Pátek 29. březen 2024 16:03
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
InstaForex Autochartist
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster

NATGAS rastie napriek pozitívnej správe EIA

24.03.2022 16:09  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

O 15:30 hod. bola zverejnená správa EIA o amerických zásobách zemného plynu. Zemný plyn skladovaný v zásobníkoch sa v týždni končiacom sa 18. marca znížil o 51 miliárd kubických stôp (Bcf), čo je menej ako trhové očakávania, ktoré počítali s poklesom o 56 Bcf pričom v predchádzajúcom týždni klesli zásoby o 79 Bcf. Napriek menšiemu než očakávanému poklesu sa cena NATGAS obchoduje o 3,0 % vyššie.

Cena NATGAS spočiatku klesla po zverejnení správy EIA, avšak kupujúcim sa podarilo zastaviť poklesy okolo hlavnej zóny odporu, ktorá sa nachádza na hodnote 5,10 USD a cena sa opäť posunula nahor. Ďalšia rezistencia je na úrovni 5,50 USD. Zdroj: xStation5

Klíčová slova: | xStation5 | Plyn | NATGAS | EIA | Cena | USD |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • NATGAS po zprávě EIA padá
    Americký úřad pro energetické informace zveřejnil stav zásob zemního plynu. Ty v týdnu končícím 29. července neočekávaně vzrostly z dřívějších 15 mld. krychlových stop na 41 mld. krychlových stop. Analytici očekávali nárůst 29 mld. krychlových stop.
  • NATGAS po zprávě EIA roste o 7 %
    Ceny zemního plynu rostou, protože údaje EIA o zásobách ukázaly 84 miliard kubíků oproti očekávaným 94 miliardám kubíků a 104 miliardám kubíků.
  • NATGAS po zveřejnění reportu EIA klesá
    Americký úřad pro energetické informace dnes reportoval stav zásob zemního plynu v USA. Domácí zásoby se v týdnu končícím 17.2. snížily o 71 mld. kubických stop, zatímco o týden dříve poklesly o 100 mld. kubických stop. Odhad analytiků činil pokles o 67 mld. kubických stop.
  • NATGAS po zveřejnění zprávy EIA klesá
    Americký úřad pro energetické informace dnes oznámil, že domácí zásoby přírodního materiálu se za týden končící 4. listopadu zvýšily o 79 miliard kubických stop ze 107 bcf v předchozím týdnu, což je méně než odhady analytiků na 105 miliard kubických stop.
  • NATGAS po zveřejnění zprávy EIA testuje hlavní support
    Americký úřad pro energetické informace dnes oznámil, že domácí zásoby zemního plynu se za týden končící 14. říjnem snížily/zvýšily o 111 miliard kubických stop ze 125 bcf v předchozím týdnu a výrazně převyšují odhady analytiků, kteří odhadovali zásoby ve výši 105 miliard kubických stop.
  • NATGAS prohlubuje poklesy
    NATGAS během dnešní seance klesl o více než 8 %, protože vyhlídky na teplejší počasí v příštích dvou týdnech zastínily zprávy o znovuotevření exportního terminálu Freeport LNG v Texasu. Vyšší teploty by měly snížit poptávku po plynu, zatímco terminál Freeport je na cestě k příjmu přibližně 25 milionů kubických stop denně (mmcfd) vstupního plynu. Investoři rovněž ignorovali zprávy o výbuchu na ruském plynovodu, kterým se přepravuje plyn do Evropy. Z technického hlediska cena NATGAS prorazila pod klíčovou podporu na úrovni 5,72 USD, která nyní působí jako rezistence. Aktuálně se cena pohybuje směrem k minimům z října 2022 na úrovni 5,26 USD. Pokud se prodejcům podaří udržet současné momentum, pak může výprodej zesílit. V takovém případě je dalším sledovaným supportem úroveň 4,75 USD.
  • 🚀 NATGAS prolomil cenu $3.00
    Ceny zemního plynu NATGAS nad 3,0 USD (NATGAS) včera po krátké pauze opět začaly stoupat. Nové předpovědi počasí pro Spojené státy na 6–10 dní ukazují, že největší odchylky pod průměrem teplot se v blízké budoucnosti očekávají v klíčových oblastech vytápění. Je však třeba poznamenat, že teploty na jihozápadě USA mají být v následujících dnech blízko nebo nadprůměrné. Vzhledem k tomu, že následná předpověď naznačuje, že se ochlazení přesune na východ, nelze vyloučit, že po přechodu současné studené vlny začne období teplejšího počasí. Bylo také hlášeno, že nedávné zvýšení nepřátelství na Blízkém východě, zejména v Rudém moři, má dopad také na dodávky zemního plynu, přičemž náklad LNG je přesměrován kolem Afriky. Podle údajů agentury Bloomberg se počet nákladů LNG směřujících přes Mys Dobré naděje v týdnu od 1. do 7. ledna 2024 vyšplhal na 9 – což je nejvyšší počet od oblasti října 2021.0
  • 💥NATGAS propadá v reakci na teplé počasí
    Cena zemního plynu v USA dnes masivně ztrácí kvůli předpovědi teplého počasí v USA, které rozptyluje strach z nedostatku suroviny na trhu, který stál za poslední cenovou rally. Komodita už ztratila 40 % ze sedmiletých maxim na úrovni $6,466, kterých bylo dosaženo před 2 měsíci. Meteorologové věří, že prosinec bude patřit mezi nejteplejší měsíce z pohledu spotřeby plynu od roku 1 950.
  • 📢NATGAS prudce klesá❗
    Cena NATGAS klesla o 19,0 % poté, co Freeport LNG uvedl, že doufá v „částečný“ restart do 90 dnů a že plný provoz nebude obnoven dříve než „koncem roku 2022“. Počáteční zprávy naznačovaly, že terminál LNG ve Freeportu bude uzavřen na tři týdny poté, co minulý týden „výbuch“ uzavřel hlavní exportní zařízení, což zvýšilo riziko nedostatku plynu v Evropě.
  • 📈NATGAS prudko rastie❗
    Ceny NATGAS v septembri vzrástli o viac ako 28% na takmer 5,60 dolára za milión britských tepelných jednotiek kvôli obavám z obmedzení dodávok pred zimnou sezónou. Nedávne údaje ukázali, že produkcia v USA bola v letných mesiacoch v priemere 46 bcf, zatiaľ čo úroveň produkcie v rovnakom období minulého roka dosiahla úroveň 52 bcf a bola spôsobená neistotou okolo pandémie. Zásoby v Európe medzitým klesli na historicky najnižšie úrovne v tomto ročnom období. Naopak, dovoz plynu do Číny sa oproti minulému roku takmer zdvojnásobil a dovoz Brazílie sa taktiež blíži k rekordnému maximu, pretože krajina čelí najhoršiemu suchu za posledných 91 rokov, čo má negatívny vplyv na výrobu vodnej energie.
  • 💥NATGAS rastie o 7%
    Ceny zemného plynu v USA (NATGAS) sa dnes ráno obchodujú o viac ako 7 % vyššie po začiatku dnešného obchodovania s viac ako 8 % býčím cenovým rozdielom. Cena dnes testovala zónu odporu 7,00 USD/MMBTu po piatkovom útoku na zónu 6,30-6,40 USD. Cena teraz obnovila tretinu posledného veľkého klesajúceho impulzu a prelomila sa nad klesajúci kanál, v ktorom sa obchodovala od začiatku augusta. Vyššie uvedené cenové pásmo 6,30 – 6,40 USD spolu s 23,6% retracementom klesajúceho pohybu možno teraz považovať za kľúčovú krátkodobú podporu, ak by došlo k vyplneniu cenovej medzery.
  • NATGAS roste na základě výhledu chladnějšího počasí
    Ceny zemního plynu v USA (NATGAS) se dnes obchodují přibližně o 2,5 % výše. NATGAS již vyskočil o více než 10 % ze čtvrtečního minima. Za příčinu zlepšení nálady vůči zemnímu plynu v tomto týdnu lze označit novou sadu předpovědí počasí pro Spojené státy. Jak lze vidět na obrázku níže, nová sada předpovědí (vydaná 10. dubna 2023) ukazuje, že teploty v mnoha státech USA, včetně klíčové topenářské oblasti Středozápadu, budou v následujícím období 8-14 dnů podprůměrné. Nadprůměrné teploty se mají udržet pouze v jižních státech, zatímco předpovědi vydané 3. dubna 2023 počítaly s nadprůměrnými teplotami téměř ve všech státech USA.
  • NATGAS roste o téměř 5 %📈
    Během dnešní seance si kotace kontraktů na americký NATGAS připisují téměř 5 % v reakci na příchozí předpovědi počasí v USA, které naznačují návrat vlny veder. To by mohlo mít za následek zvýšení poptávky po elektrické energii používané pro klimatizaci.
  • NATGAS roste o téměř 8 %
    NATGAS se během dnešní seance odrazil od minima 2021 na úrovni 3,20 USD MMBtu díky nárůstu cen ropy a předpovědím, že poptávka po plynu bude příští týden vyšší, než se původně očekávalo. Nicméně cena se stále obchoduje zhruba 8,0 % pod minimy z prosince 2022 a má za sebou nejslabší začátek roku v historii, protože vyšší než očekávané teploty snížily poptávku během klíčové topné sezóny. Také obavy z nabídky se zmírnily po zprávě, že vývozní terminál Freeport LNG opět odložil obnovení svého provozu, tentokrát na druhou polovinu ledna, což znamená, že na americkém trhu zůstane více plynu.
  • NATGAS roste o více než 6 %
    Cena NATGAS v pondělí vyskočila o 6 % výše, čímž prodloužila 7% rally z minulého týdne, protože předpovědi brzkého začátku chladnějšího zimního počasí zvýšily poptávku po vytápění náročném na plyn, čímž zastínily očekávání silné nabídky. Vývozní zařízení Freeport LNG oznámilo, že obnoví provoz v polovině prosince, protože pokračuje v odstraňování škod po jeho výbuchu v červnu, čímž ustoupila předchozím prohlášením, že bude znovu spuštěna na konci listopadu, a zvýší množství plynu dostupného pro domácí použití.
  • NATGAS roste o 2,5%❗
    Ceny zemního plynu v USA se dnes v brzkých odpoledních hodinách obchodují o 2,5-3,0 % výše. Jedná se o pokračování růstového impulsu zahájeného v pátek, kdy na trhy dorazila zpráva, že v blízké době může dojít k výraznému poklesu těžby. Počet vrtných souprav pro těžbu zemního plynu zaznamenal největší pokles od roku 2017 a dosáhl nejnižších hodnot od poloviny roku 2022. To naznačuje, že těžba zemního plynu nejenže přestane růst, ale možná začne brzy klesat. Navíc se očekává, že poptávka po zemním plynu ze strany elektráren v létě vyskočí na rekordní úroveň, což by dále snížilo srovnávací zásoby.
  • NATGAS roste o 5 % 📈
    Zemní plyn (NATGAS) v současné době získává téměř 5 % a pokračuje v silných růstech zahájených začátkem týdne. Tento významný nárůst cen lze přičíst mnohostranné souhře faktorů, včetně poklesu denní produkce a revidovaných předpovědí počasí, které ukazují na chladnější než očekávané podmínky v polovině ledna.
  • NATGAS roste o 6 % 📈
    Kontrakt na plyn v USA vzrostl o 6 %, zatímco spotová cena vzrostla dokonce o téměř 10 %. Ceny v Evropě rostou o 4–5 %, zatímco ve Spojeném království dochází k cenovému skoku až o 15 %. Je to důsledek nedávných očekávání zvýšené poptávky po plynu v nadcházejících týdnech a měsících. Britský meteorologický úřad uvádí, že teploty letošní zimy na Britských ostrovech budou chladnější než obvykle.
  • NATGAS roste o 6 % na základě předpovědi chladného počasí
    Ceny NATGAS v úterý prudce vzrostly v návaznosti na nové předpovědi počasí, které naznačují, že velká část USA bude během vánoční sezóny čelit mnohem nižším teplotám, než se očekávalo, což by mohlo být pro maloobchodníky významné. Mrazivé teploty a vydatné srážky na západním pobřeží podpořily poptávku po zemním plynu v době, kdy jsou zásoby ve skladech podprůměrné.
  • 📈NATGAS roste po zastavení ruských dodávek💥
    Cena NATGASu prudce vzrostla po zprávě, když ruský gigant Gazprom oznámil, že zastavuje další turbínu Siemens a od středy plánuje snížit dodávky plynu přes plynovod Nord Stream 1 na 33 milionů metrů krychlových denně ze zhruba 40 milionů m3 od restartu minulý týden. V důsledku toho klesl německý akciový index DE30 kvůli vysoké závislosti německé ekonomiky na zemním plynu z Ruska. Při takto nízkých úrovních přepravy plynu hrozí, že Německo nebude mít dostatečné zásoby na celou zimu.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader