Čtvrtek 28. březen 2024 21:50
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Dukascopy new

EUR/JPY se otevírají nové možnosti

24.02.2016 10:20  Autor: BOSSA  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

U EUR/JPY nabízíme zajímavý pohled na dlouhodobější graf, na němž vidět, že se měnovému páru otevírá nový prostor pro pohyb na jih. Propadl se pod úrovně, nad nimiž se obchodoval 3 roky. Nyní se japonský jen nachází v nových vodách nejen na páru s USD (po propadu pod hodnotu 115,50z pohledu USD/JPY), tak i na páru s eurem. Jde o proražení dlouhodobých úrovní podpory, které jenu otevírají nové prostory pro posílení proti euru.

    Klíčová slova: EUR/JPY | Japonský jen | USD | EUR | JPY | USD/JPY | Graf |
    Sdílení článku: 
       

    Čtěte více

    • EUR/JPY našlo půdu pod nohama a začalo růst
      EUR/JPY se v uplynulém měsíci pohyboval v rozmezí mezi 20denním a 200denním jednoduchým klouzavým průměrem (SMA) a v současné době se snaží uzavřít nad prvním z nich na úrovni 156,45 poté, co se mu ho v prosinci dvakrát nepodařilo překonat.
    • EUR/JPY odskok od 78,6 Fibonacciho retracementu
      EUR/JPY vytvořil obrazec převrácená hlava a ramena, ale v tom okamžiku vidíme odražení od trendové linie. Vidíme, že zóna POC (Point of Confluence) drží a na bodu 78,6 odráží cenu směrem dolů.
    • EURJPY: Optimismus v euro zóně na deset ročních maximech, euro je nakupované
      Společná měna se obchodovala v zisku ve čtvrtek kolem oběda a EURJPY získal mírně růstové momentum po včerejším výprodeji. Euro bylo v zisku cca 0.25% během Londýnské seance a pohybovalo se vůči jenu kolem 131.80.
    • EUR/JPY posílil o více než 3,0 %
      EUR/JPY posílil o více než 3,0 % na téměř 15leté maximum 155,37, což byl nejrychlejší růst za více než deset let. Býci se snaží oživit své pozitivní momentum v blízkosti nedávných maxim, stochastický oscilátor signalizují překoupené podmínky. Nejbližší překážkou by mohlo být okolí hladiny 156,00, kde se nachází trendová linie odporu, která spojuje všechna maxima z 18. ledna.
    • EUR/JPY se dlouhodobě pohybuje do strany
      EUR/JPY se od začátku roku nachází v dlouhodobém růstovém trendu a 31. srpna dosáhl nového 15letého maxima 159,75. Od té doby se cena obchoduje bez jasného směru kolem úrovně 158,00, přičemž její nedávný nárůst směrem dolů se během několika seancí vymazal. Pokud by prodejci znovu získali převahu, pár by mohl otestovat nedávnou oblast podpory 156,56. Prolomení pod tuto zónu by mohlo otevřít cestu k říjnovému minimu 154,34. Pokud se zde nezastaví, cena by pak mohla klesnout k červencovému supportu 153,31.
    • EUR/JPY se dostal zpět nad svůj klouzavý průměr
      EUR/JPY se vyšplhal zpět nad svůj 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA) a usiluje o posunutí svého rostoucího trendu 2023 nad úroveň 159,47 z minulého týdne. Index RSI si udržuje negativní trajektorii nad neutrální hodnotou 50, přestože se v poslední době otočil výše, zatímco MACD se stále pohybuje pod červenou signální linií, což naznačuje určitou skepsi na trhu.
    • EUR/JPY se nachází v nejasném směru
      EUR/JPY se od začátku roku nachází v dlouhodobém růstovém trendu a 31. srpna dosáhl nového 15letého maxima 159,75. Od té doby se cena obchoduje bez jasného směru kolem 158,00, zatímco krátkodobé oscilátory odrážejí neutrální až pozitivní krátkodobou tendenci. Pokud nákupní zájem zesílí, mohli by se býci pokusit znovu otestovat nedávné 15leté maximum na úrovni 159,75.
    • EUR/JPY se nachází v neutrálním trendu
      EUR/JPY se pohybuje tam a zpět mezi 20- a 50denním jednoduchým klouzavým průměrem (SMA) po poklesu z 15letého maxima 159,75. Krátkodobé signály jsou smíšené, neboť ukazatel RSI se pohybuje kolem neutrální hodnoty 50, zatímco stochastický oscilátor má vyšší trend. V týdenním grafu však ukazatele dosáhly vrcholu v překoupené oblasti a obracejí se směrem na jih, což odráží medvědí tendenci.
    • EUR/JPY se odrazilo od trendové čáry
      EUR/JPY otevřel týden doji svíčkou o něco níže než 20denní SMA na úrovni 156,30, a to po odrazu od březnové trendové linie podpory. Odraz od trendové čáry naznačuje, že pozitivní trend přetrvá, nicméně pondělní doji svíčka může přinést pochybnosti. Co se týče ukazatelů hybnosti, ukazatel RSI si udržuje negativní trajektorii, přestože se vyšplhal zpět nad neutrální hodnotu 50, zatímco stochastický oscilátor se nachází ve své překoupené úrovni 80.
    • EUR/JPY se od svého maxima propadl
      EUR/JPY se po odmítnutí na úrovni 161,85 koncem ledna krátkodobě propadá níže. Navzdory dočasnému odrazu od 50denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA) je pár opět na ústupu a drží se mírně nad klesající trendovou linií převzatou z jeho 15letého maxima na úrovni 164,28. Pokud by prodejní tlaky přetrvaly, mohla by cena zpočátku otestovat únorový support na úrovni 158,06.
    • EUR/JPY se propadlo po vytvoření dvojitého vrcholu
      Od prosince 2023 EUR/JPY stabilně roste a v únoru dosáhl maxima na úrovni 163,70 v roce 2024. Od té doby pár prochází drobnou korekcí, při níž proniká pod spodní konec svého vzestupného kanálu, než nalezne silnou podporu na 50denním jednoduchém klouzavém průměru (SMA). Kdyby se 50denní SMA neudržel, pár by mohl klesnout směrem k oblasti rezistence ze srpna a října na úrovni 159,75, která by mohla v budoucnu sloužit jako podpora.
    • EUR/JPY se propadl po dosažení nových maxim
      Obchodníci s EUR/JPY se zapojili do vybírání zisků v blízkosti vrcholu z minulého týdne na úrovni 164,28 a zaznamenali čtyři negativní dny po sobě, což pár v úterý srazilo až na 161,38. Záporný sklon ukazatelů hybnosti je odrazujícím signálem před bleskovými údaji PMI podnikatelské aktivity v eurozóně, které budou zveřejněny ve čtvrtek v 10:00. Avšak 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA) na úrovni 161,00 a nejistá vzestupná trendová linie podpory z října na úrovni 160,35 jsou na dohled a mohly by ještě přijít na pomoc, dokud bude ukazatel RSI stát nad neutrální hodnotou 50.
    • EUR/JPY se snaží vytvořit nové maximum
      EUR/JPY se od začátku roku nachází v dlouhodobém růstovém trendu a 31. srpna dosáhl nového 15letého maxima 159,75. Od té doby se cena obchoduje bez jasného směru kolem rukojeti 158,00, zatímco krátkodobé oscilátory odrážejí neutrální až pozitivní krátkodobou tendenci. Pokud boční formace prorazí směrem vzhůru, mohli by býci zamířit k 15letému maximu na úrovni 159,75.
    • EUR/JPY se vrací do růstového trendu
      EUR/JPY se stal přeprodaným v blízkosti svého 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA) poté, co silná medvědí bouře minulý týden stlačila pár z patnáctiletých maxim na čtyřměsíční minimum 153,00. Nejnovější volný pád ceny prolomil červnovo-listopadový býčí kanál a v krátkodobém obraze vyznačil nové nižší minimum. Obchodníci proto mohou zůstat opatrní, ačkoli oscilátory RSI a stochastický oscilátor změnily směr k růstu a podpořily tak nejnovější vzestup ceny. Pár se v pondělí na úrovni 157,93 potýkal s obtížemi při opětovném vstupu do prolomeného vzestupného kanálu.
    • EUR/JPY se začalo propadat až k rostoucí trendové čáře
