Úterý 19. březen 2024 11:50
reklama
CapXmaster
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Instaforex ebook

Okénko finančního trhu 7.9.2018

07.09.2018 18:31  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Americký trh práce si v srpnu připsal 201 tis. nových pracovních míst mimo farmářský sektor. Výsledek je tak jen mírně nad odhadem trhu. Překvapivě to ale nestačilo na pokles míry nezaměstnanosti, která tak zůstala na své současné hodnotě 3,9 %. Naopak potěšil vyšší růst mezd, které jsou meziročně vyšší o 2,9 %, což je nevyšší hodnota od roku 2009. Potvrzuje se tak fakt, že americký trh práce už nějakou dobu pracuje nad svým potenciálem, který Fed definuje jako 4,5% míru nezaměstnanosti, a vytváří tak silné proinflační tlaky. Zveřejnění pomohlo americkému dolaru prohloubit dnešní zisky a v současnosti se obchoduje na úrovni EUR/USD 1,157. Americké desetileté výnosy vyskočily o několik bodů na současných 2,94 %.

Trhy v těchto dnech očekávají oznámení D. Trumpa o zavedení dalších cel na dovoz čínského zboží v hodnotě 200 mld. dolarů. Podle posledních zpráv se zástupci amerického byznysu stále snaží přesvědčit amerického prezidenta, aby k tomuto kroku nepřistupoval. Čínská protistrana je však naopak připravena okamžitě přijít s odvetnými opatřeními. Ani spor USA a Kanady se neblíží k rychlému vyřešení. K přistoupení Kanady k nové verzi dohody NAFTA nedojde pravděpodobně ani tento týden. Další deadline je koncem tohoto měsíce, kdy americká strana má předložit k podpisu finální verzi dohody s Mexikem.

Koruna tento týden uzavírá se ziskem na současných EUR/CZK 25,686. Dnes se pohybují v kladných číslech i ostatní měny regionu. Pomáhá jim zklidnění situace v Itálii, jejíž zástupci opakovaně ujistili finanční trhy, že brzy zveřejněný návrh státního rozpočtu bude v souladu s pravidly EU o rozpočtové odpovědnosti.

Tým ekonomického výzkumu Raiffeisenbank a.s.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Okénko finančního trhu 7.11.2018
    V noci na dnešek se v USA rozhodovalo o rozložení sil v Kongresu. Republikánům se podařilo udržet většinu v Senátu, avšak dolní komoru ovládli dle očekávání demokraté, což se jim podařilo poprvé po dlouhých osmi letech. Oba tábory mají důvod k oslavám. Republikánská strana demonstrovala svou převahu ve venkovských a maloměstských regionech, naopak demokratům se podařilo naklonit si voliče z příměstských oblastí, tedy z tradičních republikánských oblastí. Nové uspořádání moci v Kongresu je trnem v oku současných zákonodárců, kteří budou narážet na silnou opozici při schvalování nových zákonů. Síly se tak vyrovnaly a současný prezident D. Trump tak bude mít ztížené podmínky pro prosazování své politiky. Americký dolar na události předchozí noci reagoval mírným oslabením, které v průběhu dnešního dne začíná vyrovnávat. V tuto chvíli se obchoduje na úrovni EUR/USD 1,147.
  • Okénko finančního trhu 7.1.2019
    Dnes se v Pekingu sešli zástupci USA a Číny, aby projednali nastavení obchodní vztahů mezi těmito dvěma zeměmi. Jedná se o první setkání zástupců těchto zemí od prosincového summitu G20, kde došlo k dohodě o tříměsíční době klidu celních opatření z obou stran. Jednání se zúčastnil také čínský vicepremiér, který je považován za hlavního poradce prezidenta v ekonomických záležitostech. Vypovídá to tak o snaze Číny posunout jednání co nejrychleji ke zdárnému konci. I přesto neočekáváme, že by došlo k průlomu ve vyjednávání. Ačkoliv čínská ekonomika byla americkými cly výrazně zasažena, lze totéž říct také o americké ekonomice, což potvrzuje nedávno zveřejněný ISM index ve výrobě. Proto by ze strany Číny nemělo dojít k jednostranným velkým ústupkům, snaha by měla vycházet z obou stran.
  • Okénko finančního trhu 7.12.2018
    Česká průmyslová výroba v říjnu ve srovnání s předchozím rokem vzrostla o 6,7 %, což je druhý nejlepší výsledek v tomto roce. Tomu pomohl i jeden pracovní den navíc ve srovnání s předchozím rokem. Na růstu se nejvíce podepsalo oživení automobilového sektoru a solidní výkon kovodělné výroby. Naopak se nedařilo chemickému průmyslu nebo těžbě. Říjen přinesl překvapivě vysoký výkon tuzemského průmyslu. Po zbytek roku však očekáváme spíše nižší hodnoty růstu. Tuzemský průmysl brzdí příliš vysoká koncentrace automobilového sektoru, kterému celý tento rok viditelně dochází dech. Stojí za tím kombinace nasycené poptávky a regulatorních problémů. Pro celý rok 2018 očekáváme, že průměrný růst průmyslové výroby zůstane pod 4,0 %. Ačkoli se jedná o téměř poloviční výkon ve srovnání s předchozím rokem, lze stále hovořit o solidním tempu.
  • Okénko finančního trhu 7.2.2019
    Bankovní rada ČNB dnes dle očekávání rozhodla o zachování sazeb na současné úrovni. Pro zvýšení o 25 bazických bodů hlasovali dva ze sedmi členů rady. Zvyšování úrokových sazeb není v Česku zdaleka u konce. Očekáváme, že bankovní rada ještě dvakrát vždy po 0,25 procentních bodech zvedne základní úrokovou sazbu na konečných 2,25 % a to během první poloviny letošního roku. Tím se přiblíží k pomyslné rovnovážné úrovni základních úrokových sazeb, ze které se může odrazit zpátky dolů, pokud inflace a ekonomika výrazněji ochladí. V našem základním scénáři ale předpokládáme, že se cyklus zvyšování úrokových sazeb v Česku blíží svému vrcholu. V novodobé historii se bude jednat o třetí nejkratší cyklus utahování měnové politiky ČNB.
  • Okénko finančního trhu 7.3.2019
    Evropská centrální banka po dnešním měnověpolitickém jednání dle očekávání nechala sazby nezměněné. Rada guvernérů upravila očekávání prvního zvýšení sazeb z poloviny léta až na konec tohoto roku. Přesto se očekávání trhu ohledně prvního zvýšení sazeb posunulo z podzimu 2019 až na polovinu roku 2020. ECB bude i nadále reinvestovat jistiny ze splatných cenných papírů a k tomuto se počínaje zářím přidá nový program úvěrů pro bankovní sektor tzv. TLTRO (targeted longer-term refinancing operations), který má zaručit příznivé úvěrové podmínky. V refinancování aktiv hodlá ECB pokračovat tak dlouho, jak to bude nutné k udržení příznivých likviditních podmínek a udržení inflace poblíž dvouprocentního cíle. Znovuzavedení kvantitativního uvolňování nebylo předmětem dnešní diskuze. ECB ve své nové prognóze přehodnotila svá očekávání ohledně budoucího vývoje evropské ekonomiky směrem dolů. Letos počítá centrální banka s růstem ekonomiky na úrovni 1,1 %, pro rok příští pak 1,6 %. Prezident M. Draghi zdůraznil, že ekonomika eurozóny se i nadále pohybuje v pásmu expanze, její růst však začal zpomalovat. Inflace se tento rok bude dle nové prognózy pohybovat v průměru okolo 1,2 %, což je výrazně pod cílem ECB. Pro následující roky očekává centrální banka pomalou konvergenci k jejich cílové hodnotě.
  • Okénko finančního trhu 7.5.2019
    Maloobchodní tržby bez započtení prodejů automobilů v březnu meziročně vzrostly o 4,3 %. Celkové tržby včetně motoristického segmentu se ve srovnání se stejným měsícem předchozího roku zvýšily o 2,7 %. Tradičně se dařilo internetovým obchodům a zásilkovým službám. Úspěšný měsíc za sebou mají také prodejci výrobků pro sport, kulturu a rekreaci. Celkový růst tržeb byl opět ovlivněn záporným příspěvkem motoristického segmentu. Po únorovém mírném růstu v březnu opět poklesly tržby za prodej, opravy a údržbu aut (o 0,6 %). Registrace nových automobilů v březnu znovu prohloubily pokles. Po sezónním očištění došlo v letošním prvním čtvrtletí k mírnému zrychlení celkových maloobchodních tržeb oproti závěru loňského roku, což by mohlo pozitivně ovlivnit i spotřebu domácností. Tento posun byl dán zejména nižšími poklesy tržeb v automobilovém segmentu, zatímco tržby za ostatní boží se zvýšily jen nepatrně. Očekáváme, že celkové maloobchodní tržby by v průměru v letošním roce měly vzrůst o 2,2 %, bez prodejů a oprav aut by se jejich dynamika měla udržet lehce nad 4 %.
  • Okénko finančního trhu 7.6.2018
    Viceguvernér ČNB M. Hampl předpokládá, že rovnovážná úroková sazba je ve skutečnosti mnohem výše, než s jakou centrální banka počítá dnes, což logicky volá po rychlejším navyšování sazeb. Podle jeho názoru by dvoutýdenní repo sazba již měla být nad jedním procentem. Současná situace nízkých úrokových sazeb v momentě, kdy „ekonomika má vyčerpané produkční kapacity, jede nad rámec svých možností a jsme svědky růstu reálných mezd, který tu nebyl deset let“ je bezprecedentní. Doplnil také, že model ČNB předpokládá, že v této fázi hospodářského cyklu by klíčová sazba měla být někde mezi 2 % a 3 %. Koruna na vyjádření viceguvernéra nijak nereagovala a v tento moment kolísá kolem EUR/CZK 25,64. Na posledním měnověpolitickém jednání byl známý jestřáb M. Hampl jediným, kdo hlasoval pro navýšení úrokových sazeb. Lze tedy očekávat, že stejně bude hlasovat na příštím jednání na konci června. Vzhledem k tomu, jak slabá je stále koruna se pravděpodobně k němu jeden nebo dva další členové rady přidají. To by mělo trhu vyslat jasný signál o vůli bankovní rady sazby dále navyšovat ještě tento rok. Podle našeho odhadu k tomu dojde letos ještě dvakrát.
  • Okénko finančního trhu 7.6.2019
    Německá centrální banka snížila odhad letošního růstu tamní ekonomiky na 0,6 %. Za zhoršením předchozí prosincové prognózy o 1 p.b. stojí zejména postupně se snižující globální poptávka. Právě její dostatečná úroveň je pro německou exportně orientovanou ekonomiku zásadní. Potíže tamního průmyslu, které pozorujeme již od druhé poloviny loňského roku, ovlivňují prostřednictvím blízkých obchodních vazeb i ekonomickou situaci v tuzemsku. Stejnou prognózu růstu hospodářství má i německá obchodní komora a německá vláda počítá dokonce s ještě o desetinu nižší hodnotou. Během posledních dnů však přibývají další zprávy potvrzující negativní výhled německého hospodářství. Německý export v dubnu poklesl o 3,7 %, což byl nejvyšší propad od roku 2015. Rovněž dnes zveřejněná průmyslová výroba za duben zaznamenala výrazný meziměsíční propad o 1,9 %. Tato hodnota značně předčila již tak negativní tržní očekávání a rozptýlila i naději na zlepšení ekonomické situace ve druhém čtvrtletí. Průmysl by musel ve zbývající dvou měsících vykázat výrazně lepší výsledky, aby pozitivně přispěl k růstu HDP. Poslední předstihové ukazatele však naznačují určitou stabilizaci podnikatelského sentimentu a rovněž zakázky za květen zaznamenaly nárůst již druhý měsíc v řadě. Ukazují i na vyšší růst produkce v automobilovém sektoru.
  • Okénko finančního trhu 7.8.2018
    Bilance českého zahraničního obchodu v červnu dosáhla kladného salda 15,8 mld. Kč (v národním pojetí). Vývoz v národním pojetí meziročně vzrostl o 0,8 % a dovoz o 2 %. Za poklesem přebytku obchodní bilance stojí především horší výsledky obchodu s motorovými vozidly a ostatními dopravními prostředky. Poptávka po automobilech z evropských trhů již několik měsíců uvadá, což pociťují i tuzemští automobiloví výrobci. Opačným směrem na celkovou obchodní bilanci ale působilo zlepšení obchodu s počítači a elektronikou. Rizikem pro naše exportéry teď také bude obnovené posilování koruny. Objem exportu přes léto také přibrzdí sezóna dovolených. Za letošní rok by přebytek obchodní bilance podle našeho odhadu měl dosáhnout přibližně 100 mld. Kč.
  • Okénko finančního trhu 7.8.2019
    Maloobchodní tržby bez započtení prodejů automobilů v červnu meziročně vzrostly o 4,6 %. Celkové tržby včetně motoristického segmentu se ve srovnání se stejným měsícem předchozího roku zvýšily pouze o 0,2 %. To bylo dáno značným poklesem tržeb za prodeje a opravy automobilů, které se v červnu snížily o varovných 8,3 % a nenavázaly tak na pozitivní čísla z dubna a května. Celkově si maloobchodní tržby (bez prodejů automobilů) ve druhém čtvrtletí polepšily téměř o pět procent. I pro následující měsíce odhadujeme, že prodeje budou solidně růst. Spotřebitelská důvěra se v posledních měsících zvýšila a dosahuje vysokých úrovní. Současně přetrvávající napjatá situace na trhu práce působí na rychlý růst mezd. Nicméně očekávané zpomalení ekonomiky způsobí, že i mzdová dynamika bude postupně slábnout. Celkové maloobchodní tržby by proto v letošním roce měly v průměru vzrůst o 2,2 %, bez prodejů a oprav aut by se jejich dynamika měla udržet lehce nad 4 %.
  • Okénko finančního trhu 8.10.2018
    Míra nezaměstnanosti podle metodiky MPSV dle očekávání poklesla o jednu desetinu na 3 %. Svou roli sehrály jak sezónní práce v zemědělství či stavebnictví, tak nástup absolventů škol a pracovníků ve školství do zaměstnání. Přes vyčerpaný trh práce se zaměstnavatelé snaží dál shánět nové pracovníky. Míra nezaměstnanosti se tak sama o sobě stává brzdou růstu české ekonomiky. Letošní průměrná míra nezaměstnanosti dosáhne 3,2 % a v příštím roce očekáváme nepatrný nárůst na 3,3 %. V prostředí tak nízké nezaměstnanosti budou dál růst mzdy, ačkoliv ekonomika už bude zpomalovat.
  • Okénko finančního trhu 8.11.2018
    Míra nezaměstnanosti podle definice MPSV překvapivě poklesla až na 2,8 % ze zářijových 3,0 %. Počet dosažitelných nezaměstnaných klesl o 9 336 na 193 983 mimo jiné díky nástupu zbývajících nových absolventů škol do zaměstnání a pokračujícím sezónním pracím. Počet nezaměstnaných na jedno volné místo tak dále poklesl na 0,68. Míra nezaměstnanosti podle našich odhadů dosáhla minima tohoto roku a v následujících měsících by měla začít opět růst. Hlavním důvodem bude ukončování sezónních prací jak v zemědělství, tak ve stavebnictví. Na problému dlouhodobě přehřívajícího se trhu práce to však nic nezmění. Stále více firem označuje nedostatek nových zaměstnanců jako největší barieru jejich růstu. Podle naší prognózy letošní průměrná míra nezaměstnanosti dosáhne 3,2 % a v příštím roce očekáváme nepatrný nárůst na 3,3 %.
  • Okénko finančního trhu 8.1.2019
    Česká průmyslová výroba v listopadu ve srovnání s předchozím měsícem poklesla o 0,9 %. Meziročně tuzemský průmysl vzrostl o 4,8 %, což je přibližně průměrný výsledek minulého roku. Tomu pomohl i jeden pracovní den navíc ve srovnání s rokem 2017. Na růstu se nejvíce podepsalo pokračující oživení automobilového sektoru a solidní výkon sektoru elektroniky. Naopak se i nadále nedařilo chemickému průmyslu. V následujících měsících očekáváme, že si průmysl současné hodnoty růstu nebo jen mírně nižší udrží. Na druhou stranu nejistotu přináší automobilový sektor, který byl v posledních měsících ovlivněn novými emisními podmínkami a současné oživení po prudkém propadu produkce nemusí být trvalé. Pro celý rok 2018 očekáváme, že průměrný růst průmyslové výroby dosáhne 3,3 %. Ačkoli se jedná o téměř poloviční výkon ve srovnání s předchozím rokem, lze stále hovořit o solidním tempu. V tomto roce by pak průmyslová produkce měla dále zpomalit na 3,0 %.
  • Okénko finančního trhu 8.2.2019
    Míra nezaměstnanosti se v prosinci zvýšila na 3,3 %. Nezaměstnanost tak po dosažení historicky nejnižších hodnot na podzim loňského roku už dva měsíce v řadě mírně roste. Nárůst v posledních měsících souvisí především s ukončováním sezónních prací a propouštěním pomocných sil, které obchodníci nabrali na předvánoční shon. Očekáváme, že rekordně nízká nezaměstnanost již pravděpodobně dosáhla svého dna a začne se postupně mírně zvyšovat. Situace na trhu práce se i přesto nezlepší a nedostatek lidí na trhu práce zůstane i nadále jednou z hlavních bariér růstu ekonomiky. Nezaměstnanost by podle našeho odhadu měla zůstat na nízkých úrovních i v letošním roce, v průměru za celý rok očekáváme její nepatrné zvýšení na 3,3 %. Nezaměstnanost v České republice by tak měla nadále zůstat nejnižší v rámci Evropské unie.
  • Okénko finančního trhu 8.3.2019
    Ve čtvrtém čtvrtletí 2018 vzrostla průměrná nominální hrubá měsíční mzda v České republice meziročně o 6,9 % na 33 840 Kč, což po očištění o inflaci znamená reálný růst o 4,7 %. Mediánová mzda vzrostla meziročně o 7,1 % na 29 247 Kč. Kvůli rekordně nízké nezaměstnanosti jsou zaměstnavatelé nuceni navyšovat mzdy, aby si stávající zaměstnance udrželi. To ovlivňuje především ziskovost firem, která s rostoucími mzdovými náklady klesá. Růst mezd ve státní správě překvapivě zpomalil na úroveň 5 %. Nicméně tlak na další zvyšování mezd především od lékařů a učitelů nepolevuje. Proto očekáváme, že v tomto roce porostou mzdy průměrně o 7,8 % a v roce příštím toto tempo zpomalí na 5,0 %.
  • Okénko finančního trhu 8.4.2019
    Český průmysl v únoru meziročně vzrostl o 1,5 %. Kladně k tomuto výsledku přispěly odvětví elektřiny, plynu a páry, a dále zpracovatelský průmysl s výjimkou klesajícího automobilového sektoru. Předstihové indikátory ovšem naznačují, že nejlepší období má český průmysl pro tuto chvíli již za sebou. Stejně jako v České republice i v Německu, našem hlavním exportním trhu, setrvale klesá index PMI a pro následující měsíce tak pro průmysl věstí ochlazení. Za rok 2019 tak očekáváme průměrný růst průmyslové výroby na úrovni 1,8 %, což je oproti roku 2018 zhruba poloviční tempo.
  • Okénko finančního trhu 8.6.2018
    Míra nezaměstnanosti v ČR v květnu klesl o 0,2 p.b. na 3,0 %, což je v souladu s naším odhadem i odhadem trhu. Sezónní faktory jsou v téměř plné síle, jelikož stlačily současnou míru nezaměstnanosti pod tu sezóně očištěnou. Přetrvají až do podzimních měsíců, kdy se míra nezaměstnanosti podle našeho odhadu bude držet pod 3% hranicí. Na druhou stranu jsou firmy stále pod větším tlakem na zvýšení mezd. Ty v prvním čtvrtletí nominálně vzrostly meziročně o 8,6 %. Vzhledem k vývoji na trhu práce se tyto tlaky ještě zintenzivní a i ve druhém čtvrtletí bychom mohli vidět velice výraznou dynamiku růstu mezd.
  • Okénko finančního trhu 8.7.2019
    Květnová průmyslová výroba byla oproti dubnu vyšší o 1,1 %, meziročně se zvedla o 3,2 %. Tento příznivý výsledek byl však částečně ovlivněn nízkou srovnávací základnou z loňského roku. K růstu nejvýrazněji přispěl automobilový sektor, jehož produkce se od března postupně zvedá a dohání tak výpadky z podzimu a přelomu roku. Pokles produkce byl zaznamenán u výroby strojů a zařízení, což může indikovat nižší úroveň investiční aktivity průmyslových podniků. V lepších datech za duben a květen se tak neodráží nepříznivá ekonomická situace u našich hlavních obchodních partnerů v čele s Německem. Optimismus do budoucna pak vzbuzuje objem nových zakázek, které v dubnu meziročně stouply o 9 %, v květnu pak o 4,1 %. Očekáváme nicméně, že zahraniční vývoj bude dynamiku domácí průmyslové produkce v dalším období brzdit. V průměru za celý rok 2019 by si tak průmysl měl polepšit o 1,3 %, tedy podstatně méně než v loňském roce.
  • Okénko finančního trhu 8.8.2018
    Míra nezaměstnanosti podle MPSV v červenci vzrostla o 0,2 p.b. na 3,1 %. Na jedno volné pracovní místo připadá i nadále 0,7 uchazeče. Za růstem nezaměstnanosti stojí nižší náborové tempo, které je pro červenec charakteristické, a příchod čerstvých absolventů na trh práce. V dalších měsících míra nezaměstnanosti opět klesne a udrží se pod třemi procenty až do podzimních měsíců. Pro tento rok odhadujeme průměrnou míru nezaměstnanosti na 3,2 %.
  • Okénko finančního trhu 8.8.2019
    Česká nezaměstnanost se v červenci zvýšila o 0,1 procentního bodu a dosáhla tak hodnoty 2,7 %. Tento nárůst se očekával a souvisí s každoročním vstupem absolventů na trh práce. Nadále platí, že je míra nezaměstnanosti z historického hlediska na mimořádně nízké úrovni a s trochou zjednodušení lze říci, že většina nezaměstnaných tak činí z vlastního rozhodnutí. Na jedno evidované volné pracovní místo připadá pouze 0,59 uchazeče. Meziměsíčně dokonce došlo k nárůstu počtu nabízených pracovních míst, takže český trh práce výraznější ochlazení stále nezaznamenal. I nadále tak zůstává česká nezaměstnanost nejnižší v Evropské unii a v nejbližších měsících se na tom zřejmě nic nezmění. Nepoleví ani tlak na růst mezd, které si podle nás v letošním roce udrží dynamiku poblíž 7 %, což se pozitivně projeví na domácí poptávce po spotřebním zboží. Tento stimul se české ekonomice bude ve zbytku roku určitě hodit, protože zahraniční poptávka znatelně slábne a data z Německa naznačují, že se tamnímu hospodářství stále nedaří nadechnout k obnovení růstu. Oproti tomu na americkém trhu práce pokračují dobré časy, když došlo k dalšímu mírnému poklesu v počtu nových i pokračujících žádosti o podporu nezaměstnanosti.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Instaforex ebook