Úterý 19. březen 2024 04:18
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Instaforex krypto ebook

BREAKING: USD po velkém nenaplnění očekávání od ADP oslabuje

01.02.2023 14:21  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Zpráva o zaměstnanosti ADP za leden byla vydána dnes ve 14:15. Jako poslední náznak před zveřejněním NFP tento pátek (14:30) byla zpráva investory bedlivě sledována. Jelikož je však dnešek také rozhodovacím dnem FOMC (20:00), nemělo by nás překvapit, že na zprávy chybí větší reakce.

Zpráva ukázala nárůst zaměstnanosti o pouhých 106 000, což je významný nedostatek ve srovnání s očekáváním trhu ve výši 178 000.

Pár EURUSD se prolomil nad úroveň 1,0900. Zdroj: xStation5

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • BREAKING: USD po slabém americkém PMI klesá
    Výrobní sektor ve Spojených státech zaznamenal v prosinci prudší propad, když index S&P Global US Manufacturing PMI klesl na 47,9 z listopadových 49,4, což představuje nejrychlejší pokles od srpna. Tento pokles byl způsoben výrazným poklesem nových objednávek v důsledku oslabené domácí a zahraniční poptávky, což vedlo firmy k omezení nákupu vstupů a najímání zaměstnanců. Zesílily také inflační tlaky, přičemž nákladová zátěž a prodejní ceny rostly rychlejším tempem. Navzdory mírnému celkovému poklesu se zdraví sektoru rychle zhoršilo, společnosti poprvé za čtyři měsíce snížily výrobu a zaměstnanost klesala tempem, které nebylo od roku 2009, kromě prvních měsíců pandemie. Tento trend naznačuje nadměrnou nabídku zboží, což ukazuje na potenciální rizika poklesu produkce, zaměstnanosti a cen s blížícím se rokem 2024.
  • BREAKING: USD po slabších zprávách PMI oslabuje
    US Manufacturing PMI se snížil ze zářijových 52,0 na říjnových 49,90, což je méně než se odhadovalo 51,0, ukázaly předběžné odhady.
  • BREAKING: USD po smíšených amerických indexech PMI roste
    Flash PMI indexy za prosinec ze Spojených států byly zveřejněny dnes ve 15:45 . Očekávalo se, že zpráva vykáže ve srovnání s předchozím čtením malé zhoršení. Skutečná zpráva se ukázala být smíšená – výroba zaostala za očekáváním, zatímco služby překonaly očekávání. V důsledku toho se kompozitní PMI posunulo z 50,7 na 51,0 místo očekávaného poklesu na 50,5.
  • BREAKING: USD po údajích o americkém trhu s nemovitostmi klesá
    Údaje o americkém trhu s bydlením za září byly zveřejněny dnes ve 13:30 BST. Očekávalo se, že data vykáží výrazný nárůst zahajovaných bytů a také poměrně výrazný pokles stavebních povolení.
  • BREAKING: USD po údajích o dávkách v nezaměstnanosti a objednávkách zboží dlouhodobé spotřeby oslabuje
    Počet Američanů, kteří požádali o podporu v nezaměstnanosti, činil v týdnu končícím 19. listopadu 0,240 milionu, zatímco v předchozím týdnu jich bylo 0,222 milionu. Dnešní údaj překonal tržní očekávání ve výši 0,225 milionu. 
  • BREAKING: USD po údajích o spotřebitelské důvěře mírně oslabuje
    Index spotřebitelské důvěry americké Conference Board se v listopadu snížil na 100,2 bodu ze 102,5 bodu v předchozím měsíci, což je mírně nad očekáváním trhu (100,0 bodu).
  • BREAKING: USD po údajoch o inflácii CPI oslabuje
    Práve bola zverejnená široko sledovaná inflácia CPI v USA za december. Údaje boli v súlade s očakávaniami trhu, keďže celková inflácia v decembri medziročne vzrástla o 7,0 % a v porovnaní so 6,8 % v novembri. Hodnota jadrovej inflácie CPI prekonala konsenzus, keďže zaznamenala medziročný rast o 5,5 % (oproti očakávaným 5,4 % medziročne) a v porovnaní so 4,9 % medziročne v novembri.
  • BREAKING: USD po údajoch o inflácii CPI posilňuje
    Ostro sledovaná inflácia CPI v USA za apríl bola práve zverejnená a ukázala, že rast cien sa v porovnaní s marcom zmiernil. Celková inflácia klesla v apríli na 8,3 % z 8,5 % v marci oproti očakávaným 8,1 % medziročne. Hodnota Core CPI bola nad konsenzuálnym odhadom a zároveň predstavovala 6,2% medziročne vs. 6,0 % medziročne a v porovnaní so 6,5 % medziročne v predchádzajúcom mesiaci.
  • BREAKING: USD po údajoch o inflácii PPI mierne oslabuje
    Medziročná inflácia výrobcov v Spojených štátoch zostala v januári nezmenená na úrovni 9,7 %, čo bola najvyššia hodnota od prvého výpočtu údajov v roku 2010, čo bolo výrazne nad odhadmi analytikov na úrovni 9,1 %.
  • BREAKING: USD po údajoch o maloobchodných predajoch mierne posilnil
    Údaje o maloobchodnom predaji v USA za apríl boli zverejnené o 14:30. Správa bola v súlade s očakávaniami a nespôsobila žiadne veľké pohyby na trhoch. Hlavné body správy:
  • BREAKING: USD po vyhlášení žádostí o podporu v nezaměstnanosti roste
    Týdenní zpráva o žádostech o podporu v nezaměstnanosti v USA byla vydána dnes ve 14:30. Trh očekával počáteční hodnotu nároků 225 000, což je o něco více než 220 000 hlášených v předchozím týdnu. Pokračující nároky byly pozorovány stoupající z 1688k na 1692k. Skutečná data se ukázala být překvapením, protože počáteční nároky přicházely na pouhých 201 tisíc, zatímco pokračující nároky klesly na 1662 tisíc. Současně byl zveřejněn obchodní index Philadelphia Fed za září, který vykázal pokles z 12 na -13,5 (oček. -1,0).
  • BREAKING: USD po zprávě ISM Manufacturing PMI mírně posiluje
    Index ISM PMI ve zpracovatelském průmyslu v USA v únoru vzrostl na 47,7 bodu z 47,4 bodu v předchozím měsíci, což je pod očekáváním analytiků, kteří očekávali 48,0 bodu. Čerstvá zpráva poukázala na čtvrtý měsíc poklesu aktivity v továrnách v řadě po 30měsíčním období expanze, přičemž podniky nadále zpomalují výrobu, aby lépe odpovídala poptávce v první polovině roku 2023 a připravily se na růst v druhé polovině roku.
  • BREAKING: USD po zveřejnění JOLTs a továrních objednávek oslabuje
    Počet volných pracovních míst ve Spojených státech se v srpnu snížil na 10,053 milionu z revidovaných 11,70 milionu v předchozím měsíci a pod očekávání trhu ve výši 10,775 milionu.
  • BREAKING: USD po zveřejnění amerických dat zpevňuje
    Nové objednávky za zboží dlouhodobé spotřeby v USA v únoru meziměsíčně klesly na -2,2 %, z revidovaného 1,6% nárůstu v lednu a ve srovnání s očekáváním trhu o -0,5%.
  • BREAKING: USD po zveřejnění balíčku dat z USA posiluje
    Jádrové ceny PCE, které neobsahují energie a potraviny vzrostly v červnu meziměsíčně o 0,6 %, což bylo nad odhady trhu (0,4 %). V květnu zaznamenal index nárůst o 0,3 %. Meziroční nárůst jádrové inflace PCE zrychlil z květnových 4,7 % na 4,8 % v červnu. Odhady analytiků činily 4,7 %, to potvrzuje, že cenové tlaky jsou stále vysoké.
  • BREAKING: USD po zveřejnění CPI oslabuje
    Právě byla zveřejněna široce sledovaná zpráva o inflaci v USA, která ukázala, že růst cen mírně zvolnil, nicméně inflační tlaky nadále zůstávají zvýšené, proto nelze vyloučit zářijové zvýšení úrokových sazeb o 75 bp.
  • BREAKING: USD po zveřejnění inflace oslabuje
    Dnes ve 14:30 byl zveřejněn index spotřebitelských cen v USA. CPI meziročně: Zvřejněno: 3,2% Očekáváno 3,3 % meziročně; Předchozí 3,7 % meziročně. CPI MoM: Zvřejněno: 0,0 % Očekáváno 0,1 % MoM; dříve 0,4 % MoM.
  • BREAKING: USD po zveřejnění NFP mírně roste
    Report NFP za březen byl klíčovou makro událostí dne. Trh očekával čtení víceméně v souladu s ADP zveřejněným začátkem tohoto týdne, který poukazoval na nárůst 455 tisíc pracovních míst. Skutečné údaje se ukázaly být o něco slabší, protože změna zaměstnanosti mimo zemědělství dosáhla 431 tisíc. Stále se však jedná o solidní číslo a v kombinaci s vyšším než očekávaným růstem mezd, je květnové zvýšení sazeb o 50 základních bodů téměř jisté.
  • BREAKING: USD po zveřejnění PCE oslabuje
    Dnes ve 14:30 byla zveřejněna data PCE v USA. Inflace PCE yoy: 2,6 %, oček. 2,6 % meziročně, listopad 2,6 %. Jádrová inflace PCE yoy: 2,9 %, oček. 3,0 %, listopad 3,2 %.
  • BREAKING: USD po zveřejnění PCE oslabuje
    Na EUR/USD dnešní údaje PCE spíše nezapůsobily. Pár vyskočil nad úroveň 1,0870.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
Exness
TFIFX
GCI Financial
reklama
Swissquote Bank