdne posílila. Index PX stoupl o 0,66 procenta na 1417,04 bodu. Nahoru ho táhl především energetický ČEZ, jehož akcie si připsaly tři procenta. S mírným ziskem uzavřely dnešní obchodování také Erste Bank a Komerční banka, naopak třetí bankovní titul, Moneta Money Bank, ztratil. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza posílila, jedním z tahounů byly akcie VIG
    Pražská burza dnes posílila. Index PX stoupl o 0,19 procenta na 980,76 bodu. Nahoru burze pomohly třeba akcie pojišťovací skupiny Vienna Insurance Group (VIG), které si polepšily o více než tři procenta. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • Pražská burza posílila, k růstu jí pomohly akcie Erste a KB
    Pražská burza dnes posílila. Index PX stoupl o 0,36 procenta na 1189,68 bodu. K růstu burze pomohlo zdražení akcií bankovní skupiny Erste a Komerční banky. Naopak cenné papíry ČEZ a Moneta Money Bank ztrácely. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FxNet
ATC Brokers
Pax Forex
reklama
CapXmaster