      Od prosince 2023 EUR/JPY stabilně roste a koncem února dosáhl maxima z roku 2024 na úrovni 163,70. Přestože v minulém týdnu zažil pokles, pár se našel a otočil se zpět výše směrem k nedávno zaznamenanému tříměsíčnímu maximu. Vzhledem k tomu, že se indexy RSI i MACD nacházejí v kladných zónách, může se cena k maximu z roku 2024 na úrovni 163,70 vrátit. Kdyby tato barikáda selhala, pozornost by se mohla obrátit k 15letému maximu 164,28.
    • EURJPY smazal denní pokles po údajích IFO a komentáři de Guindose
      EUR/JPY dnes zaznamenal mnohé pohyby. Pár se během asijského obchodování ponořil pod 200hodinový klouzavý průměr, když jen získal na základě zpráv z médií, podle kterých japonská vláda možná obnoví mandát BoJ a inflační cíl na začátku roku 2023. Od té doby se však pár pomalu zotavoval a na začátku evropského obchodování získal vzpruhu poté, co člen ECB De Guindos prohlásil, že evropská centrální banka zůstane u zvyšování sazeb o 50 bazických bodů a že neví, kdy se zvyšování sazeb zastaví, čímž posílil jestřábí vzkaz, který vyslala prezidentka Lagardeová na tiskové konferenci po zasedání. Německé indexy IFO v 10:00 rovněž podpořily EUR, když dopadly nad očekávání. Index současných podmínek vyskočil z 93,1 na 94,4 (oček. 93,5), zatímco index očekávání se posunul z 80,0 na 83,2 (oček. 82,0).
    • EUR/JPY stále naráží na rezistenci 158,50
      EUR/JPY získal v posledních dnech pozitivní tah poté, co překonal 50denní jednoduchý klouzavý průměr. Býci si však mohou připsat jen částečné vítězství, protože existuje vysoké riziko zpětného tahu, pokud pár nedokáže prorazit nad překážku 158,50, která brání přesvědčivějšímu proražení nad mrak. Ukazatele momenta ukazují na pokračování býčího trendu v nejbližším období.
    • EUR/JPY stále v růstu
      Euro vůči japonskému jenu je stále v růstovém trendu. Do jisté míry za to může špatný dolar, který je stále v poklesu. V pondělí bylo zasedání ECB, ale Price Action nám to nijak nezměnilo. Po měsíčním Up Trendu se trh nachází na dlouhodobém Supportu na ceně 147,64. Trh může zareagovat tím, že vytvoří klesající Pin Bar a nastane velký výprodej. Tuto možnost naznačuje i indikátor Stochastik, který je nad úrovní 80 a naznačuje nám pokles. V opačném případě by cena mohla vyrůst až nad cenu 150. V 11 hodin na euru máme vyhlášení o CPI, kde očekáváme 8,5 %. Ideálně počkat na vyhlášení, zda trh zavře nad nebo pod supportem 147,64.
    • EUR/JPY tvoří nová maxima
      EUR/JPY dosáhl nového maxima den poté, co porazil maximum z října 2022 na ceně 148,40, takže to vypadalo, že začal další býčí trend. Pár se však rychle zhroutil bez jakéhokoli varování a uzavřel pod pondělním minimem, aby zanechal velmi negativní medvědí svíčku. Ve skutečnosti tato svíčka za poslední 2 dny pohřbila kupující a zanechala obrovskou past na býky. Důležité je, že se nám na trhu vytvořilo dvojité dno, od kterého se trh odrazil a začal znovu růst.
    • EURJPY výhled 21.3.2014
      EURJPY Na páru EURJPY jsme se dostali ke spodní TL, doporučujeme sledovat vývoj v nižš&iac...
    Forex - doporučené články:

    Co je FOREX?
    Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
    Forex pro začátečníky
    Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
    1. část - Co to vlastně forex je?
    FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
    VIP zóna - Forex Asistent
    Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
    Forex brokeři - jak správně vybrat
    V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
    Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
    Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
    Forex volatilita
    Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
    Forex zůstává největším trhem na světě
    V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

    Nejnovější články:


    Naposledy čtené:

    reklama
    Swissquote Bank