Úterý 19. březen 2024 06:48
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Swissquote Bank
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Instaforex ebook

PPF Telecom Group loni zvýšila zisk o tři procenta na 36 miliard korun

24.03.2023 12:07  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Telekomunikační divize skupiny PPF loni zvýšila provozní zisk EBITDA po započtení nákladů na pronájmy o tři procenta na 1,5 miliardy eur, tedy v přepočtu na přibližně 36 miliard korun. Konsolidované výnosy skupiny PPF Telecom Group, která zahrnuje operátory O2, CETIN či Yettel, meziročně vzrostly o 5,1 procenta na 3,5 miliardy eur, tedy asi 84 miliard korun. Společnost to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Skupina PPF podniká ve 25 zemích. Investuje do řady odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, média, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Skupina vlastní aktiva ve výši 40,3 miliardy eur a zaměstnává 80.000 lidí.

Zdroj: ČTK

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • PPF kupuje podíl v polské firmě InPost, která provozuje síť výdejních boxů
    Skupina PPF kupuje od společnosti soukromého kapitálu Advent International patnáctiprocentní podíl v polské firmě InPost, která provozuje samoobslužné schránky pro vyzvednutí zboží a logistická centra pro internetové obchody. PPF je nyní s celkovým podílem 16,75 procenta druhým největším akcionářem ve firmě InPost právě po Advent International. Součástí dohody je opce pro PPF na nákup dalších 15 procent akcií InPost od Advent International. ČTK to v tiskové zprávě sdělil mluvčí PPF Leoš Rousek.
  • PPF měla v pololetí ztrátu 7,73 miliardy Kč, rok předtím měla zisk 4,57 mld. Kč
    Skupina PPF vykázala v 1. pololetí letošního roku ztrátu 318 milionů eur (7,73 miliardy Kč), když o rok dříve měla zisk 188 milionů eur (4,57 miliardy Kč). PPF o tom informovala ČTK v tiskové zprávě. Letošní ztrátu podle ní způsobily zejména náklady v souvislosti s odchodem z ruského bankovního trhu.
  • PPF: O spojení s Monetou se rozhodne v řádu týdnů
    O případném spojení poskytovatele úvěrů Home Credit s bankou Moneta Money Bank bude rozhodnuto v řádu týdnů. V rozhovoru pro server Seznam Zprávy to řekl Ladislav Bartoníček, jenž byl po smrti miliardáře Petra Kellnera pověřen řízením skupiny PPF, pod kterou Home Credit patří. Změna vlastnické struktury PPF po Kellnerově smrti podle Bartoníčka plány neovlivní. Bartoníček v rozhovoru také nevyloučil další akvizice firem v telekomunikacích či médiích.
  • PPF po dobrovolné nabídce ovládne 28,36 % akcií Monety
    Skupina PPF oznámila, že během dobrovolné nabídky na odkup akcií Monety získala akceptace ve výši 141 723 860 ks, což odpovídá 27,73 %. To dohromady s podílem, který vlastnila PPF před odkupem (0,63 %), znamená, že po vypořádání transakce bude PPF v Monetě ovládat 28,36 %.
  • PPF prodává 30procentní podíl v CETIN Group investičnímu fondu GIC
    Skupina PPF prodává 30procentní podíl v provozovateli sítí CETIN Group investičnímu fondu GIC s centrálou v Singapuru. PPF si ve skupině CETIN zachová majoritu 70 procent. PPF to uvedla na webu. Vypořádání transakce podléhá schválení příslušných regulačních úřadů. Účastníci transakce se dohodli, že nezveřejní podrobnosti o její finanční stránce. Nový menšinový vlastník získá odpovídající zastoupení v představenstvu CETIN Group.
  • PPF prodá za miliardy korun podíl v biotechnologické firmě NBE
    Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera prodá za miliardy korun podíl ve švýcarské biotechnologické společnosti NBE-Therapeutics, kde je hlavním akcionářem. Stoprocentní podíl ve firmě kupuje německá farmaceutická společnost Boehringer Ingelheim za 1,18 miliardy eur (zhruba 31 miliard korun). Jde o největší akvizici svého druhu v Evropě za posledních deset let. PPF to sdělila ČTK, výši svého podílu ve společnosti neuvedla.
  • PPF převzala O2 před pěti lety. Akcie od té doby spíše zaostávaly za očekáváním, i když nijak dramaticky
    Největší tuzemská telekomunikační firma O2 Czech Republic pět let po ovládnutí investiční skupinou PPF drží vysoké tržby i ziskovost. Hospodaření by se navíc mohlo v příštích letech dále mírně zlepšovat. Úspěšné bylo i oddělení sítí do nově vytvořené firmy CETIN. PPF dokončila převzetí většinového podílu v telekomunikační firmě před pěti lety, 28. ledna 2014.
  • PPF se zavázala investovat do Komárkovy Allwyn až 6,5 miliardy korun
    Investiční skupina PPF se zavázala investovat až 260 milionů dolarů, tedy 6,5 miliardy korun, do akcií loterijní firmy Allwyn, která patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka. Při transakci by koupila 26 milionů akcií společnosti Allwyn, která se dříve jmenovala Sazka Entertainment. Pokud by PPF nakoupila maximální počet akcií v rámci svého příslibu, měla by v Allwynu podíl zhruba pět procent. Firmy to dnes uvedly v tiskové zprávě.
  • PPF stáhne akcie O2 z burzy na konci února. Výplatu plánuje do konce dubna
    Skupina PPF chce stáhnout akcie O2 z obchodování na pražské burze na konci letošního února. Výplatu minoritních akcionářů plánuje do konce dubna. PPF to uvedla na svých stránkách. Valná hromada O2 v minulých dnech rozhodla o odkupu zbývajících akcií společností PPF Telco, která vlastní podíl přes 90 procent firmy. Dnes se akcie O2 obchodují na pražské burze za 269 Kč.
  • PPF Telecom Group loni zvýšila provozní zisk o desetinu na 1,6 miliardy eur
    Telekomunikační divize PPF loni zvýšila provozní zisk EBITDA o deset procent na 1,6 miliardy eur, tedy v přepočtu téměř 40,5 miliardy korun. Konsolidované výnosy skupiny PPF Telecom Group, která zahrnuje operátory O2, CETIN a Telenor, meziročně vzrostly o 5,6 procenta na 3,3 miliardy eur, tedy asi 83,5 miliardy Kč. Firma to uvedla v tiskové zprávě.
  • PPF Telecom Group upsala dluhopisy za téměř 14 miliard Kč
    PPF Telecom Group, která sdružuje aktivity skupiny PPF v telekomunikacích, vydala dluhopisy v objemu půl miliardy eur, tedy asi 13,8 miliardy Kč. Čtyřleté dluhopisy budou úročené 3,5 procenta. O úpis byl mezi investory velký zájem, poptávka 2,2krát převýšila nabídku. Skupina to dnes oznámila na svém webu. Na vydání dluhopisů upozornil web e15.cz.
  • PPF Telecom loni zvýšila zisk o 16 procent na 432 milionů eur
    Telekomunikační skupina PPF Telecom Group loni zvýšila čistý zisk o 16,1 procenta na 432 milionů eur, tedy asi 11,3 miliardy Kč. Konsolidované výnosy skupiny zahrnující například operátory O2, CETIN nebo Telenor stagnovaly na 3,2 miliardy eur, tedy 83,5 miliardy Kč. Firma to uvedla na svých stránkách. Na zprávu o výsledcích upozornil web E15.
  • PPF Telecom prodal 100 procent v Telenor Montenegro maďarské 4iG
    Společnost PPF Telecom Group prodala 100 procent akcií operátora Telenor Montenegro maďarské 4iG. Dokončení prodeje podléhá schválení regulátora v Černé Hoře a jeho vypořádání se očekává do konce letošního roku. PPF to uvedla v tiskové zprávě. Obě strany se dohodly, že cenu nezveřejní.
  • PPF údajně hledá kupce pro aktivity své úvěrové společnosti Home Credit v Rusku
    Česká investiční skupina PPF hledá kupce pro aktivity své úvěrové společnosti Home Credit v Rusku, zájem již projevila maďarská bankovní skupina OTP. Informoval o tom dnes server Lidovky.cz s odvoláním na web ruské poradenské firmy Frank Media. PPF však podle serveru tyto informace označila za spekulace.
  • PPF uzavřela dohodu o převzetí chorvatské televize RTL
    Skupina PPF prostřednictvím své dceřiné firmy CME uzavřela dohodu o převzetí 100 procent soukromé chorvatské televizní společnosti RTL Hrvatska. Hodnota získaných aktiv je 50 milionů eur, tedy přes 1,2 miliardy Kč. Součástí akvizice jsou dlouhodobá práva pro CME k použití značky RTL na chorvatském trhu. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě.
  • PPF v pololetí vydělala 5,32 miliardy, před rokem měla ztrátu 9,83 mld. Kč
    Skupina PPF zesnulého Petra Kellnera vytvořila v prvním pololetí 2021 konsolidovaný a auditovaný čistý zisk 208 milionů eur (5,32 miliardy Kč), zatímco o rok dříve vykázala ztrátu 384 eur milionů eur (9,83 miliardy Kč). PPF o tom dnes informovala ČTK.
  • PPF vstupuje do partnerství s francouzským výrobcem lodí Beneteau
    Skupina PPF vytvoří společný podnik s francouzským výrobcem menších rekreačních plavidel a plachetnic Groupe Beneteau. Ve společném podniku zaměřeném na pronájem rekreačních lodí bude mít česká finanční skupina podíl 59 procent. Transakce by měla být vypořádaná do konce září po splnění obvyklých regulatorních a právních podmínek, uvedla dnes PPF. Hodnotu transakce nezveřejnila.
  • PPF získala 1/5 akcií biotechnologické firmy Autolus
    Skupina PPF největšího akcionáře Petra Kellnera získala 19,2 % akcií britské biotechnologické společnosti Autolus Therapeutics. Cena transakce činila téměř 2 miliardy korun.
  • PPF získala 9,1 pct. ve společnosti ProSiebenSat.1 Media SE
    Skupina PPF získala 9,1 procenta na kapitálu společnosti ProSiebenSat.1 Media SE (ProSieben), jejíž akcie jsou obchodovány na frankfurtské burze. PPF to dnes oznámila ČTK v tiskové zprávě. PPF se tímto stává druhým největším akcionářem ProSieben po společnosti MFE italského mediálního magnáta a politika Silvia Berlusconiho.
  • PPF ztrácí hlavního stratéga a vizionáře, čelí největší výzvě ve své třicetileté historii
    Skupina PPF v Petru Kellnerovi ztrácí zejména stratéga a vizionáře, který je pro svoji autoritu, jíž z titulu svého zakladatelství disponoval, v podstatě nenahraditelný. To však neznamená, že se skupina nemůže dále úspěšně rozvíjet. Úmrtí zakladatele, který ji s určitou vizí rozvíjel de facto od samého počátku, vlastně od porevolučních let v Československu, resp. České republice, je však nepochybně největší výzvou, které skupina ve své třicetileté historii čelí. Analogie vždy kulhají, ale situaci lze přirovnat ke stavu, v němž se ocitla společnost Apple po úmrtí svého spoluzakladatele Steva Jobse. Přišla o nenahraditelného vizionáře s nezastupitelnou zakladatelskou autoritou, avšak navázala na svůj úspěšný rozvoj z doby jeho života. I proto, že kontinuitu zajistili klíčoví pracovníci Applu, kteří byli s to alespoň částečně vycházet z Jobsova know-how, díky letité blízké spolupráci s ním. Stejně tak i ve skupině PPF jsou lidé, kteří mají potenciál zajistit kontinuitu a její další rozvoj.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster