Pátek 29. březen 2024 00:10
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
CapXmaster srovnani

Zpráva výrobce elektromobilů Tesla za 4. čtvrtletí roku 2022

26.01.2023 15:52  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Zpráva společnosti Tesla za 4Q loňského roku zaznamenala velmi příznivou odezvu trhu, což pomohlo indexu NASDAQ. Podnik reportoval příjmy, které přesáhly zisk a výnos. Poté, co generální ředitel Elon Musk předpovídal, že by společnost mohla letos vyrobit 2 miliony vozů, vzrostly akcie o více než 5 %.

analytics63d26d64225ff.jpg

Zisk (upravený): 1,19 USD oproti očekávaným 1,13 USD na akcii;

Příjmy: 24,32 miliardy USD vs. očekávané 24,16 miliardy USD;

Společnost také uvedla, že tržby za čtvrté čtvrtletí dosáhly 21,3 miliardy USD, což je o 33 % více než ve stejném období předchozího roku. Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2022 byly přijaty půjčky ve výši 467 milionů USD, což je téměř dvakrát více než ve stejném období předchozího roku.

Zisková marže automobilového průmyslu byla 25,9 %, což je nejnižší hodnota za posledních pět čtvrtletí. Provozní peněžní tok dosáhl celkové výše 3,28 miliardy USD, což představuje snížení o 29 % oproti předchozímu roku a 36 % oproti předchozímu čtvrtletí.

analytics63d26d5aa5c90.jpg

Automobilový průmysl naznačil, že cenová dostupnost pro spotřebitele bude zásadní pro to, aby se Tesla stala společností, která ročně prodá několik milionů vozů, ačkoli typické prodejní ceny automobilů obecně po mnoho let klesají.

Tesla snížila náklady na svá vozidla na konci roku 2022 a letos, což naštvalo spotřebitele, kteří si právě koupili nové Tesly za vyšší ceny v USA a Číně, a způsobilo okamžité snížení cen ojetých vozů Tesla v USA.

analytics63d26cefdabac.jpg

Pre-market

Po oznámení Chevronu o programu zpětného odkupu akcií v hodnotě 75 miliard USD se jeho akcie zvýšily o 2,7 %.

Po zveřejnění posledních čtvrtletních výsledků klesly akcie poskytovatele softwaru ServiceNow o 4 %. ServiceNow překonal prognózu společnosti Refinitiv ve výši 2,02 USD na akcii ziskem 2,28 USD na akcii. Tržby byly mezitím v souladu s průměrným odhadem 1,94 miliardy dolarů.

Po překročení prognóz tržeb a zisku ve čtvrtém čtvrtletí akcie Levi's vzrostly o 7 %. Firma navíc poskytla svou roční předpověď, která předpokládá, že zisky na akcii se budou pohybovat od 1,30 do 1,40 dolaru oproti odhadu 1,35 dolaru.

I když IBM překonala své čtvrtletní očekávání tržeb a zisku, akcie se propadly o více než 2 %. Vedení společnosti oznámilo, že v roce 2023 očekává velký pokles příjmů v cizí měně. Podle IBM bude zrušeno téměř 4000 pracovních míst, tedy zhruba 1,5 % zaměstnanců.

Poté, co firma vydala zprávu, která překonala očekávání analytiků, akcie CSX klesly. Při tržbách ve výši 3,73 miliardy dolarů vygenerovala železniční společnost zisk na akcii 49 centů. Průzkum analytiků společnosti Refinitiv předpověděl tržby 3,72 miliardy dolarů a zisk 46 centů na akcii.

Co se týče technického obrazu indexu S&P 500, scénář je pro kupující stále příznivý. Index může dále růst, ale pouze pokud bude zachována úroveň supportu 4 010 USD. Dostat se nad 4038 dolary však nebude pro býky o nic menší prioritou. Můžeme proto očekávat jistější pohyb nahoru a úroveň 4 064 USD. Úroveň 4 091 USD je o něco vyšší a bude náročné ji překonat. Kupující se musí prosadit v oblasti 3 980 a 3 960 USD v případě poklesu a pokud nebude support na 4 010 dolarech. V případě průlomu se obchodní nástroj dostane na 3 923 USD.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Zpráva o pracovních místech v USA
    · ‚‚Americká ekonomika se zjevně nenachází v recesi a medicína Fedu funguje. Nábor zaměstnanců je silný, lidé se vracejí na trh práce a růst mezd se opět ochladil na normální úroveň. V tuto chvíli se jedná o nejlepší možný scénář.
  • ZPRÁVA O PRACOVNÍCH MÍSTECH V USA SNIŽUJE OBAVY
    Americké akciové trhy dosáhly v pátek nových maxim. Index S&P 500 prošel poprvé v historii značkou 1600. Všech 30 spol...
  • Zpráva o stavu konjuktury: Po brexitu a předvolební nejistotě ani památky
    Týden do zasedání Fedu a dva týdny před americkými volbami to nevypadá s konjunkturou na obou stranách Atlantiku špatně. Alespoň touto řečí hovoří poslední údaje o podnikatelských náladách zveřejněné v posledních dnech v USA a eurozóně.
  • Zpráva o těžbě bitcoinů
    Ceny akcií většiny těžařů bitcoinů stouply ve středu poté, co guvernérka Kathy Hochul podepsala v newyorském zákoně částečný zákaz těžby kryptoměn.
  • Zpráva o zaměstnanosti v USA nenaznačuje budoucí kroky Fedu
    Zatímco někteří obchodníci pokračují v nákupu eura a britské libry, jiní čekají na americkou zprávu o zaměstnanosti, která podle některých odborníků může před prudkým poklesem ukázat stabilní úroveň náboru. Ekonomové očekávají za září nárůst asi 173 000 pracovních míst. Údaje, které budou zveřejněny za měsíc, by však mohly ukázat prudký pokles.
  • Zpráva společnosti Micron dnes zahájí výsledkovou sezónu v polovodičovém sektoru 🔌
    Micron Technology (MU.US), jeden z předních výrobců polovodičů v USA, zveřejní své výsledky po skončení seance na Wall Street. Analytici budou hodnotit dopad omezení obchodů v Číně způsobené "obchodní válkou" mezi USA a Čínou. Společnost v poslední době těží z pozitivního sentimentu kolem celého čipového průmyslu, který je podpořen trendem umělé inteligence a na něj navazující poptávkou po výpočetním výkonu datových center. Od začátku roku si akcie připsaly více než 35 %.
  • Zpráva TSMC - Umělá inteligence nestačí k tomu, aby zvedla akcie?
    Akcie smluvního výrobce nejmodernějších čipů na světě, společnosti Taiwan Semicondcutors (TSM.US), se dostaly pod tlak na realizaci zisků poté, co společnost zveřejnila smíšenou zprávu a očekává další zpomalení v důležitých obchodních segmentech, jako jsou osobní počítače a chytré telefony. Dalším rizikovým faktorem pro akcie je geopolitika kvůli politickému postavení klíčového světového výrobce čipů Tchaj-wanu mezi Čínou a USA. slabší zpráva neměla bezprostřední vliv na poklesy ostatních čipových společností, i když Nvidia dnes ztrácí téměř 2 % a ustoupila pod 450 USD za akcii.
  • Zpráva týdne: Maloobchodní tržby USA decentní
    Tento týden stěží najdou obchodníci větší výzvu v podobě makroekonomické zprávy USA než srpnové maloobchodní tržby/maloobchodní tržby bez prodeje automobilů. Podobně jako celková ek. aktivita i spotřebitelská poptávka po tuhé zimě obnovila decentní růst. Silnější spotřebitelský sentiment hlavně tažený zlepšením trhu práce podporuje spotřebu domácností. Informace jsou spíše dobré pro akcie a dolar, méně pak pro dluhopisy a zlato.
  • Zpráva týdne USA: Maloobchodní tržby decentní
    Tento týden stěží najdou obchodníci větší výzvu v podobě makroekonomické zprávy USA než červencové maloobchodní tržby/maloobchodní tržby bez prodeje automobilů. Podobně jako celková ek. aktivita i spotřebitelská poptávka po tuhé zimě obnovila decentní růst. Silnější spotřebitelský sentiment hlavně tažený zlepšením trhu práce podporuje spotřebu domácností, i když v posledních kvartálech slabší data trhu domů mohou poněkud oslabovat klíčové spotřebitelské výdaje na vybavení domácností (elektronika, nábytek apod.).
  • Zpráva USDA o stavu kukuřice a jarní pšenice v USA byla zklamáním
    Viníci: déšť, krupobití, zima či na některých místech naopak sucho. Rozsah růstového útlumu z krupobití, mrazu a silných dešťů na jarní plodiny v USA byl zdůrazněn zprávou amerického ministerstva zemědělství (USDA), dle které kukuřice dosáhla horšího než očekávaného jarního startu. Jarní hodnocení kvality pšenice v USA patřilo k nejslabším od poloviny devadesátých let.
  • Zpráva z amerického trhu práce bude důležitým údajem pro další kroky Fedu
    Dnes dorazí údaje o české průmyslové výrobě za červen, kterou bude doprovázet statistika zahraničního obchodu. Oba sektory jsou podporovány zvyšující se poptávkou a naopak tlumeny výpadky na nabídkové straně. Červnový výsledek průmyslu před necelou hodinou zveřejnil německý Destatis. Data ukazují, že narušené nabídkové vazby doléhají na objem výroby více, než se očekávalo. Dostavil se meziměsíční (po očištění) pokles o 1,3 % oproti očekávánému růstu o 0,5 %. A to navzdory revizi květnových dat k mírně horšímu výsledku (z -0,3 % na -0,8 %). Jedinou subkategorií, kde došlo k nárůstu je produkce spotřebního zboží (+3,4 %). . Na hlavní událost, z globálního pohledu, si ale počkáme až do večerních hodin, kdy bude v USA zveřejněn měsíční report z trhu práce.
  • Zpráva ze zasedání BoE ukázala zvyšující se podporu růstu sazeb, libra dostala dobrý základ dalšího posilování
    Zpráva ze zasedání BoE ukázala, že podpora růstu úrokových sazeb mezi členy bankovní rady se zvyšuje. Hlavním poselstv...
  • Zpráva z finančního trhu
    Jak se trh znova otevřel v roce 2012, evropské trhy skončily v zisku i po svátcí...
  • Zpráva, že Saúdská Arábie je připravena na zvýšení těžby ropy způsobila její pokles
    Ropa zaznamenala pokles a obchoduje se blízko 113 dolarů za barel poté co Saúdská Arábie vydala zprávu, že je připravena těžit více, pokud by ruská těžba znatelně klesla kvůli rostoucím sankcím kvůli invazi na Ukrajinu.
  • Zprávy a zmerického trhu práce pozitivně překvapily, analýza EUR/USD
    Německá průmyslová produkce posílila v lednu o 0,8 procenta meziměsíčně a mírně tak překonala predikce ekonomů (0,7%)...
  • Zprávy dobré, nadšení mírné. Závěrem týdne sledujeme ústup z dluhopisů a silnější banky
    Nové zprávy se snaží podpořit sentiment na trzích hned z několika stran, ale během pátečního dopoledne to úplně nevypadá, že by zabíraly. Akciové indexy v Evropě se drží mírně v plusu, kde by ale nebyly bez pěkných zisků bankovního sektoru. Ten čerpá podporu jednak z opatření ECB (TLTRO, odstupňování depozitní sazby), ale také z nárůstu výnosů a tvaru křivek, které dnes zestrmují. Na dluhopisech vidíme mírný nárůst výnosů v jádru eurozóny či USA, zatímco na periferii stoupají výrazněji a korigují tak včerejšek.
  • Zprávy FOMC dali nadějí investorům.
    Včera, jsme upozornili, že zvláštní pozornost musí byt věnovaná publikaci protokolu z posledního zasedání FOMC, které,...
  • Zprávy FOMC zmírnili zapal na trzích.
    Ve čtvrtek, americký trh uzavřel obchodní seanci s mírným poklesem. Jestli na začátku seanci jsme mohli pozorovat spek...
  • Zprávy Goldman Sachs a Morgan Stanley za 4. čtvrtletí roku 2022
    Generální ředitel Goldman David Solomon bude nyní samozřejmě muset reagovat na dotazy investorů, které se budou týkat délky hubeného období v oblasti investičního bankovnictví. Čtvrté čtvrtletí bylo pro bankéře těžké. Příjmy ze služeb investičního bankovnictví minulý týden v mnoha organizacích klesly a je jen velmi málo pravděpodobné, že by se to do konce roku změnilo. Kromě toho panují velké obavy kvůli očekávaným personálním nákladům v Goldman Sachs, a to zejména v souvislosti s nedávným propuštěním 3 200 zaměstnanců.
  • Zprávy o akcích, které si můžete prohlédnout příští týden (12.01.2024)
    Výsledková sezóna na Wall Street za 4. kvartál 2023 začala tento týden zprávami od velkých amerických bank. Zprávy se ukázaly být smíchány, přičemž většina bank na Wall Street vykazovala přímé nebo mírně nižší tržby a zisky, než se očekávalo. Zprávy od finančních institucí budou nadále dominovat kalendáři výnosů i příští týden, přičemž obchodníkům budou v úterý nabízeny zprávy od společností jako Goldman Sachs (GS.US) nebo Morgan Stanley (MS.US). Kromě financí budou tento týden zveřejněny i zprávy o příjmech od Birkenstock Holding nebo Travelers. Tabulku s klíčovými zprávami o akcích naplánovaných příští týden naleznete níže. Na pondělí nejsou naplánovány žádné výdělky v USA
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster