Úterý 19. březen 2024 09:07
reklama
Dukascopy new
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
CapXmaster

Pár EUR/USD se stahuje do oblasti supportu.

25.05.2022 14:08  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Pár EUR/USD se obchoduje přibližně na úrovni 1,0660 a vstupuje do oblasti supportu, kde má velkou šanci na obrat nahoru. Cena dál vytváří vyšší maxima a vyšší minima. Trend zůstává býčí. Support je na úrovni 1,06.

analytics628e1a5091bf4.jpg

Modré linie – střednědobý medvědí kanál
Zelená linie – support trendové linie
Žlutý obdélník – oblast supportu/obratu

Pár EUR/USD má velkou šanci obrátit se nahoru, jakmile dosáhne oblasti žlutého obdélníku nebo supportu zelené vzestupné trendové linie. Neschopnost odrazit se od oblasti supportu 1,0630–1,0660 bude známkou slabosti, po které by měl následovat průraz pod support trendové linie. Pokud support vydrží, cena by se měla brzy obrátit nahoru k úrovni 1,0875.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Pár EUR/USD: klíčová rezistence 0,9873, další růst stále ve hře
    Pár EUR/USD krátkodobě posílil a podle všeho je odhodlán přiblížit se k novým maximům a dosáhnout jich, protože dolarový index je v korekční fázi. Euru dnes podal pomocnou ruku index ekonomického sentimentu eurozóny ZEW, který vyšel nad očekávání na úrovni –59,7 bodů oproti odhadovaným –61,2 bodům, a dále německý ekonomický sentiment ZEW. Indikátor byl zaznamenán na –59,2 bodech oproti odhadovaným –66,7 bodům.
  • Pár EUR/USD: Možnost pokračování býčího trendu | 31. května 2022
    V grafu 4H máme s cenou pohybující se nad cloudem Ichimoku a uvnitř vzestupného trendového kanálu býčí tendenci, že cena vzroste k naší 1. overlap rezistenci na úrovni 1,08591, kde se nachází Fibonacciho retracement 61,8 % od našeho 1. overlap supportu na úrovni 1,07492. Případně může cena prorazit strukturu 1. supportu a zamířit k 2. supportu na úrovni 1,0542, která odpovídá Fibonacciho retracementu 23,6 %.
  • Pár EUR/USD: obchodní plán na evropskou seanci 24. února. COT report. Euro po zveřejnění zápisu ze zasedání FOMC klesá
    Obchodníci včera dostali několik signálů ke vstupu na trh. Podívejme se na pětiminutový graf a uvidíme, k čemu došlo. Předtím jsem vás žádal, abyste věnovali pozornost úrovni 1,0615 a pak se rozhodli, kdy vstoupit na trh. Pár tuto úroveň překonal, ale neotestoval ji směrem dolů. Obchodníci následně nezískali vstupní bod. V druhé části dne se pár několikrát neúspěšně pokusil o návrat k úrovni 1,0615, což vyústilo ve falešný průraz a kvalitní short signál. To pak vedlo k výprodeji a poklesu k úrovni supportu 1,0576 a umožnilo investorům získat 30 pipů.
  • Pár EUR/USD: obchodní plán na evropskou seanci 3. března. COT report. Euro po údajích o PMI oživí
    Včera jsme zaznamenali několik vstupních bodů. Podívejme se na graf 5M a uvidíme, co se vlastně stalo. V ranním článku jsem vás upozornil na úroveň 1,0628 a doporučil jsem rozhodovat se s ohledem na ni. Pokles a falešný průraz této úrovně přinesly buy signál v rámci uptrendu. Tlak na pár nicméně po růstu o 15 pipů zesílil. Odpoledne obchodníci otevřeli long pozice na úrovni 1,0605. Museli však zavřít příkazy stop loss, protože pár výš nevystoupal. Průraz a retest úrovně 1,0605 směrem dolů v polovině americké seance vyslaly sell signál. Pohyb dolů činil přibližně 30 pipů.
  • Pár EUR/USD obchoduje se poblíž bodu 1.3800.
    První pracovní den pár euro/dolar obchoduje se poblíž bodu 1,3800, ztráty přesahuji 0,5%. Pozici jediné evropské měny...
  • Pár EUR/USD obchoduje smíšeně, na trhy se vrací rizikový sentiment
    Dohoda o dluhovém stropu v USA zvedla rizikový sentiment. Americký dolar polevil, zatímco euro zůstalo rovněž utlumené, nebylo schopno vyvinout dynamiku a získat zpět své počáteční ztráty. Dolar zároveň vytrvale hledá cesty ze sestupné spirály.
  • Pár EUR/USD: plán na evropskou seanci 28. června. COT report. Euro dosáhlo nového týdenního maxima, ale nedaří se mu konsolidovat nad hladinou 1,0603.
    Podmínky pro otevření long pozic na páru EUR/USD: Obchodníci včera v druhé polovině dne obdrželi jen jeden signál ke vstupu na trh. Podívejme se na pětiminutový graf a ujasněme si situaci na trhu. Předtím jsem vás žádal o pozornost pro hladinu 1,0603, na které se rozhodnote, kdy vstoupit na trh. V první části dne se kupující eura neúspěšně pokusili posunout cenu k maximu z minulého týdne na hladině 1,0603. Pár se ve výsledku na tuto hladinu nedostal a nevytvořil falešný průraz, který by obchodníkům mohl umožnit otevírat short pozice. Býci se během americké senace dokázali dostat k cíli, ale vzhledem k silným údajům z USA nekonsolidovali nad hladinou 1,0603. To vyvolalo falešný průraz a prodejní signál. Pár tak klesl zhruba o 25 pipů.
  • Pár EUR/USD: plán pro obchodování v USA na 29. června. Kupující brání hladinu 1,0498 a očekávají další růst eura
    Dříve jsem vás žádal o pozornost pro hladinu 1,0497, na které se rozhodnete, kdy vstoupit na trh. Podívejme se na pětiminutový graf, abychom si ujasnili situaci na trhu. Většina fundamentálních údajů druhořadého významu pomohla kupujícím ubránit hladinu 1,0497. Její falešný průraz přinesl nákupní signál a umožnil obchodníkům získat zhruba 30 pipů. Ve druhé části dne se technický obrázek trochu změnil, ale strategie zůstala stejná.
  • Pár EUR/USD prorazil zásadní rezistenci (TA,H1W1)
    Pár EUR/USD prorazil rezistenci ve formě lokálních maxim, která vznikala v průběhu dubna (1,14 – 1,1450) . Pokra...
  • Pár EUR/USD před vydáním zprávy o mzdách mimo zemědělství v USA (NFP)
    Euro-dolar prochází korekcí v očekávání nejvýznamnější makroekonomické zprávy týdne. Zítra, 6. října, budou ve Spojených státech zveřejněny klíčové údaje o trhu práce. Jak je známo, tato zpráva má potenciál vyvolat zvýšenou volatilitu dolarových párů a pár EUR/USD nebude výjimkou. V očekávání této události jsou obchodníci zjevně opatrní, takže zatímco pár vykazuje korektivní růst, tento růst se zdá být spíše pomalý a postrádající iniciativu.
  • Pár EUR/USD směřuje k rezistenci. Může nadále růst? (TA+FA,H4)
    Pár EUR/USD se včera odrazil od hladiny 1,11 a mohl by směřovat až k důležité zóně rezistence poblíž 1,1250. Ačkoliv ...
  • Pár EUR/USD: Trojí ohrožení eura
    Euro se propadlo na nejnižší úroveň posledního měsíce a do konce týdne mu hrozí ještě hlubší pokles. Pár EUR/USD zaznamenal krátkodobý pokles na úroveň 1,0873. Oznámené plány EU na uvalení sankcí proti Rusku nemohou být pro kurz eura pozitivní, opak je pravdou. Vyhlídka na jejich zavedení vyvíjí na kurz evropské měny tlak.
  • Pár EUR/USD uvízl v úzkém rozpětí kvůli rozdílným postojům ECB a Fedu k měnové politice
    Pár EUR/USD se snaží upevnit vzestupný pohyb. To je ale poměrně těžké, protože ECB a Fed zastávají odlišné přístupy k měnové politice.
  • Pár EUR/USD zůstává pod klíčovou krátkodobou Fibonacciho rezistencí.
    Pár EUR/USD se obchoduje nad úrovní 1,10, ale pod klíčovou rezistencí 1,11. V předchozích příspěvcích jsme uvedli, že býci musí bránit hladinu 1,09 a do medvědího trendu bychom se vrátili až pod hladinou 1,09. Býci nicméně budou muset projevit určité známky síly. Takovou známkou by byl průraz rezistence 1,11.
  • Pár GBP/USD, denný výhľad od 3cAnalysis
    Na pozadí negatívnych signálov pre tento týždeň, rast ku koncu minulého týždňa prilákal včera opäť predajcov a pár sa pohyboval v rozsahu cien piatkového obchodovania a rozširujúcom sa trende vyšších denných miním. Kým tento trend pokračuje a ceny zostávajú nad 200 denným kĺzavým priemerom, signály majú pozitívny sentiment, ale s doporučením opatrnosti, a tak náš dnešný výhľad predpokladá nečinnosť pri otvorení trhu a nákup iba poklesu ku 1.2891, včerajšie minimum (riziko predpokladáme v poklese pod 1.2849, základňu z minulého týždňa), alebo nákup prierazu 1.2982, maximum v piatok (riziko predpokladáme v poklese pod 1.2940). Cieľ po prieraze 1.2982 predpokladáme v raste ku 1.3024, maximum v stredu a 1.3055, maximum minulý týždeň.
  • Pár GBP/USD, denný výhľad od 3cAnalysis
    Predajcovia sa vrátili na trh v stredu z úrovne blízkej otvoreniu trhu v marci, čo viedlo k ukončeniu sekvencie vyšších denných maxím vo štvrtok a poklesu pod 200 denný kĺzavý priemer zmenili signály pre tento týždeň na opatrne a dočasne medvedie. Napriek tomu, že v pondelok pár zaznamenali počiatočné straty takmer 1 veľkého čísla, tieto boli následne úplne eliminované. Ďalšie zisky v Ázii dnes ráno ukončili sled nižších denných maxím a so signálmi poukazujúcimi na rast, náš výhľad na dnes predpokladá nákup pri otvorení trhu, ale s ponechaním priestoru na nákup poklesu ku 1.2604, dnešné otvorenie trhu v Ázii. Riziko predpokladáme v poklese pod 1.2545, otvorenie trhu tento týždeň. Cieľ predpokladáme v raste ku 1.2748, otvorenie trhu vo štvrtok, 1.2814, júnové maximum a 1.2950.
  • Pár GBP/USD, denný výhľad od 3cAnalysis
    Včerajší výhľad predaja rastu bol správny, keď počiatočné maximá prilákali predajcov. Výsledný pokles bol zaznamenaný z nižších maximov a úrovne nad 13 denným kĺzavým priemerom. Výsledný pohyb bol však minimálny a to znamená, že štvrtkové signály sentimentu sú slabé. Avšak neschopnosť rastu nad 13 denným kĺzavým priemerom je postačujúce na to, aby poskytla mierne negatívny sentiment v pozadí, a tak dnešný výhľad predpokladá predaj pri otvorení trhu, ale s ponechaním priestoru na predaj rastu ku 1.3145, intradenná Marabuzo čiara. Risk predpokladáme v raste nad 1.3180. Cieľ predpokladáme v poklese ku 1.3092, 1.3064, minimum v pondelok a 1.3035.
  • Pár GBP/USD, denný výhľad od 3cAnalysis
    Býčie signály v týždni a na utorok sa potvrdili, ale s ďalším rastom v Ázii stagnujúcim na 200 dennom kĺzavom priemere a pred aprílovým maximom, ale pri absencii predajného signálu včerajší výhľad poukázal na nákup iba poklesu ku utorkovému otvoreniu trhu alebo nákup iba rastu nad aprílové maximum. Ani jedna úroveň nebola zasiahnutá, keď pár obchodoval do strany, bez výraznej zmeny. Ďalšia strata rastu v Ázii dnes ráno neposkytla jasný zvrat, ale oslabila vnútrodenné signály a výhľad na štvrtok sa zmenil na opatrne medvedí a predpokladá predaj pri otvorení trhu, ale s ponechaním možnosti predaja rasu ku 1.2576, dnešné otvorenie v Ázii. Riziko predpokladáme v raste nad 1.2616, včerajšie maximum. Cieľ predpokladáme v poklese ku 1.2508, 100 denný kĺzavý priemer, 1.2416, Marabuzo čiara v pondelok a 1.2343, otvorenie trhu tento týždeň.
  • Pár GBP/USD. Dolar do konce týdne prudce vzroste. Je čas, aby se libra zklidnila.
    Libra od rána hodnotí politické zprávy pozitivně. Jak se bude sentiment obchodníků britské měny v blízké době vyvíjet a vyplatí se spoléhat na budoucí růst kurzu?
  • Pár GBP/USD je náchylný na pohyb k úrovni 1,18
    Pár GBP/USD se obchoduje kolem úrovně 1,2040. Krátkodobý trend je medvědí, protože cena začala vytvářet nižší minima a nižší maxima. Krátkodobý support se nachází na modré vzestupné trendové linii na úrovni 1,1985. Průraz pod tuto úroveň by byl známkou slabosti a umožnil by další pokles k Fibonacciho extenzi 100 % na úrovni 1,18. Klíčová krátkodobá rezistence zůstává přibližně na úrovni 1,2270–1,23. Dokud bude cena pod ní, zůstaneme pesimističtí.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Instaforex ebook