Úterý 19. březen 2024 15:02
reklama
Purple pivot points
reklama
Purple trading AI
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader

Ranní komentář: Korekce na čínských akciích nepolevuje, dnes výsledky GOOG, AAPL a MSFT

27.07.2021 07:34  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Včerejší seance výraznější změny na americké a evropské indexy nepřinesla. Pod silným tlakem se ale ocitly čínské akcie, které klesají v reakci na další tlaky čínského regulátora (vice ve dnešním videu).

Sentiment na západních trzích ale zůstává stabilizovaný a lehce optimistický, a to hlavně díky pokračující silné výsledkové sezóně a solidnímu ekonomickému růstu.

Na FX jsme se včera větších změn nedočkali a stejné platilo také pro většinu komodit. Korekcí včerejších zisků si pak prochází krypto, které se dostalo pod tlak díky zprávám o vyšetřování Tetheru americkým ministerstvem spravedlnosti a díky Amazonu, který odmítl, že se chystá letos přijímat platby v kryptoměnách.

Dnes nás čeká velmi silný korporátní kalendář, který v after-market hodinách přinese výsledky společností Apple, Google a Microsoft.

Dnešní fundamenty:

  • 14:30 Americké nové objednávky (střední dopad)
  • 15:00 Ceny domů v USA (střední dopad)
  • 16:00 Americká spotřebitelská důvěra (střední dopad)
  • 16:00 Richmondský Fed index (střední dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní komentář: Komoditním měnám se navzdory nervózním trhům daří, dnes zasedá Bank of Canada
    Včerejší seance se nesla opět ve spíše v nervózním duchu, díky čemuž se znovu dostaly pod tlak hlavně akciové indexy, zatímco bezpečné přístavy jako japonský jen a drahé kovy dokázaly růst. Fundamentálně se situace ale téměř nezměnila, když bylo zveřejněno jen minimum nových fundamentů, takže růst averze k riziku pramenil do značné míry spíše z nižších objemů a latentní nervozity z dalšího vývoje situace okolo Severní Koreje, která je na trzích tématem již čtvrtým týdnem v řadě. Dnešek bude důležitý hlavně pro kanadský dolar, který čeká zasedání centrální banky a i když většina trhu počítá s ponecháním sazeb beze změny, díky velmi dobrým ekonomickým číslům, které Kanada poslední dobou přináší, existuje malá šance na jejich zvýšení.
  • Ranní komentář: Komodity kvůli Ukrajině prudce rostou. Powell preferuje růst sazeb o 25bp
    Akciové indexy v Evropě i v USA včera zamířily do zelených čísel, a to navzdory zhoršující se situaci na Ukrajině a prudkému růstu cen komodit. Ropa (WTI) se dnes ráno prodává za 114 dolarů za barel, zatímco cena pšenice vystoupala až nad 11 dolarů za bušl. Inflační tlaky tak zřejmě budou ještě zesilovat.
  • Ranní komentář: Komodity výrazně klesají, WTI na $95. Dnes výsledky CPI
    Americké indexy včera znovu ztrácely, i když se hlavní indexy na celkových ztrátách vešly pod jedno procento. Nálada je ale stále poměrně napjatá. Obavy z recese a dopadu vysoké inflace doléhají na sentiment investorů a ti se do větších nákupů prozatím nepouštějí.
  • Ranní komentář: Konsenzus počítá už s pětinásobným růstem sazeb v roce 2022, USD navyšuje zisky
    Akciové trhy pokračují v nervózním obchodování. Včera sice americké indexy dokázaly růst, seanci ale opět uzavřely v červených číslech. Americký index S&P 500 tak po nedávném výplachu už několikátým dnem hledá směr a osciluje do strany v několikaprocentním pásmu.
  • Ranní komentář: Konsolidace na FX i indexech pokračuje, Intel bude mít nového CEO
    Včerejší seance na finanční trhy větší změny nepřinesla. Americké indexy si své ceny držely a stabilní byla situace také na většině měnových párů. Včera promluvilo hned několik centrálních bankéřů, kteří trh ujistili, že Fed i ECB hodlají držet sazby na nízkých úrovních tak dlouho, jak jen budou považovat na nezbytné. Bloomberg pak reportoval o tom, že by fiskální balíček Joe Bidena mohl dosahovat 2 bilionů dolarů a za pozornost stály také zprávy o nové vakcíně od společnosti Johnson & Johnson, která má mít více než 90% účinnost.
  • Ranní komentář: Konsolidace na FX zatím pokračuje, dnes výsledky z výrobního sektoru a večerní Fed
    Včerejší seance přinesla několik zajímavých fundamentů v čele s evropskou inflací, kanadským HDP a americkými statistikami spotřebitelské důvěry a výrobní aktivity. Nově příchozí data potvrzují, že jsou na tom ekonomiky na obou stranách Atlantiku velmi dobře a podpírají celkově pozitivní sentiment na finančních trzích, který v poslední době kazí čas od času hlavně politická rizika. Na FX ale větší stopu nezanechaly a většina měn dál čeká na zajímavější impulz, který by dění na FX dokázal znovu rozpohybovat. Toho bychom se mohli dočkat už dnes, kdy nás společně s dalším makrem čeká také zasedání americké centrální banky.
  • Ranní komentář: Konsolidace na indexech pokračuje, dnes americká inflace
    Akciové trhy včera pokračovaly v pozvolném růstu, ke kterému pomohl mj. i americkým Senátem schválený balíček investic do infrastruktury, který výrazně pomohl průmyslovým a stavebním společnostem a společnostem v sektoru materiálů. Mírně pod tlakem byly včera jen technologie, na které začal negativně doléhat růst amerických výnosů, které začaly stoupat v reakci na výsledky NFP a poslední komentáře představitelů Fedu.
  • Ranní komentář: Korekce na akciích pokračuje, Meta včera -6.7 %
    Akciové trhy včera pokračovaly v korekci a od pátečních výsledků NFP už v USA indexy kompletně umazaly zisky, které nabraly po projevu J. Powella z minulého týdne. Nálada na trzích tak zůstává nervózní, i když nové makro a důležitější fundamenty zatím nepřicházejí a hodně z pohybů v posledních dnech je tak spíše o sentimentu a měkkých datech. 
  • Ranní komentář: Korekce na big techu, Duna 2 a žaloba na Philip Morris
    Akciové trhy včera mírně klesly při zvýšených objemech obchodů. Pod tlakem se ocitly i některé velké technologické společnosti, včetně Tesly, Applu a Googlu. Naopak kryptoměny pokračují ve svém prudkém růstu, přičemž bitcoin se dokonce přiblížil k dosažení svého historického maxima. Dnes si dejte pozor na výsledky evropského PMI a amerického ISM.
  • Ranní komentář: Korekce na čínských akciích nepolevuje, BTC nad 50 tis. USD
    Máme za sebou volatilní týden, který přiměl řadu investorů k útěku do bezpečí, což pomáhala především americkému dolaru. Ten rostl i díky minutes ze zasedání Fedu, které signalizovaly rostoucí ochotu FOMC začít ještě letos s omezováním programu kvantitativního uvolňování.
  • Ranní komentář: Korekce na dolaru výrazně pomáhá drahým kovům
    Akciové indexy včera ve většině případů zakončily seanci v zelených číslech, i když zisky nebyly nijak velké a ve večerních hodinách se začaly spíše rozplývat po komentáři vlivného republikána Mitche McConnella. Ten uvedl, že si nemyslí, že se Kongres dohodne na novém stimulačním balíčku před tím, než vyprší současná podpora v nezaměstnanosti (2 týdny), což by mohlo řadu Američanů zanechat bez důležitého zdroje příjmu.
  • Ranní komentář: Korekce na indexech nabrala na síle, dnes výsledky PMI/ISM ve službách
    Včerejší seance přinesla na akciové trhy další vlnu výprodejů. V USA indexy ztrácely více než procento a půl, zatímco v Evropě klesaly v některých případech dokonce o více než tři procenta. Výprodej v průběhu celého dne byl pozvolný, což nasvědčuje tomu, že souvisel s úterní korekcí a rostoucím strachem z dalšího zpomalování světové ekonomiky. V Evropě mu pak ale v odpoledních hodinách pomohly ještě zprávy o tom, že USA zavedou nová cla na evropské zboží v objemu 7,5 mld. dolarů, jako reakci na dotace, které Evropa poskytuje letecké společnosti Airbus.
  • Ranní komentář: Korekce na indexech pokračuje. Ztrácí hlavně Evropa, DAX letos už -16 %
    Konflikt na Ukrajině zůstává klíčovým fundamentem, který dostává pod značný tlak především evropská aktiva. Německý DAX už od začátku roku ztrácí 16 % a dnes ráno futures na DAX indikují další dvouprocentní korekci. Situace je stále velmi napjatá a během rána ji ještě zhoršily zprávy o tom, že Rusko ostřeluje největší ukrajinskou jadernou elektrárnu na východě země.
  • Ranní komentář: Korekce na indexy konečně dorazila. Ztrácejí hlavně technologie
    Akciové trhy si po delší době prošly včera výrazným výprodejem. Jen v USA Dow Jones a S&P500 klesaly o 2.78 % a 3.51 %, zatímco Nasdaq odepsal rovnou 4.96 %, což byl ekvivalent více než 730 mld. dolarů. Prudká korekce přišla bez jednoznačného fundamentu a byla tak spíše technickou záležitostí a reakcí na výrazný růst technologických akcií z minulých měsíců. Právě technologický sektor byl včera hlavním tahounem výprodejů, které se včera jinak týkaly především amerických akcií. Evropa sice klesala také, výprodej byl ale výrazně mírnější.
  • Ranní komentář: Korekce na kryptu nepolevuje. Bitcoin pod 40 tis. USD
    Americké indexy včera pokračovaly v korekci. Index S&P 500 tentokrát odepsal 0.85 % a podobně na tom byl i Dow Jones, zatímco Nasdaq odepsal 0.56 %. Negativní sentiment přitom na trzích panuje také dnes, kdy Ameriku do červených čísel následují také futures na indexy v Evropě.
  • Ranní komentář: Korekce na růstových akciích pokračuje, Nasdaq za dva dny -4.4 %
    Včera pokračoval výprodej hlavně na růstových akciích. Nasdaq odepsal 2.2 % a za poslední dva dny klesl už o 4.4 %. Na vině jsou obavy z agresivnějšího utahování měnové politiky, které včera ještě umocnilo zveřejnění minutes ze zasedání Fedu. Z těch vyplynulo, že by Fed mohl snižovat svou bilanci tempem až 95 mld. dolarů měsíčně.
  • Ranní komentář: Korekce na technologiích nepolevuje, výrazně ztrácí také ropa
    Akciové indexy včera navázaly na výprodej z konce minulého týdne. Tahounem výprodejů byl opět technologický sektor, a to především akcie, které patřily v minulých týdnech mezi nejvíce oblíbené. Ukázkovým příkladem byla Tesla, která včera odepsala více než 20 % ze své hodnoty.
  • Ranní komentář: Korekce ztrát na akciích zatím pokračuje, dnes zasedá OPEC+
    Akciové indexy včera v USA zamířily do zelených čísel a rostly o přibližně tři procenta. Pomohly především spekulace nad dalším fiskálním balíčkem v USA, ale také komentáře Trumpa a dr. Fauciho, kteří shodně naznačili, že by se situace již brzy mohla začít stabilizovat. Trump navíc na twitteru uvedl, že by americkou ekonomiku mohl začít otevírat spíše dříve než později.
  • Ranní komentář: Koronavirem se nakazilo už 10 mil. lidí, čísla z USA na trzích zvyšují nervozitu
    Akcie za sebou mají nervózní týden a ani v nadcházejících dnech to pravděpodobně nebudou mít jednoduché. Počty nakažených ve světě i v USA totiž dál výrazně narůstají a jejich jednodenní přírůstky se zrychlují. Jen Spojené státy zaznamenaly v pátek rekordní počet 47 tis. nových nakažených, což nutí některé americké státy k zastavení dalšího otevírání ekonomiky (Texas, Arkansas…).
  • Ranní komentář: Koronavirus a OPEC+ dominantním tématem na trzích, indexy své včerejší zisky zatím drží
    Akciové indexy za sebou mají velmi silnou seanci. Jen v USA včera rostly o 7 %, když jim vydatně pomohly zprávy z Evropy, kde přes víkend docházelo k postupné stabilizaci v zemích nejvíce zasažených koronavirem. Ke snižování počtu nových nakažených dochází hlavně v Itálii a ve Španělsku, ale začátek stabilizaci signalizují data i z ostatních zemí, přičemž i v USA již tempo růstu nových případů není tak vysoké, jako v minulých týdnech.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster